bułki - 33426 przepisów (strona:1188/2229)

Cwibak z kakao w proszku – keks czekoladowy 82

cytrynową, cynamon i chwilę razem ucierać. Na masę wysypać bakalie oraz białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy (keksówki) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 – 60 minut. 90 g miękkiego masła, 200 g cukru pudru, 2 jajka, 3 łyżeczki kakao, 7 g proszku

królestwo garów
Makowiec – 15 przepisów 91

makiem Bezglutenowe muffinki z makiem Mini makowce z bezą Placek z brzoskwiniami Gofry à la makowiec Ciastka owsiane z makiem i kokosem Dietetyczne ciastka pełnoziarniste Migdałowe biszkopty z makiem Bułki z makiem Chleb orkiszowo żytni z amarantusem Makowe muffinki Artykuł Makowiec – 15 przepisów pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Kolorowa sałatka z tofu 107

długo zapewnia kasza gryczana ugotowana z pestkami dyni oraz tofu marynowane. PRZEPIS KOLOROWA SAŁATKA Z TOFU Składniki: 1 cukinia 150g kalafiora romanesco 0,5 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 1 bułka z ciasta francuskiego z nadzieniem pomidorowym 50g tofu marynowanego 1 marchew fioletowa 1 marchew pomarańczowa kawałek papryki żółtej sól ulubiona mieszanka przypraw ulubiony sos sałatkowy – u mnie olej rydzowy

Dorota Smakuje
KROKIETY ŁUBINOWE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez glutenu) 91

ocen) Krokiety łubinowe z kapustą i grzybami to – podobnie jak krokiety bambusowe – przepyszny niskowęglowodanowy i bezglutenowy zamiennik krokietów z mąki pszennej w panierce z bułki tartej. Do ich przygotowania używam naleśników na bazie mąki łubinowej. Świetnie komponują się na przykład z barszczem na zakwasie z buraka lub grzybowym, ale także jako samodzielne danie. Krokiety z kapustą to jedna

Ola la LCHF
KRUCHE CIASTO Z JABŁKAMI, ORZECHAMI, KREMEM I BEZĄ 114

łyżeczki proszku do pieczenia Wkładka orzechowa: 5 sztuk białko 15 dag orzechy Helio mielone 5 dag orzechy Helio siekane 10 dag cukier 1 łyżeczka proszek do pieczenia 2 łyżki bułka tarta Warstwa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 galaretki agrestowe 1 łyżka cukru Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 1/2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki

Podróż w kulinaria
Dorsz w orzechowej panierce 93

panierce sprawdzi się w tym wypadku idealnie. Tak przygotowana panierka nie tylko jest smaczniejsza i ma ciekawy smak, ale też nie chłonie tak dużo tłuszczu co wersja bazująca na bułce tartej. Gwarantuję, że nie raz wrócicie do tego przepisu var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=571555&channelId

okolicepalnika.pl
Łosoś w zalewie pomidorowej 126

zrobiłam z łososia. Można do zalewy octowej wkładać ryby po wigilijnej kolacji, gdy coś zostanie. U nas na wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia w panierce z bułki tartej, a że Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, to trzeba to jakoś zagospodarować, to co zostanie zostaje ląduje w marynacie która zostaje np. z rolmopsów . Bardzo Wam polecam przygotować Karpia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Puszysty sernik bez spodu 631

połączenia, na koniec wlać śmietankę i wsypać mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Białka jaj osobno ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową. Wymieszać delikatnie ale dokładnie. Tortownicę nasmarować masłem, oprószyć bułka tartą-ja oprószyłam zmielonymi orzechami arachidowymi, wylać masę serową. Wyrównać. Włożyć do nagrzanego do 170*c piekarnika na grzaniu góra dół i piec około 60 minut.  Po upieczeniu sernika

Wanilia i Kardamon
Delicja orzechowo truskawkowa 67

Białka ubić na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając powoli dodawać cukier i cukier waniliowy. Mąkę, cynamon i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Orzechy zmielić i wymieszać z bułką tartą. Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę i masę orzechową. Mieszać delikatnie. Na koniec dodać olej i wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. Nagrzać piekarnik do 160C i piec

Kuchnia Pokoleń
Klopsy z wędzonej makreli 78

obrać i drobno pokroić, dodać do masy ziemniaczano rybnej. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i formować klopsy. Tak przygotowane klopsiki obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć klopsy na patelni na złoty kolor z dwóch stron. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Przepis na cukinię zapiekaną z serem 85

Zapiekanka z cukinii i żółtego sera     Uwielbiam zapiekanki na obiad. Oczywiście nie chodzi mi o takie zapiekanki z bagietce czy innej długiej bułce tylko takie jak właśnie zrobiła Agnieszka i przy okazji nagraliśmy przepis...  👉Jak zrobić zapiekana cukinię z żółtym serem❓     Ten przepis to pomysł na zapiekankę na obiad lub kolacje, można go zrealizować

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Makowiec Z Kratką 98

mniejszą do zamrażalki na około 30-40 minut. 2. Po tym czasie większą część ciasta wałkujemy i wylepiamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Następnie smarujemy białkiem i obsypujemy kasza manna ( niedużą ilością)  Wykładamy masę makową, a na wierzch układamy kratkę z pozostałej części ciasta. Ciasto pieczemy w 180 stop przez 60 minut

Gotowanie...to proste !
Piernik 76

oleju rzepakowego. Całość dokładnie, lecz krótko mieszam rózgą kuchenną, tylko do połączenia. Formę keksową smaruję masłem lub olejem, wykładam papierem do pieczenia. Porada. Możesz wysmarować formę tłuszczem i wysypać bułką tartą. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piernikowe wylewam do formy, delikatnie wyrównuję. Formę keksową wkładam do nagrzanego piekarnika na środkową półkę

Zasmakuj Kuchni
Babka piernikowa. 87

wsypać wszystkie składniki sypkie. Wymieszać. Następnie wbić jajka, dodać miód, olej i mleko. Zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną  i posypanej bułką tartą.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut. Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać,  aż czekolada się rozpuści

Agusiowe smakołyki
Zdrowa sałatka z kwasami omega 142

mandarynki 200g ulubionych śledzi np po kaszubsku 3 łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno BOFLAX® do Diety dr Budwig 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka grzanek z ulubionej bułki Jak zrobić sałatkę: Mix sałat dokładnie myjemy i osuszamy, wykładamy na półmisek. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, kroimy w kawałki, układamy na sałacie – skrapiamy sokiem z cytryny. Mandarynki obieramy, dzielimy

Dorota Smakuje