biała czekolada - 5588 przepisów (strona:84/373)

Kulki Amaretto 168

Składniki na około 40 sztuk: 2 łyżki śmietany 30% 80 g masła 200 g białej czekolady 10 kruchych herbatników typu Petit Beurre 4 łyżki Amaretto 7 łyżek posiekanych migdałów Dodatkowo do obtoczenia: posiekane migdałyŚmietanę podgrzać w kąpieli wodnej. Dodać masło i białą czekoladę. Całość podgrzewać, aż do momentu kiedy wszystko dobrze się rozpuści. Zdjąć z ognia

Świat Ciasta
Panna cotta czekoladowo-pomarańczowa 179

opakowaniach. Zamiast niej możecie użyć białej czekolady i wzbogacić ją dodatkiem likieru pomarańczowego. A do dekoracji użyć smażonej skórki pomarańczowej.” Panna cotta czekoladowo-pomarańczowa (przepis własny) Składniki na 3 porcje: Warstwa czekoladowa 125ml mleka 125ml śmietanki kremowej 40g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka żelatyny Warstwa pomarańczowa 100ml mleka 100ml śmietanki kremowej 25g czekolady pomarańczowej* 1 łyżeczka żelatyny(...)Dekoracja Wiórki czekoladowe WYKONANIE Żelatynę zalać 1 łyżką zimnego mleka i pozostawić do napęcznienia. Do rondelka wlać mleko i śmietankę kremową. Dodać połamaną czekoladę  i postawić na małym gazie. Podgrzewać do zagotowania, mieszając, żeby czekolada się rozpuściła. Zestawić z ognia i dodać namoczoną żelatynę. Mieszać aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową przelać

Wiem co jem
Sernik z białą czekoladą i czereśniami 211

jakiego użyjemy do jego przygotowania. To od niego będzie zależała jego struktura po upieczeniu, a nierzadko i smak. Bo są serniki i są Serniki! Sernik z białą czekoladą to jeden z tych wypieków, przy którym inne bledną. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 250 g ciasteczek owsianych(...)masła, roztopionego Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 500 g serka mascarpone 180 g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 100 ml mleka 500 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i wystudzonej 5 dużych jajek, białka i żółtka oddzielnie Sos czereśniowy: 2 szklanki drylowanych czereśni 2 łyżki soku z cytryny 50 ml likieru miodowego Jack Daniels

Smakowity Blog Kulinarny
Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen 306

jagodami! Nauczymy się również tworzenia róży tradycyjnej, pączka róży, gerbery czy białego goździka.  Przechodzimy w końcu do następnego działu - dekoracje cukiernicze dla zaawansowanych! Tu tworzymy desenie z lukru plastycznego - różyczki, szachownica, trójkątne paski z dwustronnego lukru, prążki czy pasiaste liście - przy pomocy tych technik możemy stworzyć czarno-biały tort weselny! Następnie przechodzimy do modelowania figurek - jak nadawać im odpowiedni(...)rozwój firmy - jakie mamy okazje do wykorzystania i jakie słodkości - np. ciasteczkowe lizaki, ciasteczka ślubne, babeczki, makaroniki czy słodki bufet! Znajdziemy tu przepisy na ciasteczkowe lizaki z białą czekoladą, ciasteczkowe lizaki o smaku truskawkowo-czekoladowym, podstawowy przepis na sernik i różne jego warianty, trójwarstwowy mus czekoladowy, domowy mus czekoladowy oraz kieliszki szampana o smaku truskawki i białej czekolady

Plate of Joy
Trufle malinowe 330

czekolady * 1/2 szklanki mleka w proszku * 50-70 g malin ( świeże lub mrożone ) do polania: * 100 g gorzkiej czekolady * 1 łyżka oleju pistacjowego lub innego roślinnego ponadto - do dekoracji na talerzu * mrożone maliny * sos balsamiczny * listki bazylii * cukier puder Wykonanie: Trufle możemy zrobić tradycyjnie, czyli z długimi okresami chłodzenia pomiędzy kolejnymi etapami lub ekspresowo - mrożąc. Na początku, rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej - odstawiamy, żeby trochę ostygła, lecz nie zastygła ponownie. Serek Almete łączymy z mlekiem w proszku oraz czekoladą - miksujemy na gładką, puszystą masę. Dodajemy maliny - łączymy składniki. Miskę z masą przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki lub na 30 minut do zamrażarnika.  Po upływie czasu formujemy rękoma kuli wielkości orzecha

kolorowotorcikowo
SERNICZKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BORÓWKAMI 181

Jako, że pogoda wróciła taka , jaka powinna być w sierpniu podrzucam Wam pomysł na słodkie małe co nie co i zmykam korzystać ze słoneczka ;) Serniczki dzięki białej czekoladzie uzyskują nowego smaczku, dodatkowej słodyczy. Borówki dopełniają całości Składniki: 120 g sera ( może być z wiaderka do serników) 120 g mascarpone 100 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady łyżeczka

Z Majeczką w kuchni
Muffiny z marshmallow i białą czekoladą 234

czekoladą Składniki na 12 sztuk: 225 g mąki pszennej 50 g kakao (3 czubate łyżki) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 120 g cukru 100 g białej czekolady 50 g pianek marshmallow 2 duże jajka 250 ml mleka 6 łyżek oleju słonecznikowego dodatkowo: odrobina cukru pudru do posypania Wykonanie: Pianki marshmallow pokroiłam w mniejsze kawałeczki. Przesypywałam

Kuchenne zapiski Edyty
PRZYJĘCIE URODZINOWE DLA DZIEWCZYNKI - INSPIRACJA 186

uszczęśliwić Dziecko... Żeby nie przedłużać zapraszam Was do oglądania zdjęć! Wszystkie smakołyki w jednym miejscu: tort jagodowy z białą czekoladą, babka maślana(...)nutą mandarynki w lukrze, babeczki jagodowe z śmietankowym kremem, kostka jogurtowa z amarantową galaretką i makaroniki z mascarpone :) Tort z kremem jagodowym i z białej czekolady. Widok tortu z lotu ptaka :D Babeczki z jagodami i kremem z tego przepisu  Babka maślana z nutą mandarynki (przepis) Kostka jogurtowo-serowa z tego przepisu

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto "Milka" 262

Wszystkie czynności powtarzamy i pieczemy drugi, taki sam biszkopt. Składniki na krem: 670 ml mleka; 70 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej; 2,5 łyżki cukru; 70 g białej czekolady; 170 g margaryny (dałam masło); 100 g cukru pudru; Wymieszać w 100 ml mleka mąkę i cukier kryształ. Resztę mleka (570 ml) wlać do garnka, dodać połamaną białą czekoladę i zagotować. Zmniejszyć płomień i wlać miksturę mączną, ciągle mieszając. Podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje (jak budyń), ostudzić. Miękką margarynę (masło) utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo przestudzony budyń.  Składniki na polewę: 140 g mlecznej czekolady; 3 łyżki mleka; 2,5 łyżki cukru; 100 g margaryny (dałam masło); Wszystkie składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej

In my kitchen
Tort Rafaello 242

pojedyncze lepiej wyrasta!).Piec 30-35 minut w tem.190 stopni. Masa Rafaello; ½ litra śmietanki kremówki 2 śmietany śnieżki w proszku 4 śmietanfixy   15 dag wiórków kokosowych 2 białe czekolady Czekoladę rozpuszczamy na parze – roztopioną odstawiamy do ostudzenia. Kremówkę ubić, dodać 3 śmietany śnieżki, zmiksować, a następnie wsypać śmietanfixy i dalej miksować. Następnie do masy śmietankowej dodać wystudzoną białą czekoladę – wymieszać.Na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe – wszystko dobrze mieszamy. Przekładamy biszkopt masą Rafaello, a wierzch i boki obsypujemy wiórkami kokosowymi. Łatwy, szybki i sprawdzony przepis na tort (lub ciasto ). Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Apetyczna babeczka
Ciasto czekoladowe z wiśniami i chilli 200

chili 200 g kwaśnej śmietany 12% 350 g mrożonych wiśni bez pestek 300 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g białej czekolady 100 g śmietany 30% 1 płaska łyżeczka żelatyny 1 owoc granatu (w sezonie można wykorzystać wiśnie) WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)czym wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Żelatynę wsypać do szklanki i zalać odrobiną wody, po czym zostawić na chwilę do napęcznienia. Do rondelka wlać śmietanę, dodać połamaną białą czekoladę i zagotować. Wyłączyć palnik, dodać napęczniałą żelatynę i dobrze wymieszać, tak aby żelatyna się rozpuściła. Ostudzone ciasto polać lekko gęstniejącą polewą czekoladową. Wierzch ciasta posypać nasionami granatu. Ciasto umieścić

