ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1316/3191)

Bananowe pancakes 145

proszek do pieczenia, cynamon i sól. Wsypać suche składniki do mokrych i wymieszać do dokładnego połączenia się składników (nie mieszać za długo). Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać mleka. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Nakładać ciasto (najlepiej za pomocą chochli), zachowując spore odstępy pomiędzy placuszkami. Smażyć na średnim ogniu około 2 minuty, aż na powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki. Przewrócić

Healthy food explorer
Gryczane gofry szpinakowe 212

gładkiej masy wbić jajka, dodać mąkę gryczaną, proszek do pieczenia, ocet winny, doprawić dobrze solą i pieprzem, po czym ponownie włączyć urządzenie. Masa powinna się dobrze połączyć. Na rozgrzaną maksymalnie gofrownicę nalewać dużą porcję ciasta (większą niż do zwykłych gofrów) i piec około 5-6 minut (w zależności od gofrownicy). Szczypiorek umyć i posiekać. Na patelnię wlać wodę

Passions hobbies life
Tarta z malinami 190

lekki złoty kolor). W tym czasie przygotować nadzienie. Serek mascarpone, mleko skondensowane i jajka wymieszać w mikserze na gładki krem. Wyciągamy podpieczone ciasto i wylewamy delikatnie na spód krem. Piec ok. 20 minut aż masa zastygnie. Wyciągamy z piekarnika chwilę studzimy i układamy na wierzchu świeże maliny. Smacznego Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Tiramisu z owocami 140

kakao maliny, borówki, truskawki płatki migdałowe Wykonanie Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka wykorzystaj do czegoś innego, np do posmarowania wierzchu ciasta drożdżowego przed jego pieczeniem/ do bezy. Ostatecznie białka możesz zamrozić. Przygotuj masę do tiramisu. Do miski przełóż serek mascarpone, zmiksuj z cukrem pudrem, likierem, esencjami. Dodaj żółtka i zmiksuj ponownie do połączenia się składników. Zaparz mocną

Raj dla Podniebienia
,,Rolada z musem jabłkowo- brzoskwiniowym’’ 165

opadła. Przygotowujemy ręczniczek kuchenny, posypujemy lekko dodatkowym drobnym cukrem. Płaską formę o wymiarach 28 x 42 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy około 10 – 12 minut w temperaturze 180ºC. Natychmiast po upieczeniu ciasto przekładamy na ręcznik papierem do góry. Zrywamy papier, a roladę z ręczniczkiem zwijamy, wzdłuż dłuższego boku. Pozostawiamy w takiej formie do wystudzenia. Nadzienie

Podróż w kulinaria
Tarta sernikowa z czekoladą (Crostata di ricotta e gocce di cioccolato) 205

kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy jajka i szczyptę soli. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą, schładzamy w lodówce przez 1 godzinę.  Nadzienie Żółtka miksujemy z cukrem na biał ą , puszyst ą  masę. Dodajemy przesian ą  m ą k ę , ricott ę , kropelki czekolady, szczypt ę  cynamonu(...)dokładnie mieszamy. Na koniec do masy wmieszamy białka ubite na sztywn ą  pian ę .    Tarta Formę do tarty o średnicy 28 cm smarujemy masłem, oprószamy mąką. Do wyłożenia formy możemy wykorzystać również papier do pieczenia. Ciasto wałkujemy na grubość

La grande e la piccola cuoca
Kruche ciasteczka z morelową konfiturą (Biscotti con confettura di albicocche) 180

uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy 3 ugotowane żółtka, otart ą  skórkę z cytryny oraz szczyptę soli.  Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą, schładzamy w lodówce przez 1 godzinę.  Z powstałej masy formujemy kuleczki, które   delikatnie spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka.  Ciasteczka układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. W  środku

La grande e la piccola cuoca
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 262

Pieczarki – przepis: Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dopraw sola pieprzem i oregano, dodaj mąkę i jajka i zmiksuj na gładką masę, Pieczark i dobrze umyj, obierz i usuń nóżki, każdą zanurz w cieście a następnie w bułce tartej, Rozgrzej patelnię i nalej olej tak by każda pieczarka była zanurzona w oleju. Po usmażeniu wyciągnij na ręcznik papierowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zielone naleśniki ze szpinakiem i serowym nadzieniem 219

syropie, u mnie były to malino jeżyny w syropie z domowej spiżarni Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Smażymy porcjami na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu ponieważ dodaliśmy olej do ciasta. Podobnie jak w przypadku naleśników, wszystkie składniki do blendera, blendujemy i nadzienie gotowe

Życie zaczyna się w kuchni
Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą 177

masę. Dodaj jajko i zmiksuj do połączenia. W drugiej misce wymieszaj mąkę z proszkiem i grubo pokrojoną czekoladą. Dodaj do suche składniki do masy i wymieszaj dokładnie łyżką lub mikserem na wolnych obrotach. Wykładaj porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w równych odstępach. Można użyć łyżki do lodów. Ciastka podczas pieczenia rozchodzą się na boki. Piecz ciastka przez

codojedzenia
Placuszki jaglano – bananowe 162

pszenną, połamane na kawałki banany, proszek do pieczenia. Za pomocą blendera zmiksować. Białka z solą ubić na sztywną pianę. Dodać ubite białka do masy i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć dużą łyżką ciasto. Formując małe placuszki. Smażyć na średnim ogniu do momentu aż placuszki dadzą się przewrócić. Następnie smażyć z drugiej strony. Podawać placuszki posypane z cukrem

Kuchnia Pokoleń
SERNICZKI Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ PIECZONE W JABŁKACH 139

jabłek ścinami wieczko i wydrążamy środek. Owijamy jabłka w folię aluminiową. Serki wymieszać z żółtkami i cukrem. Dodajemy budyń do kremów i ciast WINIARY i dokładnie mieszamy. Ubijamy białko z jajek. Dodajemy go do masy serowej i mieszamy łyżką drewnianą do połączenia się składników. Spód jabłek wykładamy pokruszone płatki śniadaniowe lub herbatniki. Następnie wlewamy masę serową. Na sam wierzch dodajemy

Kuchnia w oparach
Babka cytrynowa z gotowanymi cytrynami 186

Dodawałam małymi porcjami do masy, nie przerywając mieszania. Piekarnik włączyłam   na 180 ° C Białka ubiłam na sztywną pianę.   Dodałam ją do masy i delikatnie wymieszałam łopatką żeby nie   zburzyć struktury piany. Po wymieszaniu ciasto przełożyłam do wysmarowanej tłuszczem foremki. Wstawiłam do gorącego piekarnika na około 45 – 50 minut. Sprawdziłam patyczkiem. Po wystudzeniu, wyjęłam z foremki i pokryłam

Kuchnia u Krysi
Placki ziemniaczane z wkładką z szynki w sosie pieczarkowym 174

łyżka Wykonanie placków: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać resztę składników, przyprawić do smaku i wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką ciasto ziemniaczane, zrumienić z jednej strony i położyć plaster szynki, zalać szynkę masą ziemniaczaną. Placek delikatnie przewrócić na drugą stronę i smażyć bardzo powoli do zrumienienia.  Wykonanie sosu: Pieczarki oczyścić, pokroić i przysmażyć  na łyżce

Tradycyjna Kuchnia
NAPOLEONKA NA HERBATNIKACH 404

Wybawieniem” są wtedy błyskawiczne ciasta albo desery , których pełno jest na blogu. Dziś mam dla Was przepis na kolejne, szybkie ciasto bez pieczenia – napoleonkę na herbatnikach. Kruche, chrupiące herbatniki przełożone waniliową, kremową masą smakują świetnie! Są rewelacyjnym pomysłem do popołudniowej kawki. Ja lubię klasyczne z cukrem pudrem – Wy śmialo możecie pokusić się np. o lukier albo porcję

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania