papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:84/171)

Pieczarki z grilla z serem 113

danie z rusztu idealne dla miłośników grzybów! Pieczarki z grilla z serem smakują wyśmienicie i z pewnością nie będą sztampowym daniem. Zaskocz swoich domowników i gości grillowanymi pieczarkami. Pieczarki faszerowane serem idealne na ruszt! Aromatyczne pieczarki z grilla z serem gorgonzola na stałe zagościły wśród moich dań-pewniaków. Każdej wiosny przyrządzamy je na inaugurację sezonu grillowego. Za każdy razem smakują(...)pieczarki z grilla z serem Składniki: 8 dużych pieczarek (im większe, tym łatwiej będzie je faszerować) 300 g sera gorgonzola 5 łyżeczek oleju rzepakowego 4 łyżki soku z cytryny 3 łyżki posikanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanego szczypiorku ⅔ czerwonej papryki ½ łyżeczki suszonej słodkiej papryki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki z grilla z serem to danie

Rozdomowiona
Naleśniczki zapiekane z kurczakiem, pieczarkami i papryką 240

Naleśniczki zapiekane z kurczakiem, pieczarkami i papryką Dziś polecam szybki, niedrogi i przepyszny obiad (lub kolację) – naleśniki zapiekane z farszem pod serowo-pomidorową pierzynką. Palce

Blog z Apetytem
Bakłażan faszerowany warzywami 257

Następnie dodać pokrojoną paprykę, pomidora, liście bazylii oraz miąższ bakłażanów i dusić na małym ogniu, aż papryka stanie się miękka. Przyprawić oregano oraz solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowany farsz wymieszać ze startą mozzarellą (około 100 g) i wypełnić nim połówki bakłażanów. Faszerowane połówki bakłażanów ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze od piekarnika, wstawić do piekarnika nagrzanego

Gospodyni Miejska
Babeczki na słono 201

oraz pokrojoną drobno cebulę.Następnie wrzucam szpinak. Wszystko mieszam i zestawiam z palnika. Paprykę myję i kroję drobno.  Oliwki kroję w krążki.  Ser kroję w kostkę.   Natkę myję i drobno siekam.  Pomidorki kroję w paski.  Dodaję mięso,całość dokładnie mieszam.  Faszeruję. Piekę ok 30 min w piekarniku góra-dół w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Gołąbki z kaszą gryczaną i papryką 202

1,5 szkl kaszy gryczanej 500 g mięsa mielonego 2 jajka 1 papryka sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego główka kapusty na sos puszka pomidorów krojonych

Gotowanie jest łatwe
Schab faszerowany pieczarkami i porem. 154

schabu nacinamy kieszeń, najlepiej ostrym i długim nożem. Mięso obficie nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Pieczarki obieramy i kroimy je na plasterki, a por w pół krążki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy pieczarki oraz por. Doprawiamy solą i pieprzem.  Faszerujemy mięso i związujemy nitką, aby farsz nie wypadał. Obsmażamy schab ze wszystkich stron na smalcu

Symfonia smakowa
FASZEROWANA CUKINIA 174

końca posiłku są ignorowane przez jedzącego. Dlatego polecam warzywa faszerowane - propozycja na dziś cukinia faszerowana mięsem mielonym. SKŁADNIKI: 2 średnie młode cukinie 1/2 kg mięsa mielonego 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę  2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 strąka papryki pokrojonej w kostkę 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 jajko sól, pieprz, tymianek, ziarenka smaku starty

Kuchnia w opałach
Bakłażan faszerowany z mięsem 240

jest wspaniały, ale kaloryczny... Dziś więc bakłażan zapiekany, przygotowany z minimalna ilością tłuszczu. Bakłażan faszerowany z mięsem Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 1 spora cebula 1 kg bakłażana 2 pomidory bez skórki 1 kula mozzarelli  1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Mięso mielimy i podsmażamy na patelni

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowane muffiny w cieście francuskim 197

Faszerowane Muffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie  250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów  papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia  ser gouda 16 plastrów Przygotowanie: Na patelni smażymy  wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu

Niezły Młynek
Kurczak po polsku faszerowany wątróbką 193

Kurczak po polsku faszerowany wątróbką to tradycyjne danie naszej narodowej kuchni. Niewątpliwie kurczak jest tutaj najważniejszy, więc zadbajcie o najlepszą jakość tego drobiu. Niby taki minimalizm przypraw i dodatków, a efekt zaskakujący. Soczyste mięso i wilgotne nadzienie w środku, a na zewnątrz chrupiąca maślana skórka. Podawajcie na obiad z ziemniakami oproszonymi koperkiem i ulubioną surówką! Składniki: 1 sprawiony kurczak(...)polewamy resztą roztopionego masła, solimy po wierzchu i oprószamy papryką w proszku. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w temp. 180ºC przez godzinę, następnie odkrytego kolejną godzinę. Od czasu do czasu warto polać kurczaka wytopionym płynem. Serwujemy usuwając wcześniej nici, mięso dzielimy nożycami do drobiu. Smacznego! Artykuł Kurczak po polsku faszerowany wątróbką pochodzi z serwisu Blog Kulinarny

