biała czekolada - 5588 przepisów (strona:67/373)

Krem czekoladowo-kokosowy 179

krem czekoladowy o idealnej konsystencji i naturalnym smaku. Czas przygotowania: 15minut + schładzanie w lodówce na nocSkładniki:1,5 tabliczki czekolady deserowej bądź gorzkiej 100gr1 tabliczka czekolady białej 100grŁyżka miodu3 łyżki oleju kokosowegoŚmietana kremówka 30% tł. 330mlPrzygotowanie:1/ Łamiemy na kostki do osobnych miseczek czekoladę gorzką i białą, podgrzewamy na kuchence kremówkę2/ Gdy kremówka zacznie wrzeć(...)wrzucamy czekoladę gorzką i na małym gazie chwilę gotujemy cały czas mieszając3/ Ściągamy z kuchenki czekoladę gorzką z kremówką i dodajemy czekoladę białą aż do rozpuszczenia następnie dodajemy olej kokosowy i miód.4/ Przelewamy do słoików, a po ostygnięciu wkładamy do lodówki na noc.5/ Wyjmujemy z lodówki i smarujemy! SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
TORT CZEKOLADOWY 125

mocnej kawy (u mnie kawa inka) 0,5 łyżeczki soli NA KREM : 1 l mleka 1 szklanka cukru po 4 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej cukier waniliowy biała czekolada czekolada likierowo - truflowa (ja kupiłam w biedronce) lub gorzka, kakao 2 kostki masła DODATKOWO : gotowa rolada przełożona kakaowym kremem lub inna słoik dżemu truskawkowego lub innego najlepiej kwaśnego galaretka truskawkowa(...)łyżce zimnego budyniu. Porządnie ucieramy i dzielimy na dwie równe części. Czekolady rozpuszczamy osobno na parze, nie mieszamy tylko delikatnie ruszamy miseczką, gdy jest w połowie rozpuszczona wyłączamy ogień i na chwilkę zostawiamy. Jeśli jest taka potrzeba delikatnie mieszamy. Do jednej masy powoli dodajemy czekoladę białą, cały czas miksujemy aż do wyczerpania. Do drugiej masy dodajemy czekoladę ciemną oraz

Pani na deser
Tort czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki 159

proszku do pieczenia Krem: 700 ml zimnej śmietanki 30 % 500 g zimnego serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy  2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: słoiczek konfitury z czarnej porzeczki czekoladowe płatki do posypania Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Ubijać aż masa będzie lśniąca i szklista. Nadal ucierając(...)cukier puder, śmietan fixy i mascarpone, ubić na sztywny krem. Krem podzielić na 2 części. Do jednej dodać rozpuszczoną gorzką czekoladę, szybko ubić mikserem. Do drugiej części wlać białą czekoladę, zmiksować. Przełożenie: Krążki biszkopta nasączyć wodą (1/2 szkl) z dodatkiem cukru i łyżką soku z cytryny (można dodać alkohol), posmarować konfiturą z porzeczek. Ułożyć dolny krążek, założyć obręcz, nałożyć

Smakołyki Asi
Makowa tarta ze śliwką od serca! 176

MASA MAKOWA: - puszka gotowej masy makowej - opakowanie skórki pomarańczowej - 3 łyżki rumu - 15 śliwek kalifornijskich - 10 daktyli - 3 łyżki miodu PONADTO: -posypka Delecta kuleczki zbożowe z belgijskiej czekolady - czekolada biała - czerwony barwnik -czekolada mleczna  WYKONANIE: 1. CIASTO: Wszystkie składniki zagniatamy bardzo szybko. Ciasto schładzamy w lodówce przez 30 minut. 2. MASA MAKOWA: Masę makową mieszamy ze skórką pomarańczową(...)wylep formę do pieczenia, wyłóż masę makową, udekoruj wyciętymi z ciasta serduszkami. Pieczemy godzinę w temp 170 stopni C. 4. Po wystudzeniu dekorujemy ciasto, rozpuszczoną czekoladą mleczną  i kuleczkami zbożowymi od Delecty. Rozpuszczoną białą czekoladę mieszamy z barwnikiem i malujemy serca na czerwono. Życzę smacznego! Dajcie koniecznie znać co sądzicie? PRZEPIS ZGŁASZAM DO KONKURSU

