Witajcie ! Ostatnio zakupiliśmy nową książkę o pieczeniu. Ada od razu zabrała się do wypróbowania nowych przepisów. A oto jeden z nich na Brownie z wiśniami i białą czekoladą. Jeśli chcecie poznać więcej przepisów z tej książki zachęcam Was do zostawienia komentarza i wypróbowania przepisu w domu. Składniki: 175 g gorzkiej czekolady, 175 g masła, 225 g cukru(...)jajka, 1 łyżeczka aromatu waniliowego, 125 g mąki samo rosnącej, 175 g wiśni, 85 g białej czekolady Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180'C. Foremkę 24 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Gorzką czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy masa się całkowicie rozpuści odstawiamy do przestudzenia na 5 minut
cookplmascarpone i białą czekoladą.Polecam!!! Składniki: Ciasto: 330 gram mąki 100 gram cukru pudru 3 żółtka 150 gram masła Krem: 500 gram serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Maliny Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy,dodajemy posiekane masło,cukier i żółtka, zagniatamy ciasto. Przekładamy do torebki foliowej i na 2 godziny
Bajeczna Kuchnialubi lodów?? Ja osobiście bardzo je lubię, dlatego postanowiłam podzielić się przepisem na domowej roboty lody z białej czekolady. Całe przedsięwzięcie jest bardzo proste. Polecam serdecznie. SKŁADNIKI NA LODY 6 PORCJI: 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki drobnego cukru 150 g białej czekolady 300 ml mleka 150 ml gęstej śmietany SKŁADNIKI NA WAFELKI: 1 białko 4 łyżki
Kuchnia w opałachdużo powiedziane;) na czekoladki z białej czekolady z żelkami. A wszystko to dla małych i dużych łakomczuszków. Takie czekoladki są fajną alternatywą dla klasycznych kostek czekolady, nie dodajemy nic więcej a efekt murowany;) Idealna propozycja na słodki kinder bal;) Dodatkowo przepis dodaję do akcji "Błyskawiczne piątki" Składniki: 100 g białej czekolady 3 łyżki śmietanki 30% misiowe żelki Przygotowanie
Życie zaczyna się w kuchniokoło 20 sztuk ) mąka pszenna – 300 gram olej – 100 ml cukier – 80 gram jajko – 1 sztuka proszek do pieczenia – 1 łyżeczka na krem pistacjowy : pistacje – 15 – 20 sztuk biała czekolada – 6 kostek mleko – 50 ml mąka ziemniaczana – 2 łyżeczki PRZYGOTOWANIE : Pistacje obrać, wrzucić do blendera, dodać mleko i zblendować. Przełożyć do garnuszka, dodać białą czekoladę i roztapiać
kuchniabellissima.wordpress.combiałek szczypta soli 300 gram cukru 30 gram kakao 1 opakowanie cukru o smaku cytrynowym marki Delecta Krem budyniowy z mascarpone: 1 opakowanie budyniu śmietankowego z białą czekoladą marki Delecta 2 łyżki cukru 1/2 litra mleka 250 gram mascarpone Dodatkowo: 300 gram malin świeże kwiaty np. bratki do dekoracji ewentualnie starta biała czekolada Białka ubijam
Mango Papajaczubate łyżki * jajko – 3 szt * jogurt naturalny – 180 g * cukier – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * skórka cytrynowa – 1 łyżka DODATKOWO: * biała czekolada * ulubione bakalie SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się dość mocno napuszy. Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ). Pieczemy(...)minut, studzimy. Wystudzone polewamy roztopioną, białą czekoladą i obficie posypujemy podprażonymi bakaliami. Smacznego
Ostra na Słodkomasa w ogóle nie chciała się dać formować w kulki. W końcu metodą prób i błędów udało mi się jakoś wykonać to moje, domowe rafaello. Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka mleka w proszku 1 śmietana kremówka(330 ml) 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru 1 opakowania suchych wafli 1 opakowanie wiórek kokosowych 200 g Wykonanie: Śmietanę(...)podgrzewam, dodaję mleko w proszku, mieszam, zestawiam, wrzucam do tego połamaną na kawałki czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Masę odstawiam by przestygła. Masło ucieram z cukrem na puszysty krem i dodaję po jednej łyżce zimną masę z białą czekoladą. Do masy wsypuję 100 g wiórek kokosowych. Wafle mielę na proszek i również dodaję do masy. Wstawiam do lodówki
Ciasteczkowy Potwórkuchni i pytał co tak pachnie…Użyłam twarogu z wiaderka, z którego zazwyczaj wypiekam serniki. Placuszki są bardzo delikatne w smaku i puszyste. Do masy dodałam białą czekoladę i sporo waniliowego ekstraktu. Nic więc dziwnego, że były takie aromatyczne. Co prawda placuszki z twarogiem smażyłam na śniadanie ale polecam je również na podwieczorek. Jest to łatwy i ekspresowy(...)około 20 placuszków 2 jajka 250 ml mleka 150 g twarogu 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ łyżeczki soli 200 g pszennej mąki 100 g białej czekolady + 2 łyżki do posypania olej do smażenia syrop klonowy do polania W misce wymieszaj mleko, jajka, wanilię i twaróg na jednolitą masę. Dodaj suche składniki i wymieszaj lub zmiksuj masę
codojedzeniaserniki z dodatkiem białej czekolady pieczone na dwóch miodowych ciastach. Złączone pomarańczową galaretką wzbogaconą dżemem o tym samym smaku. Dzięki temu ciasto składa się z kilku smacznych warstw. Idealne na rodzinne spotkania, gdzie nie może zabraknąć słodkiego wina Monte Santi o wyraźnym owocowym smaku. MIODOWNIK: 2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)miodu 1 łyżka śmietany szczypta soli parę łyżek dżemu pomarańczowego SERNIK CZEKOLADOWY: 1 kg twarogu kilkakrotnie zmielonego 1/3 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki mleka w proszku 200 g czekolady białej POMARAŃCZOWA GALARETKA: 1 galaretka pomarańczowa 1 1/2 szklanki wody 1 szklanka dżemu pomarańczowego Wszystkie składniki na miodownik umieścić na stolnicy, oprócz dżemu i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie
https:KKuchniaMniamDziś przedstawiam przepis na smaczną babkę migdałową z nutą pomarańczy. Bardzo aromatyczna i pyszna! Składniki: 100g białej czekolady 100g masła 1/2 szklanki cukru 3 duże jaja 40g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g mielonych migdałów 2 łyżeczki skórki pomarańczowej Polewa: 100g białej czekolady kilka kropel aromatu pomarańczowego Masło oraz połamaną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ciągle mieszając
Słodki Zakątekcieniutką warstwą konfitury z róży i różową polewą z białej czekolady i soku z buraków. Udekorowany pokruszonym bezikami i małymi jajeczkami z czekolady . SKŁADNIKI SPÓD 250 g mąki pszennej 30 g drobnego cukru 150 g zimnego masła 2 żółtka NADZIENIE 220 g konfitury z róży 150 g białej czekolady 5 łyżek śmietanki 30% 2 łyżki soku z buraków
cool and mintybiałą czekoladą' Składniki: - 200g mąki pszennej - 100g mąki ziemniaczanej - 10-15 łyżek cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 200g miękkiego masła - 5 jajek - 1 tabliczka białej czekolady (100g) - cukier waniliowy (ok.2 łyżeczek) - opcjonalnie: zapach pomarańczowy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do miski przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem
CookYourselfbiałą czekoladą. Pyszne, małe ciasteczka, które można zjeść jednym kęsem i już zabierać się za następne. Wszystkim łasuchom z pewnością przypadną do gustu. SKŁADNIKI: 200 g białej czekolady 80 g masła 1/3 szkl. cukru 2 jajka 3/4 szkl. mąki szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 laski wanilii 1/2 szkl. płatków migdałowych
Kuchnia w opałachherbatę o pięknej nazwie AMELIA. AMELIA to żeńskie imię, którego posiadaczkę charakteryzuje „uczulenie na nudę”. Imię to doskonale pasuje do wspaniałej kompozycji na bazie owoców z dodatkiem białej czekolady. Każdy łyk aromatycznego naparu odkrywa nowe smaki zamknięte w tym naparze. Składniki: kawałki jabłka, kawałki brzoskwini, owoce dzikiej róży, kawałki buraka, kawałki karmelu, kawałki białej czekolady, paczki
Z Kuchni Do Kuchni