ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1315/3191)

Pomarańczowe ciasteczka z kleiku ryżowego z konfiturą 147

proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura z pomarańczy Masło/margarynę z cukrem utrzeć do puszystości oraz nadal mieszając - wbić jajko. Do powstałej masy dodać resztę składników. Całość dokładnie połączyć najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego i w każdej z nich zrobić (małym palcem lub okrągłym końcem drewnianej łyżki) niewielkie wgłębienie, które należy wypełnić

Di gotuje
babka z marcepanem 181

utrzeć do białości z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Dodać do masy maslanej, wlać mleko i delikatnie zmiksować. Na końcu dodać posiekany marcepan. Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej masłem lub silikonowej. Piec w 180*C przez około 50 minut. Po upieczeniu odczekać chwilę i wyjąc z foremki. Kiedy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pełnoziarnista tarta z indykiem 198

kostkę, cebulę w listki, pomidorki na cienkie plasterki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy 2 jajka, jogurt naturalny. Gdy ciasto będzie już upieczone, możemy na nie przełożyć farsz oraz polać je masą z sera i jogurtu. Lekko solimy. Pieczemy ok 25 min w temperaturze 175 stopni. Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Puszyste ciasto z wiśniami, szybkie i niezwykle proste. 147

waniliowym utrzeć na gładką masę. Jak już masa jest puszysta i gładka dodawać po jednym żółtku i dokładnie wymieszać. Następnie wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać całe jajko i dokładnie wymieszać. Wiśnie odcedzić i obtoczyć w bułce tartej. Blaszkę o wymiarach 20×23 wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto do blaszki. Na górze rozłożyć wiśnie, lekko

Kuchnia Pokoleń
Mleczne okienko 193

składników. Masę wstawić na chwilkę do lodówki, aby lekko zaczęła tężeć.Herbatniki posmarować cienką warstwą masy, następnie ułożyć ptasie mleczka i zalać resztą masy. Wierzch wyrównać łyżką i posypać startą czekoladą.Wstawić do lodówki, by ciasto całkowicie stężało

Moje domowe kucharzenie
Pełnoziarniste placuszki orkiszowe z jabłkami 156

blendera wsypać 3/4 szklanki płatków orkiszowych, dodać jajko, miód/syrop klonowy, pastę waniliową oraz proszek do pieczenia, zalać mlekiem i zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać starte jabłko i dokładnie wymieszać łyżką. Z przygotowanego ciasta, na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażyć nieduże placuszki z obu stron, aż się zarumienią. RADA: Sprawdzonym trikiem jest smarowanie każdorazowo (przed każdą

Fitsweet.me
Tort brownie z czekoladowym musem, karmelizowanymi bananami i lustrzaną polewą 350

cukrem. Następnie wbij dwa jajka i wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę, wanilię, proszek do pieczenia i soli na czubek łyżki. Wymieszaj i wylej masę na do formy. Wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. piecz ciasto przez 25 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. Banany pokrój na plastry. Rozpuść masło z syropem i usmaż banany. Ułóż brownie na środku w silikonowej foremce

codojedzenia
Trufle orzechowe w czekoladzie – całkiem zdrowe! 178

zrobią się bardziej kruche i nabiorą mocniejszego aromatu. Ostudzone orzeszki wsypujemy do foliowego woreczka i miażdżymy na drobne kawałki, rolując je wałkiem do ciasta. To samo robimy z krakersami – potrzebne nam krakersowe okruszki które zagęszczą masę serowo-orzechową. Twarożek Mój Ulubiony, odważoną porcję masła orzechowego, pokruszone krakersy, 1/3 pokruszonych orzeszków i cukier dokładnie mieszamy łyżką w miseczce. Dwie łyżeczki cukru

Karo in the Kitchen
Trufle orzechowe w czekoladzie – całkiem zdrowe! 172

zrobią się bardziej kruche i nabiorą mocniejszego aromatu. Ostudzone orzeszki wsypujemy do foliowego woreczka i miażdżymy na drobne kawałki, rolując je wałkiem do ciasta. To samo robimy z krakersami – potrzebne nam krakersowe okruszki które zagęszczą masę serowo-orzechową. Twarożek Mój Ulubiony, odważoną porcję masła orzechowego, pokruszone krakersy, 1/3 pokruszonych orzeszków i cukier dokładnie mieszamy łyżką w miseczce. Dwie łyżeczki cukru

Karo in the Kitchen
Czekoladowe muffiny z masłem orzechowym 157

dodajemy mokre składniki: napój, jaja i olej i mieszamy trzepaczką jednolitą masę. Do papilotów na muffiny wlewamy po łyżce masy,  następnie na masę kładziemy po łyżeczce masła orzechowego, a na wierzch kolejną pełną łyżkę ciasta i jeszcze trochę. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut ( w zależności od piekarnika) i wysokości papilotek. U mnie są one wysokie i piekły

AZgotuj!
Racuchy z jabłkiem w zdrowszej wersji :) 195

minut. Zobaczysz, jak ciasto zacznie "pracować" poprzez pojawienie się pęcherzyków.  W międzyczasie jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do ciasta i wymieszaj.  Na patelni rozgrzej oliwę i nakładaj po dużej łyżce masy. Smaż na średnim ogniu, z jednej strony ok. 1 minutę, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż pod przykryciem, na mniejszym ogniu

Zdrowie na języku :P
Pieczona owsianka z bananem, masłem orzechowym i czekoladą 340

masło orzechowe. Dokładnie wymieszać. Do mokrych składników dodać suche. Wymieszać do połączenia składników. Na koniec wmieszać za pomocą łyżki posiekaną gorzką czekoladę. Jeżeli ciasto jest za gęste dodać 2-3 łyżki mleka lub napoju roślinnego.  Masę przelać do foremki. Piec w 180 stopniach około 25-30 minut na złoty kolor. Wystudź a następnie pokrój w formę batoników.  Smacznego

Fabryka pomysłów
Sernik czekoladowy na zimno 163

Składniki : Spód • 200 g kruchych ciasteczek • 4 łyżki masła Masa • 1 kg twarogu sernikowego • 400 g czekolady deserowej (lekko gorzkiej 50%) • 1 szklanka cukru pudru Polewa

KUCHNIA POLSKA
ciasto z malinami 163

cukru 375 ml maślanki 100 g masła, roztopionego 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia świeże maliny (tyle aby przykryły wierzch ciasta) cukier puder do oprószenia wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem na jasną masę. Dodajemy masło oraz maślankę. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy tylko do połączenia się składników. Cisto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Domowy Smak Jedzenia
ZAKRĘCONE BUŁECZKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI 188

widelcem. Dodajemy jajko oraz cukier z wanilią i dokładnie mieszamy. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy w plasterki. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na placek o wielkości ok. 40 x 40 cm. Na całej powierzchni placka rozsmarowujemy masę serową i układamy plasterki truskawek. Następnie tniemy na około 12 pasków. Każdy z nich zwijamy w rulon i umieszczamy w formie

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania