bułki - 33926 przepisów (strona:1182/2262)

Kotlety jajeczne z jarmużem 58

którego będzie można wygodnie korzystać jesienią i zimą. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 5 liści jarmużu 2 gałązki młodego koperku 2 ząbki czosnku chili 1 jajko 1 łyżka bułki tartej pół łyżeczki kminku sól pieprz olej do smażenia Oderwać miękkie, zielone części jarmużu od łodyżki. Jarmuż wrzucić na wrzątek i po minucie wyjąć na sito. Odstawić do ostygnięcia. Chłodny

Weekendy w domu i ogrodzie
Twarogowe knedle ze śliwkami 59

się je szybko i nie zawsze ciasto jest z ugotowanymi ziemniaki bo tym razem dałam twaróg a knedle wyszły znakomicie. Są delikatne i szybko znikają a podane z paloną bułką tartą są znakomite. Twarogowe knedle ze śliwkami - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z czerwonej kapusty – kolorowy dodatek do każdego posiłku 98

dodatkowej tekstury i wzbogaca o składniki odżywcze. Burgery – Ta surówka sprawdzi się również jako chrupiący dodatek do burgerów, zarówno mięsnych, jak i roślinnych. Można dodać ją do wnętrza bułki, co wzbogaci smak i strukturę kanapki. Zapiekanki i pierogi – Kapusta czerwona z marchewką, jabłkiem i cebulą to świetny dodatek do zapiekanek ziemniaczanych lub warzywnych, a także pierogów, zwłaszcza ruskich

e-PrzepisyKulinarne
Jak przetworzyć niedojrzałe pomidory? 56

można cieszyć się przez dłuższy czas. Zielone pomidory można również wykorzystać do przygotowania dań smażonych, takich jak kotleciki czy chipsy. Wystarczy pokroić je w plasterki, obtoczyć w mące lub bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Takie danie jest nie tylko smaczne, ale też oryginalne, idealne jako przekąska lub dodatek do głównego posiłku. Jak widać, niedojrzałe pomidory nie muszą się

codojedzenia
Jesienne Inspiracje – przepisy z dynią w roli głównej – słodkie wypieki, zupy i nie tylko! 68

jest wilgotny, delikatnie słodki, a dynia nadaje mu piękny pomarańczowy kolor. W wersji wytrawnej możemy dodać do niego pestki dyni i suszone zioła. Oczywiście z dynią można również upiec bułki na śniadanie . Bardzo podoba mi się idea dodawania warzyw do wypieków. Często się do niej stosuję. Marynowana dynia – smak, który zaskakuje! Słodko-kwaśna przekąska z nutą jesieni Marynowana dynia

codojedzenia
Jesienne Inspiracje – przepisy z dynią w roli głównej – słodkie wypieki, zupy i nie tylko! 96

jest wilgotny, delikatnie słodki, a dynia nadaje mu piękny pomarańczowy kolor. W wersji wytrawnej możemy dodać do niego pestki dyni i suszone zioła. Oczywiście z dynią można również upiec bułki na śniadanie . Bardzo podoba mi się idea dodawania warzyw do wypieków. Często się do niej stosuję. Marynowana dynia – smak, który zaskakuje! Słodko-kwaśna przekąska z nutą jesieni Marynowana dynia

codojedzenia
Brukselka gotowana 84

brukselkę w mleku z wodą w proporcji 2:1 gotując brukselkę na parze ok 10 min 4. Ugotowaną brukselkę odcedzamy na durszlaku. 5. Możemy polać ją roztopionym masłem z bułką tartą, masłem ziołowym lub skwarkami mięsa i zjadać. 6. Jeśli nie zjadamy jej na ciepło, tylko przeznaczamy np. do sałatek, można ją teraz wrzucić na minutę do lodowatej wody

Dorota Smakuje
Jak przetworzyć niedojrzałe pomidory? 52

można cieszyć się przez dłuższy czas. Zielone pomidory można również wykorzystać do przygotowania dań smażonych, takich jak kotleciki czy chipsy. Wystarczy pokroić je w plasterki, obtoczyć w mące lub bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Takie danie jest nie tylko smaczne, ale też oryginalne, idealne jako przekąska lub dodatek do głównego posiłku. Jak widać, niedojrzałe pomidory nie muszą się

codojedzenia
Scones serowe... (#4) 51

pieczenia - wstaw do piekarnika, do czasu, aż będziesz jej potrzebować. 2. W sporej misce wymieszaj m ąkę i sól, a następnie szybko rozetrzyj z masłem - gotowa mieszanka powinna przypominać bułkę tart ą. Wmieszaj ser, wlej mleko i szybko zamieszaj na miękkie ciasto. 3. Wyłóż na posypany mąką blat, bardzo delikatnie i tylko lekko zagnieć. Rozklep na wysokość około

Lejdi of the house
Zapiekanka z batatów z fasolą i porami 58

zapiekania lekko wysmarować oliwę. Na spód wyłożyć 1/3 słodkich ziemniaków, posolić, wyłożyć połowę masy porowo-fasolowej. Potem znów ziemniaki, reszta masy i na wierzch ziemniaki. Polać lekko oliwą wierzch. Bułkę rozdrobnić, wymieszać z parmezanem i wysypać na wierzch, całość przykryć albo pokrywką albo folią aluminiową. Piec w180 stopniach pod przykryciem 30 minut, zdjąć przykrycie i dopiekać kolejne 15 minut

Smaczny zeszyt
Swojski obiad 126

grzybowym smakują równie wyśmienicie Kotlety schabowe w sosie grzybowym to pyszna alternatywa dla tradycyjnych, panierowanych schabowych . Często mówi się, że schabowe to właśnie te smażone w chrupiącej panierce z bułki tartej, a przecież w rzeczywistości schabowy to przede wszystkim rodzaj mięsa – delikatnego i soczystego kawałka wieprzowiny, który można przyrządzać na różne sposoby. Duszone w aromatycznym sosie grzybowym, schabowe nabierają zupełnie

codojedzenia
PARMIGIANA Z KURCZAKA, MAKARONU I BAKŁAŻANA 55

pasaty pomidorowej  1 opakowanie makaronu pappardelle  2 mozzarelle  kilka plastrów sera        KOTLETY : 2 piersi z kurczaka  sól, czosnek granulowany 2 jajka bułka tarta olej do smażenia    PRZYGOTOWANIE :  Bakłażany kroimy na kawałki, lekko solimy i po chwili wycieramy z nadmiaru płynów. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem, skrapiamy oliwą

Kulinarne Fantazje Marioli
Pudding chlebowy z sosem waniliowym 54

śniadanie jak i na deser. Pudding chlebowy z sosem waniliowym Składniki na pudding z chleba z sosem waniliowym: 3 i 3/4 szklanki czerstwego pieczywa (np. chałka, chleb tostowy, bułka paryska) pokrojonego w kostkę (około 2 cm) 2 szklanki mleka 4 jajka 1/3 szklanki domowego cukru waniliowego (lub zwykły cukier i ziarenka wyskrobane z 1/2 laski wanilii) plasterek masła 4 suszone

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania