papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:101/171)

Faszerowane bakłażany FIT 229

Pewnie też czasem zastanawiacie się, co zrobić z zalegającymi w lodówce warzywami. Najczęściej przychodzącym do głowy rozwiązaniem jest zapiekanka. Ja proponuję odstępstwo od tradycyjnej formy i

Powiedz dietom nie
Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami 103

Jeśli macie ochotę na kawałek pysznego faszerowanego schabu to zapraszam i zachęcam do zrobienia. Pasuje zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek, sosów, chrzanu czy innych dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami Składniki 1,5 kg schabu bez kości 2 garście świeżego lub pół paczki mrożonego szpinaku 500 g pieczarek 1 łyżeczka śmietany sól(...)Schab kroimy wzdłuż na cienki duży kawałek (patrz. zdjęcie w galerii). Rozbijamy dość dokładnie tłuczkiem do mięsa. Posypujemy solą i pieprzem, ulubionymi przyprawami. Może to być tymianek, rozmaryn czy papryka. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce. Przesmażamy je na łyżce masła, delikatnie rumienimy i odparowujemy nadmiar wody, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Szpinak myjemy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Faszerowane zraziki z mięsa mielonego w pysznym sosie 5799

mielonego (u mnie mięso wołowe, ale można użyć wieprzowego) 2 jajka przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła ziele angielskie, liść laurowy 20dkg pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek pora – biała część pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 1 ogórek kiszony pół pęczka zielonej pietruszki 1 szklanka czerwonego wina – wytrawnego lub półwytrawnego(...)rozgrzanego oleju *** *** Pieczarki zdejmujemy z patelni i następnie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem i porem *** *** Papryki oraz ogórka kroimy w kosteczkę *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajka oraz przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy. Do mięsa dodajemy pieczarki, cebulę z porem, papryki, ogórka oraz drobno posiekaną zieloną pietruszkę *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Mięso z farszem formujemy w dłoniach

Blog z Apetytem
Bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym i serem 66

bakłażana Roladki z bakłażana z orzechami Faszerowane bakłażany Ajvar Bakłażan w roladkach z serkiem i kabanosami Kawior z bakłażana Bakłażan z pomidorami i jajkiem Imam bayildi (nadziewane bakłażany)   Bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym i serem Składniki: 2 bakłażany (waga ok 800g) 3 duże mięsiste pomidory (ok 700g) 1 duża cebula 1 papryka 1-2 ząbki czosnku sól pieprz

Obiad gotowy
Gołąbkowe rurki 238

Gołąbkowe rurki Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, mięso bez zawijania, faszerowane rurki makaronowe w sosie pomidorowym z pierzynką z warzyw. 10 porcji 50 minut czas przegotowania Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        ½ torebki ryżu ·        1 jajko ·        ½ kapusty(...)śmietany 12% ·        2 łyżki ketchupu ·        Sól ·        1 łyżeczka papryki ostrej ·        1 łyżka majeranku Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką, wsypujemy majeranek. Następnie dodajemy

Kulinarna Chwila
Faszerowana cukinia 200

drobną kostkę, marynujemy w oleju, papryce słodkiej, papryce ostrej, curry, szczypcie soli, pieprzu i smażymy na patelni teflonowej. 4. Do mięsa dodajemy drobno pokrojony por, wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wydrążony miąższ z cukinii i dusimy kilka minut. 5. Mięso łączymy z ugotowaną kaszą, koncentratem pomidorowym i posiekaną natką pietruszki. 6. Cukinię faszerujemy przygotowanym farszem. 7. Faszerowaną cukinię przykrywamy plasterkami

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pomidorami 180

Cukinia faszerowana to doskonały pomysł na obiad, jest lekkostrawna a zarazem bardzo smaczna. Składniki: 3 małe cukinie 500 gram mięsa mielonego 1 puszka pomidorów w zalewie w kawałkach 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 100 gram startego sera żółtego słodka i ostra papryka  zioła prowansalskie sól,pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Cukinie myjemy, kroimy

Bajeczna Kuchnia
Jajka faszerowane z pieczarkami 219

Kolejny klasyczny przepis na faszerowane jajka. Tym razem pieczarkami. Można użyć brązowych pieczarek, które są nieco bardziej, moim zdaniem, aromatyczne niż białe. Ale z każdymi będzie smacznie.  składniki 4 jajka ok 8 średniej wielkości pieczarek - drobno posiekanych 1/2 cebuli  - drobno pokrojonej garść pietruszki 3 spore łyżki majonezu sól, pieprz, papryka w płatkach do smaku przygotowanie Jajka ugotować

Stare Gary
Faszerowane klopsy w sosie pieczeniowym 70

Faszerowane klopsy w sosie pieczeniowym Dziś pomysł na szybki obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny. Kruche i soczyste klopsy wypełnione pysznym nadzieniem i duszone w aromatycznym sosie. Do tego dania świetnie pasować będą ziemniaczki, kasza albo kluski i oczywiście świeża surówka. Polecam!     Składniki: Klopsy: ok 500g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 czerstwa bułka(...)kiszone 10dkg boczku wędzonego pół pęczka natki pietruszki Przyprawy do mięsa: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, majeranek 2-3 łyżki musztardy pół szklanki mąki do obtoczenia klopsów Dodatkowo: 2 cebule (u mnie biała i czerwona) 1 szklanka wody 1 kromka chleba razowego 1 łyżka słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka musztardy olej do smażenia       *** Ogórki, cebulę

Blog z Apetytem
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym 103

przepisem na pysznego bakłażana  faszerowanego mięsem mielonym z marchewką.  Idealnie nadaje się na obiad czy też kolację. Zapraszam również na bakłażana z makaronem i warzywami Składniki: 3 bakłażan y 400 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 duża marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku olej 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii

magiczna kuchnia Kasi
Rolada z indyka z brokułem i fetą 289

rolada z indyka faszerowana brokułem i fetą, przykryta pod warstwą szynki parmeńskiej to moja propozycja na niedzielny lub świąteczny obiad. Wygląda i smakuje rewelacyjnie! Rolada z indyka z brokułem i fetą Drukuj przepis Ilość porcji: 4-6 Składniki -1 pierś z indyka (800 g) -sól, pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek -1 brokuł

Marta Gotuje
Baba ghanoush – pasta z opiekanego bakłażana 236

baba ghanoush oliwą, posypać wędzoną papryką oraz pestkami granata i kolendrą. Podajemy z pieczywem. Zobacz także: Ciasteczka piwne z parmezanem Biorę udział w "Książęcych Mistrzostwach Smaku". W... Pasztet drobiowy - dwuwarstwowy Pasztet drobiowy jest znacznie mniej tłusty od tradycyjnego ... Chipsy z jarmużu Chipsy z jarmużu znajdziecie chyba na każdym blogu kulinarny... Jajka faszerowane w skorupkach Smażone jajka faszerowane

Poezja smaku
Kalafior pieczony 308

liści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Przepis, Kalafior pieczony w piekarniku. Składniki : 1 kalafior 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki ½ łyżeczki czosnku granulowanego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 355

Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Mięsne Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Ryby Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku

Kulinarne przygody Gatity
Schab ze śliwką i boczkiem. Domowa wędlina, danie obiadowe. 201

sól, czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Dodatkowo - folia aluminowa Wykonanie Schab obieram z błonek i zbędnego tłuszczyku, płuczę i osuszam papierowymi ręczniczkami. Z wierzchu schabu robię kilkanaście nacięć ostrym nożem i wkładam w nie  pocięty na słupki boczek. Przy pomocy ostrego, długiego noża w środku schabu robię otwór i faszeruję go śliwkami. Mięso polewam odrobiną oleju

Kuchnia z widokiem na ogród
"Przekąski sylwestrowe" - podsumowanie akcji 195

przękąski Zakrętasy z indykiem, serem i papryką Kanapki Na Imprezę z Łososiem Papad Paluszki Grissini z Szynką Szwarcwaldzką i Rukolą Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej Koreczki imprezowe Kanapeczki imprezowe na krakersach Chrupiący kurczak Trójkąciki z mięsa w waflu Imprezowe przekąski na krakersach Pasta kanapkowa z czerwonej soczewicy MUSZLE MAKARONOWE faszerowane serkiem i suszonymi pomidorami PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ

Weekendy w domu i ogrodzie
ROLADKI Z UDEK FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 1731

wyfiletowanych udek.  Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym i aromatycznym mielonym mięsem. Roladki wyszły pyszne! Na pewno często będę wracała do przepisu ... :)) Składniki: 8 u dek z kurczaka bez skóry i kości Na farsz: 400g mielonego mięsa (u mnie mielona łopatka) 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku słodka papryka sól pieprz ziołowy ziele angielskie liść laurowy

Walijskie Pichcenie