piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok.60 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po ostudzeniu, zdjąć obręcz i schłodzić sernik w lodówce. Polewa czekoladowa: - 50g czekolady (dałam po 25g białej i ciemnej słodzonych stewią) - 3 łyżki jogurtu naturalnego - płatki migdałów (nie trzeba) W 2 kubeczkach roztopić połamane na mniejsze kawałki czekolady z dodatkiem jogurtu
Smaczne ZdroweSkładniki (2 porcje ) - 400 ml jogurtu greckiego - banan - najlepiej bardzo dojrzały - 5 kostek gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1,5 łyżki syropu daktylowego lub innego słodzika - 2-3 łyżeczki kakao Wykonanie Jogurt dzielimy na dwie części. Pierwszą (biała warstwa) miksujemy z bananem na jednolitą masę. W kąpieli wodnej(...)rozpuszczamy czekoladę. Następnie bardzo powoli dodajemy drugą część jogurtu. Dosypujemy kakao oraz syrop daktylowy. Całość dokładnie mieszamy. Do salaterek/szklanek najpierw wkładamy ciemną masę a następnie białą. Całość posypujemy odrobinę kakao lub startą gorzką czekoladą. Deser najlepiej smakuje po schłodzeniu. Będzie idealnym dopełnieniem nie tylko walentynkowej kolacji. Smacznego
Health-Fit-Lifedlatego taki domowy baton bounty od razu mnie skusił. Nie jest tak słodki jak oryginalny, aczkolwiek ilość cukru można zwiększyć lub zmniejszyć. Możemy tutaj wykorzystać każdy rodzaj czekolady - mleczną, gorzką lub białą. Polecam! Bounty domowe Składniki na około 25 sztuk: 200g wiórków kokosowych 70g masła 70g cukru pudru 100ml śmietanki kremówki 30% 150g czekolady deserowej lub mlecznej Wykonanie
Smak mojej kuchnibrownie z masą miętową, które znajdziecie tu , uzupełnieniem tego ciasta jest gruba sól morska. BROWNIE z SOLĄ MORSKĄ Składniki: (forma 20x30) 230 g masła 200 g czekolady 200 g cukru białego 100 g cukru brązowego 4 jajka 85 g mąki 1/4 szklanki kakao dodatkowo: 1 łyżka soli morskiej Przygotowanie: Masło rozpuszczamy z czekoladą, studzimy Białka ubijamy na sztywno i odstawiamy
Bon appetit mon amieżurawiny. Można puścić wodze fantazji. U mnie z ryżem preparowanym - bardzo polecam. Dla kogo: dla dzieciaków dla chcących zrobić komuś słodki podarunek dla kochających czekoladę Składniki: 200g czekolady (mlecznej, gorzkiej lub białej - ja użyłam mlecznej) firmy Goplana 3 garście ryżu preparowanego (lub więcej) inne bakalie czy dodatki - wszystko zależy od Was Wykonanie: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej
Mania Wypiekaniabędzie przepis? Tym razem nazwałabym to propozycją. W moim domu często przetapiamy zwykłe czekolady mleczne, gorzkie i białe, z których razem z synem tworzymy sobie własne tafle czekoladowe, wrzucamy do nich to co uwielbiamy. Nie ma wtedy problemu, że czekolada bakaliowa ma rodzynki, których nie lubimy, bo nasza bakaliowa rodzynek nie ma. Nie narzekamy, że w czekoladzie orzechowej jest
Blondynka Gotujedużej mierze siedzący tryb życia, brak aktywności fizycznej. Więcej na ten temat przeczytacie na stronie Uczymy jak słodzić . Polecam :) Brownie: 100 g masła 1 szkl cukru białego Królewskiego 100 g gorzkiej czekolady 2 jajka 1/4 szkl mleka 1 szkl mąki Sernik: 500 g serka na serniki 2/3 szkl cukru białego Królewskiego 3 jajka op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Smakołyki AsiPodbije serce każdego czekoladoholika :) To najprostszy mus na świecie, który wykonacie w 5 minut. Świetnie smakuje z owocami takimi jak maliny i truskawki. Oczywiście możecie wybrać inną czekoladę np. mleczną lub białą ale pamiętajcie o tym żeby musu już nie dosładzać no chyba, że lubicie słodkie 😀 Składniki: 300 ml śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru
Słodka Strefaszklanki mąki 1/4 szklanki cukru 5 jajek 200g masy kajmakowej 250g krówek 50g mlecznej czekolady 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: karmelowa czekolada 100g (można zastąpić białą lub mleczną) 5 łyżek mleka 1 łyżka oleju 1. Krówki siekamy na kawałki i posypujemy delikatnie mąką - dzięki temu się nie skleją. Siekamy również czekoladę. 2. Mąkę
Szefowa kuchnipudru lub bardzo drobnego) 50 g mąki jaglanej 50 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajo 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g posiekanej czekolady (gorzkiej, mlecznej lub białej) 1-2 wafelki czekoladowe Lusette Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 190 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Posiekajcie wafelki. Do rondelka włóżcie masło i gorzką(...)czekoladę, roztopcie i delikatnie przestudźcie. Mąki wymieszajcie z proszkiem do pieczenia. Jajo zmiksujcie z cukrem, dodajcie ekstrakt z wanilii, do tego przestudzoną masę czekoladową i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszajcie. Dosypcie posiekaną czekoladę i wafelki, wymieszajcie jeszcze raz. Na przygotowana blachę nakładajcie łyżką porcje ciasta, pamiętajcie o zachowaniu sporych odstępów. Pieczcie około 8-10 minut. Studźcie
OliveandThymerozkładamy pokrojone w kostkę gruszki. Przykrywamy pozostałą częścią musu i wyrównujemy szpatułką. Wstawiamy na 2h do lodówki, aż mus zastygnie. Mus z karmelowej czekolady: 150 g karmelowej czekolady (można użyć również białej) 1 łyżka kakao 3 jajka 100 g cukru 100 g masła 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody + 2 łyżki wrzątku szczypta soli W kąpieli wodnej rozpuszczamy(...)czekoladę karmelową wraz z 100 g masła. Żółtka łączymy z rozpuszczoną i jeszcze ciepłą czekoladą. Wstawiamy na 2-3 minuty z powrotem nad parę i cały czas dokładnie mieszamy do otrzymania budyniowej konsystencji. Odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach zimnej wody i odstawiamy na 3 minuty do napęcznienia. Następnie dodajemy 2 łyżki wrzątku i mieszamy do rozpuszczenia. Białka
Food Squareplus jedna łyżeczka do posmarowania foremek) 70 g cukru pudru 50 g drobnej mąki 3 jajka Do dzieła!!! Dokładnie ubijamy całe jajka z cukrem - masa ma być biała i bardzo puszysta. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej - delikatnie studzimy. Do ubitych jajek dodajemy małymi porcjami mąkę i dokładnie ale delikatnie mieszamy, następnie wlewamy ciepłą czekoladę - mieszamy
sierotka maRysia w kuchniSernik puszysty – lekki jak chmurka, pieczony w kąpieli wodnej 12. Sernikobrownie – ciasto czekoladowe, masa serowa i truskawkowa 13. Sernik potrójnie czekoladowy – przygotowany na bazie białej, mlecznej i gorzkiej czekolady 14. Sernik na zimno z jogurtem naturalnym – przygotowany na bazie serków homogenizowanych CIASTA NA ZIMNO 15. Galaretkowiec – ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego
UgotowaćZdrowe ryżowe ciasteczka świąteczne w formie pisanek dekoracyjnie ozdobionych. Ciastka są na bazie sera białego, ja dodałam ricottę ale można dodać każdy inny. Moje ciastka są bezglutenowe, ale osobom jadającym gluten proponuję obie mąki zamienić na mąkę pszenną. Ciasteczka nie mogą być zbyt wypieczone, bo stają się wtedy twarde, trzeba więc uważać(...)godziny. • Rozwałkować ciasto i wycinać ciastka foremką. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec 8-10 minut. Ciastka będą białe na wierzchu. Dekoracja • Czekoladę podzielić na małe kawałki, zalać śmietanką i wstawić na 30 sekund do mikrofalówki, po czym dokładnie wymieszać, aż czekiolada się rozpuści. Można czekoladę rozpuścić
To co kocham