biała czekolada - 5588 przepisów (strona:88/373)

Owsiane batoniki z bananem i polewą z białej czekolady 167

Czytając etykiety na niektórych opakowaniach "zdrowych batonów" zastanawiam się kto je podczepił pod taką kategorię?? Owszem, moje też nie są super zdrowe, bo zawierają białą czekoladę, ale myślę, że są o wieeeele zdrowsze od tych, które znajdziemy na sklepowych półkach:) A przynajmniej wiem co jem:) Proponuję owsiane batoniki z bananem, miodem, ziarnami i suszoną żurawiną. Podobno można(...)pestek słonecznika,  50g pestek dyni,  50g sezamu,  70g suszonej żurawiny,  60g miodu,  łyżka soku z cytryny,  2 duże banany,  150g białej czekolady,  3 łyżki śmietany 12%. Wykonanie Pestki słonecznika, dyni oraz sezam podprażyć na suchej patelni. Dodać rozgniecione widelcem banany, płatki oraz otręby, musli, suszoną żurawinę, sok z cytryny i miód

Z miłości do słodkości
Tartaletki bez pieczenia z budyniem waniliowym i owocami 217

Robi je się naprawdę szybko, po godzinie są już schłodzone i można się nimi zajadać. Przepis na 4 babeczki. Składniki: 130 g ciasteczek owsianych lub herbatników, 60 g białej czekolady, 60g masła, 1 szklanka mleka, 1/2 budyniu waniliowego Dr. Oetker, 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dr. Oetker ,   owoce: borówki amerykańskie, czerwone porzeczki, winogrona bezpestkowe. Przygotowanie:  W rondelku(...)rozpuszczamy masło z białą czekoladą. Ciasteczka rozbijamy tłuczkiem lub kruszymy blenderem. Dodajemy ciasteczka do masła i czekolady i mieszamy. Foremki od tartaletek smarujemy masłem i wypełniamy ciasteczkami, dokładnie dogniatając. Chowamy do lodówki. W tym czasie gotujemy połowę mleka, w drugiej połowie rozpuszczamy budyń z cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i mieszamy do zgęstnienia. Nakładamy ostudzony

Aga w kuchni
Torcik kokosowy na 1 rok "Smakołyków..." 167

szkl cukru 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa: 1/2l śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru tabl. białej czekolady 100g wiórków kokosowych Do nasączenia: 1/2 szkl ciepłej wody łyżka cukru pudru Wykończenie: 1/2l śmietanki 30% 2 śmietan fixy 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki wiórków kokosowych 1/3 tabl białej czekolady Biszkopt (najlepiej upiec go dzień wcześniej): Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukry i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i mieszając na najmniejszych obrotach połączyć z masą jajeczną. Tortownicę posmarować tłuszczem i posypać mąką, wylać ciasto i piec ok 30 minut

Smakołyki Asi
Blondie - białe brownie 107

Przy okazji testowania przepisów na brownie ciemne, testowałam przepisy na brownie białe i tu także znalazłam swój ideał :) Składniki: 200 g białej czekolady 200 g masła 6 jajek 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej 100 g wiórek kokosowych kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: 1. Białą czekoladę z masłem

Na Ciasteczkowych Papierach
Pająki na słodko 141

błysnęły oczy. Czerwone oczy... Składniki: 12 babeczek / mufinek 100 g białej czekolady czekolady 3 łyżki śmietanki kilka sztuk ciemnych żelków spaghetti 150 g ciasteczek neo/oreo * 1 łyżka roztopionej czekolady 2 łyżeczki miodu cukrowe perełki, kawałki żelków lub drażetki na oczy Ciasteczka pokruszyć drobno do miski. Czekoladę i miód dodać w takiej ilości, żeby ciastka dawały się zlepić. Z masy(...)formować kulki - 12 większych na odwłok i 12 mniejszych na głowę. Jeżeli masa jest oporna na zlepianie mocniej docisnąć lub dodać jeszcze trochę miodu. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać ze śmietanką i posmarować babeczki. Na każdej babeczce układać po 4 kawałki żelków tak, aby zwisały lekko po obu stronach. Na wierzch ułożyć odwłok i głowę

Pełny talerz
Rogaliki z czekoladą. 153

Rogaliki z czekoladą chodziły za mną od jakiegoś czasu. Dziś szperając w przyprawach natknęłam się na proszek do pieczenia z obrazkiem rogalików. Obok obrazka można się domyślić, że znajdował się przepis na nie. Przepis był na rogaliki z marmoladą, także wystarczyło zmienić nadzienie i gotowe. Wyszły kruche i pyszne. Składniki: Ciasto: 250 g mąki (ja użyłam tortowej), 4 łyżki cukru(...)czekolady, 18 kostek mlecznej czekolady, Ponadto: cukier puder do posypania gotowych rogalików. Przygotowanie: Na stolnicę lub do miski przesiać przez sitko mąkę, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto (pod spód podsypywać mąkę by się nie przykleiło). Starać się tak rozwałkować ciasto, by było w kształcie prostokąta. Powycinać trójkąty. Na szersze końce położyć po kostce mlecznej i białej

W kuchni u Moniki
Domowe wafelki bueno 156

mleka w proszku 150g masła 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 cukier waniliowy kilka kropel olejku waniliowego Dr Oetker 3 łyżeczki miodu wielokwiatowego Polewa: 2 białe czekolady 1/3 szklanki mleka orzechy laskowe do dekoracji Sposób przygotowania: Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier waniliowy oraz olejek i mieszamy na małym(...)proszku. Dokładnie mieszamy, by nie było grudek. Krem przekładamy do lodówki na 15 minut, po czym smarujemy wafelek z jednej strony i przykładamy drugim. Odstawiamy ponownie do stwardnienia. Białe czekolady topimy z dodatkiem mleka. W ciepłej polewie, za pomocą patyczka od szaszłyka zanurzamy każdy wafelek i pozostawiamy w pionowej pozycji do zastygnięcia czekolady. Dekorujemy orzechami laskowymi

Kuchnia w czekoladzie
muffiny z aronią i białą czekoladą 210

sprawdziła się doskonale jako dodatek do jesiennych muffinek . składniki: 2 szklanki mąki szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 150 g posiekanej białej czekolady 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki zamrożonej aronii wykonanie: Mleko, jajka i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję(...)drugiej miski, mieszam i dolewam mokre. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników. Dodaję białą czekoladę oraz owoce aronii i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi około 15 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe muffinki posypuję cukrem pudrem

babka w formie
Tarta Bounty kokosowo-czekoladowa 162

chłodzenie :) Jako nadzienie wykorzystałam mleko kokosowe ubite jak śmietanka kremówka - na sztywną pianę. Masa jest stabilna dzięki białej czekoladzie. Spód to kruche wafelki śmietankowe i odrobiną roztopionej czekolady... zakochacie się :) Spód : 100 g wafelków śmietankowych 50 g herbatników w czekoladzie mlecznej 30 g miękkiego masła   Ciasteczka umieszczamy w misie miksera i blendujemy do momentu, aż masa osiągnie konsystencję(...)wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. Nadzienie: 200 g twardej śmietanki kokosowej* 100 g białej czekolady  1 łyżeczka cukru pudru   Śmietankę ubić na sztywno (nie będzie tak sztywna jak kremówka, ponieważ ma mniej tłuszczu). Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali

Chocolate Muffin Blog
szybkowar-z białą czekoladą śliwkowy dżemik... 191

Składniki: śliwki 5 kg, woda 1 litr, cukier 3/4 kg, biała czekolada 400 gram, żelfix 3 opakowania/3:1 do szybkowara do gotowania nie wsypuję cukru i nie przypalą się śliwki do dna, cukier dodaję na koniec = umyte śliwki wypestkować, włożyć do szybkowara (11 litrów), wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować z 10 minut, szybkowar otworzyć(...)doprowadzić do zagotowania mieszając do czystych słoików nakładać gorący dżemik, zakręcić mocno i postawić na zakretkach do wystygnięcia, potem schować w ciemne , chłodne miejsce pyszniutki dżemik z białą czekoladą do śniadania, deserów, ciast, naleśników...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z ricottą, malinami i jagodami 150

serowa: -375g ricotty -3 jajka -80g cukru pudru -10g cukru wanilinowego -1 łyżka soku z cytryny - 250g mrożonych malin -50g mrożonych jagód -wiórki kokosowe -biała czekolada Wszystkie składniki dodać do miski i zmiksować na gładką masę ( miksować krótko, tylko do połączenia się składników). Masę serową wylać na podpieczony spód, następnie poukładać owoce oraz posypać wiórkami(...)kokosowymi i startą białą czekoladą.  Ciasto piec w temp. 170 stopni C przez 45 minut. Smacznego

Receptura smaku
Kokosowe trufle. 137

gratulacji i nagród jako najmłodszy uczestnik, że nawet komary przestały być straszne ;) Tak poważny ubytek kaloryczny mogłyśmy uzupełnić tylko w jeden sposób. Pysznym deserem! Przygotowałam trufle kokosowe z białej czekolady i dużej ilości wiórków kokosowych. Bardzo smaczna, mała przekąska. W wersji dla dorosłych można dodać trochę alkoholu. To już nasze ostatnie danie kokosowe. Czekam na następne hasło, a będzie(...)fajne! Składniki: tabliczka białej czekolady 3 łyżki śmietany kremówki (30%) 2 łyżki masła 2/3 szkl. wiórków kokosowych kilka łyżek wiórków kokosowych do obtoczenia trufli Wykonanie:  W małym garnku podgrzać śmietankę (nie gotować), dodać połamaną czekoladę, masło i mieszając rozpuścić wszystkie składniki. Następnie dodać wiórki kokosowe, wymieszać, wystudzić i wstawić do lodówki, aby masa stężała (ok. godziny). Formować kulki

zadanie-gotowanie
Dla Babci i Dziadka. I drożdżowe, bożonarodzeniowe serce 196

był tylko zeszyt wypełniony datami, a poważny, starszy pan, jestem absolutnie pewna, że na taką profanację jego jakże ważnej profesji, uniósłby wymownie brew).  Świąteczny wieniec cynamonowy z białą czekoladą i liofilizowanymi malinami Składniki: (na 1 średniej wielkości wieniec) 25 g świeżych drożdży 100 ml letniego mleka 1 jajko 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki soli(...)łyżka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru skórka otarta z 1 pomarańczy 50 g surowego marcepanu dodatkowo: 100 g białej czekolady 2 łyżki liofilizowanych malin 1 łyżka niesolonych pistacji (bez łupinek) złoty pyłek Masło rozpuścić i przestudzić.  Drożdże pokruszyć, rozetrzeć z cukrem. Dodać mleko, wymieszać. Wbić jajko, wsypać kardamon

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Molten Caramel Cakes 109

zjada jeszcze gorące. Najlepiej smakują z kulką lodów waniliowych. Przepis na ten deser pochodzi z programu Chuck’a Hughes’a „Chuck’s Day off”. Składniki: 200 g białej czekolady posiekanej 300 g dulce de leche (masy krówkowej) 25 g masła 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 30 g cukru 75 g mąki pszennej sól gruboziarnista Wykonanie: W garnuszku, na małym(...)ogniu, roztapiamy posiekaną białą czekoladę i masło. Dodajemy masę krówkową i mieszamy do momentu, aż składniki się ze sobą dokładnie połączą. Garnek zdejmujemy z palnika i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 220 stopni. Przy pomocy miksera ubijamy jajka z cukrem na jasną masę do podwojenia objętości. Powoli dodajemy czekoladową miksturę, a na koniec przesianą mąkę

MyCookBook.pl
Tort Zebra, śmietankowo - migdałowy 178

odstawić do wystudzenia. Piec 30-35 minut w tem.180 stopni. Masa śmietankowa: 800 ml śmietany kremówki 30-36% 3 śmietany śnieżki w proszku 4 śmietan-fixy 2 białe czekolady Wierzch i boki ciasta: płatki migdałowe dostępne na  www.Skworcu.com.pl 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze lub w rondlu, roztopioną odstawiamy do ostudzenia.  2. Kremówkę ubić, dodać 3 śmietany śnieżki(...)zmiksować, a następnie wsypać śmietan-fixy i dalej miksować. Następnie do masy śmietankowej dodać wystudzoną białą czekoladę, wymieszać. Składnie tortu: 1. Ciasto ciemne delikatnie rozwinąć ze ścierek i posmarować jedną stronę masą. Zwijać ponownie w rulon, tym razem z masą. Każde następne ciasto dokładać do poprzedniego, aby utworzył się jeden gruby rulon z wszystkich ciemnych ciast z masą

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania