biała czekolada - 5588 przepisów (strona:94/373)

Wybuchowy sernik 161

cukru cukier waniliowy 2x budyń śmietankowy 150ml śmietanki 30% 1x opakowanie bitej śmietany- śnieżki 50g roztopionego, przestudzonego masła 1/2 buteleczki olejku śmietankowego 1 granat Polewa: 1,5 tabliczki białej czekolady 5 łyżek mleka Sposób przygotowania: 1. Biszkopty kruszymy w robocie, dodajemy kakao, cukier oraz roztopione masło. Łączymy składniki i wylepiamy nimi spód tortownicy. Pozostawiamy w lodówce do czasu wylania(...)minut w temp. 160 st C. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i nie wyciągamy sernika przez ok 30 minut.  4. Jeszcze ciepły sernik polewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka białą czekoladą i posypujemy resztą owoców granatu.  Ps. Owoce granatu najlepiej gdy są pełne i osuszone. Starajmy się wyjąć je delikatnie rękami, bo przy potrząsaniu granatu łyżką wydziela

Kuchnia w czekoladzie
MATCHA PANNA COTTA Z NUTĄ MIĘTY 123

swoje ulubione potrawy. Składniki: 200 ml mleko wydojone bez laktozy 3,2% Mlekovita 500 ml śmietanki 30% Mlekovita 2 łyżeczki herbaty matcha 2 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady 1,5 łyżki żelatyny syrop klonowy pestki dyni 1 łyżeczka syropu miętowego Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleko ze śmietanką podgrzewamy doprowadzając prawie do wrzenia. Odstawić z ognia, dodać(...)herbatę matcha mieszając nieustannie. Dodać cukier puder, syrop miętowy oraz posiekaną białą czekoladę. Żelatynę zalać 1/4 szklanki gorącej wody, wymieszać a następnie dodać do masy śmietanowej i dokładnie wymieszać. Rozlać do mniejszych kokilek i wstawić do lodówki na kilka godzin. Pestki dyni uprażyć. Przed podaniem polewamy panna cotta niewielką ilością syropu klonowego oraz uprażonymi pestkami dyni

Kuchnia w oparach
kokosowy torcik z białą czekoladą 193

Składniki:   mus kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 2 tabliczki białej czekolady  2 kubeczki śmietany kremówki biszkopt: 5 jajek 0, 5 kubka cukru 0, 5 kubka maki tortowej 0, 5 kubka wiórków kokosowych 0, 5 kubka mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 budyń(...)waniliowy   dekoracja: 1 tabliczka białej czekolady wiorki kokosowe płatki migdałowe Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Pianę mieszamy z żółtkami i przesiewamy do niej mąkę, proszek do pieczenia , migdały oraz budyń. Dodajemy wiórki kokosowe, olej i wszystko dokładnie mieszamy.  Tortownice smarujemy roztopionym masłem, posypujemy bułką tartą lub okruszkami biszkoptów i wlewamy do niej ciasto

Luźna Kuchnia
Trufle z białej czekolady 157

Trufle już od dłuższego czasu były na mojej liście "do zrobienia". Postawiłam na moje ulubione smaki, czyli połączenie kokosu z białą czekoladą. Wyszły rozpływające się w ustach! Ciężko było robić zdjęcia, kiedy nachylałam się(...)truflami i uderzał mnie zapach kokosowy. Automatycznie ręka sięga po jednego:) Gdyby Was zaskoczyło skąd taki kolor - to wynik dodania barwnika spożywczego.  Składniki (na 10 sztuk) 100g białej czekolady 3 łyżki masła 1/4 szklanki śmietanki 36% 1 wafelek Prince Polo kokosowy Dodatkowo  wiórki kokosowe do obtoczenia czerwony barwnik spożywczy w proszku/żelu Sposób przygotowania Połamaną czekoladę dać

pink envelope
Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 305

wyglądają bardzo efektownie, a przy tym wszystkim smakują wyśmienicie. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji orzechowej.Bajaderki kokosowe w białej czekoladzieSkładniki:350 g herbatników kokosowych typu „Łakotki” (mogą być oblane czekoladą)4 łyżki dżemu brzoskwiniowego lub ananasowego50 g roztopionego masła5 łyżek Malibu lub innego alkoholu kokosowego½ szklanka wiórek kokosowych3 łyżki kakao3 łyżki kremu kokosowego* (opcjonalnie(...)szklanki płatków migdałowycharomat kokosowy lub migdałowyDo dekoracji:200 g białej czekoladywiórki kokosowepłatki migdałowe*krem znajdziecie w większych supermarketach na półce obok Nutelli i innych kremów do smarowania.Przygotowanie:Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski.Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje.Formujemy z masy okrągłe

Mania Gotowania
Rafaello - pralinki 138

Ostatnio robiłam likier malibu i został mi cały słoiczek nasączonych alkoholem wiórek kokosowych. Wykorzystałam je do zrobienia rafaello. Składniki: 200 g białej czekolady, 50 ml kremówki, 30 g masła, migdały, 30 g wiórków kokosowych nasączonych alkoholem+ wiórki do obtoczenia Przygotowanie:     Migdały zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 30 sekund. Po tym czasie zdejmujemy z migdałów skórki. Kremówkę przelewamy(...)rondelka, dodajemy wiórki kokosowe i połamaną białą czekoladę. Podgrzewamy, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia się czekolady - nie gotujemy! Odstawiamy do ostudzenia i dodajemy utarte masło. Odstawiamy do lodówki, żeby masa zgęstniała. Następnie formujemy kuleczki, w środek wkładamy obrany migdał i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Schładzamy w lodówce

Aga w kuchni
Tort czekoladowy Crispello 437

polecam! Składniki: Biszkopt czekoladowy:  3 jajka w temperaturze pokojowej  1/2 szkl cukru  1/2 szkl mąki pszennej  2 kopiaste łyżki naturalnego kakao  50 g startej czekolady gorzkiej  Krem czekoladowy Crispello:  1 szkl mleka  2 łyżki cukru  1 budyń czekoladowy  300 ml śmietanki kremówki 36%  1-2 łyżki cukru pudru(...)około 100 g rurek (mogą być z kremem, np. czekoladowym)  opakowanie pralinek Crispello ( 15 sztuk)  okrągłe wafle o średnicy 20-22 cm  trochę startej, białej czekolady do dekoracji Przygotowanie: 1.  Biszkopt czekoladowy: Mąkę i kakao przesiać i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując na średnich obrotach miksera. Następnie dodawać

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki z białą czekoladą i bananami 149

Muffinki są jednym z najprostszych i najbardziej uniwersalnych deserów. Kilka dodatków wystarczy by wyczarować smaczne babeczki. Dziś zapraszam na muffinki z dodatkiem białej czekolady i bananów. Składniki (12 szt) -2 szkl. mąki pszennej -1/2 szkl. cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 szkl. mleka 1,5% lub 2% -1/4 szkl oleju rzepakowego (lub innego neutralnego w smaku(...)jajka -szczypta soli -18 kostek białej czekolady  -2 banany -garść posiekanych migdałów Przygotowanie Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier) wymieszać w jednej misce. W drugiej misce połączyć mokre składniki (mleko, olej, jajka). Do dobrze wymieszanych suchych składników wlać mokre i dobrze rozmieszać łyżką. Banany pokroić w plasterki/kawałki.  Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać

Zielona Kuchnia
Mini serniczki z białą czekoladą na spodzie brownie 130

zwieńczą dzień pracy.  Składanki na 12 szt Czas przygotowania: 45 min + schładzanie  Masa serowa 500 g twarogu trzykrotni mielonego 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 60 ml śmietany 36% 4 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii 250 g cukru Czekoladowy spód 70 g ciemnej czekolady 70 g miękkiego masła 50 g drobnego cukru(...)wylewamy do przygotowanych foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i pieczemy ok 10-15 min, wyjmujemy 5. Masa - twaróg, cukier i mascarpone ucieramy, dodajemy skrobię ziemniaczaną, ziarenka wanilii, rozpuszczoną białą czekoladę i śmietankę, miksujemy 7. Do masy wbijamy po jednym jajku, masę wylewamy łyżką na podpieczone spody 8. Mini serniczki wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut

Słodki Kompromis
Tarta z ricottą, białą czekoladą i malinami 242

pojemniczek letnich, pachnących malin. Warto je wykorzystać właśnie teraz, robiąc miejsce na nowe zapasy. Z takich mrożonych malin przygotujemy frużelinę do niebiańsko pysznej tarty z ricottą i białą czekoladą. Namówiłam Was ? No to do dzieła. Składniki: ( na blachę średnicy 18 cm ) kruche ciasto: 120 g mąki tortowej   75 g zimnego masła   40 g cukru pudru(...)żółtko 1/3 łyżeczki soku z cytryny   krem ricotta: 100 g serka ricotta 100 g białej czekolady   30 ml śmietanki 30% frużelina malinowa: 150 g malin ( mogą być mrożone ) 1/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka żelatyny + 1/4 szklanki wody  1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + odrobina wody Wykonanie: Przygotować kruche ciasto. Zimne masło pokroić

kolorowotorcikowo
Torcik z malinami, śmietanką i czekoladą 94

przepis, który wynalazłam na Moich Wypiekach okazał się wielkim WOW. Smak torcika jest niepowtarzalny, a jego wygląd niebanalny.  Zapraszam... Skala smaku 10/10   Składniki: 300 g białej czekolady 1 szklanka śmietany kremówki (250 ml) 5 jajek 120 g drobnego cukru 250 g serka mascarpone 1 szklanka zmielonych migdałów 1 łyżka ekstraktu z wanilii 300 g malin (mogą być(...)mrożone) Kremówkę przelać do niewielkiego garnuszka, podgrzewać. Dodać do niej połamaną białą czekoladę. Cały czas podgrzewać (na niedużej mocy), mieszając, by czekolada się roztopiła, zdjąć z palnika. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć mikserem z połową cukru na lekką i jasną masę. Dodać do nich mascarpone, ekstrakt, migdały, roztopioną czekoladę. Zmiksować do gładkości. Białka ubić na sztywno

Kubki smaku
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 487

kawałek tylko zaostrzył mi apetyt. Dlatego czym prędzej zaczęłam kombinować jak by tu odtworzyć ten wspaniały smak.   Miałam problem z masą. Do jej zrobienia   chciałam użyć białej czekolady, bo właśnie tak zrobiony jest oryginalny krem. Poszperałam mimo wszystko w sieci   i trafiłam na   ten przepis http://uheleny.com/?p=910 . Postanowiłam , że za pierwszym razem wykorzystać sprawdzony(...)sposób i zrobiłam krem wg. przepisu autorki bloga. Następnym razem może po eksperymentuję z białą czekoladą. Koniecznie spróbujcie ! Uwaga bo to ciasto uzależnia J Snickers Brownie jak z Coffee Heaven               Składniki: Brownie: ·         200 g gorzkiej czekolady

Mania Gotowania
Ciasto „Dwa Michały” 588

drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej * 1-2 łyżki oleju Krem jasny: 300 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g białej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Krem ciemny: 300 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g mlecznej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Nasącz(...)kremówkę umieszczamy w rondelku i doprowadzamy ją do wrzenia. Od razu zdejmujemy z palnika i dodajemy do niej mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy połamaną na kostki białą czekoladę oraz rum i mieszamy do połączenia (i roztopienia czekolady). W razie gdyby w masie powstały grudki z mleka w proszku, należy przelać ją przez sito. Gdy lekko ostygnie, zabezpieczamy

Smaki Na Talerzu
CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I NUTĄ POMARAŃCZY 160

można kombinować do woli i wzbogacać ich zmak czym tylko dusza zapragnie!  I zawsze będzie pysznie!  Moje wilgotne, czekoladowe muffinki wzbogaciłam dziś otartą skórą pomarańczy i białą czekoladą 💗 Składniki:  (na ok. 8-10 -12 szt, w zależności od wielkości naszych papilotek) 2 szkl. mąki pszennej 2/3 szkl. cukru 1 mały cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku(...)pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. mleka kostki białej czekolady, tyle ile muffinek skórka otarta z jednej sparzonej dużej pomarańczy Wykonanie: W jednej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej mokre: jajka, olej, mleko.  Następnie mokre składniki przelewamy do miski z suchymi

Walijskie Pichcenie
Ciasto hinduska baletnica 488

Pyszne i delikatne w smaku ciasto na zimno o smaku białej czekolady i mango :-) Smak i faktura wzbogacona o jogurt grecki oraz proso preparowane. - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - bez dodatku cukru Czas przygotowywania:  do 30 minut Czas chłodzenia:  minimum 4 godziny Ilość:  tortownica średnicy do 18 cm lub inna mała forma Składniki(...)białą masę: • 100 g białej czekolady - cała tabliczka • 150 ml słodkiej śmietanki 36 % • 200 g jogurtu greckiego • szklanka prosa lub ryżu ekspandowanego/dmuchanego • 1 łyżka żelatyny i 50 ml wrzątku Składniki na pierzynkę z mango: • 1 dojrzały owoc mango • 200 g jogurtu greckiego • łyżeczka żelatyny i 50 ml wrzątku

AniaGotuje.pl