bułki - 33426 przepisów (strona:1179/2229)

Serek ziarnisty wiosenny 71

pieprz Wykonanie: ? Ogórek i rzodkiewki zetrzeć ze skórą na tarce. ? Pomidor pokroić w drobną kostkę. ? Połączyć warzywa z serkiem, doprawić majonezem, solą i pieprzem. ? Posypać posiekanym szczypiorkiem. ? Podawać z bułką z masłem

To co kocham
Kotlety z kalarepki 67

bardzo smakowały! Składniki: ? 2-3 kalarepki ? sól, pieprz do smaku, szczypta cukru ? 2 jajka ? 2 łyżki sosu sojowego ? 100 g płatków migdałowych ? 4 łyżki orzechów włoskich mielonych lub tartej bułki ? 4 łyżki mąki ? olej do smażenia Wykonanie: ? Kalarepki obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm. ? Wrzucić kalarepkę na wrzącą, posoloną wodę ze szczyptą cukru i gotować 10 minut

To co kocham
Twarożkowa pasta z wędzonym łososiem 57

cytryna do smaku Wykonanie: ? Łososia pokroić na mniejsze kawałki, dodać kilka łyżek twarożku i zmiksować blenderem. ? Dodać resztę twarożku i połączyć razem z masą łososiową. ? Podawać jako pasta na bułkę ciabattę lub jak w oryginale z bajglami. ? Wycisnąć na pastę kilka kropli soku z cytryny, lub wymieszać sok z twarożkiem. Nie należy dodawać soli, bo łosoś jest słony

To co kocham
Rolada z jabłkami 72

cukru ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 łyżka octu winnego ? cukier puder do posypania Wykonanie: ? Dużą prostokątną blaszkę wysmarować i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier wysmarować masłem i posypać tartą bułką. ? Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie rozłożyć równo na dno blaszki. ? Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. ? Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po trochu cukru

To co kocham
Rafaello cielęce w sosie kaparowym 55

łyżek oliwy od pomidorów ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: Pulpety ? Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, drobno pokroić. ? Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na łyżce masła. ? Do mięsa dodać bułkę, cebulę, jajko, skórkę z cytryny i przyprawy. ? Z masy mięsnej uformować małe kulki. ? Klopsiki wkładać do osolonego wrzątku i gotować ok. 5 minut po wypłynięciu na wierzch, odcedzić. Sos śmietanowo

To co kocham
Babka cytrynowa z jogurtem 72

proszkiem do pieczenia. ? Na koniec dodać jogurt i sok z cytryny. ? To jest porcja na dużą babkę, ja zrobiłam dwie mniejsze. Formę na babkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. ? Piec 40 minut w temp 160 st.C. ? Po wystygnięciu wyjąć babkę z formy, polukrować i ozdobić

To co kocham
Pasztet z królika 64

zioła, a wątróbka odpowiada za konsystencję. Praktycznie robi się sam, bo w kuchni powoli gotuje się królik, a następnego dnia mieli się wystudzone składniki, miesza z jajkami i bułką, i piecze. Mój pasztet zawsze zbiera dużo  komplementów od każdego, kto go skosztuje. Mam nadzieję, że tak samo będzie w tym roku, bo upiekłam wcześniej i zamroziłam, nie było więc

To co kocham
Kalafior z orzechami i migdałami 71

Obiad? Jaki obiad w taki upał? Polecam szybki kalafior, gdzie zamiast tradycyjnej bułki tartej z masłem proponuję płatki migdałowe i orzechy. Taki odchudzony kalafior jest lekkostrawny ale równocześnie sycący. Ja jestem w stanie zjeść połowę ,bo uwielbiam kalafiora w każdej postaci. Składniki: ? 1 kalafior ? 3 łyżki płatków migdałowych ? 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich ? 50 g masła Wykonanie: ? Kalafior w całości

To co kocham
Oryginalne ciasto – babka majonezowa z oreo 70

trakcie pieczenia osadzają się na spodzie co da niesamowity efekt i chrupki smak). Na koniec przygotuj formę, najlepiej o wymiarach 40×9 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, dzięki temu ciasto nie przyklei się do spodu. Następnie przełóż ciasto, na blaszkę i lekko go wyrównaj. Wstaw do nagrzanego (180 stopni) piekarnika. Piecz wszystko około 35-40 minut

Fascynacje Ani
Pyszne włoskie ciasto z 12 łyżek 71

okres czasu ubijać mikserem, ale na najwyższych obrotach. Na koniec wystarczy przesiać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Całość wymieszać delikatnie łyżką. Formę do pieczenia posmarować masłem i posypać bułką tartą po całej powierzchni albo wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wlać przygotowane wcześniej ciasto. Całość wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika. Piec w 180 stopniach z funkcją góra-dół bez termoobiegu

Fascynacje Ani
Babka czekoladowa 76

budyniowym, kakao i proszkiem do pieczenia. Suche składniki przełóż do masy jajecznej, wlej śmietankę i całość wymieszaj do połączenia za pomocą drewnianej łyżki. 3. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Przełóż ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz 50 minut, funkcja grzania góra-dół. 4. Składniki na polewę rozpuść w kąpieli wodnej (w razie potrzeby dodaj

Przepiski.pl
Chleb na maślance 174

pieczywo razowe to znajdziesz również przepis na chleb żytni. Bardzo dużo osób poszukuje przepisów na pyszne bułeczki śniadaniowe. Można je przygotować szybko i bardzo prosto korzystając z przepisu na bułki drożdżowe pszenne. Chleb na maślance składniki Ciekawy smak chleba na maślance uzyskacie również mieszając mąkę pszenną z mąką żytnią. Najlepiej jest dać 400g mąki pszennej i 400g mąki żytniej. Chleb

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń rzymska 73

najlepszy czas na ugotowanie jajek. Zobacz jak ugotować jajka na twardo żeby się dobrze obierały. Jajka po ugotowaniu studzimy i obieramy. Jednorazową foremkę smarujemy od środka smalcem i obsypujemy bułką tartą. Przygotowane mięso wkładamy do foremki i wyrównujemy. Jeśli zdecydowaliście się na pieczeń rzymską faszerowaną jajkami to na dno formy wyłóż 1/3 mięsa, następnie układamy jajka jedno z drugim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab w sosie cebulowym 90

Wiele osób uważa, że schab najlepiej smakuje przygotowany w tradycyjny sposób, czyli panierowany z jajkiem w bułce i smażony na patelni. Do tego grona zalicza się też mój mąż, który twierdzi że tradycyjny schaboszczak jest najlepszy, a jak dodatkowo jest z kością to „niebo w gębie”. Ja też nie pogardzę takim kotletem, ale dość często przyrządzam schab

Danka Pichci