bułki - 33426 przepisów (strona:1174/2229)

Sernik malinowy z białą czekoladą 31

Polewa czekoladowa: 100g białej czekolady 50 ml śmietanki kremówki Do ozdoby: kwiaty jadalne np. róże – ok 2 łyżki   *** Przygotowujemy spód ciasta. Herbatniki przekładamy do malaksera i mielimy na „bułkę tartą” *** *** Masło roztapiamy i odkładamy do przestudzenia, a następnie dodajemy do herbatników, mieszamy *** *** Dno tortownicy ( moja blaszka ma średnicę 24cm ) wykładamy papierem do pieczenia, rozprowadzamy masę z herbatników i wyrównujemy

Blog z Apetytem
Kluski brokułowe 49

podsypanym mąką blacie rozpłaszczamy ciasto. Kroimy je na prostokąty przypominające wałeczki robione na kopytka. Kroimy kluski. Kluski wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę. Gotujemy 2 minuty. Podajemy ze skwarkami lub bułką tartą na maśle, albo polane dobrym olejem tłoczonym na zimno. Ja lubię je podsmażone chwilę na patelni na oleju. Artykuł Kluski brokułowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie

Dorota Smakuje
Ciasto METROWIEC-stary, rewelacyjny przepis (pyszne dwukolorowe ciasto z kremem i polewą) +FILM 57

puszystą, jasną masę-trzeba to chwilę porobić. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy olej, wodę-wszystko miksujemy do połączenia. Ciasto przekładamy do keksówki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. CIASTO KAKAKOWE Robimy je tak samo jak jasne, czyli jajka ubijamy na puszystą masę, przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz z kakao, dodajemy olej i wodę i wszystko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pieczeń z sosem ketchupowym 70

trochę pikantnego i łagodnego) 1 i 1/2 łyżki octu z białego wina 2 płaskie łyżki cukru trzcinowego 3/4 łyżki granulowanego czosnku sól, pieprz Jak zrobić pieczeń z sosem ketchupowym: Bułkę zalewamy mlekiem, odstawiamy na kilka minut (w międzyczasie odwracamy ją na drugą stronę). Dokładnie odciskamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, obsmażamy do zeszklenia na niewielkiej ilości oliwy. Do miski dodajemy

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka z kalafiora i brokułów 88

najlepiej przygotować ze świeżych, a nie mrożonych warzyw. Czasem, gdy chcę wesprzeć zapiekankę większą ilością białka, dodaję do niej rozdrobnionego, gotowanego kurczaka. Gdy uzyskać więcej chrupkości, wierzch zapiekanki posypuję bułką tartą lub pokruszonymi drobno krakersami. Do przygotowania przepisu potrzebuję naczynia do zapiekania o wymiarach 20 x 25 cm, garnka do gotowania na parze lub klasycznego garnka o pojemności 7 litrów

Kuchnia Na Wypasie
Pieczeń rzymska 27

musztardę, chrzan oraz surowe jajko. Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić. W tym czasie ugotować jajka na twardo (7 minut). Jajka obrać ze skorupki. Blaszkę wysmarować olejem i obsypać bułką tartą. Do blachy wyłożyć 1/3 części mięsa. Na mięsie ułożyć jajka. Następnie wyłożyć pozostałą masę mięsną i uformować górkę. Należy wypełnić mięsem wszystkie szczeliny między jajkami i blachą. Wierzch posmarować

kulinarne odsłony pati
Zapiekane kanapki z serem i pomidorami 59

zapiekane kanapki z serem i pomidorami. Mascarpone połączyć można również z serem gorgonzola, serkiem kremowym czy żółtym serem. Sprawi to, iż smak kanapek będzie bardziej intensywny. Chleb zastąpić można bułką bądź bagietką. Pomidorki koktajlowe zastąpić można dowolnymi pomidorami. Lubisz dania z serem ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Szybkie rogaliki serowe. Zapiekane kanapki z serem i pomidorami The post

MeCooks
Stek z sosem grzybowym z whisky 33

portalu WinnicaLidla.pl , wyniesie jego smak na zupełnie inny poziom! Dzięki niemu sos nabrał wyrazistości i charakterystycznej dla tego trunku słodyczy. Smak był naprawdę niepowtarzalny. Natomiast sam proces przygotowania? Bułka z masłem. Żeby zrobić ten wyjątkowy sos grzybowy z whisky, będziecie potrzebować: olej czerwoną cebulę czosnek brązowe pieczarki bulion wołowy whisky śmietanę 30% sól morską, świeżo zmielony czarny pieprz świeży tymianek

Na-talerzu.pl
Babka cytrynowa dekorowana czekoladkami 46

przez sito mąki oraz proszek dopieczenia i dodajemy. Następnie dodajemy skórkę cytryny i sok. Wszystko delikatnie mieszamy szpatułką aż składniki połączą się. Formę na babkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułka tartą. Do formy wylewamy ciasto. Pieczemy w 170 stopniach grzanie góra – dół przez 60 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z piekarnika, dajemy mu 5 minut odpocząć. Potem ciasto wyjmujemy

Dorota Smakuje
Babka majonezowa nie tylko na Wielkanoc 38

Masę wylewamy do formy na babkę. Ja używam sylikonowej więc nie smaruję jej masłem przed pieczeniem. Ale jeśli macie metalową formę to wysmaruj ją masłem i obsyp drobno zmieloną bułką tartą. Babkę pieczemy 30-35 minut. Sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy masa w środku jest upieczona. Babkę zostawiamy na 10 minut w formie po wyjęciu z piekarnika a następnie wyjmujemy

Emskie Smaki
Babka z serkiem waniliowym 38

proszkiem do pieczenia i kisielem. Miksujemy do połączenia składników. Do powstałej masy dodajemy serek homogenizowany oraz sok z cytryny. Mieszamy. Formę na babkę dokładnie smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Masę przelewamy do wysmarowanej formy i pieczemy w 180 C przez około 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Babkę jeszcze ciepłą wyciągamy z formy i studzimy na kratce. Wystudzoną babkę

Zainspirowana w kuchni
Konserwowe wędzone smarowidło 43

g/kg pieprz czarny -3 g/kg pieprz ziołowy białowieski -5 g/kg papryka płatek mix -1g/kg chilli jalapeno grys czerwone -woda 10-15 % robiłem z dwoma wartościami. 10% posmarowane są bułki  15% posmarowany jest chleb WYKONANIE Mięso było peklowane w solance 9%. Wędzonki były wędzone na ciepło 50 stopni 4 godziny i bez dodatkowej obróbki termicznej tyko wędzone. Odnośnie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sernik z chałwą 87

plastikowego woreczka, szczelnie go zamknąć i za pomocą młotka bądź tłuczka uderzać w znajdujące się w woreczku ciastka tak długo, aż uzyskają konsystencję podobną do tej jaką ma bułka tarta. Lubisz serniki ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Sernik z brzoskwiniami i kokosem . Sernik z chałwą The post Sernik z chałwą appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Babka pistacjowa 41

masło. Masło dolewaj partiami po 2-3 łyżki i miksuj, aby ciasto nie straciło puszystości, a tłusz połączył się z pozostałymi składnikami. Formę do babki wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą, choć w przypadku foremek silikonowych nie musisz dodawać właściwie nic. Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180º C. Piecz babkę przez około 40 minut

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania