bułki - 33426 przepisów (strona:1184/2229)

Pasta z wątróbki – pyszne smarowidło do pieczywa 69

tylko usmażyć wątróbkę z cebulą, namoczyć żurawinę, a następnie wszystko zmiksować ze sobą. Z czym podać pastę z wątróbki? Pastą z wątróbki można posmarować świeży chleb, grzankę z bagietki, bułkę czy chrupkie pieczywo. Następnie wystarczy położyć swoje ulubione dodatki np. plasterki kiszonego ogórka, pomidora, paski chrupiącej papryki, kawałek ostrego sera, a całość posypać szczypiorkiem, kiełkami lub posiekaną drobno cebulką. Pyszny

e-PrzepisyKulinarne
Knedle z morelami skradzionymi w Wachau 79

Ciasto z twarogu i mąki wypełnione morelami, formowane w knedle, a następnie gotowane i podawane w bułce tartej z cukrem pudrem. KNEDLE Z MORELAMI SKŁADNIKI 15-20 dojrzałych, niemączystych moreli; 250 gramów mąki pszennej; 2 łyżki oleju roślinnego lub masła; pół łyżeczki soli; 450 gramów tłustego twarogu; 1 jajko; tyle kostek cukru, ile moreli; likier morelowy... Artykuł Knedle z morelami

Kuchnia Tomka
Tarta z dzikiem 74

natkę pietruszki posiekać niezbyt drobno. Czosnek rozgnieść. Na maśle podsmażyć szalotkę, dodać czosnek, szczypior i pietruszkę, chwile smażyć. Wlać brandy, wymieszać. Formę do tary posmarować masłem i wysypać bułką tartą. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę zawijając ciasto na boki formy. Pozostałą część ciasta rozwałkować i pociąć na paski szerokości około 1 cm. Odstawić na 20 minut. Boczek, wątróbkę

królestwo garów
Kotlety z wątróbki 82

cebulka 3 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka wędzona Wątróbkę oczyszczamy, płuczemy dokładnie, a następnie mielimy razem ze słoniną, cebulą i czosnkiem. Do powstałej masy, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy dokładnie. Smażymy na nie wielkiej ilości tłuszczu, wykładając łyżką na patelnię (jak placuszki). Podajemy z ulubionymi dodatkami.    Zobacz inne pomysły na obiad: Siekane kotleciki

Cynamonowe szczęście
Knedle ze śliwkami według babci przepisu 88

DOMOWE KNEDLE ZE ŚLIWKAMI SKŁADNIKI 1 kilogram dobrych, dojrzałych, polskich śliwek; 1 kilogram mączystych ziemniaków; mąka pszenna; 2 wiejskie jajka; mąka ziemniaczana; gałka muszkatołowa; cukier trzcinowy w małych kostkach; bułka tarta; masło; sól, pieprz; przepis na knedle ze... Artykuł Knedle ze śliwkami według babci przepisu pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Keftedakia pulpety mięsne z Grecji 80

następnie duszone w aromatycznym sosie pomidorowym z cynamonem i miodem. KEFTEDAKIA GRECKIE PULPETY MIĘSNE SKŁADNIKI NA PULPETY 500 gramów mięsa mielonego (wieprzowe i wołowe) dwa wiejskie jajka 80 gramów bułki tartej 4 łyżki oliwy duża cebula 2 ząbki czosnku (obrane i zmiażdżone) suszone oregano garść... Artykuł Keftedakia pulpety mięsne z Grecji pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Austriacki knedel bułczany w serwecie 63

Pokrojone czerstwe bułki, do których wlewa się masę jajeczną, roztopione masło oraz mleko, a następnie doprawia i formuje knedel, który po owinięciu serwetką gotuje się we wrzątku. KNEDEL BUŁCZANY Z AUSTRII SKŁADNIKI 5 kajzerek; 50 gramów masła; 150 ml mleka; 3 wiejskie jajka; natka pietruszki do smaku; gałka muszkatołowa; sól, pieprz; przepis na knedel bułczany... Artykuł Austriacki knedel bułczany

