biała czekolada - 5588 przepisów (strona:71/373)

Sernik konkursowy E. Wedel 203

biały. Należy więc pamiętać, by sernik dobrze schłodzić przez podaniem. SKŁADNIKI Na spód sernika 2 opakowania ciastek Amerykanki E. Wedel 50 g masła Na sernik 3 jajka + 1 żółtko szczypta soli 150 g cukru 1 kg mielonego twarogu (u mnie z wiaderka) 200 ml śmietany 18% 30 ml soku z cytryny skórka z jednej cytryny 1 czekolada biała(...)cukrem na puszystą masę. Dodać twaróg, śmietanę, skórkę startą z jednej cytryny, sok z cytryny i zmiksować krótko do połączenia składników. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i startą białą czekoladę, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać do pozostałej masy, delikatnie wymieszać i przelać do formy tortowej. Piec w nagrzanym wcześniej piekarniku przez 10 minut, po czym zmniejszyć temperaturę

Passions hobbies life
Kokosowe naleśniki a’la rafaello 219

migdałowy krem 250 g serka mascarpone 50 g wiórków kokosowych 50 g migdałów w płatkach 50 g czekolady białej 30 g cukru waniliowego(1 opakowanie) dekoracja 50 g czekolady białej 50 g wiórków kokosowych Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja,aromat, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną(...)Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy gotowe naleśniki. Czekoladę rozpuszczamy. Serek mascarpone łączymy z wiórkami kokosowymi, mielonymi migdałami, cukrem waniliowym. Wąskim strumieniem dodajemy przestudzoną czekoladę. Całość łączymy ze sobą. Naleśniki smarujemy masą kokosowo-migdałową. Zawijamy w rulon. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy rozpuszczoną czekoladą naleśniki oraz posypujemy wiórkami kokosa

Ciasta z tradycjami
Świąteczne renifery i bałwany w czekoladzie 152

posypka.  Korzystając z okazji życzę wszystkim czytelnikom Krainy rodzinnych, zdrowych i bardzo słodkich Świąt Bożego Narodzenia! :) Potrzebne składniki: * herbatniki * paluszki zwykłe lub typu grissini * czekolada mleczna roztopiona * czekolada biała roztopiona * różnokolorowe posypki Czekoladowe renifery: Herbatniki z jednej strony zamoczyć w czekoladzie. Przykleić precle- jako rogi- oraz utworzyć oczka i nosek z posypek. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia(...)Bałwany w kapeluszach: Herbatniki z jednej strony zamoczyć w białej czekoladzie (zostawiając 1/3 wysokości), z posypki utworzyć oczka oraz nosek i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Kiedy czekolada już zastygnie, należy zamoczyć nieposmarowaną część w mlecznej czekoladzie, plus kawałek paluszka, który umieszczamy na łączeniu 2 kolorów. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia

Kraina Miodem Płynąca
Batoniki z granoli 221

uprażonych orzechów laskowych - 90 g amartantusa ekspandowanego - 400 g białej czekolady - 340 g Candy Buttons (dałam różowe) - 200 g białych chipsów czekoladowych - 360 g masła orzechowego - ok. 75 ml ciemnego rumu (opcjonalnie) Granolę miksujemy, jednak tylko na tyle, aby pozostały większe kawałki. Candy Buttons, chipsy czekoladowe, pokrojoną białą czekoladę oraz masło orzechowe rozpuszczamy w misce na parze

mojewypiekiinietylko
Zestawienie przepisów na Święta Wielkanocne 206

mazurek z kajmakiem i czekoladą Miodowe udka z kaczki Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka

karmelowy
Trufle Lusette 185

pierwsze trufle i na pewno nie ostatnie. Są idealne również na prezent. Składniki: - 4 wafle Lusette  czekoladowe - 4 wafle Lusette  mleczne - 250 g serka mascarpone - 1 biała czekolada - 1 mleczna czekolada - dodatki ( kokos, kakao, mleko w proszku, posypki) Przygotowanie: Miksujemy dokładnie wafelki czekoladowe, dodajemy do nich 125 g serka mascarpone i miksujemy lub dokładnie mieszamy łyżką(...)samo robimy z wafelkami mlecznymi. Z przygotowanych mas formujemy kulki i wkładamy do zamrażarki na 15 minut. Rozpuszczamy mleczna czekoladę i zanurzamy część kulek z mlecznych wafelków. W białej czekoladzie zanurzamy z czekoladowych wafelków. Posypujemy posypkami. Pozostałe kulki obtaczamy w kakao, kokosie i mleku w proszku. Odstawiamy do lodówki do stwardnienie czekolady. Trufle przechowujemy w lodówce w zamkniętym pojemniku

Kulinarne życie
Biały puch z truskawkowym musem 219

tzw.puch. Jedząc ma się wrażenie  jakby sezon truskawkowy już się zaczął. I oto właśnie chodziło. Składniki: ciasto 170-200 g herbatników 3/4 kostki masła 100 g białej czekolady krem 600 ml śmietany 30-36 % 300 g białej czekolady 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny mus truskawkowy 0,5 kg truskawek

Pysznie & Pięknie
Tort marchewkowy z ananasem 217

już o ananasie. Tort jest tak wilgotny, że rozpływa się w ustach. Takie cudo na wielkanocny deser to po prostu rozpusta! Tort przełożyłam masą czekoladowo serową z dodatkiem białej czekolady. Jak szaleć to szaleć. Tego typu krem jest idealny do marchewkowego tortu. Tort marchewkowy to pewna karta, bo jeśli ktoś lubi marchewkowe ciasto, to tort na pewno przypadnie(...)tarce o dużych oczkach 100 ml kokosowych wiórków 300 g pszennej mąki Krem czekoladowo serowy 400 g serka philadelphia 100 g masła 200 g cukru pudru 200 g białej czekolady 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu czekoladowe jajka do dekoracji 100 g posiekanych włoskich orzechów Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg lub wedle piekarnika. Odważ i odmierz suche składniki oprócz cukru

codojedzenia
Sernik z białą czekoladą na spodzie z granoli 192

szklanka gotowej granoli 50 gram rozpuszczonego masła 400 gram twarogu, trzykrotnie zmielonego 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru 150 gram białej czekolady 150 ml śmietany 36% na polewę: 50 gram białej czekolady, 4 łyżki mleka skondensowanego, 3 łyżki śmietany 36% Granolę miksujemy w malakserze na jednolitą masę z dodatkiem masła. Gotową masę wykładamy

Mango Papaja
Tort z likierem Baileys 256

SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki pół szklanki likieru szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 200 g. marcepana białego lub migdałowego 4 łyżki ciemnego kakao pół tabliczki czekolady mlecznej pół tabliczki czekolady białej DO NASĄCZANIA: Przestudzona, zapażona kawa z jednej łyżeczki kawy sypanej z odrobiną cynamonu. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny(...)ozdobienia podstawy tortu ). Kakao wysypujemy na talerzyk i obtaczamy w nim wszystkie marcepanowe kulki. Gdy wszystkie kuleczki są gotowe- pozostałe kakao wykorzystujemy do opruszenia tortu. Białą czekoladę kroimy wzdłuż- dużym nożem, na desce. Tak powstałymi długimi, czekoladowymi wiórkami obkładamy boki tortu. Podobnie postępujemy z czekoladą mleczną. Na środku tortu kładziemy trzy marcepanowe kulki różnej wielkości. Natomiast u podstawy

Domowe Torty
Raffaello z adwokatem 193

spirytusu. Składniki na masę kokosową : 1/2 l słodkiej śmietany kremówki (30 lub 36%); 2 śmietany "Śnieżka"; 1 szklanka adwokata; 1 duża paczka biszkoptów; 2 łyżki wiórków kokosowych; 1 biała czekolada; 3 łyżki słodkiego mleka; 2 łyżki żelatyny; Wykonanie: Biała czekoladę rozpuścić z 1 łyżką mleka. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach mleka (ja dałam więcej-jakieś 4 łyżki). Śmietanę

In my kitchen
Pralinki waniliowo-kokosowe 146

Składniki:  (na 16 sztuk) -200 g pokruszonych herbatników lub biszkoptów -1 opak. serka homogenizowanego o smaku waniliowym -100 g roztopionej białej czekolady -1 opak. wiórków kokosowych -2 batony Lion w białej czekoladzie do dekoracji -papilotki na babeczki Wykonanie: Pokruszone ciasteczka łączymy z serkiem waniliowym i roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Można dodać trochę wiórek do masy, pralinki

KasiekGotuje
Muffinki z nutellą. 244

nutellą. Jedne i drugie są równie smaczne. Składniki: Przepis na ciasto znajduje się  tu kliknąć . Ciasta przygotować tak samo, jedynie zwiększyć ilość cukru waniliowego do 15g. dodatkowo czekolada biała i mleczna do polania. Przygotowanie :  Przygotowanie wygląda jak przy muffinkach z budyniem  kliknij tu  z jedną oczywistą różnicą - zamiast budyniu nakładać nutellę. Można zrobić same ciemne(...)jest kwestia chęci przygotowującego muffinki. Piec w ok.190-200 stopniach. Małe muffinki piec ok.15-20min., natomiast większe ok.20-25min. Jasną czekoladę roztopić i polać ciemne muffinki. W tym samym naczyniu po białej czekoladzie roztopić mleczną czekoladę i polać resztę muffinek, ciemne również. Smacznego

W kuchni u Moniki
Z GŁĘBI SERCA: MERCI 126

cztery rodzaje specjałów z musem czekoladowym w środku: – Mus orzechowy – czekolada mleczna nadziewana orzechowym musem czekoladowym – Mus czekoladowy – czekolada mleczna nadziewana musem czekoladowym – Biały mus – biała czekolada nadziewana białym musem czekoladowym – Mus deserowy – czekolada deserowa nadziewana musem czekoladowym Idealne jako prezent, do dzielenia się z innymi, a także do codziennej konsumpcji

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Breaking bad na słodko, czyli czekoladowy tort urodzinowy z Heisenbergiem 187

serka mascarpone - 200 g gorzkiej czekolady - 200 g mlecznej czekolady - 2 łyżeczki cukru - niepełna płaska łyżeczka chili *do ozdoby: - cukrowe kryształy lub cukier barwiony na niebiesko - 100 g białej czekolady - mocna kawa do nasączenia biszkoptu Przygotowanie:  Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy mikserem, dodając w trakcie cukier. Gdy cukier się skończy, ubijamy na puszysto, a następnie dodajemy(...)góry dnem i zostawiamy na 1-1,5 godz. do ostudzenia.  Gdy ciasto stygnie, możemy przygotować dekoracje z czekolady. W tym celu drukujemy wybrany przez siebie obrazek (wielkości A5) i układamy na nim papier do pieczenia. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po czym przekładamy do szprycy cukierniczej z cienką końcówką i odrysowujemy obrazek na papierze. Gotowy

W poszukiwaniu inspiracji