Passions hobbies life
EKLERKI Z KREMEM KOKOSOWYM 185

szkl * mąka pszenna – 0,5 szkl * masło – 50 g * jajko – 3 szt KREM KOKOSOWY: * mascarpone – 300 g * śmietana 36% – 150 g * biała czekolada – 100 g * wiórki kokosowe – ok. 80 g * żelatyna – 1 łyżka * cukier puder – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Wodę gotujemy z masłem, a następnie do wrzącej wsypujemy mąkę(...)minut / 190C z termoobiegiem. KREM KOKOSOWY: Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia, podgrzewamy. Mascarpone miksujmy z cukrem pudrem, pod koniec wlewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Dodajemy ubitą na sztywno śmietanę kremówkę , wsypujemy podprażone wiórki kokosowe i wlewamy ciepłą żelatynę – wszystko razem dokładnie mieszamy, tak by żelatyna dokładnie się rozpuściła w kremie. CAŁOŚĆ: Wystudzone eklerki

Ostra na Słodko
Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. 313

okazjach (np. Dzień Dziecka, Dzień Matki, urodziny itd). Osobiście też lubię ozdoby, które mają różnorodne zastosowanie. Polecam Wam np. ozdoby czekoladowe 4w1 Amus Łączą w sobie łezki z białej czekolady, czekoladowe nitki, toffi-czekoladowe żujki oraz czekoladowe płatki. Można ich używać zarówno jako posypki do deserów, ciast, lodów, ale i też jako dodatku do ciasteczek (łezki z białej czekolady dodaję często do domowych piegusków). A wracając do przepisu… Składniki: 180 g jogurtu naturalnego 1 galaretka o smaku truskawkowym* 1 i 1/4 szklanki wody pokruszone bezy (najlepiej domowe) gęsty sos jagodowy czekoladowa posypka – u mnie ozdoby czekoladowe 4w1 Amus listki świeżej mięty do podania *jeśli macie świeże truskawki można dodać je do naszej pianki (drobniej pokrojone

Słodkie okruszki
Owsiane batoniki z bananem i polewą z białej czekolady 203

Czytając etykiety na niektórych opakowaniach "zdrowych batonów" zastanawiam się kto je podczepił pod taką kategorię?? Owszem, moje też nie są super zdrowe, bo zawierają białą czekoladę, ale myślę, że są o wieeeele zdrowsze od tych, które znajdziemy na sklepowych półkach:) A przynajmniej wiem co jem:) Proponuję owsiane batoniki z bananem, miodem, ziarnami i suszoną żurawiną. Podobno można(...)pestek słonecznika,  50g pestek dyni,  50g sezamu,  70g suszonej żurawiny,  60g miodu,  łyżka soku z cytryny,  2 duże banany,  150g białej czekolady,  3 łyżki śmietany 12%. Wykonanie Pestki słonecznika, dyni oraz sezam podprażyć na suchej patelni. Dodać rozgniecione widelcem banany, płatki oraz otręby, musli, suszoną żurawinę, sok z cytryny i miód

Z miłości do słodkości
Tartaletki bez pieczenia z budyniem waniliowym i owocami 246

Robi je się naprawdę szybko, po godzinie są już schłodzone i można się nimi zajadać. Przepis na 4 babeczki. Składniki: 130 g ciasteczek owsianych lub herbatników, 60 g białej czekolady, 60g masła, 1 szklanka mleka, 1/2 budyniu waniliowego Dr. Oetker, 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dr. Oetker ,   owoce: borówki amerykańskie, czerwone porzeczki, winogrona bezpestkowe. Przygotowanie:  W rondelku(...)rozpuszczamy masło z białą czekoladą. Ciasteczka rozbijamy tłuczkiem lub kruszymy blenderem. Dodajemy ciasteczka do masła i czekolady i mieszamy. Foremki od tartaletek smarujemy masłem i wypełniamy ciasteczkami, dokładnie dogniatając. Chowamy do lodówki. W tym czasie gotujemy połowę mleka, w drugiej połowie rozpuszczamy budyń z cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i mieszamy do zgęstnienia. Nakładamy ostudzony

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania