biała czekolada - 5588 przepisów (strona:79/373)

Andruty z pianką 383

pianką.   Składniki:  - 2 andruty (duże kwadratowe)- 3 galaretki (np. cytrynowa, wiśniowa i z owoców      leśnych)- mleko zagęszczone niesłodzone ( puszka ok.400g)- 4 łyżki cukru pudru- ok. 150g białej czekolady- 2 – 3 łyżki słodkiej śmietankiFormę wykładamy folią aluminiową. Przygotowujemy 2 andruty, w razie potrzeby docinamy do wielkości formy. Rozpuszczamy białą czekoladę, dodając około 2-3 łyżek słodkiej

mojewypiekiinietylko
Keks Angielski 219

pieczemy jeszcze przez około 35 - 40  minut do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy. Wystudzone ciasto polewamy polewą i posypujemy posiekanymi kandyzowanymi owocami. POLEWA: 150 g białej czekolady 5 łyżek mleka duża garść posiekanych bakalii Wykonanie: Mleko zagotowujemy w rondelku, po zagotowaniu zestawiamy z gazu wrzucamy połamaną na kawałeczki białą czekoladę i energicznie mieszamy przez

Blondynka Gotuje
Pyszny sernik wiedeński z mandarynkami. 138

masła 8 dkg cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa : 50 dkg mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szklanki słodkiej śmietany 18 % 1 budyń śmietankowy 5 dkg białej czekolady 1 łyżka świeżego soku z cytryny puszka mandarynek (puszka  314 ml ) Polewa : 10 dkg białej czekolady 5 dkg dobrego świeżego masła ( 82 % tłuszczu ) 10 dkg cukru pudru

Przepisy i porady kulinarne
Tort makowy z kremem z białej czekolady 137

przegotowaną wodę wymieszać z rumem i odstawić. Składniki na krem: 30 dkg białej czekolady; 400 ml śmietany kremówki (30% lub 36%); 1 szklanka wiśni w syropie; dżem wiśniowy; Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, po czym powoli wlewać ochłodzoną białą czekoladę i dalej ubijać. Na tortownicy ułożyć pierwszy blat ciasta, nasączyć ponczem

In my kitchen
Zapiekana kasza manna z jagodami i czekoladową słodyczą 172

wspaniałego. Spróbujcie, zapraszam. Jeśli nie macie jagód możecie wykorzystać inne delikatne owoce np. maliny. Składniki: 3 łyżki jagód 6 łyżek kaszy manny 1 3/4 szklanki mleka 4 kostki białej czekolady (około 17 g) 1 jajko 1 łyżeczka masła (czubata) cukier puder do posypania po wierzchu Przygotowanie: W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko. Dodajemy białą czekoladę. Mieszamy

Słodkie okruszki
Czekoladki Bounty 172

czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 3 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 2/3 szkl. mleka 3 łyżeczki mąki kukurydzianej(płaskie) 30 ml wódki 1 czubata łyżka cukru 2 paski białej czekolady Czekoladę gorzką i mleczną roztopić w kąpieli wodnej. Foremki schłodzić. Pędzelkiem dokładnie wysmarować wnętrze foremek, wstawić do zamrażalnika. Po 15 minutach wyjąć foremki i nałożyć kolejną warstwę czekolady. Schłodzić(...)Mleko zagotować razem z wiórkami, cukrem i czekoladą białą. Chwilę gotować,aż masa stanie się lekko gęsta. W odrobinie mleka rozrobić mąkę kukurydzianą i dodać do masy kokosowej. Wystudzić i gdy masa będzie chłodna dolać wódkę i dokładnie wymieszać. Nadzieniem napełnić czekoladki zostawiając milimetr wolnego miejsca od góry. Ponownie roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, wypełnić  czekoladki i wyrównać

Moje domowe kucharzenie
CZEKOLADOWO- CHAŁWOWE CIASTO NA BISZKOPTACH 201

Kochani dzisiaj zapraszam Was do wypróbowania przepisu na ciasto według mojej receptury. Ciasto jest kremowe, słodkie, podawane w formie deseru na zimo. Jest z dużą ilością chałwy, czekolady białej jak i ciemnej. Na wierzchu króluje bita śmietana.  Pychota! SKŁADNIKI: -1,5 paczki biszkoptów poncz: kawa z mlekiem Biszkopty ułóż w blaszce, jeden koło drugiego polej zaparzoną kawą(...)mleko, dodaj mleko w proszku, cukier, masło. Ciągle mieszaj aż składniki połączą się ze sobą. Dodaj połamaną czekoladę, chałwę i kakao. Ciągle mieszając doprowadź do wrzenia. Chwilkę gotuj. Masę wystudź całkowicie. Do wystudzonej masy dodajemy: - 5 łyżek suszonej żurawiny - 1 posiekaną białą czekoladę Następnie 3 płaskie łyżki żelatyny wsyp do filiżanki. Zalej wrzątkiem i rozpuść dokładnie. Żelatynę wlej

SMYKWKUCHNI
Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute 170

nagrzanego na 180⁰C piekarnika, na środkową półkę i pieczemy 45 minut. Studzimy w formie i po 20 minutach odwracamy ją, ciasto wyjmując na paterę. DEKORACJA Białą czekoladę łamiemy lub kroimy na małe kawałki, wkładamy do metalowej miski i powoli rozpuszczamy w kąpieli wodnej – czyli stawiamy sobie miskę na naczynie z gotującą się wodą. Pilnujcie, żeby dno miski(...)opakowania XXL Dr Oetkera) 2 jajka M 100g masła 50ml rumu ½ tabliczki czekolady w kostkach – u mnie mleczna Shoegetten garść lub dwie przemrożonej, drobnej polskiej żurawiny DEKORACJA ½ tabliczki białej czekolady 2 pełne łyżki (z lekkim czubem) masła orzechowego 6 łyżek mleka kilka czekoladek żurawina wielkoowocowa perełki, posypka – do wyboru

Karo in the Kitchen
Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 877

Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego Tort Szwarcwaldzki Tort Makowy z Masą Budyniową i Dżemem Porzeczkowym Tort "Raffaello" Tort Makowy z Białą Czekoladą Tort Brzoskwiniowy Serniki Sernik "Krówka" Sernik z Kokosem Siostry Anastazji Sernik Wiedeński Sernik Czekoladowy z Orzechami Czekoladowy Sernik ze spodem Brownies Sernik Kokosowy Sernik z Białą Czekoladą, Mascarpone

Słodka Strona
Dietetyczna babka czekoladowo-serowa 161

Pyszna, wilgotna babka, która będzie idealnie prezentować się na wielkanocnym stole. Podwójnie czekoladowa - z gorzką czekoladą w cieście i białą w kremowym nadzieniu serowym. Lżejsza, lecz równie pyszna wersja tradycyjnej wielkanocnej babki - bez masła i żółtek. Ciasto wieńczy delikatna, jogurtowo-miodowa polewa z wiórkami gorzkiej czekolady. Serdecznie polecam:) Składniki (na okrągłą formę do babki) : ciasto: - 200 g mąki(...)szklanki mleka (jeśli ciasto będzie bardzo gęste) nadzienie serowe - ok. 200 g sera zmielonego jak na sernik - cukier waniliowy (15 g) - budyń waniliowy (40g) - tabliczka białej czekolady - jajko + ew. kilka łyżek wiórek kokosowych polewa - 100 g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego) - 2 łyżki miodu - łyżeczka żelatyny + kilka łyżek wody do jej rozpuszczenia - łyżka mleka w proszku lub skrobi (jeśli

Kuchnia Ellie
Szpinakowe choinki z czekoladą 162

Krem czekoladowy: 125ml śmietanki 30% 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 50g masła Dodatkowo: 6 ciastek oreo (idealne byłyby czekoladowe, ale niestety- nie dostałam ich w sklepie) 1 biała czekolada 70ml słodkiej 30% śmietanki Cukier puder Sposób przygotowania Biszkopt: Szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny. Jajka ubijamy z cukrem kryształem, powoli dodajemy masę szpinakową, a na końcu(...)największy biszkopt i dalej postępujemy tak samo aż do wykorzystania krążków z biszkoptu. Wstawiamy do lodówki na ok 30 minut. Dekoracja: Śmietankę podgrzewamy w kąpieli wodnej. Dodajemy połamaną białą czekoladę, a po ok 2 minutach mieszamy do połączenia składników. Jeszcze ciepłą czekoladą zdobimy schłodzone choinki (najlepiej zrobić to na kracie do studzenia, bo czekolada spływa na sam dół). Przed

Kuchnia w czekoladzie
Grysikowe ciasto z owocami i galaterką 196

zapisać i koniecznie zrobić. PRZEPIS NA GRYSIKOWE CIASTO Z OWOCAMI I GALARETKĄ Składniki: 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 3/4 szklanki cukru 100 g masła 100 g białej czekolady 200-250 g herbatników 2 galaretki truskawkowe 400 g owoców ( u mnie truskawki, maliny i białe poziomki ) Wykonanie: Blachę o wymiarach około 25x30 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie(...)warstwę herbatników. W garnku zagotować mleko z masłem i cukrem. Na gotujące się mleko wsypać kaszę manną, ciągle mieszając, gotować 1 minutę. Do ugotowanej kaszy manny dodać połąmaną białą czekoladę - szybko  i dokładnie wymieszać. Połowę kaszy wyłożyć na herbatniki. Ułożyć kolejną warstwę herbatników i wyłożyć resztę kaszy. Wierzch ciasta wyrównać. Na kaszy ułożyć owoce. Dwie galaretki rozpuścić

kolorowotorcikowo
Sernik o smaku lata 151

cukru, słodzony tylko białą czekoladą, a więc kwaskowy i orzeźwiający. Idealny na lato do mrożonej kawy. Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 2 białe czekolady • 5 jajek • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% • 1 szklanka pokrojonych moreli • 1 szklanka borówki amerykańskiej • 1 szklanka czerwonej porzeczki Wykonanie: • Czekoladę rozpuścić ze śmietaną

To co kocham
Ciasto kinder country. Ciasto bez pieczenia. 600

tego ten smak- coś pysznego. Na moim blogu znajdziecie już ciasta mleczna kanapka ,  kinder pingui oraz wafelki knoppersy . Składniki:  200 ml śmietanki 30 %, 100 g białej czekolady,  2 łyżki mleka, 1 szklanka pszenicy w miodzie (u mnie płatki śniadaniowe Kangus), 30 herbatników, polewa: 100 g gorzkiej czekolady i 2 łyżki mleka. Przygotowanie:  Blaszkę 20x25(...)wykładamy papierem do pieczenia. Układamy jedną warstwę z herbatników. Czekoladę białą rozpuszczamy z 2 łyżkami mleka. Śmietankę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy ostudzoną, ale jeszcze płynną czekoladę do śmietany. Na koniec dodajemy pszenicę i mieszamy. Taką masę wykładamy na herbatniki. Układamy drugą warstwę z herbatników. Ciasto schładzamy w lodówce ok. 15 minut. W tym czasie rozpuszczamy gorzką czekoladę

Aga w kuchni
Trufle kokosowe z kaszy jaglanej i białej czekolady. 192

głównym składnikiem jest kasza jaglana. Mega pyszne trufle z trzech składników i naprawdę nie potrzeba im nic więcej .Są doskonałe. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej ,suchej 125 g białej czekolady wiórki kokosowe,około 100 g Kaszę ugotować w dwóch szklankach wody przez 15 minut ,przestudzić .Białą czekoladę rozpuścić w mikrofalówce i połączyć z ugotowaną kaszą ,wymieszać dokładnie

Ladylaura.
Babeczki z wodą sodową i białą czekoladą 98

łyżeczki proszku do pieczenia * 4 płaski łyżki kakao * 12 łyżek cukru trzcinowego * 150ml wody mineralnej gazowanej  * 100ml oleju rzepakowego * 2 jajka * łyżka ekstraktu waniliowego * pół tabliczki białej czekolady - 50g  Przygotowanie : Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych, dodać posiekaną białą czekoladę, wymieszać. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania