biała czekolada - 5588 przepisów (strona:67/373)

Babeczki dyniowe - dynie halloween'owe 159

jajka1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki imbiru1/2 łyżeczki gałki muszkatałowejSkórka otarta z jednej pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 dkg gorzkiej czekolady5 dkg mlecznej czekoladyDo dekoracji5 dkg białej czekolady czerwony barwnikPRZYGOTOWANIEOkoło 2 kg dyni ( ja wybrałam hokkaido ze względu na lekko orzechowy posmak) obieram i czyszczę, następnie kroję w grubsze pasy i gotuje na parze do miękkości. Odstawiam

Magiczna kuchnia Darii
.732. z czym najlepiej komponują się maliny? 104

jogurt kokosowy* z malinami i rozpuszczoną białą czekoladą~ *jogurt naturalny + stevia + mąka kokosowa Maliny + kokos + biała czekolada = niebo w gębie! ♥♥♥ Nie mogę doczekać się niedzieli, kiedy to w końcu odpocznę po tym ciężkim tygodniu...Jeszcze trzy dni przede mną

breakfast of dreams
985. Zdrowsze pralinki ... z ciecierzycy. 180

Kokosowe pralinki z ciecierzycy z białą czekoladą*;  koktajl truskawkowy (ciecierzyca, mąka kokosowa,banan,biała czekolada, wiórki kokosowe) Takich jeszcze nie było u mnie :D Wiecie co? Jeszcze tylko miesiąc do wakacji

More food, love and dreams
Ryżowy blok czekoladowy 254

font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: warstwa biała: 55 gram masła 1 łyżka miodu 150 gram białej czekolady 50 gram ryżu preparowanego warstwa ciemna: 55 gram masła 2 łyżki miodu 125 gram gorzkiej czekolady 75 gram ryżu preparowanego Warstwa biała: Roztopić masło, miód i białą(...)Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Warstwa ciemna: Roztopić masło, miód i gorzką czekoladę w niewielkim rondelku. Do miski wsypać ryż , dodać masę z rondelka i dokładnie wymieszać. Masę równomiernie wyłożyć na masę białą. Wyrównać  lekko dociskając. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

kulinarnyswiatdomi
Tort czekoladowy z kremem oreo 203

opakowania śmietan-fix 4 łyżki cukru pudru 1 serek mascarpone (250g) 8 ciastek oreo Dodatkowo: 1,5 tabliczki czekolady karmelowej 3 łyżki mleka 4 łyżki płatków białej czekolady 7-8 ciastek oreo 1/3 szklanki likieru np. czekoladowego  Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do piany dodajemy cukier oraz po jednym żółtku, cały czas ubijając(...)krążkiem- ponownie krem i ostatni krążek biszkoptu. Cały tort smarujemy pozostałym kremem. Polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z dodatkiem mleka, układamy połówki ciastek oreo i posypujemy płatkami białej czekolady. Pozostawiamy do schłodzenia

Kuchnia w czekoladzie
Tort z białą czekoladą i truskawkami 198

paterze położyć pierwszy blat. Nasączyć 1/3 nalewki. Wyłożyć połowę kremu z białej czekolady, wyłożyć połowę dżemu. Położyć drugi blat, nasączyć połową pozostałej nalewki, wyłożyć resztę kremu z białej czekolady, wyłożyć resztę dżemu. Położyć trzeci blat. Nasączyć pozostałą nalewką. Tort schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Tort cieniutko posmarować warstwą kremu z bitej śmietany i serka. Następnie krem przełożyć(...)Wiltona). Trzymając rękaw pionowo do powierzchni tortu wyciskać spiralki. Zaczynać od dolnej krawędzi. Wyciskać jedną różę obok drugiej. Tort wstawić do lodówki na parę godzin. Smacznego ! Tort z biala czekolada i truskawkami Tort z biala czekolada i truskawkami

moj przepis na
Tarta z borówkami wg Aleex 207

końca, możemy stwierdzić, że tartę z borówkami zrobiliśmy razem. Polecam. Składniki: Spód tarty: • 300 g ciasteczek czekoladowych • 50 g mlecznej czekolady • 50 g masła Panna cotta z białej czekolady: • 300 ml śmietany kremówki 36% • 100 ml mleka • 30 g cukru • 170 g białej czekolady • ziarenka z 1 laski wanilii • 3 łyżeczki żelatyny (12 g) • około 400 g borówek

W mojej kuchni
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 184

miękkiego masła 240g cukru pudru 6 jajek 350ml mleka 1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% Nadzienie: 100g śmietanki kremówki 36% 100g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 80g owoców jagodowych (maliny, jagody, pokrojone truskawki) Dodatkowo: 1-2 łyżki konfitury morelowej lub dżemu około 500g czerwonego lukru plastycznego około(...)około 10-15 minut do przestygnięcia (ma być ciepła, ale nie gorąca). 11. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. 12. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, wlać białą czekoladę i krótko wymieszać. Dodać ciepłą żelatynę, wymieszać. Dodać owoce. 13. W środek ciasta włożyć nadzienie, wyrównać i przykryć odciętym ciastem (kawałkiem ciasta, żeby przykryć wierzch nadzienia). Czekoladowym kremem posmarować wierzch

Mała Cukierenka
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 205

miękkiego masła 240g cukru pudru 6 jajek 350ml mleka 1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% Nadzienie: 100g śmietanki kremówki 36% 100g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 80g owoców jagodowych (maliny, jagody, pokrojone truskawki) Dodatkowo: 1-2 łyżki konfitury morelowej lub dżemu około 500g czerwonego lukru plastycznego około(...)nagrzanego piekarnika. Piec przez około 75-85 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem czekoladowy: 7. Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się roztopi. 8. Masę czekoladową nakryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. 9. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki. Wierzch wyrównać i nożem wyciąć środek ciasta (patrz zdjęcie poniżej

Mała Cukierenka
Czekoladki kokosowe 205

pieczenia foremki od ciasta. Oblać czekoladą i pokroić w prostokąty. Przepis na 30 malutkich serduszek.   300 g dobrej jakości gorzkiej czekolady (lub waszej ulubionej) 70 g białej czekolady 30 ml śmietany kremówki 25 g wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Przygotujcie sobie nadzienie. Śmietanę podgrzać w rondelku, lub w kąpieli wodnej, oddać białą czekoladę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Rolada dyniowa z kremem z białej czekolady i migdałami 140

łyżeczki galki muszkatałowej* 4 łyżki puree z dyni * można w zamian dodać około 1,5 łyżeczki przyprawy do dyni ( pumpkin pie spice ) Masa: 400 g serka śmietankowego 100 białej czekolady 100 g migdałów (dałam migdaly w czekoladzie) Ciasto: Jajka ubić z cukrem; masa powinna podwoić swoją objętość i stać się puszysta. Dodać puree z dynii. Następnie wsypać mąkę(...)wyjąć je z formy, zedrzeć papier i za pomocą ręcznika delikatnie zwinąc je w roladę. Odstawić. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Ja użyłam migdałów w czekoladzie więc je tylko posiekałam. Białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Gdy trochę ostygnie, ale nadal będzie gorąca, dodawać do niej malutkimi porcjami serek. Delikatnie i dokładnie wymieszać (najlepiej za pomocą

My simple kitchen
kukułka 183

czekolady mlecznej 250 g biszkoptów 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 szklanka wrzątku 4 kieliszki wódki dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3 łyżki wiórków białej czekolady (użyłam takich ze sklepu Słodki Świat ) 1/2 szklanki posłodzonej kawy Biszkopt: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko. Białka ubić na sztywno i nadal ubijając dodawać(...)biszkoptami i pozostały krem. Przykryć drugim biszkoptem i nasączyć go pozostałą kawą. Czekoladę połamać, wlać do niej mleko i rozpuścić nad parą. Polać ciasto i posypać wiórkami z białej czekolady

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TORT URODZINOWY Z BUDYNIEM - Thermomix TM5 249

kopystką. Masę przelać do natłuszczonej tortownicy (22 cm średnicy). Piec w temperaturze 180*c przez 25 minut. KREM BUDYNIOWY 3 opakowania budyniu waniliowego 4 szklanki mleka 1 tabliczka białej czekolady Jedną szklankę mleka zagotować z białą czekoladą, mieszać aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Dodać wymieszane budynie w 3 szklankach mleka. Dolewać i mieszać. Masa ma być gęsta

ClauditteMissCooking
Pomarańczowe pralinki z białą czekoladą 226

Pomarańczowe pralinki z białą czekoladą. Pralinki domowej roboty :-) Przepyszne, kremowe pralinki z pomarańczowym nadzieniem i białą czekoladą uzależniają od pierwszego kęsa. Smakiem odrobinę przypominają własnoręcznie robiony karmel, wyczuwa się też smak pomarańczy i słodycz czekolady. Koniecznie muszę się z Wami podzielić tym przepisem, chociaż ciagle jeszcze jestem

dolcevitainmykitchen
Orzechowe muffinki z Monte! 212

muffin: - 300 g deseru Monte - 1,5 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 1/3 szklanki łuskanych, posiekanych orzechów laskowych - 1 jajko - 1/4 kostki masła - po pół tabliczki mlecznej i białej czekolady - 2 łyżki Nutelli - 3 łyżki mleka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia. Masło ucieram z cukrem i jajkiem na gładką, puszystą masę. Dodaję(...)porcji dodaję po równej porcji mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam.  Do ciemniej porcji dodaję posiekaną mleczną czekoladę i połowę orzechów, do jasnej porcji posiekaną białą czekoladę i pozostałe orzechy.  Blachę do muffinek wykładam papilotkami i wlewam analogicznie do deseru Monte- najpierw ciemną część ciasta, następnie jasną (po ok. łyżce. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni

Cook&Love