biała czekolada - 5588 przepisów (strona:82/373)

Tort czekoladowy z sernikiem dyniowym 342

Tort ten to połączenie czekoladowego ciasta z pieczonym sernikiem z dodatkiem dyni hokkaido. Wszystko to przełożone kokosowy krem z dodatkiem białej czekolady, który łączy ze sobą wszystkie smaki. Bardzo smaczny, wilgotny i nie za ciężki. CIASTO CZEKOLADOWE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao 2 jajka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego(...)budyń waniliowy 4 jajka 300 g surowej dyni hokkaido 2 łyżki oleju rzepakowego KREM KOKOSOWY: 250 g twarogu zmielonego 400 ml mleczka kokosowego 3 łyżki wiórków kokosowych 200 g czekolady białej 1/3 szklanki cukru 2 szklanki śmietanki kremowej 30% 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody DEKORACJA: 100 g ciasta czekoladowego 1 łyżka likieru czekoladowego 50 g czekolady gorzkiej

https:KKuchniaMniam
Szybki alkoholowy deser 191

gorzkiej czekolady2 łyżki kakaopół szklanki cukru pudruDodatkowo:12 kruchych babeczek50 g masła50 g cukru pudruwiśnie z nalewki ( z alkoholem )biała czekoladamleczne drażetki Sposób przygotowania:Babeczki przygotowujemy z tego przepisu.Śmietanę przelewamy do rondelka, dodajemy czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier połączony z kakao i mieszamy szybko trzepaczką. Zawartość garnuszka przelewamy do miseczki włożonej(...)zapasów :)Każdą babeczkę wykładamy 2-3 wiśniami nasączonymi alkoholem, następnie dekorujemy kremem ( ja wyciskałam go przez szprycę ) i układamy kolejne wisienki. Wierzch posypujemy startą na małych oczkach  białą czekoladą. Przy słodszej wersji, babeczki możemy udekorować mlecznymi drażetkami.Idealnie komponują się z domową nalewką. :)Smacznego

Słodkie Przyjemności
Rafaello na waflach + film 105

chwilę a efekt końcowy bardzo pozytywnie zaskakuje.     składniki 4-5 prostokątnych całych wafli 2 pokruszone wafle 1/2 l śmietanki 30% 200 g wiórków kokosowych 2 tabliczki białej czekolady ( po 100 g) 2 opakowania bitej śmietany w proszku przepis Do garnka wlewamy kremówkę, do śmietany dodajemy połamaną białą czekoladę i całość podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada

Smakowite Dania
Tiramisu z białą czekoladą i borówkami 206

jest to klasyczne tiramisu, raczej wariacja na jego temat ;) Bez jajek, z dodatkiem białej czekolady, tym razem nawet bez likieru amaretto. Całość jednak smakuje wyśmienicie. Odpowiednio słodki. Polecam, jest pysznie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję(...)facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na 2 duże lub 4 mniejsze pucharki: 3/4 opakowania podłużnych biszkoptów 1/2 szklanki zaparzonej, mocnej kawy 200 g serka mascarpone 50 g czekolady białej, rozpuszczonej i przestudzonej 300 g borówek kakao do oprószenia Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać roztopioną i przestudzoną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Dodać mascarpone i delikatnie wymieszać, tylko

Domowa cukiernia Ewy
Kokosowe trufelki 151

Słodkie kuleczki o delikatnym smaku kokosa z ukrytym migdałem otoczonym aksamitnym kremem. Składniki: 100g białej czekolady 200ml śmietanki 30% 70g masła extra 6 łyżek mleka w proszku 100g wiórków kokosowych 80g kokosowych wafelków w białej czekoladzie 3 łyżki likieru kokosowego Dodatkowo: 20sztuk łuskanych migdałów 100g wiórków  kokosowych Wykonanie: 1.  Do rondelka wlać śmietanę, dodać masło

Szalona Kuchnia Eweliny
Rafaello ciasto przepis. 152

wersja to ta na biszkopcie z białą czekoladą.  Rafaello Ciasto - przepis Składniki: biszkopt z 4 jajek ( biszkopt przepis ) 1/2 litra śmietany kremówki 2 śmietany śnieżki 2 białe czekolady 25 dag kokosu płatki migdałowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt pieczemy według przepisu ( Biszkopt przepis ).  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę i podgrzać mieszając. 3. Masę wystudzić

