bułki - 33426 przepisów (strona:1190/2229)

Chleb żytni na zakwasie 41

już mam przemielone). Taki chleb po prostu trzeba lubić. Na szczęście coraz więcej ludzi go jada. U mnie na śniadaniach nikt nie marudzi, że nie dostaje puszystych, chrupiących pszennych bułek. To cieszy. Nawet bardzo. Nie pamiętam już kiedy ostatnio zaserwowałam takie pieczywo na poimprezowych śniadaniach. Zabijcie mnie, nie pamiętam. Dodatki? Ja dodaję różne, zależy co zalega mi akurat w szafkach

Kardamonovy
Pasztet z migdałami 45

łopatki wieprzowej 1 marchewka (z rosołu) 1 korzeń pietruszki (z rosołu) mały kawałek selera (z rosołu) 3 czubate łyżki otrębów żytnich (zamiennie można dać 2 łyżki kaszy manny lub bułki tartej) duża garść całych migdałów duża garść migdałów w płatkach (możecie dać też po prostu dwie garści całych migdałów) 2 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki rosołu

Kardamonovy
Krem z cukinii i groszku 44

czegoś nowego. Kombinuję więc tu i tam. I z tych kombinacji powstała kolejna pyszna zupa. Ta konkretna na zdjęciu była akurat dla mnie, dlatego dodałam do niej tost z bułki pszennej. Wy oczywiście możecie pominąć grzanki. Możecie też zrobić je z innego pieczywa, możecie też dodać do zupy pestki dyni, słonecznika, orzechy, groszek ptysiowy. Dajcie co lubicie. Jeżeli ktoś

Kardamonovy
Przepis na zapiekankę z kalafiorem i szynką 62

Zapiekanka z kalafiora      Zapiekanka to dość nie typowe danie i kryje się pod rożnymi nazwami od klasycznych bagietek, przez inne bułki składane, zamykane, dociskane, aż po wymyślne dania, takie jak zrobiła Agnieszka.     Oczywiście warto nie zapominać o tym, że pizza to też rodzaj zapiekanki...  👉Jak zrobić zapiekankę z kalafiorem i mozzarellą

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pieczony camembert z winogronami 54

chlebek zapiekany z szynką i serem –  chlebek z pesto –  zapiekanki z jajkiem i serem –  kanapka z camembert i żurawiną – przepisu na  domowy cheeseburger – domowe  bułki do hamburgerów PIECZONY CAMEMBERT Z WINOGRONAMI Przygotowanie : 20 minut Składniki: – 1 ser camembert – 3/4 szklanki czerwonych winogron – 120 ml czerwonego wytrawnego wina – 1 – 2 łyżki miodu (możesz

nietylkopasta.pl
Jagodzianki z dużą ilością jagód – solidnie nadziane 125

Ciasto dzielimy na 12 części (ja dzielę na pół, każdą połówkę znów na pół i każdą z powstałych czterech części – na trzy) lub 10 części dla baaardzo dużych bułek. Każdy kawałek rozwałkowujemy, wkładamy do małej miseczki i nadziewamy kilkoma łyżkami jagód. Zlepiamy brzegi jak pieroga, odwracamy miseczkę, zdejmujemy jagodziankę na rękę, poprawiamy łączenie i układamy na blasze wyłożonej papierem

Poezja smaku
Ciasto kruche z rabarbarem 58

Dodatkowo:  cukier puder do posypania  Wykonanie : Jedną  część ciasta wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia ( mnie papieru zabrakło :) )  , więc blachę wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą) -  nakłuwamy widelcem Wykładamy przestudzone nadzienie rabarbarowe Drugą część ciasta kruszymy na wierzch Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni ( + termoobieg) Posypujemy cukrem pudrem Smacznego

Domowe ciasta
Tort Pastelowy – leciutki, piankowy i bajeczny 179

obrotach, dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wylewamy na blaszkę (np. tortownicę o średnicy 28 cm), której dno wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy i posypujemy bułką tartą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 15 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika

e-PrzepisyKulinarne
Racuszki z jabłkami i recenzja książki Pysznie czy przepysznie 55

zobaczyć co autorka dla nas przygotowała. A w środku same pyszności, pomysły na śniadania, zupy, dania główne, kolacje, desery a nawet przetwory, nie zabrakło także dodatków takich jak chleb, bułki, pieczone ziemniaczki, surówki czy sosy.  Nie znajdziecie tutaj wydumanych przepisów, jest prosto domowo, ale jednocześnie pomysłowo, każdy znajdzie coś dla siebie i z pewnością zaskoczy domowników czymś pysznym

Cynamonowe szczęście
Drożdżowe z nutellą i owocami. 52

roztopione i przestudzone masło.  Wyrobić ciasto mikserem z hakami, lub robotem.  Tak przygotowane ciasto przełożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, lub wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.  Nakryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut do wyrośnięcia.  Po tym czasie na wierzch ciasta wyłożyć nutellę.  Nie za dużo.  Ja zrobiłam łyżką

Agusiowe smakołyki
Bób z czosnkiem i koperkiem 49

się jego smakiem i właściwościami? Bób z czosnkiem i koperkiem to najprostszy przepis na pyszny i aromatyczny bób z patelni. Oczywiście nie zgodzą się ze mną miłośnicy bobu z bułką tartą lub bobu z masłem. Tak jeden jak i drugi ma tyle zwolenników co i przeciwników. Już wiosną można spotkać w handlu młody bób, a cały rok bób mrożony

Dieta moja pasja
EXPRESOWY CHLEB ŁYŻKĄ MIESZANY. Z SIEMIENIEM LNIANYM 62

podrosło (u mnie trwało to 40 minut). Następnie ciasto mieszamy i odstawiamy ponownie na 30 minut. Po tym czasie ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypanej mąką lub bułką tartą. Robimy długie nacięcie nożem wdłuż. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st na 60 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i studzimy na kratce

Walijskie Pichcenie
Knedle Ryżowe Przepis 54

truskawkami Knedle z ciasta twarogowego i ryżu to znakomity zamiennik dla klasycznego ciasta na knedle. Z czym podawać knedle ? Utarło się, że najczęściej do knedli z owocami podaje się bułkę tartą z masłem lub śmietanę. Dziś chcę Ci pokazać coś innego z czym można podać każde knedle te z truskawkami, śliwkami i innymi owocami. Knedle z jakimi owocami? Dziś sezon

Dieta moja pasja
Przepyszne klopsiki z pieczonego bakłażana 59

dodatków w 180*C przez 20min. 2. W robocie kuchennym umieść namoczoną ciecierzycę, ostudzonego bakłażana, czosnek, cebulę, obrany imbir, sok i skórkę z cytryny oraz przyprawy - zmiksuj do konsystencji bułki tartej, tak, aby były widoczne kawałki bakłażana. 3. Masę przełóż do miski, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. 4. Formuj klopsiki wielkości orzecha włoskiego i smaż na niewielkiej ilości oleju

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Cukinia z piekarnika 151

cukinii świetnie pasują na lato jako dodatek do obiadu, czy samodzielne danie bezmięsne. Często używam cukinię w sałatkach , gotuję z niej bigos , przyrządzam zoodles , czy piekę ciasto cukiniowe i bułki . Z cukinii można wyczarować wiele smacznych potraw i ciast. Dawno się o tym przekonałam i zawsze mam cukinię w lodówce, bo wiem, że zawsze coś z niej wykombinuję o choćby

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania