bułki - 33426 przepisów (strona:1177/2229)

Ciasto Jej Wysokość – puszysty biszkopt z kremem i brzoskwiniami 765

przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę wylewamy na blaszkę (moja ma wymiary 25×30 cm), której dno wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy i posypujemy bułką tartą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika

e-PrzepisyKulinarne
Babka zebra na białkach 80

wlać roztopione masło. Zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej wsypać kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Zmiksować. Niedużą formę do babki wysmarować masłem i delikatnie obsypać bułką tartą. Nakładać na przemian po dwie pełne łyżki białej i ciemnej masy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu posypać

Oryginalny smak
Biała kiełbasa z patelni na szybko 312

kolację, a w lodówce czy zamrażalce zalega wam kiełbasa to taki przepis będzie idealny. Z czym podać białą kiełbasę z patelni? Świetnie sprawdzi się pajda świeżego chleba lub bułka czy bagietka. Do tego można podać również ćwikłę z chrzanem, musztardę czy sos chrzanowy. Jeśli chcecie podać smażoną kiełbasę na szybki obiad, to zamiast pieczywa można przygotować pieczone ziemniaki lub puree

e-PrzepisyKulinarne
babka twarogowa 76

dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką lub miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy z kominem. Pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, prze ok. 50-60 min. Wystudzoną babkę dowolnie dekorujemy np. oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Babka piaskowa 89

ekstrakt waniliowy i jeszcze lekko ciepłe rozpuszczone masło. Masło dolewaj partiami po 2-3 łyżki i miksuj, aby pasa nie straciła puszystości. Formę do babki wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą, choć w przypadku foremek silikonowych nie musisz dodawać właściwie nic. Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180º C. Piecz babkę przez około 40 minut

nietylkopasta.pl
Babka cytrynowa. 552

proszkiem do pieczenia i dodać skórkę  otartą z cytryny.  Zmiksować tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babkę, posmarowanej margaryną  i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 55 minut.  Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać

Agusiowe smakołyki
babka dwukolorowa + film krok po kroku 475

pieczenia, śmietanę oraz ekstrakt migdałowy. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Około 1/2 ciasta przekładamy do innego naczynia, dodajemy kakao i mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki na babkę z kominem. Pieczemy w ok. 180 st C do tzw. suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia
BABKA MARMURKOWA Z WIŚNIAMI + FILMIK 86

jedną kostkę masła rozpuszczoną i ostudzoną, teraz wsypuję dwie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 szklanki mąki (szklanka ma pojemność 250 ml ),mieszamy. Forme na babkę wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą, wylewam do niej większą część ciasta. Do pozostałego ciasta dodaję kakao, na jasne ciasto już rozkładam wiśnie, do ciasta potrzebuję szklankę wiśni u mnie wiśnie z kompotu, wydrylowane

Kulinarne Fantazje Marioli
babka piaskowa z nutą cytryny 215

się zwarzone, nie przejmujemy się tym). Następnie dodajemy wymieszane mąki, mleko oraz ekstrakt i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki na babkę. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 50 min. Wystudzoną babkę polewamy lukrem lub oprószamy cukrem pudrem. Lukier robię

Domowy Smak Jedzenia
Babka genewska 86

ciasta, razem z sokiem z cytryny. Na końcu dodaję spirytus, ocet, i pianę z białek ubitą na sztywno. Ciasto przekładam do formy kamionkowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Babkę piekę 50 minut temp 180 stopni.     Polewa: Czekoladę łamię na kawałki przekładam do miseczki, dodaję śmietanę kremówkę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Babkę dekoruję polewą, posypuję pokruszonymi

wesoła kuchnia
Keks pomarańczowy na święta 85

pudrem. Dodaje po jednym jajku. Miksuję. Dodaję sok pomarańczowy. Miksuję. Bakalie i mąkę łączę ze sobą. Dodaje do masy. Dodaje proszek do pieczenia. Miksuję. Tortownicę smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Leje ciasto. Piekę w 180 stopniach przez 45 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję. Smacznego ! Źródło:  Keks | AniaGotuje.pl

Ciasta z tradycjami
Zajączki drożdżowe 87

Kic, kic, kic! Macie ochotę na zajączki na wielkanocnym stole? Smok poleca pyszne i bardzo efektowne zajączki drożdżowe. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl

Bardzo Gruby Smok
Babka zebra 85

dodajemy 2 łyżki kakao,mieszamy, a do drugiej białej części dodajemy 2 łyżki mąki tortowej lub budyń, co macie akurat w domu. Foremkę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Na przemian układamy w blaszce po łyżce ciasta ciemnego i jasnego, tam gdzie jasne nakładamy łyżkę ciemnego a tam gdzie ciemne łyżkę jasnego. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
Pulpeciki dla niemowlaka 73

ziemniaków, chcę uzyskać bardzo drobne wiórki, a wręcz „papkę”. Marchewkę dodaję do mięsa. Do mięsa dodajemy również kaszę manną. Jeśli jej nie macie to możecie zastąpić ją bułką tartą. Przygotowane mięso powinno być dość zwięzłe. Z mięsa formujemy niewielkie pulpeciki. Bardzo ciekawym rozwiązaniem będzie przygotowanie ich w postaci podłużnej. Wtedy Wasze dziecko będzie mogło je wziąć w rękę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!