Kuchnia Tomka
Klopsiki po włosku z polentą 63

klopsiki i duszone w sosie pomidorowym. KLOPSIKI PO WŁOSKU SKŁADNIKI 400 gramów łopatki wieprzowej; 1 duże wiejskie jajko; natka pietruszki; mieszanka suszonych przypraw (bazylia, oregano, cząber, tymianek); 2 łyżki bułki tartej lub okruchów suchego chleba; 1 ząbek czosnku; 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki; odrobina ostrego... Artykuł Klopsiki po włosku z polentą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Greckie klopsy mielone w sosie pomidorowym 107

Klopsy z mięsa mielonego z dodatkiem bułki moczonej w winie oraz kminu, cynamonu i czosnku podane w sosie pomidorowym. KLOPSY MIELONE SOUTZOUKAKIA SKŁADNIKI NA KLOPSY 500 gramów wołowiny na gulasz 500 gramów łopatki wieprzowej 5-6 kromek czerstwego chleba pół szklanki czerwonego wina 1-2 kopiate łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 2 łyżeczki płaskie cynamonu 2 wiejskie jajka... Artykuł Greckie klopsy

Kuchnia Tomka
Burgery rybne w sosie pomidorowym 75

zmielony i doprawiony kminem i świeżymi ziołami a następnie smażony w formie burgerów i podany w sosie pomidorowym. BURGERY RYBNE SKŁADNIKI 900 gramów dorsza lub łupacza bez skóry; duża bułka pszenna; mała główka czosnku; duża cebula; 2 wiejskie jajka; spory pęczek natki pietruszki; średniej wielkości pęczek świeżej kolendry; pęczek świeżego koperku; mielony kmin rzymski;... Artykuł Burgery rybne w sosie pomidorowym

Kuchnia Tomka
Chiński sos Śliwkowy 86

przez Pierwszego Cesarza. Chińskie śliwki według legend odkryto w południowych Chinach w pobliżu rzeki Jangcy. Pierwszy spisany przepis zawierał tylko śliwki, cukier, ocet imbir, chili i był spożywany z bułkami jajecznymi. Z biegiem lat, wielu lat, do sosu zaczęto dodawać inne składniki i oczywiście jego zastosowanie też się zmieniło. Ten jasno – ciemno – brązowy sos o słodko – kwaśnym

RafalCook
Klopsy w sosie koperkowym na śmietanie 63

bulionie i podane w wyjątkowym sosie. KLOPSY W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 600 gramów łopatki cielęcej; 400 gramów łopatki wieprzowej; 1 litr domowego wywaru drobiowego lub wołowego; 1 duża bułka np. grahamka; mleko; 2 wielkie pęczki koperku lub 4 gdy niezbyt duże;... Artykuł Klopsy w sosie koperkowym na śmietanie pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pulpety rybne w sosie koperkowym 69

SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 500 gramów fileta z dorsza bez skóry; 250 gramów brzuszków z łososia; 30 gramów szynki szwarcwaldzkiej; 1,5 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego; 2 łyżki bułki tartej; natka pietruszki; pęczek koperku; dymka; 1 duże... Artykuł Pulpety rybne w sosie koperkowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Karp smażony tradycyjny na Wigilię 82

smażone w sposób wyjątkowy by najlepiej smakować na wigilijnym stole. KARP SMAŻONY SKŁADNIKI 2 karpie o wadze do 2 kilogramów każdy; mąka pszenna; 2-4 jajka; wysokiej jakości drobna bułka tarta; olej rzepakowy do smażenia; masło; sól; przepis na karpia smażonego na Wigilię Artykuł Karp smażony tradycyjny na Wigilię pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Flaki 149

smaku odrobiną pieprzu albo soli. Jeśli chcecie uzyskać, znacznie bardziej gęstą zupę, możecie przygotować zasmażkę. Jednak ja osobiście wolę klasyczne flaki bez zasmażki. Flaki wołowe najczęściej podajemy ze świeżą bułką, albo chlebem. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!