papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:94/171)

zapiekane z kaszą jaglaną cukinie 172

faszerowane cukinie z kaszą jaglaną Gotowa faszerowana cukinia Posiłek złożony z w arzyw i jaglanej kaszy, da nam niezbędny zastrzyk, pozytywnej energii składniki  dla czterech osób 4 średnie cukinie ½ szklanki kaszy jaglanej 1 cebula 1 gałka mozzarelli 1 ząbek czosnku 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 2 pomidory 4 łyżki oliwy  sól, pieprz dodatkowo do posypania natka pietruszki

Miód i pieprz
PIKANTNY GULASZ Z UDEK KURCZAKA 1358

galarety drobiowej , robię z nich  pyszne roladki faszerowane  albo po prostu gulasz.  Taki gulasz ma niepowtarzalny smak i podany z kaszą  wszystkim nam bardzo smakuje. Składniki: wyluzo wane udka z kurczaka (ilość zależy od tego, ile porcji chcemy uzyskać) 1 czerwona mała papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku ostra czerwona papryka tymianek przyprawa do kurczaka sól

Walijskie Pichcenie
Obiady w styczniu 131

chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Naleśniki Naleśniki z jabłkami Naleśniki z serem Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pełnoziarniste penne ze szpinakiem i pieczarkami Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce(...)Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Placuszki z kukurydzy z ziołami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną

Moja smaczna kuchnia
Cukinia faszerowana 175

Cukinia faszerowana Cukinia faszerowana mięsem oraz ryżem i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera i sosu pomidorowego to ciekawy pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 4 młode cukinie średniej wielkości 300g mięsa mielonego – wieprzowego 100g ryżu przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 10 dkg żółtego sera SOS: 1 łyżka(...)już bez przykrycia, w temperaturze 180’C *** *** Do cukinii polecam podać pieczone ziemniaczki, które możemy upiec w piekarniku razem z cukinią PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
Faszerowane roladki z szynki w galarecie 331

Faszerowane roladki z szynki w galarecie Szynkowe ruloniki nadziewane serkiem chrzanowym, jajkiem oraz warzywami i zalane galaretą. Pyszna i efektowna przekąska, która świetnie sprawdzi się zarówno na świątecznym jak i imprezowym stole.     Składniki: 1 litr bulionu lub rosołu – mocno doprawionego 10 łyżeczek żelatyny 6-8 plasterków szynki konserwowej kremowy serek chrzanowy (użyłam Almette) 3-4 jajka(...)ogórek gruntowy kilka rzodkiewek pół pęczka szczypiorku Dekoracja: białko jajka, papryka żółta i czerwona, pietruszka     *** Bulion (najlepiej przelany przez gazę) podgrzewamy, zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość odkładamy do wystudzenia *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i każde kroimy na 8 części *** *** Ogórka, rzodkiewki oraz szczypiorek drobno kroimy *** *** Każdy plasterek szynki smarujemy łyżeczką serka

Blog z Apetytem
Polędwiczki wieprzowe z sosem Romesco 200

łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka oregano 1/3 łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka bazylii 4-5 plastrów szynki dojrzewającej 5 pomidorów suszonych 5-6 pieczarek Sos: 2 czerwone papryki  1 papryczka chili ½ szklanki migdałów 2 pomidory 2 suszone pomidory   2 ząbki czosnku garść posiekanej natki pietruszki skórka otarta z ½ cytryny chili w proszku sól i pieprz(...)Polędwiczkę faszerujemy szynką z pieczarkami i pomidorami. Na patelni rozgrzewamy oliwę, polędwiczkę przekładamy na patelnie razem z całą zalewą. Podsmażamy mięso z każdej strony przez około 4 minut. Całkowity czas smażenia    powinien wynieść około 16-20 minut. Wszystko zależy od wielkości polędwiczki. Najlepiej po upływie 15 minut sprawdzić stopień wysmażania mięsa nacinając je delikatnie nożem.  Papryki, pomidory

Mania Gotowania
Boczek faszerowany z air fryer 42

boczku jest taki sam jak boczek faszerowany z piekarnika, boczek pieczony w piekarniku, ale dużo czasu się zaoszczędza podczas pieczenia, mięsa nie trzeba pilnować, do tego tłuszcz wytapia się do komory poniżej. Gdy boczek będzie już gotowy, zostawiamy go w nagrzanej frytownicy do całkowitego ostudzenia. Receptura pochodzi z mojego rodzinnego domu na faszerowany boczek, taki boczek mój tata zawsze piekł(...)myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Odcinamy żeberka. Od strony skóry robimy ostrym nożem nacięcia w kratkę, które po upieczeniu apetycznie wyglądają. Od strony mięsa nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i majerankiem. Do mielonego mięsa dodajemy, sól, pieprz, czosnek i sporo majeranku (min. 2 łyżki), 2-3 łyżki wody i dokładnie wyrabiamy. Nakładamy farsz na surowy boczek. Zwijamy jak roladę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dania z piekarnika 151

które można przygotować w krótkim czasie. Świetnie sprawdzą się na śniadanie i kolacje. Byle do wiosny! Pozostało tylko 19 dni! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Focaccia z czarnymi oliwkami Focaccia z parmezanem(...)warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą i dwoma serami Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem Zapiekany omlet z pak choi Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Pizza z boczkiem Pizza z cukinią i pieczarkami Pizza z kolorową cukinią Pizza z papryką i czarnymi oliwkami

Moja smaczna kuchnia
Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i kurczakiem 491

Zapiekane cukinie wypełnione po brzegi aromatycznym farszem z kaszy jaglanej, mięsa drobiowego i warzyw - cebuli, marchwi, czosnku i kukurydzy. Dobrze doprawione mieszanką curry, ostrą papryką, pieprzem

Kuchnia Ellie
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 128

SKŁADNIKI:  1 średniej wielkości cukinia ok. 30 dkg. mięsa mielonego 4 duże pomidory obrane ze skóry i pozbawione miąższu lub 2 łyżki przecieru pomidorowego 1

smacznieinatemat
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i mięsem mielonym 201

mięsem mielonym Cukinia faszerowana mięsem oraz kaszą jaglaną i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 4 młode cukinie średniej wielkości 500g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 50g kaszy jaglanej (ważona przed ugotowaniem) przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra(...)serem *** *** Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C z termoobiegiem (lub 190’C bez termoobiegu) i zapiekamy przez około 25 minut *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA CUKINIE – DANIA, POTRAWY I PRZETWORY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW

Blog z Apetytem
Pierogi z kapustą i pieczarkami z rzeżuchą 132

lubi! W moim rodzinnym domu często smakujemy różne pierogi. Są fantazyjne, można je faszerować dowolnym nadzieniem. Smakują wytrawne, słodkie, słodko-kwaśne, itp. Są dość tanim daniem, ciasto to jedynie mąka i woda (w wersjo na bogato dodaje się jajko;) Choć lepienie pierogów jest czasochłonne to te chwile spędzone w kuchni się opłacają - pierogi zawsze smakują pysznie. Pierogi z kapustą(...)klarowane sól, pieprz, papryka słodka i ostra, lubczyk, majeranek Jak zrobić? Ciasto: W mące zrobić dołek, dodać masło, szczyptę soli i wbić jedno jajko. Wymieszać dokładnie palcami. Wyrabiając dodawać powoli gorącą wodę do momentu kiedy ciasto będzie elastyczne i równomiernie dobrze wyrobione. Z ciasta wałkujcie cienkie placki, wykrawajcie z nich szklanką lub ozdobnym kołem kółka. Faszerujcie farszem z kapusty

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kapustą i pieczarkami z rzeżuchą 111

lubi! W moim rodzinnym domu często przygotowuje się pierogi. Są fantazyjne, można je faszerować dowolnym nadzieniem. Smakują wytrawne, słodkie, słodko-kwaśne, odsmażone na chrupko.. Są dość tanim daniem, ciasto to jedynie mąka i woda (w wersjo na bogato dodaje się jajko Choć lepienie pierogów jest czasochłonne to te chwile spędzone w kuchni się opłacają – pierogi zawsze smakują pysznie(...)masło klarowane sól, pieprz, papryka słodka i ostra, lubczyk, majeranek Przygotowanie: Ciasto: W mące zrobić dołek, dodać masło, szczyptę soli i wbić jedno jajko. Wymieszać dokładnie palcami. Wyrabiając dodawać powoli gorącą wodę do momentu kiedy ciasto będzie elastyczne i równomiernie dobrze wyrobione. Z ciasta wałkujcie cienkie placki, wykrawajcie z nich szklanką lub ozdobnym kołem kółka. Faszerujcie farszem z kapusty

Zasmakuj Kuchni
Muszle nadziewane serkiem, łososiem i warzywami 848

pomidorów ok 200g serka śmietankowego (typu Almette, Turek itp.) 1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany Przyprawy: sól, pieprz       *** Ogórka obieramy i razem z papryką kroimy drobną w kostkę *** *** Rukolę siekamy na kawałki *** *** Suszone pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę *** *** Wędzonego łososia kroimy na drobne kawałki *** *** Cebulę kroimy w kosteczkę *** *** Wszystkie składniki przekładamy(...)makaronowe wkładamy do osolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oleju i gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną wodą, osuszamy i wypełniamy serkiem z warzywami i łososiem *** *** Faszerowane muszlę układamy na talerzu (wykorzystałam talerz do jajek ;)) i dowolnie przyozdabiamy *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: SAŁATKI W MUSZLACH MAKARONOWYCH PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI

Blog z Apetytem