bułki - 33426 przepisów (strona:1186/2229)

Krokiety ze szpinakiem i serem. 96

mnie wyszło 6 niedużych krokietów z jednej rolady. W misce wymieszać widelcem jajka, przyprawić delikatnie solą i pieprzem.  Krokiety obtaczać w mące, jajku, a następnie w bułce tartej.  Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron

Agusiowe smakołyki
KARPATKA + FILMIK 65

misy robota i dodając jajka ucieramy aż powstanie jednolite ciasto.  Dwie blaszki o rozmiarze 25/35 cm ( mogą być większe )wykładamy papierem lub smarujemy je masłem i wysypujemy bułką tartą. Rozmarowujemy na nich ciasto, maczając łyżkę w wodzie.  Każde ciasto pieczemy osobno, temperatura 200 % *, około 20 minut, aż ładnie się wypiecze i będzie lekko chrupiące.  MASA - z podanych

Kulinarne Fantazje Marioli
Najlepsze przepisy na falafel - Jak go smażyć, z czym jeść? 93

jest popularna w kuchniach świata. Jest on przygotowywany z cieciorki lub fasoli i ma kształt kulki lub placka. Z czym jeść falafel ? Może być podawany na kanapce, w bułce, a nawet samostanowo. Wartości odżywcze falafelek są bogate w białko i witaminy, a także minerały, takie jak żelazo, fosfor i wapń. Dlatego też jest to dobre danie dla osób, które chcą

kruche babeczki
Kalmary faszerowane szynką po chorwacku 66

Chorwackie kalmary faszerowane szynką dojrzewającą, czosnkiem i blitvą. KALMARY FASZEROWANE SZYNKĄ SKŁADNIKI 2 średnie surowe kalmary szynka dojrzewająca czerwone wytrawne wino 2-3 ząbki czosnku bułka tarta lub ziemniak gotowany natka pietruszki suszone płatki chilli sól przepis na kalmary faszerowane szynką po chorwacku Artykuł Kalmary faszerowane szynką po chorwacku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kotleciki z dorsza w sosie kaparowym 71

usmażone i podane w sosie kaparowym. KOTLECIKI Z DORSZA SKŁADNIKI 400 gramów świeżego dorsza bez skóry; 1 większa cebula; 2 ząbki czosnku; 100 gramów surowego, wędzonego boczku; 1 jajko; bułka tarta; suszony majeranek; masło; 2-3 łyżki kaparów; kieliszek białego, wytrawnego wina; szklanka bulionu warzywnego; 150 ml... Artykuł Kotleciki z dorsza w sosie kaparowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Szybkie śniadanie na ciepło – przepisy 76

wpisie propozycje szybkich śniadań na ciepło. Pamiętajcie, że duża ich część może być śmiało przygotowana dzień wcześniej a rano tylko odgrzana! Smacznego ! Grzanki z bakłażanem w pomidorach Zapiekanki w bułkach z serem białym Kanapka na ciepło z boczkiem i podagrycznikiem Tosty z fasolą i jajkiem sadzonym Stir fry z batatem i rzodkwią Kalafior z ciecierzycą Quesadilla z naleśników Tosty francuskie

Dorota Smakuje
ZAPIEKANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ. Z PIEKARNIKA 318

sięgać po kolejną ... i kolejną 😎 Uwielbiam je generalnie z każdym dodatkiem, więc na blogu znajdziecie już sporo propozycji na pyszne domowe zapiekanki. Zapraszam!  Składniki: pieczywo (chleb tostowy, bagietka, bułka paryska itp.) 6 jajek ugotowanych na twardo 1/2 czerwonej papryki ok 100 g szynki  2 łyżki majonezu 2 łyżki startego drobno sera żółtego sól pieprz ostra papryka zielenina: szczypiorek

Walijskie Pichcenie
Wiener schnitzel kotlet cielęcy z Wiednia 71

Cienko rozbity plaster cielęciny, a następnie panierowany i smażony krótko w głębokim tłuszczu. WIENER SCHNITZEL SKŁADNIKI 4 kotlety z udźca cielęcego; bułka tarta; mąka pszenna; 2 jajka; masło klarowane; sól; przepis na wiener schnitzel kotlet cielęcy z Wiednia Artykuł Wiener schnitzel kotlet cielęcy z Wiednia pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kotlety warzywne z kurczakiem 82

kaszy gryczanej; 250 gramów liści szpinaku; 1 marchewka; czerwona cebula; cytryna; mięso z wcześniej ugotowanego kurczaka; natka pietruszki; 2-3 ząbki czosnku; 1-2 łyżki mąki kukurydzianej; mąka pszenna; bułka tarta;... Artykuł Kotlety warzywne z kurczakiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Klopsiki cielęce w sosie koperkowym 78

koperkowym. KLOPSIKI CIELĘCE W SOSIE SKŁADNIKI 400 gramów cielęciny; 200 gramów surowej, białej kiełbasy; 30 gramów wędzonej słoniny; 2 duże pęczki koperku; 1 jajko; słodka mielona papryka; 1 łyżka bułki tartej; 2 duże łyżki masła; dwie łyżki mąki; 2 szklanki bulionu... Artykuł Klopsiki cielęce w sosie koperkowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
piegusek na białkach 79

końcu dodajemy przestudzone masło i miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki ok. 10×30 cm (dno wyłożone papierem do pieczenia, boki natłuszczone i obsypane bułką tartą). Pieczemy w ok. 180 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 40 min. Upieczone i wystudzone ciasto możemy oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem cytrynowym

Domowy Smak Jedzenia
Domowe brioszki 82

często, bo wbrew pozorom przygotowanie ciasta nie jest wcale skomplikowane. Jest to ciasto drożdżowe z dużą ilością masła, któremu zawdzięczają swój aromat dodatkowo większa ilość jajek niż w tradycyjnych bułkach czyni ją lżejszą i delikatną. Świeża brioszka najlepiej smakuje z konfiturami albo z miodem. We Francji często podaje się z nią fois gras . Ja lubię podawać ją z różnymi dodatkami

Cynamonowe szczęście
Śledzie po cygańsku 102

lubię na ogół robić wieczorem, gdyż po przygotowaniu pozostawiam je na noc w lodówce. Śledzie po cygańsku serwuję z dodatkiem pieczywa, podane zwłaszcza ze świeżo-pieczonym chlebem bądź bułką smakują rewelacyjnie. Zapraszam do sięgnięcia po poniższy przepis na śledzie po cygańsku i mam nadzieję, iż Wam posmakują. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Śledzie

MeCooks
Muffinki z wiśniami 78

Jajko, mleko, olej, sól i cukry wymieszać razem. Mąkę, proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Następnie wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Foremki do muffinek wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do połowy wysokości, wrzucić kilka wiśni i przykryć pozostałym ciastem. Piekarnik nagrzać do 200 C i piec około 20 minut. Przestudzić i polać górę lukrem. Smacznego. Wykonanie

Kuchnia Pokoleń