Wilgotne i mięsiste ciasto z tartą dynią, orzechami pekan (lub włoskimi) oraz kawałkami gorzkiej czekolady. Łatwe i bezproblemowe w przygotowaniu. Długo zachowujące świeżość. W sam raz do filiżanki gorącej kawy na leniwy jesienny podwieczorek. Tartą dynię możecie zastąpić marchewką ( pamiętając, że 250 g tartej marchewki to około 2 szklanki), a pokrojone na porcje ciasto podać z powidłami śliwkowymi i kleksem bitej śmietany. SKŁADNIKI 250 g dyni obranej ze skóry i startej na tarce o małych oczkach (1 pełna szk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...