Kierunekuchnia
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 189

bawić i dostosowywać potrawy do zawartości waszej lodówki. Drukuj Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie cukinie 250 g mięsa mielonego 1 mała cebulka 100 gr pieczarek 1/2 puszki ciecierzycy 2+2 łyżki natki 2+2 łyżki sera żółtego sól, pieprz, czosnek, papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie Wykonanie Cukinie przekrawamy na połówki(...)łyżkami natki i 2 łyżkami sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 20-30 min. Podajemy z sosem pomidorowym lub innym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/cukinia-faszerowana-miesem-cieciorka-pieczarkami/ BosowKuchni   Artykuł Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rolada z kurczaka z serem i warzywami / Chicken Roulade with Vegetables 170

Rolada z kurczaka z serem i warzywami  Rolada z piersią kurczaka ze szpinakiem, fetą i papryką z piekarnika to świetny pomysł na obiad. Tak drobiowa rolada z serem i warzywami smakuje dobrze na ciepło , ale też na zimno jako przystawka lub przekąska. Jest łatwa w przygotowaniu i pięknie prezentuje się na stole. Zobaczcie, jak zawijać roladę drobiowo-serową(...)aromatyczne, smakuje zupełnie inaczej niż zwykle. Faszerowana rolada drobiowa z piekarnika sprawdzi się na niedzielny obiad, to też świetna propozycja na Święta lub wizytę gości. Bardzo polecam, smacznego:) Przepis na roladę z kurczaka z serem i warzywami, składniki: 500 g piersi z kurczaka, przyprawy do oprószenia mięsa: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, granulowany czosnek, zioła prowansalskie (lub inne ulubione

Lekcje w kuchni
Cukinia faszerowana gyrosem – pyszny pomysł na obiad 89

Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością zasmakuje wszystkim wielbicielom tego warzywa. Jest pyszna, sycąca i aromatyczna. Świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny, ale można ją również podać jako ciepłe danie na imprezie. Goście z pewnością będą zachwyceni. Taką cukinię nadziewaną kurczakiem i warzywami podajemy na ciepło. Na drugi dzień po przygotowaniu można ją odgrzać w mikrofalówce(...)boczku wędzonego cebula 2 pomidory 3 ogórki konserwowe 4 łyżki ketchupu 150 g sera żółtego łyżka przyprawy do gyrosa, papryka ostra, sól, pieprz   Przygotowanie Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, obsyp przyprawą do gyrosa, ostrą papryką, solą i pieprzem. Odstaw na 15 minut. Po tym czasie wrzuć je na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż na złoty kolor. Odłóż

e-PrzepisyKulinarne
Kalafior faszerowany mięsem mielonym (z łopatki) 1248

Zapiekany kalafior faszerowany mięsem mielonym, marchewką i cebulką to pomysł na łatwy i szybki do przygotowania obiad 😀 Jestem pewna, że taka forma podania kalafiora zachwyci i zasmakuje domownikom.   Składniki na 4-6 porcji: 1 średniej wielkości kalafior 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 1 średniej wielkości marchewka 1 średniej wielkości cebula ostra papryka sól, pieprz 1 łyżka masła(...)delikatnie wydłubać środek, w taki sposób aby utworzyć wgłębienie (uwaga: nie można przedziurawić kalafiora!). Mięso mielone przełożyć do miski, dodać podsmażone warzywa i całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Farsz dokładnie wymieszać. Do przygotowanego wgłębienia przełożyć mięso mielone. Delikatnie ubić. Piekarnik rozgrzać do 195°C. Kalafiora przełożyć do naczynia żaroodpornego (spodem do dołu). Posmarować go majonezem. Piec około

Ugotować
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 134

dużych pieczarek 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 1 mała czerwona papryka 2 ząbki czosnku 100 g sera mozzarella 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/3 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki tymianku szczypta soli szczypta chili szczypta kminu rzymskiego szczypta gałki muszkatołowej(...)patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy mięso, pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy. Całość mieszamy i smażymy kilka minut. Jak mięso mamy podsmażone to dodajemy koncentrat, zmniejszamy ogień i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia. 2. Pieczarki myjemy i osuszamy. Odrywamy ogonki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wypełniamy farszem

karolgotuje
Paprykowe jajeczka faszerowane 373

Paprykowe jajeczka faszerowane Kolorowe jajeczka wypełnione pyszną pastą świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska na przyjęciu, jak i jako danie świąteczne. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym efektownie prezentują się na stole. Polecam!     Składniki: 6 jajek 10 dkg szynki (użyłam drobiowej) 1/2 pęczka szczypiorku 1-2 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego(...)mielonymi paprykami. Mieszamy *** *** Farsz przekładamy do wcześniej wydrążonych białek *** *** Jajka dekorujemy z wierzchu drobno pokrojonymi papryczkami *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Paprykowe jajeczka faszerowane pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą 126

innych potraw lub w wersji na ciepło do obiadu . Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą 800 g fileta z indyka 150 g szynki parmeńskiej lub boczku 100 g sera feta 30 g tartego parmezanu 8 plastrów suszonych pomidorów 3 pęczki świeżej bazylii sól, pieprz, papryka, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Filet z indyka umyj i następnie rozłóż(...)kawałek): Kcal: 87 | Białko: 12,09 | Węglowodany: 1,2 | Tłuszcze: 3,7 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą pochodzi z serwisu Przepisy na widelcu

Przepisy na widelcu
Jajka faszerowane łososiem 257

Prosta, smaczna   przekąska idealna  na wielkanocne śniadanie. Składniki: 4 jajka 80 g wędzonego łososia 1,5 łyżki  gęstego majonezu /plus do dekoracji sól

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto francuskie faszerowane. 207

Ciasto francuskie to super rozwiązanie na elegancką kolację, a nawet obiad. Proponuję zrobić je z ulubionymi dodatkami rodziny. SKŁADNIKI: płat ciasta francuskiego ulubione dodatki: serek topiony

Kuchnia Beaty
Naleśniki jajeczne nadziane wędliną i warzywami 201

talerz/deskę kuchenną. Połowę naleśnika posmarować białym serkiem, następnie na to ułożyć plasterki wędliny, papryki oraz rukolę i sałatę. Całość dosyć mocno zwinąć. Przygotowany naleśnik przeciąć na dwie części (najlepiej pod lekkim skosem). Od razu podawać. Od góry: "ubijanie" jajek, smażenie naleśnika Faszerowanie naleśnika

Ugotować
SCHAB Z WĘDZONĄ ŚLIWKĄ 228

Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku PRZYGOTOWANIE:  Mięso myję a następnie osuszam ręcznikiem papierowym. Robię po środku otwór na całej długości mięsa za pomocą cienkiego ale ostrego noża. Następnie faszeruje śliwkami wędzonymi. W osobnej miseczce robię marynatę. Mięso nacieram marynatą. Owijam dokładnie folią aluminiową

Gotowanie Patki
Potrawy na Sylwestra 2016 232

łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą Potrawka z ciecierzycy Smacznego

Codzienne Gotowanie
KURCZAK FASZEROWANY KASZĄ OWSIANĄ 220

podać na obiad, by zachwycić bliskich i się zbytnio nie napracować. Idealnym rozwiązaniem jest faszerowany kurczak. Przygotuje się można by powiedzieć, że sam a dodatek kaszy sprawi że za jednym zamachem mamy od razu dodatek mięsa.     Składniki: 1 tuszka kurczaka sól, słodka papryka do natarcia 1 por biała część 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 papryka żółta

Z Majeczką w kuchni
Kalarepa zapiekana 198

smażoną na maśle. Najlepsza jest taka młoda, a właśnie teraz jest najlepsza pora . Dzisiaj zrobiłam faszerowaną kalarepę mięsem mielonym. Składniki: 4 kalarepy 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki wywaru warzywnego 1 cebula 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz Wykonanie: Kalarepy obrać, zalać wodą i gotować około 10 minut. Wyciągnąć

O kuchni z uczuciem
.775. wegańskie placki i wegańskie inspiracje obiadowe 248

szparagowa zielona i żółta, domowy pasztet z soczewicy (przepis na pasztet będzie na drugim blogu) cukinia faszerowana granulatem sojowym (z dodatkiem passaty i podduszonych pieczarek), kalafior curry, kasza kuskus z koperkiem dyniowo-pomidorowa potrawka a'la curry z białej fasoli, ciecierzycy, kalafiora, cukinii, papryki i pieczarek, podana z chlebem pełnoziarnistym

breakfast of dreams
Jajka faszerowane pieczarkami 228

Szybkie i łatwe w przygotowaniu Jajka faszerowane pieczarkami SKŁADNIKI: pieczarki -7 dużych sztuk jajka -8 szt cebula - 1 szt sól i pieprz majonez - 3 łyżki masło szczypiorek - 0,5 pęczka DEKORACJA sałata natka pietruszki  papryka rzodkiewka  PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić

Kuchnia Danusi