był suchy? Jest na to bardzo prosta rada. I bez znaczenia czy jest to pasztet z mięsa z rosołu, czy specjalnie gotowanego. Jak zrobić najlepszy pasztet, co dodać zamiast bułki ? O tym w dalszej części. Pasztet na Wielkanoc, Boże Narodzenie taki od święta jak i na co dzień. Zapraszam na przepis 🙂 Pasztet drobiowy przepis udka kurczaka
Dieta moja pasjakażdym kilka borówek (4-6 sztuk). Ciasto zawijamy i zlepiamy formując okrągłe knedle. Knedle wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy ok 2-3 minuty od wypłynięcia. Podajemy z bułką tartą przesmażoną na oleju. Artykuł Knedle ziemniaczane z borówkami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie
Dorota SmakujePrzepyszne chrupiące rybne nuggetsy, które zrobisz z dosłownie kilku składników. Aby panierka na nuggetsach była bardziej chrupiąca wybierz panierkę panko zamiast tradycyjnej bułki tartej. Ona doda niesamowitej chrupkości Twoim rybnym nuggetsom. Ważne jest doprawienie ryby, zanim zrobisz na niej panierkę. Ja użyłam do tego ostrego sosu chilli, a ryba wychodzi z nim tylko nieco pikantna. Ale jeśli lubisz bardziej łagodne
nietylkopasta.plJagodzianki pistacjowe (ewentualnie drożdżówki pistacjowe z jagodami – jak zwał tak zwał) to wersja premium moich ulubionych bułek. Jeśli uwielbiasz pistacje i kochasz jagody to jest to połączenie dla Ciebie. Do tego polewa z białej czekolady i mnóstwo kruszonki – razem tworzą drożdżówkę idealną, którą każda fancy-instagramowa kawiarnia chciałaby mieć u siebie. W przepisie bazuję na swoim mięciutkim drożdżowym
Poezja smakubardzo się klei dodajemy więcej mąki. Na podsypanym mąką blacie rozpłaszczamy ciasto. Kroimy je na kluski. Kluski wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę. Gotujemy 2 minuty. Podajemy ze skwarkami lub bułką tartą na maśle, albo polane dobrym olejem tłoczonym na zimno. Ja lubię je podane z dodatkowym bobem. Artykuł Kluski z bobu pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie
Dorota Smakujelunch, obiad czy kolację. Bardzo dobrze się mrożą, więc można przygotować podwójną ilość na posiłek rezerwowy, posiłek na zapas w ramach meal prep. Można obtoczyć je w jajku i bułce i usmażyć jak krokiety. Ja lubię po nafaszerowaniu je opiec w airfryer (można też w piekarniku), zawsze to mniej kalorii, a do tego stają się fajnie chrupkie. PRZEPIS NALEŚNIKI
Dorota Smakujemielone 250 g czosnek 1 – 2 ząbki sól 1/2 łyżeczki czarny pieprz 1/2 łyżeczki suszona cebula 1 łyżka majeranek 1 łyżka mozzarella 2 kulki Panierka jajka 2 sztuki bułka tarta 1 szklanka mąka kukurydziana 3 łyżki sól i pieprz po szczypcie Jak zrobić pyszne kotlety z cukinii Kilka słów o cukinii. Młoda cukinia, to taka w granicach
Dieta moja pasjacukru 4 żółtka 1 op. cukru z wanilią 2 kg jabłek papierówka (można użyć innych) 2 łyżeczki cynamonu cukier puder do posypania 3 łyżki kaszy manny lub bułki tartej Z mąki, cukru, proszku do pieczenia, żółtek i drobno posiekanego ciasta zagniatamy ciasto, które następnie owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na ok godzinę. Jabłka obieramy i kroimy
Cynamonowe szczęścieprzez sitko i stopniowo dodawać do białek delikatnie mieszając na przemian z olejem. Gdy składniki się połączą wylać do prostokątnej formy o wymiarach 30*10 cm wysmarowanej i wysypanej bułka tartą. Posypać borówką obtoczoną w niewielkiej ilości mąki pszennej i delikatnie przemieszać żeby się rozprowadziły po całości. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut
Ala piecze i gotujeFasolka szparagowa z rumianą bułką tartą na solidnej porcji masła i do tego soczysty pomidor, to jedna z wielu sztandarowych pozycji w menu Lata. W tym roku totalnie nie mogę się oprzeć tym zielonym strączkom i dokładam je nawet na klasyczne kanapki z szynką i pomidorem albo zajadam z hummusem i czerwonym pesto. A dziś zapraszam Was na iście królewski
Kuchnia w Słońcu Skąpanawymieszać. Chwilę podgrzewać. Przełożyć na talerz i posypać pozostałą łyżką parmezanu. Smacznego To też może Cię zainteresować: → Fasolka szparagowa z boczkiem, grzankami i cheddarem → Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą → Zupa z fasolki szparagowej → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Bób z suszonymi pomidorami Artykuł Fasolka szparagowa z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakzdobył popularność dzięki swojej prostocie i wyjątkowemu smakowi. Przygotowanie i odmiany: Tradycyjny kotlet schabowy przygotowuje się z plastra schabu, który jest rozbijany na cienko, panierowany w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smażony na złoty kolor. W zależności od regionu kotlet schabowy może być serwowany z różnymi dodatkami, takimi jak kiszona kapusta, zasmażana kapusta, buraczki czy różnego rodzaju sałatki
RafalCookKotlety z udek kurczaka to pyszna i elegancka potrawa, która zachwyci każdego smakosza. Delikatnie rozbite mięso, doprawione aromatycznymi przyprawami, panierowane w jajku i bułce tartej, smażone na złocisty kolor, a następnie zapiekane z pysznym farszem. Farsz przygotowany z cebuli, czosnku, pieczarek, jarmużu i serka topionego tworzy niepowtarzalną kompozycję smaków. Całość zwieńczona jest roztopionym żółtym serem, który nadaje daniu wyjątkowego charakteru
Kulinarna ChwilaDrożdżowe bułeczki z truskawkami i kruszonką. Bułeczki są puszyste, aromatyczne i doskonale nadają się na każdą okazję – od śniadania po podwieczorek. Czas przygotowania: 2 godziny
karolgotujekurczaka Każdy ma swoje ulubione nuggetsy z kurczaka, ale zamiast kupować je po drodze w sieciówkach z fast foodem, lepiej przygotować samodzielnie. Możesz usmażyć kotleciki panierowane tradycyjnie w bułce tartej, płatkach kukurydzianych albo według mojego przepisu na stripsy . Tortilla z ulubionymi dodatkami A co powiesz na tortillę? Możesz ją przygotować na wiele sposobów, wszystko zależy od tego, jakie składniki lubisz
Rozdomowiona