Pani domowa
Krem kanapkowy rafaello z białą czekoladą 163

właśnie po kokos i migdały sięgam najczęściej.Kuleczki Rafaello już dla Was miałam , ciasto też ,  więc dziś niech będzie inna wersja tego przysmaku.Krem na kanapki!Przepyszny krem z białej czekolady połączony z chrupiącymi płatkami migdałów i dużą ilością kokosu zachwyci podniebienia nie tylko dzieciaków.Śniadanie w takim wydaniu z całą pewnością poprawi humor na cały dzień! SKŁADNIKI:* biała czekolada – 100 g* śmietana 30% słodka – 150 g* wiórki kokosowe – 50 g* płatki migdałów – 30 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Czekoladę łamiemy na kawałki.Do garnuszka wlewamy śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu.Zalewamy nią połamaną czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.Wsypujemy kokos i podprażone na suchej patelni płatki migdałów.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.Następnie

Ostra na Słodko
Ciasto Bounty- Sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia 1184

Składniki: Krem: Mascarpone 500 g Mleczko kokosowe 400 ml Czekolada biała 100 g Wiórki kokosowe 150 g Likier kokosowy 3 łyżki ( opcjonalnie) (Krem można dosłodzić cukrem pudrem jeśli po przygotowaniu będzie mało słodki. Ja robiłam bez cukru) Żelatyna 2 łyżki płaskie + 50 ml wody spód do ciasta: Herbatniki 150 g Kakao ciemne 3 łyżeczki Masło 75 g Dodatkowo: Czekolada(...)miseczce żelatynę zalewamy zimną wodą i ostawiamy na 10 minut do napęcznienia. Do garnka wlewamy mleczko kokosowe i podgrzewamy na małym ogniu. Wsypujemy wiórki kokosowe, a następnie białą czekoladę. Mieszamy do momentu aż czekolada się rozpuści i zdejmujemy z ognia. Do ciepłej masy kokosowej dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy do jej całkowitego rozpuszczenia. Na koniec opcjonalnie dodajemy likier kokosowy

Kulinarne przygody
Czekoladowe ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką 162

czekolady, a w nim zatopione łodygi kwaśnego rabarbaru. Wszystko przykryte jest chrupiącą, kokosową kruszonką. Proste i bardzo smaczne ciasto, w sam raz na rozpoczęcie sezonu rabarbarowego :) ok 500 g rabarbaru 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 200 g jogurtu naturalnego 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady białej(...)ubijania wlać cienkim strumykiem olej, a następnie jogurt naturalny. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać i wsypać do masy jajecznej. Po zmiksowaniu wsypać startą na tarce jarzynowej czekoladę. Wmieszać w masę za pomocą łyżki lub łopatki. Przelać do formy ( 21 x 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć całe łodygi rabarbaru. U mnie były dość grube

https:KKuchniaMniam
Krem pomarańczowo- miętowy 171

Nietypowy lecz smaczny oraz szybki w przygotowaniu- taki właśnie jest ten krem. Polecam do tart, tortów oraz wszelkich deserów.  Składniki: 3 duże pomarańcze 1/2 tabliczki białej czekolady np. Wedel 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka syropu trzcinowego Dr Oetker 1 galaretka pomarańczowa 100g margaryny (może być masło) 6 dużych listków mięty Sposób przygotowania: Pomarańcze dokładnie myjemy(...)oraz mięty. W pozostałym napoju rozpuszczamy budyń oraz wsypujemy galaretkę. Mieszamy, a następnie przelewamy do gotującego się soku, skąd wcześniej wyjmujemy miętę. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę oraz białą czekoladę. Mieszamy do momentu zgęstnienia sosu. Gotowy krem zostawiamy do lekkiego przestudzenia i wykorzystujemy do naszych ciast i tortów.  Już jutro jeden z pomysłów na jego wykorzystanie

Kuchnia w czekoladzie
O tym, dlaczego mam fajnego Tatę. I sernik. Zielony 184

dwóch trzecich oryginalnej porcji. Sernik nadal jest słodki, jednak smak czekolady doskonale przełamuje herbata i delikatna nuta cynamonu. Spód jest kruchutki, bardziej przypomina ciasteczkowy niż klasyczny kruchy. Masa serowa jest cudownie kremowa, delikatna, a jednocześnie ciężka. Coś wspaniałego! Ja nie potrafię się oderwać... Sernik z białą czekoladą i zieloną herbatą matcha (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy(...)mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 1,2 łyżeczki cynamonu 35 g cukru 40 g zimnego masła 1/4 łyżeczki soli masa serowa: 400 g serka kremowego 250 g białej czekolady 200 ml śmietany kremówki 150 g słodzonego mleka skondensowanego 2 listki żelatyny 2 łyżki zielonej herbaty matcha (proszek) dodatkowo: maliny płatki migdałowe herbata matcha (proszek) Mąkę przesiać, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Białe marzenie, czyli trufelki rafaello 391

macie ochotę na odrobinę słodyczy, to zapraszam do zapoznania się z moim przepisem. :) Składniki (na 35-40 sztuk): puszka (530g) mleka skondensowanego słodzonego 335 g wiórków kokosowych 130g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej 40 migdałów, obranych dodatkowe wiórki kokosowe do obtaczania trufelków Przygotowanie: Mleko skondensowane przelej do miski. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Na koniec dodaj roztopioną białą czekoladę i ponowne wymieszaj. Masę odłóż do lodówki. Najlepiej jeśli poleży ona tam całą noc, jeśli jednak nie masz czasu to wystarczy ok 0,5 godz. Chodzi o to, by masa nie była aż tak klejąca, żeby łatwiej było formować trufelki. Po schłodzeniu, łyżką formuj kuleczki wkładając do środka migdała. Obtaczaj w wiórkach kokosowych. Na koniec ponownie schłodź Rafaello

Smiling Shrimp
Rafaello inaczej 154

Rafaello , ale ciut inaczej bo z czekoladą i waflem tortowym..pomysł na takie rafaello znalazłam w książeczce dołączonej do foremki..ja w sumie troszkę zrobiłam inaczej, a efekt..pycha..zwłaszcza dla smakoszy kokosu..w oryginale  była tylko jedna porcja i biszkopty , ja zrobiłam z podwójnej i użyłam dwóch innych galaretek i krakersy...kombinować można ile się da.U mnie(...)ciasta i bardzo dużo piekę, a moi domownicy lubią je jeść..więc przyjemność i zadowolenie jest obustronne.. I masa 400 ml mleka 2 opakowania Śnieżki  1 biała czekolada [ 100 g] 120 g wiórków kokosowych 1 wafel tortowy 1 galaretka cytrynowa 3/4 szkl.wody II masa 400 ml mleka 2 opakowania Śnieżki  1 biała czekolada

Moje domowe kucharzenie
Tort gruszkowy z kremem waniliowym 238

laska cynamonu 2 goździki 600ml gorącej wody Krem: laska wanilii 500ml mleka 120g + 70g cukru 8 żółtek 8 łyżeczek żelatyny (około 17g) 500ml śmietanki kremówki 36% Dodatkowo: 100g białej czekolady 40g oleju kokosowego cukier puder do posypania około 50g marcepanu + zielony barwnik spożywczy Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg(...)cukrem pudrem. 14. Czekoladę razem z olejem kokosowym roztopić w mikrofalówce lub na parze. Odstawić na około 5-10 minut. Gruszki wyjąć z lodówki i maczać je w białej czekoladzie, aż całe się nią pokryją. Jak pierwsza warstwa troszkę przyschnie, pokryć je drugą warstwą ( patrz film ). 15. Czekoladę, która nam zostanie, przełożyć od foliowego woreczka. Obciąć róg woreczka

Mała Cukierenka
Trufle piernikowe 135

mogą być też zwykłe herbatniki) 4-5 kostek białej czekolady  4-5 łyżek miodu 1 łyżka przyprawy do piernika tabliczka mlecznej czekolady (lub gorzkiej - jak kto woli) do obtaczania: kolorowa posypka, rozdrobnione orzechy Przygotowanie:   W malakserze (lub blenderze) drobno kruszymy ciastka, dodajemy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę, następnie miód, a na koniec przyprawę

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania