bułki - 33426 przepisów (strona:1171/2229)

SAŁATKA ZIEMNIACZANA I SMAŻONA CUKINIA 307

wszystko razem wymieszam. Sałatka jest gotowa, cukinię pokroiłam w plastry i teraz ją sole z każdej strony. Cukinię panierujemy z jednej i drugiej strony w jajku i bułce tartej następnie smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Obiad mamy gotowy,smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Składniki: 94

słodko. Składniki: Na ciasto 500 - 600 g ugotowanych ziemniaków 200 g mąki pszennej 1 jajko sól do smaku Farsz: 500 g kurek 2 cebule 2 łyżki tartej bułki sól pieprz olej do smażenia Dodatkowo 1/2 kostki masła Sposób przygotowania: 1.   Kurki oczyścić, opłukać, osuszyć na sicie i posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. na patelni rozgrzać olej

Nie tylko w kuchni
Babka na oleju Siostry Anastazji 74

oleju, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka kakao, cukier puder lub polewa czekoladowa na wierzch babki Babka na oleju Siostry Anastazji, przepis: Formę na babkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Białka ubić na sztywno. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier i dokładnie miksować po każdym dodaniu. Dodać kolejno po jednym żółtku, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian

Lekcje w kuchni
Fasolka szparagowa pieczona w sosie barbecue 83

przykrycia – do lekkiego zrumienienia. Przed podaniem sprawdźcie czy jest ugotowana, różnie się może zdarzyć :). Podobne przepisy: Fasolka szparagowa z orzechami Fasolka szparagowa z fetą Fasolka szparagowa z bułką tartą Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów Fasolka szparagowa z harissą i migdałami Artykuł Fasolka szparagowa pieczona w sosie barbecue pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pieczony schab 59

Jadam go w sumie dwa razy do roku, na święta. Z dużą ilością chrzanu. Parę dni temu musiałam zrobić sporą ilość bułek na wynos i pomyślałam, że schab będzie dobrą opcją. Przy okazji skubnęłam parę plasterków, na spróbowanie. Pierwszy raz robiłam go z pieprzem syczuańskim. Nie był jakoś super wyczuwalny, więc jak się nie boicie, dodajcie większą ilość. Ja następnym

Kardamonovy
Pasztet wieprzowy 67

czasie całość odstawiamy do ostygnięcia, najlepiej na parę godzin. Następnie kajzerki kroimy w mniejsze kawałki i moczymy w sosie z pieczenia mięsa. Wszystkie składniki z pieczenia, a także bułki mielimy w maszynce. Ja zrobiłam to raz, możecie to przemleć dwa albo i trzy razy. Całość doprawiamy imbirem, gałką, solą i świeżo mielonym pieprzem, dodajemy jajka i wszystko dokładnie wyrabiamy rękami

Kardamonovy
Fasolka szparagowa z fetą 71

zalewamy olejem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy podprażonymi pestkami słonecznika. Podobne przepisy: Fasolka szparagowa z orzechami Fasolka szparagowa z bułką tartą Fasolka szparagowa pieczona w sosie barbecue Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów Fasolka szparagowa z harissą i migdałami Artykuł Fasolka szparagowa z fetą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Fasolka szparagowa z orzechami 62

miski, dodajemy do niej poszatkowaną natkę, rozdrobniony ząbek czosnku, poszatkowane orzechy, pestki dyni, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Podobne przepisy: Fasolka szparagowa z bułką tartą Fasolka szparagowa z fetą Fasolka szparagowa pieczona w sosie barbecue Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów Fasolka szparagowa z harissą i migdałami Artykuł Fasolka szparagowa z orzechami pochodzi

Kardamonovy
Pieczony kalafior 68

Jeżeli komuś znudził się kalafior z bułka tartą, można go upiec. Dobór przypraw jest właściwie dowolny, ja będę na pewno kombinowała na różne sposoby. Tym razem dodałam do niego kumin, kolendrę i słodką paprykę. Poezja, mówię Wam. Jeżeli ktoś z Was wszedł na ten przepis ze względu na candidę, przeczytajcie tekst poniżej. Parę słów jeszcze na temat diety. Będę musiała

Kardamonovy
Konfitura z cebuli z anyżem 69

Pyyszna. Zrobiona w celu uzupełnienia bułek z szarpaną wieprzowiną, przy okazji goszczenia u siebie brata z córą. Przepis dostałam od młodego jegomościa Filipa. Na pytanie: ile mam do cebuli dodać gwiazdek anyżu, odpowiedział: od 1 do 20. Dzięki Fi, jesteś bezużyteczny. Ale sam przepis jest w dechę. Tak sobie myślę, że pięknie się sprawdzi na święta, np. do pasztetu

Kardamonovy
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką 74

Kolejny dodatek do bułek z szarpaną wieprzowiną. Ciężko mi sobie wyobrazić je bez coleslawa lub podobnej surówki. Tym razem zrobiłam surówkę z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i koperkiem. Wyszła w dechę.  Składniki: pół czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pęczek koperku pół łyżeczki soku z cytryny

Kardamonovy
Marynowana cebula 50

chyba już ostatni post z przepisem na dodatek do bułek z szarpaną. Ostatni obecnie, nie ogólnie. Przepis szybki i przyjemny (poza uronieniem paru łez). Zastawiam się do czego jeszcze można użyć takiej cebuli. Do dań z grilla? Do sałatek? No tak to by mogło być. Składniki: 2 średnie czerwone cebule 1 szklanka octu winnego pół szklanki cukru 1 liść laurowy

Kardamonovy
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem 67

Szybka, łatwa i przyjemna. I w sumie tyle. Wchłonęliśmy ją dziś na śniadanie z  najlepszymi bułkami w okolicy. I z Szymonem. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) pół małej jasnozielonej części pora 1 mały ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka

Kardamonovy
Sałatka z ogórkami, chili i kolendrą 53

tego typu eksperymenty. Wiedziałam dokładnie jaki chcę uzyskać efekt, wyszło super. Jest słodycz, kwas, ostrość i chrupkość. Nie sądzę aby ta sałatka idealnie pasowała do fasolki szparagowej z bułką tartą , ale akurat taki duet trafił się nam na obiad. Myślcie co chcecie, było pysznie. Składniki: 6 średnich ogórków gruntowych 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1 chili 1 łyżka

Kardamonovy
Muhammara – sos paprykowy z orzechami 54

granatów (jeżeli macie problem z jej dostaniem, zastąpcie ją 1 łyżką miodu i 1 łyżką soku z cytryny lub octu balsamicznego) pół szklanki obranych orzechów włoskich 3 łyżki bułki tartej 1 duży ząbek czosnku pół łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka płatków chili (lub więcej) sok z połowy cytryny (lub więcej) 1 łyżka oliwy extra virgin pół łyżeczki soli (lub więcej

Kardamonovy