bułki - 33426 przepisów (strona:1180/2229)

Chińskie bao buns z krewetkami 79

części. Najpierw zważyłam całe ciasto i podzieliłam. Z każdej kulki ciasta wałkuję kształt owalu 8x12 cm. Smaruję olejem z jednej strony i składam na pół. Każdą złożoną bułkę układam na kawałku papieru do pieczenia. Łatwiej potem przełożyć do garnka. Układam sobie bułeczki na blaszce do wyrośnięcia na 30 minut. W tym czasie szykuję garnek szeroki, do którego wlewam wodę. Układam

wesoła kuchnia
Zupa grochowa 70

wieprzowych, a ugotowany groch przetrzeć przez perlonowe sito.  Grochówka z boczkiem i kiełbasą to doskonała propozycja na obiad. Podajemy ją z ulubionymi dodatkami, takimi jak np. chleb lub bułka. Potrawa ta jest również świetnym wyborem na większe przyjęcia, gdyż łatwo ją można przygotować w większej ilości i podawać w garnkach. Grochówka Grochówka z boczkiem i kiełbasą to klasyczna polska

Moja Książka Kucharska
Babka budyniowa 82

szczyptę soli. Zmiksować, aby nie było grudek. W rondelku roztopić masło, lekko przestudzić (może być ciepłe) i wlać do ciasta. Zmiksować. Foremkę do babki wysmarować masłem, delikatnie obsypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Babka migdałowa

Oryginalny smak
Bułki do kebaba, prosty przepis 406

Domowe bułki do kebabów są najlepsze. Pracy przy nich nie ma za wiele, do tego wychodzą taniej niż jakbyśmy chcieli kupić w sklepie- do tego w smaku bez porównania.... Polecam jak raz zrobicie nie będziecie już kupować i będziecie mogli przygotować pyszny domowy kebab u siebie w kuchni. Polecam ... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
ciasto zebra łatwe i efektowne 67

jednej dodajemy kakao a do drugiej 2 łyżki mąki i mieszamy szpatułką. Foremkę (tortownicę o średnicy ok. 25 cm) wykładamy papierem do pieczenia samo dno, boki natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Ciasto wykładamy naprzemiennie, ciasto ciemne i ciasto jasne po 2-3 łyżki nakładamy na środku foremki. Pieczemy w ok. 175 st. C do tzw suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia
Mielone i BBQ sos 91

zamrozić. U nas ten sos nie stoi w lodówce zbyt długo, ponieważ bardzo lubimy sosy do obiadu. Mielone kotlety z sosem są bardzo smaczne. Ja nie lubię dodawać tartej bułki do farszu. Zamiast tego, wolę dodać dużo cebuli i śmietany. Dzięki temu kotlety są bardzo puszyste. Oczywiście, trzeba uważać, aby nie przesmażyć kotletów, ale odpowiednie przygotowanie farszu jest kluczowe

codojedzenia
Stripsy z kurczaka w miso 77

papryką. Wrzuć do tak przygotowanej tempury kawałki kurczaka i obtocz każdy dokładnie. Pozostaw mięso w tempurze miso przez 1 godzinę. Kawałki mięsa wyciągaj z tempury miso i obtaczaj w bułce panko. Smaż stripsy na głębokim oleju w temperaturze 170-180°C z każdej strony do zrumienienia, a następnie wykładaj na ręczniki papierowe dla odcieknięcia nadmiaru oleju. Podawaj do obiadu

Delicious Place
Czarna babka Wielkanocna 265

wody Polewa: 100 g czekolady deserowej 60 ml śmietanki kremówki 30% Dodatkowo: garść migdałów do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Formę na babkę natłuszczamy masłem lub olejem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wstawiamy do niego formę, by się nagrzała. Do miski przekładamy wszystkie składniki, prócz wrzącej wody. Składniki miksujemy na małych obrotach, do uzyskania jednolitej

Przepiski.pl
KETO CHLEB BAMBUSOWY (LCHF, bez glutenu) 109

kolejna propozycja na pieczywo niskowęglowodanowe i bezglutenowe przygotowywane ze składników, które można bezpiecznie poddawać obróbce cieplnej. Bazę stanowił oczywiście przepis na bardzo znane i lubiane przez moich Czytelników bułki bambusowe , który lekko zmodyfikowałam. Ponadto z uwagi na wielkość bochenka należy zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia, żeby za bardzo nie spiekł się na zewnątrz a jednocześnie dobrze upiekł w środku

Ola la LCHF
Babka dwukolorowa 426

cukrem i cukrem waniliowym. Wmieszać pozostałe składniki (oprócz kakao). Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Natłuść tortownicę lub formę na babkę. Posypać bułką tartą lub kaszą manną. Na środek formy nakładać na przemian po 2 łyżki masy ciemniej i masy białej. Piec około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po koniec

Wasze Przepisy
Babka majonezowa 86

pieczenia i przy pomocy szpatułki, albo łyżki bardzo delikatnie i powoli mieszamy składniki. Formę do pieczenia, u mnie miała ona średnicę 23 cm smarujemy od środka masłem i obsypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przelewamy przygotowane ciasto. Ciasto umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C w opcji góra- dół. Ciasto pieczemy przez 35 minut. Czy ciasto jest upieczone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka jogurtowa 558

Skórkę z cytryny ścieramy na tarce, sok wyciskamy. Pod koniec dodajemy do masy jajecznej, mieszamy do połączenia składników. Gotową masę przelewamy do formy z kominem wysmarowanej masłem oraz posypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 50 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu polewamy lukrem, cukrem pudrem lub polewą czekoladową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Szklanka mąki, cukru, cukru pudru ile to gram? 75

ziemniaczana 200 g krupczatka Pozostałe składniki w przeliczeniu na szklanki: 110 g płatki owsiane 110 g wiórki kokosowe 125 g mleko w proszku 125 g kakao 150 g bułka tarta 160 g mak 160 g kasza manna 225 g olej 225 g ryż 230 g śmietana 18% 270 g śmietana 30% 300 g sól 360 g miód Ile waży łyżka

Ania gotuje
Pyszna babka gotowana 1688

jednym żółtku. Do masy dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Wlewamy aromat. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając łyżką. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i zamykamy formę. Wstawiamy do garnka z gotującą wodą. Gotujemy pod przykryciem 1 godzinę. Ja do garnka wstawiam jeszcze słoik z wodą żeby forma się nie skrzywiła

Wasze Przepisy
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny – jak wybrać najlepszy? 80

dań. Jego funkcjonalność trzeba dobrać do typu potraw, które będą przyrządzane w kuchni. Przygotowywanie mięs czy ciast może wymagać bardziej zaawansowanego sprzętu, niż ten, którego używa się do pieczenia bułek czy zapiekanek. Głównymi cechami sprzętu gastronomicznego, na które trzeba zwrócić uwagę przed zakupem, są jego parametry techniczne. Warto także przyjrzeć się kwestiom związanym z utrzymaniem w czystości i konserwacją. * Wpis

Kuchnia MagdaLeny