ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1323/3191)

Bułeczki gryczane na maślance. 206

letnia i przelewamy do blendera, dorzucamy pokrojonego w kawałki banana i miksujemy. Masło rozpuszczamy i przelewamy do maślanki i jeszcze chwilkę miksujemy. Kiedy masa w blenderze będzie już jednolita przelewamy stopniowo do suchych składników ugniatając ciasto. Kiedy już ugnieciemy ciasto (powinno być dość zbite) odstawiamy na 30 minut do ciepłego miejsca. Po tym czasie formujemy bułeczki (mi wyszło 7 małych

Moje-pitraszenie
CIASTECZKA OWSIANO-BANANOWE 193

następnie dodać rozgniecionego na papkę banana ( może byś zblendowany )i miód. Składniki suche ( mąka owsiana,pozostałe płatki, soda) wymieszać i połączyć z masą jajeczno - bananową . Dodać bakalie, cynamon, kardamon i sól. Wszystko razem wymieszać,ciasto powinno być gęste w razie potrzeby dodać kilka łyżek płatków owsianych lub mąki Piekarnik rozgrzać do 170 stopni (z termoobiegiem). Blachę wyłożyć papierem do pieczenie

pieprzny smaczek
Torcik borówkowo-porzeczkowy 150

Delikatny i smaczny torcik z masą śmietanową, serkiem mascarpone z białą czekoladą. Torcik zrobiłam dla męża na urodziny. Składniki: Biszkopt: 0,5 szklanki maki pszennej 0

Bajeczna Kuchnia
Ciasto lion 300

Składniki: spód: 400 g herbatników 440 g masy krówkowej masa serowa z batonikami: 750g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremowej 30 % 4 łyżki cukru pudru 3

Darcia w kuchni
Słodka rozkosz-kajmak i ananas-pycha!! 245

ciasto to wymyśliłam sama,i okazało się strzałem w 10 -jest pyszne,masa jest lekka jak chmurka,do tego błogo słodka masa kajmakowa-prawdziwa rozkosz dla podniebienia SKŁADNIKI: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szkl.cukru 1,5 szkl. maki pszennej 2 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku dodatkowo: puszka masy kajmakowej,puszka ananasów krem waniliowy dr oetker

Swojskie jedzonko
Bułeczki drożdżowe z kruszonką 183

nich wsypujemy drożdże i mieszamy, na koniec dodajemy żółtko i mieszamy. Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, sól, wlewamy resztę mleka i dodajemy masę drożdżową. Ugniatamy na kulę. Nagrzewamy piekarnik do 50 stopni, miskę z ciastem nakrywamy ściereczką i wkładamy do nagrzanego pieca na 25 min. Składniki na kruszonkę ugniatamy. Następnie zagniatamy ciasto i formujemy kulki, możemy wkładać

Pelusiowa Kuchnia
Leniwe 162

Wykonanie:  Żółtka oddzielić od białek.  Twaróg rozgnieść widelcem, dodać żółtka, mąkę, wymieszać. Białka ubić na pianę i połączyć z masą serową. Masa będzie się lepić, ale nie dosypujemy mąki. Stolnice oprószyć mąką. Z ciasta uformować wałeczki, lekko spłaszczyć. Pokroić na 2 centymetrowe romby, wrzucać na posolony wrzątek. Od momentu wypłynięcia gotować przez minutę. Bułkę tartą ze złocić

magiczna kuchnia Kasi
Tarta cebulowa 159

cebula 1 kg · margaryna 5 dag · mleko 3/4 szkl · śmietana kremówka 20 dag · gałka muszkatołowa mielona  Mąkę, sól i 13 dag masa wyrobić z 1 jajkiem i łyżką lodowatej wody na gładkie, jednolite ciasto. Przykryć, wstawić na 30 min do lodówki. Cebulę obrać, pokroić na połówki, a następnie w cienkie plasterki. Pozostały tłuszcz rozgrzać w rondlu, zeszklić

Camilla w kuchni
Chleb pszenny na zakwasie z suszonymi pomidorami i czarnuszką 176

wlać zakwas i letnią wodę. Wsypać część mąki i włączyć robota. Gdy składniki się połaczą dodać suszone pomidory i czarnuszkę oraz pozostałą mąkę. Ciasto ponownie wyrobić aby składniki się połączyły. Keksówkę 30x10 natłuścić i przełożyć masę. Następnie foremkę odstawić w ciepłe miejsce na ok 4-5 godzin. Gdy chlebek wyrośnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec

Monia miesza i gotuje
Jagodzianki z serem i jagodami! 196

godzinę. Przygotuj jagody, umyj. Przełóż do miseczki dodaj cukier brązowy. W drugiej miseczce, zmiksuj ser z cukrem i aromatem cytrynowym. Po wyrośnięciu ciasto potnij na równe kawałeczki, każdy uformuj w okrąg, nakładaj, jagody i masę serową, dobrze zlep brzegi, układaj na blaszce w niewielkich odstępach. Jagodniki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Odstaw na 15 minut do podrośnięcia. Wstaw do GORĄCEGO pieca

SMYKWKUCHNI
Jagodzianki do odrywania 158

pracować. Następnie dodajemy pozostały cukier, mąkę, jajka, masło, sól i esencję. Wszystko wyrabiamy, najlepiej w  robocie lub mikserem, do uzyskania gładkiej elastycznej masy. Miskę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 60 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Po tym czasie ciasto przekładamy na omączony blat i formujemy z niego prostokąt o wymiarach

Kulinarne przygody Gatity
Kakaowe cantuccini z rodzynkami i pistacjami 163

kolei jajka cały czas miksując. Następnie dosypujemy powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Tak wymieszane składniki utworzą dość kleistą masę którą ostatecznie wyrabiamy rękami jednocześnie wrzucając rodzynki i posiekane pistacje. Jeżeli ciasto będzie się za bardzo kleić to można dosypać troszkę mąki. Z gotowego ciasta tworzymy dwa płaskie chlebki (podobnie jak poprzednio i te wyszły mniej więcej

Kuchenne Wariacje
Ciastka owsiane z masłem dyniowym 162

masę. Następnie dodać masło dyniowe. Ciągle mieszając wbić jajko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawami i szczyptą soli. Wszystko utrzeć na gładką masę. Wsypać pozostałe składniki i wymieszać. Za pomocą łyżeczki kłaść niewielkie porcje ciasta na blaszkę i lekko je spłaszczyć. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Studzić na kratce. Ciasteczka dodaję do akcji

My simple kitchen
Kluski śląskie 155

ziemniaczanej, sól, Wykonanie; Ziemniaki gotujemy, ostudzone przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy jajka i mąkę ziemniaczaną.Dodajemy sól i dokładnie ucieramy na gładką masę.Formujemy kulki o średnicy 5 cm. Lekko spłaszczamy i robimy dziurkę.Ciasto wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy pod przykryciem do wypłynieica na wierzch, potem jeszcze 2 minuty

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania