mielone - 47549 przepisów (strona:71/3170)

KOTLETY MIELONE Z GRILLA 101

KOTLETY MIELONE Z GRILLA Potrawa niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu - świetnie smakuje ze świeżą bagietką i grillowanymi kolbami kukurydzy.  Polecam przepis na kotlety mielone z grilla.   Czas przygotowania : 30 minut Liczba sztuk: 8 SKŁADNIKI: 250g mieszanego mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 250g grubo zmielonej dobrej kiełbasy (świeżej) 4 filety z sardeli 1 łyżka(...)średnie cebule 1/2 łyżeczki mielonego chili 2 kopiaste łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku sól i świeżo zmielony pieprz do smaku olej do smarowania kotletów PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Kajzerkę moczymy w mleku lub wodzie, aby zmiękła. Krok 2. Filety z sardeli płuczemy, osuszamy - drobno siekamy. Krok 3. Bułkę mocno odciskamy z płynu. Mięso mielone ugniatamy

Moja Książka Kucharska
Pascha wielkanocna w wersji tradycyjnej i fit 185

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pascha wielkanocna Składniki: Ser twarogowy tłusty mielony – 1 kg Cukier – 200g Masło – 200g Żółtka – 5 sztuk Wanilia – nasiona z 1 laski Orzechy włoskie – 1 garść Orzechy laskowe – 1 garść Mielone migdały – 2 łyżki Płatki migdałów (np. firmy Kresto) – 3 łyżki + do dekoracji Rodzynki (np. firmy Kresto(...)czasie udekorować płatkami migdałów, rodzynkami i skórką z pomarańczy. Pascha wielkanocna – wersja fit Składniki: Ser twarogowy mielony – 1 kg Miód – 2 łyżki Ksylitol – 2 łyżki Żelatyna – 2 łyżki Wanilia – nasiona z 1 laski Orzechy włoskie – 1 garść Orzechy laskowe – 1 garść Mielone migdały – 2 łyżki Wiórki kokosowe – 2-3 łyżki Płatki migdałów (np. firmy Kresto)– 3 łyżki

Kuchnia Bon Appetit
soczyste kotlety mielone z jabłkiem i śmietaną... 210

Składniki: mięso mielone wieprzowe 60 dag, bułka czerstwa 1 sztuka, jajka 1 sztuka, jabłka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 1 łyżka, bułka tarta 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba mieloną łopatkę wymieszać z jajkiem, startym jabłkiem(...)cebulą na grubszych oczkach tarki, kucharkiem, bułką namoczoną w wodzie i odciśniętą dobrze z wody, śmietaną gęstą 18% dodać tartej bułki, mielony pieprz, zimną wodę, dokładnie wszystko wyrobić na kleistą masę na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano, pod koniec przykryć patelnię, dusić z 5 minut, następnie bez przykrycia na większym ogniu z 2 minuty, kotlety

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane tortille z mięsem mielonym 402

Zapiekane tortille z mięsem mielonym – to pomysł na sycący obiad :) Jeśli lubicie spaghetti z mięskiem mielonym w sosie pomidorowym, a przejadł Wam się już makaron, to polecam Wam właśnie to danie ;) Ser żółty można śmiało zastąpić mozzarellą wedle uznania :) Zapiekane tortille z mięsem mielonym – Składniki: 500g mięsa mielonego (u mnie […] The post Zapiekane(...)tortille z mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jajka po szkocku 144

oraz szalotkę ścieramy na drobnej tarce i dodajemy do mięsa mielonego. 3 Całość dokładnie mieszamy i dodajemy kolejno sól, pieprz i musztardę. Gdyby masa mięsna była zbyt gęsta możemy do niej dodać jedno surowe jajko. Musi być elastyczna, aby łatwo było zawinąć w nią jajka. 4 Mięso mielone dzielimy na cztery części. Z każdej części "rozbijamy" placek(...)środek każdego kładziemy całe jajko, po czym oblepiamy je mięsem, formując kulki, niczym kotlety mielone. 5 Każdą kulkę obtaczamy w bułce tartej. Pieczemy w 180 stopniach prze 40 minut.   Artykuł Jajka po szkocku pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Piernik z buraka - zdrowe słodkie. Jak zrobić mąkę ryżową i mąkę migdałową? 222

mąki migdałowej, musimy zmielić 50 gramów płatków migdałowych. I tak, jak w przypadku mąki ryżowej, mielimy ta długo, aż uzyskamy konsystencję mąki. Migdały, po zmieleniu, będą lepkie, ale to naturalne. I mąkę migdałową robi się zdecydowane krócej, niż ryżową. No i na koniec mielone siemię lniane . Jeśli nie mamy zmielonego, to zwykłe ziarenka lnu mielimy w młynku(...)gramów ksylitolu 1 duży ugotowany burak 300 ml mleka sojowego 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki oleju kokosowego 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1/2 łyżeczki mielonej soli himalajskiej 1 łyżeczka przyprawy do piernika Na początek do mleka sojowego wlałam ocet jabłkowy i odstawiłam na bok. Mleko sojowe się zetnie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Piernik z buraka - zdrowe słodkie. Jak zrobić mąkę ryżową i mąkę migdałową? 222

mąki migdałowej, musimy zmielić 50 gramów płatków migdałowych. I tak, jak w przypadku mąki ryżowej, mielimy ta długo, aż uzyskamy konsystencję mąki. Migdały, po zmieleniu, będą lepkie, ale to naturalne. I mąkę migdałową robi się zdecydowane krócej, niż ryżową. No i na koniec mielone siemię lniane . Jeśli nie mamy zmielonego, to zwykłe ziarenka lnu mielimy w młynku(...)gramów ksylitolu 1 duży ugotowany burak 300 ml mleka sojowego 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki oleju kokosowego 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1/2 łyżeczki mielonej soli himalajskiej 1 łyżeczka przyprawy do piernika Na początek do mleka sojowego wlałam ocet jabłkowy i odstawiłam na bok. Mleko sojowe się zetnie

Szczęśliwa kuchnia
Pasztet warstwowy 196

twarogu półtłustego 250 g serka mascarpone 3 nieduże cebule 1 marchewka 1 białko jaja 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól i świeżo mielony pieprz do smaku ziarna słonecznika do posypania Sposób przygotowania: 1) Mięso mielone podsmażamy na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego, dorzucamy posiekaną cebulę. Przekładamy do miski wraz z niewielką ilością tłuszczu z patelni, przyprawiamy solą, słodką(...)papryką i obficie świeżo mielonym pieprzem. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Masę rozprowadzamy równomiernie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma wymiary 28x19x7cm). 2) Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i siekamy. Przesmażamy na oleju, posypujemy lekko kwaskiem cytrynowym, solą i pieprzem, a gdy szpinak zwiędnie

Kolorowy Przepisownik
Masa makowa – masa do makowca, pierogów z makiem 169

natrafił na rodzynki w masie, ale co tam. Pewnie byłoby tak dalej, gdybym jakiś czas temu nie trafiła na mak mielony. Brzmi dobrze? Cała niewdzięczna robota z mieleniem maku, wielokrotnym dodajmy, jest załatwiona za nas. Nam zostaje dodanie ulubionych bakalii. No prawie… Nie wiem jak Wy, ale ja za młodych lat, zaczytywałam się książkami Małgorzaty Musierowicz. W jednej(...)masła 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Sposób przygotowania Mak wsypujemy do miski, zalewamy gorącym mlekiem. W wypadku maku zwykłego, mak gotujemy ok 45 min, odcedzamy i mielimy 3-krotnie. W wypadku maku mielonego, odstawiamy do ostygnięcia. Odcedzamy. Rozpuszczamy masło, dodajemy do niego miód, bakalie, cukier, mak. Podgrzewamy kilkanaście minut. Dodajemy do masy żółtka. mieszamy. Białka ubijamy na pianę. Dodajemy

Mieszam w Garnku
WYTRAWNY TORT Z WOŁOWINĄ, BROKUŁEM I JAJKIEM 194

sól 1 łyżeczka jajko 1 szt. żółtko 2 szt. woda 2 łyżki śmietana kwaśna 1 łyżka Farsz I: mięso mielone wołowe 200 g.  mięso mielone drobiowe 200 g.  cebula 1 szt. oliwa z oliwek 2 łyżki pomidory z zalewy 5-6 szt.  sól 1 łyżeczka pieprz 1/3 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżka papryka wędzona mielona 1 łyżeczka jajko 1 szt.  mąka ziemniaczana 2 łyżki Farsz II: brokuł 250 g.  jaja ugotowane na twardo 5 szt. majonez 3 łyżki sól i pieprz do smaku jajko 1 szt.  mąka ziemniaczana 2 łyżki Dodatkowo: ser mozzarella 2 kuli  ( 250 g. ) METODA: Ciasto: Masło pokroić w kostkę. Wymieszać

Kuchnia Paulettes
Euro 2016: 6 smacznych dań dla kibiców 209

pieczarek (8 - 10 sztuk) 250 g sera owczego, np. bryndzy 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego odtłuszczonego sera żółtego  ½ pęczka szczypioru 4 gałązki koperku sól świeżo mielony pieprz 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów lub oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny Pieczarki myjemy, oczyszczamy i delikatnie usuwamy trzonki. Przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny(...)pęczka szczypiorku 2 łyżka oliwy z oliwek kilka gałązek świeżego tymianku kilka szczypt słodkiej papryki kilka szczypt suszonego czosnku kilka szczypt ziół prowansalskich szczypta gałki muszkatołowej sól świeżo mielony pieprz Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w małe kawałki. Marynujemy w papryce, czosnku, ziołach prowansalskich, soli, świeżo mielonym pieprzu i łyżce oliwy z oliwek. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie

My Chcemy Jeść
CHRUPIĄCY, CZOSNKOWY UDZIEC Z INDYKA 210

obiad na dwa dni,  a co pozostanie zjadamy na zimno, jest równie smaczne... Składniki: - u mnie 3 mniejsze udźce z indyka - sól - świeżo mielony pieprz - czosnek mielony lub w płatkach w młynku - 1/2 - 1 główki czosnku - 2 łyżki oleju kokosowego (u mnie bezzapachowy) - 2 łyżki masła klarowanego W rondlu z grubym dnem rozgrzewam tłuszcz. Mięso myję, przecieram(...)także czosnkiem, gotowym mielonym lub mielę go sama w młynku. Zmniejszam palnik, garnek zakrywam pokrywką i smażę (bardziej nawet duszę, mięso puszcza wodę...) na średnim, a następnie na najmniejszym palniku. W trakcie przewracam jeszcze mięso kilka razy, posypuję je także jeszcze (dość obficie) z 2 razy czosnkiem z młynka lub gotowym mielonym (jaki mam pod ręką). Smażę

Smaczne Zdrowe
Meksykańska zupa z paloną papryką i ryżem 170

łyżeczka całego kminku rzymskiego, 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe, 1 mini suszona papryczka chili lub ¼ świeżej papryki chili, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 3 łyżki sosu sojowego jasnego, szczypta suszonego cząbru, wody 800 -1000 ml Przygotowanie: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Całą paprykę opalamy(...)zielem angielskim, liśćmi laurowymi i suszoną chili (lub posiekaną drobną świeżą papryczką chili ). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w wiórka i posiekany czosnek. Dodajemy mięso mielone, pieprz, mieloną słodką paprykę i całość podsmażamy. Dodajemy sos sojowy, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na 2 min żeby mięso wchłonęło smak. Mięso przekładamy do gotującej wody, mieszamy

Moniki Smakołyki
Pieczone gołąbki z mięsem i ryżem 202

warstwą kapusty, a naczynie dokładnie zamknąć pokrywką lub szczelnie owinąć folią aluminiową. W przeciwnym razie groziłoby nam, że gołąbki staną się suche. Jeśli jednak przeprowadzimy ten proces poprawnie, będziemy mieli możliwość zjedzenia delikatnych i chrupiących, choć jakże prostych w przyrządzeniu gołąbków. Pieczone gołąbki z mięsem i ryżem 2016-04-18 13:13:35 Proste do przyrządzenia i bardzo oryginalne pieczone(...)mięsem, ryżem i świeżymi pomidorami. Delikatne, chrupiące i świetnie wyglądające! Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) kilkanaście liści średniej wielkości kapusty (białej, włoskiej lub pekińskiej – wg upodobań) 500g mielonej szynki wieprzowej (patrz uwagi) 125g białego ryżu 4 średnie pomidory (250g) sól (ok. 2 łyżeczek) czarny pieprz świeżo mielony (ok. 1 łyżeczki) olej rzepakowy Instrukcje Ryż gotujemy

Kulinarna Pokusa
Kiełbasa domowa wieprzowo-drobiowa 220

łyżeczki soli 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu  1 łyżka czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) dodatkowa: osłonka poliamidowa do wędlin poddawanych gotowaniu (u mnie 60 cm o średnicy 7 cm) sznurek do zawiązania końców osłonki Przygotowanie: Mięso z indyka drobno pokroić, może być ze skórką i ewentualnie z niewielką ilością tłuszczyku. Połączyć mielone mięso z łopatki z pokrojonym mięsem

Kuchcik gotuje