SMYKWKUCHNI
Domowy batonik z ziarnami 285

duża ilością zdrowych ziaren oraz białą czekoladą. Co prawda poprzez dodatek czekolady batonik nie jest już tak zdrowy i niskokaloryczny, jednak wiele osób twierdzi, że biała to nie czekolada i tego się trzymajmy! Składniki:  szklanka(...)płatków kukurydzianych,  szklanka posiekanych bakalii (orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pestki dyni), 2 łyżki mieszanki prażonych ziaren Migdałowy Zakątek Ziarenkowo ( słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe), 200g białej czekolady,  3 łyżki sproszkowanego wafla andruta, 2 łyżki soku z grejpfruta,  2 łyżki mleka.  Wykonanie Płatki kukurydziane pokruszyć i zalać sokiem z grejpfruta. Czekolady stopić z mlekiem

Z miłości do słodkości
Królewiec 171

pieczenia masa budyniowa: 3/4 l mleka 1/2 szkl cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 250 g margaryny polewa czekoladowa: 150 g czekolady białej 150 g śmietany 30% 5 kostek czekolady gorzkiej+5 łyżek śmietany 30% Przygotowanie: ciasto miodowe: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na gładkie ciasto. Dzielimy je na 2 równe części. Każdą(...)waniliowym. a kiedy się zagotuje dodajemy mieszankę z mąki. Gotujemy budyń. Kiedy zgęstnieje dodajemy kawałki masła i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.  Gorącym budyniem przekładamy ciasto. polewa czekoladowa: Białą czekoladę rozpuszczamy w śmietanie, polewamy wierzch ciasta. Gorzką czekoladę także rozpuszczamy ze śmietaną i robimy nią kleksy na białej polewie. Wierzch można polać polewą tylko  z białej

Bon appetit mon amie
Muffiny czekoladowe 187

masła, roztopionego 240 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałeczki 2 łyżki mąki do obsypania czekolady    Polewa : 200 g gorzkiej czekolady 100 g białej czekolady   Wykonanie: Do misy wbijamy jaja , dodajemy ksylitol i miksujemy na puszystą masę ( potroi się ) . Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do jaj .Dodajemy pozostałe składniki ( błonnik kakaowy wanilie(...)reszty składników. Do formy od muffin wkładamy papilotki i napełniamy je ciastem tak do połowy. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. Polewa : Rozpuszczamy czekoladę gorzką  w kąpieli wodnej i polewamy ostudzone muffinki. Rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej , polewamy na czekoladę gorzką

Różowa kuchnia
Deser trzy czekolady. 129

Deser dla wielbicieli czekolady. Ma milion kalorii ale jest mega apetyczny!!!. Składniki:dla 4 osób 400 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Śmietanę dzielimy na trzy równe części .Pierwszą część wlewamy do garnka i podgrzewamy tak ,aby rozpuściła się w niej gorzka czekolada połamana na mniejsze kawałki – nie zagotowujemy(...)roztapiamy w śmietanie. Kiedy pierwsza masa z gorzkiej czekolady jest już schłodzona ubijamy ją mikserem do osiągnięcia lekko gęstej, kremowej masy I przelewamy do 4 pucharków.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie ubijamy masę z mleczną czekoladą i wylewamy na tę gorzką ,już schłodzoną w pucharkach.Na końcu ubijamy masę z białą czekoladą i dodajemy do pucharków.Schładzamy całość

Ladylaura.
Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 379

składniki spód * 150 g herbatników kakaowych * 70 g masła lub margaryny * 2 łyżki nutelli masa * 500 g sera białego na serniki mielonego * 250 g śmietany 30% * 100 g czekolady gorzkiej * 100 g czekolady mlecznej * 100 g białej czekolady * 100 g cukru pudru * 6 i 1/2 łyżeczki żelatyny * 1 łyżka cukru pudru do śmietany Sposób wykonania Herbatniki pokruszyć ręcznie(...)sposób przygotować drugą warstwę, w miejsce gorzkiej czekolady dodać mleczną i porcję żelatyny z 2 i 1/2 łyżeczki. I w ten sam sposób trzecia warstwa tylko tym razem biała czekolada zamiast gorzkiej i 2 i 1/2 żelatyny. Całość wstawić do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia. Wierzch można ozdobić odrobiną rozpuszczonej czekolady

Mix smaku
Trufelki rumowe w czekoladzie 157

czekolady Wykonanie trufelków: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej- tzn. umieszczamy w szklanej misce, którą stawiamy na garnku z gotującą się wodą (na małym ogniu), tak aby dno miski nie dotykało wody- od czasu do czasu mieszamy. Gdy czekolada sie rozpuści- zestawiamy z garnka i odstawiamy do przestygniecia. Biszkopciki skruszamy dokładnie palcami. Do skruszonych biszkoptów dodajemy mascarpone, rum, roztopioną czekoladę(...)ciemną czekoladę (100g.) w kapieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia (nie zamaczamy trufelków w gorącej czekoladzie!). Nastepnie obtaczamy trufelki w czekoladzie. Możemy to zrobić przy pomocy długich(szaszłykowych) wykałaczek: Nabijamy trufelka na wykałaczkę- obtaczamy w czekoladzie- odkładamy do zastygnięcia, najlepiej tak, aby trufelek nie dotykał powierzchni. Obtoczone w czekoladzie, zastygnięte trufelki- układamy w pewnych odstępach od siebie na sreberku. Białą

Domowe Torty
Seksowne czekoladki 118

firmą. Długo zastanawiałem się co w tych fikuśnych foremkach zrobić i nagle mnie olśniło. Czego pragną dziewczyny? Dziewczyny pragną czekolady. A jeśli jest to domowej roboty biała czekolada z cukrem kokosowym, to nic więcej nie potrzeba. Żadne kwiaty, bombonierki, perfumy. Chcesz zainteresować sobą dziewczynę lub wywrzeć na niej wrażenie? Zrób sam czekoladki! Perfumy firmy „P” mają rzekomo(...)wiele lepiej. Która oparłaby się słodyczy płynącej z pysznie karmelowego cukru kokosowego i pięknemu aromatowi tłuszczu kokosowego? Nie znam osobiście takiej osoby. Niby nie każdy przepada za białą czekoladą, ale przez te czekoladki osoby mówiące na sklepową „fuj” zaczną mówić „I love you”. Cukier kokosowy zawsze można zastąpić cukrem trzcinowym lub ewentualnie zwykłym białym

Blendman
Czekoladowy deser lodowy z malinami 236

Aromatyczne, mocno owocowe lody z malin przeplatające się ze słodyczą białej czekolady i chrupiącymi listkami gorzkiej czekolady. Przepyszny deser, który chłodzi w letnie, upalne dni i wspaniale smakuje. 300 g malin 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka skondensowanego słodkiego 400 g śmietanki kremówki(...)czekolady białej 50 g czekolady gorzkiej Czekoladę gorzką posiekać nożem, przełożyć do miseczki i ustawić nad gotującą się wodą. Tak rozpuszczoną czekoladę wylać na papier formując prostokąty o wymiarach nieco mniejszych niż forma na keksówkę, czyli 10 x 20 cm. Odstawić, aż czekolada zastygnie. Połowę śmietanki kremówki zagotować i gorącą zalać połamaną czekoladę. Połączyć uzyskując jednolitą masę. Odstawić

https:KKuchniaMniam
Czekoladowy mus piankowy z papają i kokosem 203

ksylitolPrzygotowanie:1/ Obieramy papaję, wykrawamy pestki i resztę kroimy w kostkę, zagotowujemy na małym gazie mleko i dodajemy czekoladę gorzką i mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Ściągamy z kuchenki i dodajemy białą czekoladę i mieszamy aż się rozpuści.2/ W małym garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy papaję dusząc ją na malutkim ogniu aż do uzyskania musu

Kuchnia PROzdrowotna
Obłędnie czekoladowe mufffiny z kawałkami czekolady 156

Słodycz czekolady dominuje tu nad wszystkim! Jest jej od groma, a na dodatek w kilku rodzajach- biała, mleczna i gorzka. Muffiny są mięciutkie, słodkie i MEGA czekoladowe. Dodatek jogurtu naturalnego nadaję im lekkości i sprawia, że są jeszcze bardziej delikatne. Polecam! ;)   Składniki: (na ok. 12 sztuk)   Ciasto: 2 jajka 1/2 szkl oleju(...)łyżek jogurtu naturalnego 1,5 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szczypta soli 3/4 szkl cukru   Dodatkowo: 80 g mlecznej czekolady 80 g gorzkiej czekolady 80 g białej czekolady     Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Czekolady drobno posiekać, wymieszać. Mąkę, kakao, sól, cukier i proszek

Nastoletnie Wypiekanie
Kinder Country 342

tortownicę) 400 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady  3,5 szklani Nestle Kangus (płatki z prażonej pszenicy) 4 paczki herbatników 3 łyżki roztopionego masła Dwie paczki herbatników kruszymy  i rozdrabniamy blenderem. Dodajemy roztopione masło. Tak powstałą masą wykładamy dno tortownicy. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej  i studzimy(...)niej serek mascarpone. Wlewamy rozpuszczona czekoladę  i wsypujemy płatki z prażonej kukurydzy. To wszystko wykładamy na masę z herbatników. Pozostałe herbatniki drobno kruszymy  i posypujemy białą masę. Mleczną czekoladę również roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do ubitej śmietany (150 ml). Masą czekoladową polewamy wierzch ciasta  i posypujemy pozostałymi płatkami z prażonej kukurydzy. Ciasto schładzamy

Pyszności Słodkości