biała czekolada - 5588 przepisów (strona:56/373)

Ciasto Aniołek-śmietanowy przekładaniec 5682

składa się z 4 spodów do których dodajemy amoniak, który nadaje im miękkość. Spody są przełożone kremem na bazie śmietany. Całość można albo posypać wiórkami kokosowymi albo startą białą czekoladą. Zapraszam na aniołka :) SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę około 22x35cm SPODY -0,5 kg mąki pszennej tortowej -2 jajka -200g śmietany gęstej, kwaśnej 18% -125g masła(...)gęstej 18% -3 jajka -3/4 szklanki cukru -1 łyżka cukru waniliowego -250g masła lub margaryny -3 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżka mąki pszennej DODATKOWO -1 tabliczka czekolady białej Składniki na blaty dajemy do miski i zagniatamy z nich ciasto, jeśli się klei można dodać trochę mąki. Ciasto dzielimy na 4 równe części.\ Każdą część wałkujemy i przekładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
łatwy,smaczny ucieraniec śliwkowo-kokosowy z białą czekoladą... 152

rozsypać wiórki kokosowe, piekarnik elektryczny, grzanie góra/dół, temp. 200 C, ciasto piec około 40 minut do suchego patyczka, ciasto w blaszce zostawić do wystygnięcia POLEWA Z BIAŁEJ CZEKOLADY: biała czekolada 100 gram, śmietana gęsta 18% 3 łyżki, w kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladę, dodać śmietanę i wymieszać na gładką polewę, za długo nie ogrzewać bo polewa

W Mojej Kuchni Lubię
Kinder Country 414

szklanki płatków prażonej pszenicy, szklanka płatków kukurydzianych, szklanka płatków czekoladowe kulki, 250 g mascarpone, 660 ml kremówki (śmietana 30%), 150 g serka naturalnego, 3/4 szklanki cukru pudru, tabliczka białej czekolady, tabliczka gorzkiej czekolady, Wykonanie: Ciasto zaczynamy od poukładania herbatników na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Następnie przygotowujemy masę jasną:  Pokruszoną czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej(...)studzimy.   330 ml kremówki ubijamy, dodajemy połowę cukru pudru, białą czekoladę i mascarpone. Całość dokładnie miksujemy a następnie dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy, szklankę płatków kukurydzianych, 1/2 szklanki płatków czekoladowe kulki i dokładnie mieszamy łyżką aby składniki się połączyły. Jasną masę nakładamy na przygotowane wcześniej herbatniki a następnie układamy kolejną warstwę herbatników. Nadszedł czas na przygotowanie masy

paapilotkaa
Czekoladowa babeczka z kuskusu 116

które znaleźć możecie na blogu: np.kluski leniwe, waniliowe naleśniki, placki twarogowe czy blok czekoladowy.Dzisiaj kolejna odsłona kaszy, tym razem kuskus, w deserowej wersji- z białą czekoladą i nadzieniem   z serka owocowego (można zamienić na nadzienie z nutelli, bakaliowe, budyniowe, na jakie tylko macie chęć!) w sosie z malin i jagód.Deser zrobiłam w kształcie dużej(...)rozlatuje się, bardzo prosto i błyskawicznie się go przygotowuje, no i- nieskromnie dodam- prezentuje się dosyć atrakcyjnie, prawda? :)))* kasza kuskus- 1 szklanka * mleko- 1,5 szklanki* czekolada biała- 100 g* serek np. Almette owocowe- 150 g* owoce- 200 g (+ 2 łyżeczki cukru)- opcjonalnieWlać mleko do garnuszka, wstawić na ogień, a pod koniec gotowania dodać pokruszoną, białą

Kraina Miodem Płynąca
Puchatek - ciasto z kremem i masą śmietanową 12010

cieście, przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%,  4 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  100g białej czekolady,  1/2 szklanki dżemu z czarnej porzeczki,  50g mlecznej czekolady. Białą czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze, przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i cukier puder. Krótko zmiksować

