biała czekolada - 5588 przepisów (strona:63/373)

Ciasto sernikowe z bezą 178

poprawiają wizualnie jego wygląd. Przepis na Ciasto sernikowe z bezą: Bazą ciasta to sernik z 3 składników tym razem przygotowany z 200 g twarogu naturalnego President, 200 g białej czekolady i 3 jajek, tym razem zrobiłam go bezą, którą nałożyłam po 45 minutach właściwego czasu pierwotnej wersji ciasta. Białka ubijamy na sztywno i dzielimy na trzy części, Rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej, studzimy i ubijamy trzepaczką z twarożkiem, dodajemy żółtka cały czas mieszając. Partiami dodajemy ubitą pianę, za każdym razem ubijając dokładnie masę. Na dno formy będącej na wyposażeniu piekarnika wlewamy 1 litr wrzącej wody. Pieczemy ciasto w foremce (średnica 15 cm), wyłożonej papierem do pieczenia (boki i dno) natłuszczonym masłem w temperaturze 170 stopni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kokosowe Ciasto "Rafaello" Bez Pieczenia 2355

przepyszna, "bezpiekarnikowa" wersja popularnego kokosowo - migdałowego wypieku zainspirowanego znanymi pralinkami. "Raffaello" to ciasto na bazie herbatników przełożone budyniowymi kremami: kokosowym i migdałowym oraz oblane delikatną polewą z białej czekolady. Jest ono proste w przygotowaniu, szybkie i przede wszystkim przepyszne...Ciasto "Rafaello" Bez Pieczenia - Składniki:ok. 300 g herbatników (po 5 g każdy)100 g wiórków kokosowych75 g migdałów masa(...)mlekabudyń śmietankowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125 g masłacukier waniliowypolewa:75 g białej czekolady40 g masłałyżka mlekałyżka malibu (lub zastąpić kolejną łyżką mleka) 100 g cukru pudrudodatkowe ok. 50g wiórków kokosowych na posypanie wierzchu (opcjonalnie)Ciasto "Rafaello" Bez Pieczenia - Sposób przygotowania:Masa:Do miski odlać ok. pół szklanki mleka i dodać budyń oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować

Słodka Strona
Czekoladki z nadzieniem o smaku jagodowym 179

Składniki: 100g mlecznej czekolady, 50g białej czekolady, 4 łyżki jagód (najlepiej pozostałości po robieniu nalewki), łyżka serka mascarpone, 3 łyżki śmietanki 30%.   Przygotowanie Mleczną czekoladę stopić na parze. Przy użyciu zwykłego pędzelka (taki jak do malowania farbkami), posmarować dno i boki silikonowych foremek na czekoladki. Wstawić do lodówki na 15minut. Białą czekoladę stopić na parze wraz

Z miłości do słodkości
Tort Makowy Ajerkoniakowy 291

cukru2 krople aromatu migdałowegoMasa ajerkoniak-owa:330 ml śmietany kremówki250 ml serka mascarponebiała czekolada (100 g )ok. 1/4 szklanki advocatuok. 2 łyżki cukru pudruponadto:ok. 70 g płatków migdałowych      Tort Makowy Ajerkoniakowy - Sposób przygotowania:Masa ajerkoniak-owa:Śmietankę podgrzewamy wraz z połamaną białą czekoladą. Gdy tylko czekolada roztopi się, ściągamy z palnika, studzimy i wkładamy

Słodka Strona
Anielski tort. 1661

wygląd ;) Składniki:5 dużych jajek 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szk kakao 1/2 szkl cukru 500 g sera mascarpone1000 ml śmietany kremówkiWiśnie kandyzowane (wiśnie z nalewki)400 g białej czekolady 1 szkl zimnej wody przegotowanejsok z cytryny do smaku4 łyżki cukrułyżka spirytusu (można pominąć) Wykonanie:Białka ubijamy na sztywno pod koniec dodając partiami cukier. Następnie dodajemy żółtka, zmniejszając(...)Kiedy jest chłodny odkrawamy brzegi i wyjmujemy biszkopt, który jak wystygnie całkowicie kroimy na 3 części.Do wody wsypujemy cukier, doprawiamy sokiem z cytryny do smaku i wlewamy alkohol. Białą czekoladę siekamy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę, w drugiej misce mieszamy mascarpone z płynną czekoladą, następnie dodajemy partiami ubitą

Malinowe Pocałunki
Piernikowy domek z #Decoradą 152

królewskiego, barwniki i moja ulubiona posypka od Delecty Karmelowa:). Na całe szczęście moja córeczka bardzo zaangażowała przy dekorowaniu domku. Przepis na same ciasto piernikowe jest proste a dodatek białej czekolady sprawił że świetnie się z nim pracowało. Zatem jeśli macie trochę czasu i chęci, szczyptę entuzjazmu i cierpliwości to zapraszam do przedświątecznej zabawy z dekorowaniem Piernikowego Domku(...)efekt końcowy : Składniki :  150 g miodu lub golden syrupu 110 g masła  60 g białej czekolady  50 g cukru pudru 400 g mąki pszennej 50 g przyprawy do piernika  1/4 łyżeczki soli  1 jajko (L) 50 g lukru królewskiego całe opakowanie #Decorady o smaku Karmelu inne dodatkowe dekoracje Wykonanie:  1. Czekoladę siekamy

vaniliowoczekoladowa
Marchewkowo-kokosowe blondie 156

jest smaczne, i to jak! Do jego wykonania użyłam wiórek, które zostały mi po wyciskaniu soku z marchewki. To sprawiło, że ciasto pozostaje cudownie wilgotne. Mąka kokosowa i biała czekolada dominują smak ciasta. Marchewkę można pominąć dodając tyle samo dowolnej mąki. Smacznego!   Marchewkowo-kokosowe blondie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 16 Składniki 120 g marchewka(...)mąka kokosowa 2 szt jajko 2 łyżeczka proszek do pieczenia 100 g biała czekolada 100 g masło Sposób przygotowania Połowę czekolady rozpuścić razem z masłem. Suche składniki wymieszać, dodać marchewkę, jajka i masło z czekoladą. Pozostałą część czekolady pokruszyć i dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy ok. 20x30 cm. Piec 30 minut

Kucharzyca
Orkiszowe ciasto z rabarbarem i budyniem 161

pamięta z dzieciństwa smaku drożdżowego placka z rabarbarem? :) Pomyślałam więc, że odtworzę te wspomnienia piekąc ciasto. Do głowy wpadły mi nietknięte płatki orkiszowe, budyń i biała czekolada + oczywiście rabarbar. Połączenie idealne, prawda? ;) I chodź pogoda nie dopisuje, to kawałek TEGO ciasta skutecznie poprawi humor i będzie stanowić idealne rozpoczęcie sezonu rabarbarowego. Zapraszam! Składniki (na tortownicę o średnicy(...)budyń - szklanka mleka 2% - 1/2 opakowanie budyniu waniliowego - tabliczka białej czekolady ciasto  - 200 g mąki (u mnie pół na pół tortowa i pełnoziarnista żytnia) - 100 g zmielonych płatków orkiszowych lub mąki orkiszowej - 100 g miękkiego masła - 100 g cukru pudru - 3 duże jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - kubeczek jogurtu naturalnego ponadto - ok. 400 g rabarbaru

Kuchnia Ellie
Eklerki 169

opakowania śmietan fix ( 2 x 9 g) - można pominąć, 16 g cukru waniliowego. Polewa: ( wystarczy nawet połowa podanych składników na polewę) 100 g gorzkiej czekolady, 100 g białej czekolady, 60 g masła. Przygotowanie:   Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Gdy masło się rozpuści i woda zagotuje, zmniejszyć ogień. Jednym, zdecydowanym ruchem wsypać mąkę, cały czas mieszać. Mieszać(...)piec ok.30 min. ( czas pieczenia jest bardzo różny, u niektórych jest to 25min. , a u mnie to było sporo ponad 30min. - należy samemu sprawdzać ).   Czekoladę rozpuścić z 30g masła.  Białą czekoladę również rozpuścić z 30 g masła.  Schłodzoną śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i śmietan fix. Eklerki przekroić na pół wzdłuż

W kuchni u Moniki
Śniadanie na sobotę #30 113

jestem zwolenniczką wszelkich płatków, granoli, bakalii, etc. Nie ma dnia, w którym nie jadłabym czegoś w tym stylu. Poniżej moje kolejne odkrycie: słodka za sprawą daktyli, krówek i białej czekolady mieszanka, przełamana cierpkością owoców goji. Z chrupiącymi ziarnami dyni i migdałów. Polecam :-) Muesli Składniki (1 duży słoik) 500 g mieszanki ulubionych płatków opakowanie jagód goji(...)migdałów garść siemienia lnianego 100 g pestek dyni 150 g suszonych daktyli, pokrojonych na kawałki 100 g groszków z białej czekolady 75 g surowego ziarna kakao 50 g mini krówek * Wymieszać, przesypać do słoika. Gotowe :-) * te krówki wyglądają

Słodkie inspiracje
Miniserniczki muscovado z truskawkami 152

zmielonego  75 g ciemnego cukru typu Muscovado  50 g drobnego cukru do wypieków  2 łyżki budyniu śmietankowego  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  50 g białej czekolady w wiórkach lub startej na grubych oczkach  2 jajka (duże) ok 200 g truskawek wcześniej rozmrożonych pokrojonych na plasterki Do dekoracji : posypki Delecta  250 ml schłodzonej śmietanki(...)napowietrzać masy. 2. Do masy pojedynczo wbijać jajka miksując na wolnych obrotach. Dodać ekstrakt waniliowy oraz przesiany budyń. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec wsypać białą czekoladę wszystko wymieszać, 3. Formy do muffinek wyłożyć papilotkami. Na dnie wyłożyć po łyżce masy biszkoptowej dociskając i wyrównując wierzch, Masę serową wykładamy do 4/5 wysokości papilotek (masa nieco urośnie podczas

vaniliowoczekoladowa
Krem PRINCESSA kokosowa 638

przepisie, na dodatek jest to PROzdrowotna wersja kremu więc będą tylko naturalne składniki. Musicie koniecznie zainwestować w mąkę kokosową i olej kokosowy. Razem z białą czekoladą(...)kremówką stworzą przepyszny krem który na długo zapamiętacie!. Polecam na śniadanie jak również dla maluchów!  Na ok 350-400ml kremu Czas przygotowania: 10minut Składniki: 150g czekolady białej (im mniej słodka tym lepiej) 6-7 łyżeczek mąki kokosowej (jak nie macie blisko sklepu ze zdrową żywnością to tu chyba najtaniej jest  http://marketbio.pl/maka-kokosowa-bio-500-g-biolife.html ) 2 płaskie łyżeczki

Kuchnia PROzdrowotna
Chrupiące muffinki z białą czekoladą, rodzynkami i płatkami migdałowymi 129

aczkolwiek już niebawem oficjalne otwarcie sklepu z wiosenną promocją! Zapraszam :) No a teraz co nieco o moim nowym testowanym przepisie na super chrupkie muffinki z białą czekoladą, rodzynkami i płatkami migdałowymi(...)działa: Baza: - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 jajko - 2 szklanki mąki (ja używam tortowej) - 1 szklanka mleka - sypkie kakao / pięć łyżeczek - rodzynki - 1 czekoladę białą - płatki migdałowe - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki cukru Aby muffinki były chrupiące pieczemy je tylko w papilotkach, najlepiej na tych szerszych, niższych. Nie używamy blaszki teflonowej. Pierwsza miska

upichcona
CZEKOLADKI POMARAŃCZOWE 88

białej czekolady   połowa mleka skondensowanego w tubce zwykłego drobno pokrojone trzy cząstki pomarańczy A jak to zrobić: Czekoladę mleczną połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej.  Rozprowadzić ją pędzelkiem  na formie silikonowej i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę powtórzyć dwa razy. Białą czekoladę również rozpuszczamy

Kuchnia w opałach
Ciasto Blondies 202

Ultimate Cookery Course”. Blondis to ciasto inne niż do tej pory kosztowaliśmy. Jest lekko twardawe, a przy tym kruche, chrupiące i lekko ciągnące, dzięki obecności żurawiny. Kawałki białej czekolady fajnie się komponują. Raczej bliżej mu do ciasteczek kruchych. Dość słodkie i syte, więc kończy się na jednym kawałku i w przeciwieństwie do innych ciast – czujemy, że coś zjedliśmy(...)całe 300) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 jaja roztrzepane widelcem 280 g mąki 240 g białej czekolady (miałam 200g) 4 łyżki suszonej żurawiny   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C. Masło przełożyć do rondelka i rozpuścić na małym ogniu. Dodać sól oraz cukier i mieszać ubijaczką

Moja Delicja