Z miłości do słodkości
Kinder country ciasto bez pieczenia 1385

petit beurre 2 mleczne czekolady 2 białe czekolady płatki nestle Kangus ok. 120 g do masy + kilka garści do posypania na wierzch Wykonanie: W kąpieli wodnej roztopić białe czkolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką(...)papierem do pieczenia, a nim herbatniki. Następnie wlać białą masę z płatkami Kangus. Przygotować ciemną masę: ubić 100 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne. Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus. Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez

Tradycyjna Kuchnia
MUFFINKI Z BIAŁĄ I GORZKĄ CZEKOLADĄ 161

karmelowy, ale równie dobrze smakują same.   Przygotowanie: 15 minut Pieczenie : 20 minut   Składniki  na ok. 8 muffinek: 120 g gorzkiej czekolady 10-12 kostek białej czekolady 120 g masła 4 jajka 140 g drobnego cukru 60 g mąki pszennej T450 6 kropli sosu Tabasco (opcjonalnie)   Na karmel: 100 g cukru 1 łyżeczka Tabasco (opcjonalnie(...)masy. Wlewaj ciasto do wyłożonych papierowymi papilotkami lub natłuszczonych foremek na muffinki, wypełniając je do połowy wysokości.   Do każdej foremki dodaj na wierzch po około dwie kostki białej czekolady, i wlej resztę ciasta do około ¾ wysokości foremek. Wstaw do piekarnika na około 18-20 minut, czas pieczenia jest uzależniony od tego, czy wolisz, żeby muffinki były dobrze upieczone

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Vit kladdkaka – szwedzkie ciasto czekoladowe 211

swoją kwaskowatością przełamuje słodkość ciasta. Moja wersja też nie jest oryginalna, bo wersja podstawowa (kladdkaka) jest z czekoladą mleczną a nie białą (vit kladdkaka). SKŁADNIKI: * 100 g białej czekolady * 100 g masła * 180 cukru * 120 g mąki pszennej * 2 jajka * ½ łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią * 1 szczypta soli * Dodatki do podania: świeże owoce, bita śmietana, sos żurawinowy, WYKONANIE(...)Masło roztapiamy w małym garnku, od razu ściągamy z ognia i dodajemy połamaną białą czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Jajka, cukier i cukier z wanilią ucieramy/miksujemy na jednolitą białą masę. Do białej masy jajecznej dodajemy masę czekoladową i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Całość przelewamy do formy o średnicy

Mohiella
Podwójnie czekoladowe ciastka z migdałami 180

Dzisiaj łatwo, słodko i przyjemnie ;). Podwójnie czekoladowe ciastka, podwójnie, bo z gorzką i białą czekoladą z dodatkiem posiekanych migdałów.  Każde ciacho inne, bo nakładane łyżką. Kształt jest tu mało istotny, liczy się smak! A żeby się przekonać jak smakują, trzeba je upiec, więc do dzieła! ;) Składniki: (na ok. 9 sztuk) 60 g miękkiego masła 40 g cukru trzcinowego(...)migdałów 40 g gorzkiej czekolady 40 g białej czekolady Przygotowanie: Obydwie czekolady oraz migdały posiekać (nie za drobno). Mąkę przesiać, a następnie wymieszać z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem do puszystości. Dodać jajko, zmiksować. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz posiekane czekolady i migdały. Całość wymieszać do połączenia. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Nastoletnie Wypiekanie
Tort truskawkowy 142

śmietany kremówki 2 łyżki cukuru pudru 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany 100 ml musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę truskawkową: 50 g białej czekolady 50 ml musu truskawkowego czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) + mus truskawkowy do nasączenia ciasta, truskawki do dekoracji, gorzka czekolada Jak zrobić tort truskawkowy? Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić(...)przegrzać). Dla nieco rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej można dodać 1 łyżeczkę oleju kokosowego. Polewę przelewamy do niedużego naczynia, maczamy truskawki i odkładamy na papier do pieczenia. Białą czekoladę na polewę kroimy na małe kawałki, zagotowujemy mus truskawkowy i zalewamy nim czekoladę, odstawiamy na chwilę, po czym mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli chcemy uzyskać nieco bardziej intensywny kolor

Ciastkozercy
Ciasto MONTE 619

Ciasto Monte Pamiętacie z dzieciństwa deser Monte? Znalazłam w sieci ciasto, które smakiem ma przypominać właśnie ten zapomniany już deser. Udało się Jasny biszkopt, krem mleczny z białą czekoladą, krem czekoladowy i migdały tworzą świetne połączenie i smakiem faktycznie przypominają ten stary przysmak. No cóż kalorii ma to ciacho troszkę, ale jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi(...)foremki i pieczemy 15 minut. Po tym czasie studzimy. Krem mleczny : – 250 ml mleka – 50 g cukru – 50 g mąki pszennej – 50 g białej czekolady – 100 g miękkiego masła Połowę mleka należy zagotować wraz z cukrem. Do reszty mleka wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie trzepaczką, żeby nie było grudek. Mleko z mąką wlewamy

Relaxtime
Sernik czekoladowy 264

sól - szczypta Masa serowa ser biały - 1,30 kg jogurt grecki - 700 ml rodzynki - 50 g jajka - 10 szt + 2 białka margaryna - 1,5 kost mąka -6 łyżek mąka ziemniaczana -3 łyżki czekolada deserowa - 0,5 tabliczki  cukier - 1,5 szkl Dodatkowo do polania sernika : czekolada gorzka czekolada deserowa biała wiórki  z białej, mlecznej czekolady Przygotowanie(...)połączyć z masą serową. Wylać masę na ciasto, wstawić blachę do nagrzanego piekarnika do 180 stop, piec przez ok.45 minut. Upieczone i ostudzone ciasto polać , gorzką  i białą czekoladą, posypać wiórkami białymi z czekolady (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Czekoladowy tort z truskawkami 116

pyszny tort, to połączenie słodyczy ciemnej oraz białej czekolady, delikatnie przełamanej świeżością truskawek. Czekoladowy biszkopt, przełożony krem z białej czekolady oraz truskawkami, a w elemencie ozdoby białe i ciemne kropelki czekoladowe, bita śmietana oraz obtoczone w czekoladzie truskawki. Tęsknicie za latem?! Czekoladowy tort z truskawkami to takie pyszne i miłe wspomnienie lata. Czekoladowe kompozycje […] Artykuł Czekoladowy tort

Domowe Torty
Trufelkowy deser z malinami. 153

białego rumu 1 łyżka mleka w proszku ( opcjonalnie, jeśli masa będzie zbyt rzadka) masa z gorzką czekoladą 150g serka mascarpone 150g gorzkiej czekolady  1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wódki lub rumu 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej wody dodatkowo 1 duży wafel lub kilka sztuk mniejszych świeże maliny, jagody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Białą i gorzką czekoladę ( każdą oddzielnie) roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. 2. Składniki na obra kremy (poza czekoladą) umieścić w dwóch miseczkach. W każdej z miseczek zmiksować składniki na jednolitą masę. Powoli dodawać czekolady. Wciąż miksować aż do uzyskania gładkich kremów. 3. Wstawić oba kremy do lodówki na 5-10 min. 4. Na waflu rozsmarować ciemny krem

DefinicjaSmaku
Pralinki mocno jagodowe 209

Pyszne, mocno jagodowe pralinki z białą czekoladą wewnątrz(...)zewnątrz <3 Inspiracja przepisem ze strony Ciastko z dziurką . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 16 pralinek: 100 g okrągłych biszkoptów 4 czubate łyżki jagód 100 g białej czekolady 3 płaskie łyżki gęstej śmietanki 36% Składniki na polewę: 150 g mlecznej czekolady czekoladowe serduszka lub wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Biszkopty umieszczamy w malakserze

My Culinary Art