nasączamy równomiernie ponczem. Wykładamy i smarujemy druga część masy z nutellą. Wykładamy owoce i przykrywamy 3 spodem. Na górze i bokach rozprowadzamy równo białą masę bez dodatku czekolady. Brzegi posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy owocami (u mnie jeżyny). Smacznego
ChilliJemykremówki (30 lub 36%) 1 łyżeczka cukru waniliowego (przepis na domowy cukier waniliowy tutaj ) Składniki na dekorację: marcepan (ok. 150g) pianki marshmallows (najlepiej mini marshmallows) - ok. 140g białe perełki kostka gorzkiej czekolady lub czekoladowy pisak Do przygotowania owieczek potrzebujemy najpierw upiec babeczki, które następnie będziemy dekorować. Przepisy do wyboru tutaj , choć ja w szczególności polecam: waniliowe i z colą
Mania Wypiekaniadzieła! Składniki: - 1 szklanka mąki - 1/2 łyżeczki sody - 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej - 2 łyżki kakao - 100g masła/ połowa kostki - 1/2 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego - 1/2 szklanki cukru białego zwykłego - 100g mlecznej czekolady - 1 jajko - M&M bądź też inne lentilki Mąkę mieszamy z sodą, kawą i kakao. W kąpieli wodnej stapiamy masło, oba cukry oraz czekoladę ( mój sposób
upichconaSkładniki: 300 g suszonych śliwek kalifornijskich BIO bez pestek Fresano , 3/4 szklanki rumu białego, 200 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki mleka lub śmietanki kremówki. Przygotowanie: Śliwki zalewamy rumem i odstawiamy do namoczenia się. U mnie moczyły się 24 godziny, ale 12 godzin w zupełności powinno wystarczyć. Najlepiej zalać je na noc i przykryć talerzykiem
Aga w kuchniMoja wersja sernika na zimno w deserowym wydaniu. Ciasteczkowy spód, następnie warstwa serowa oraz bananowa z karmelkową polewą. Całość zwieńczona podprażonymi płatkami migdałów. Po prostu kremowy
Kuchnia Ellieczekolady mlecznej100 g białej polewy w drażetkach3/4 szk mrożonych jagód200 g drobnego cukru brązowego150 g margaryny Kasia1 łyżka kakao3 jajka150 g mąki pszennej typ 5001 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypaniaRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniparze i pozostawiłam do ostygnięcia. Wymieszałam ser z fruktozą, dodając po kolei jajka, śmietanę i olejek. Podzieliłam masę na 2 części, do jednej (większej) dodałam rozpuszczoną czekoladę i dobrze wymieszałam. Białą masę wlałam na spód, na to łyżką masę czekoladową, po czym trzonkiem zamieszałam tak, aby powstał wzór marmurkowy. Piekłam ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym
Zdrowa Kuchnia Sowychyba nie wyleczę. Cóż , pożyjemy i zobaczymy. Dzisiaj wpis na szybko. Parę słów i podsumowań mijającego tygodnia. nowe wstążeczki - inspiracja od Pauliny :) - dziękuję lubię tiramisu - idealna czekolada do kawy zwykły biały talerz do zdjęć - Tesco za całe 4zł i zastanawiam się czy nie dokupić więcej szara jesień ostatnie promienie słoneczne , zapowiadają śnieg ogromna paka od Skworcu(...)już na 6 grudnia żeby móc powoli ozdabiać okna. Nie mam jeszcze pomysłu jak, ale mnóstwo inspiracji znajdziemy w internecie. Na pewno będzie złoto i czerwono. I ten blask białych lampek. Na pierwszy weekend biorę udział w Grudniowym Wyzwaniu Blogerek. Będziemy piekły ciasteczka na choinkę i z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej nie mam pomysłu
Magiczne Życie Martysobotę dosialiśmy buraczki i koperek, a S obowiązkowo słonecznik :) Moje uprawy doniczkowe też mnie zaskoczyły i rosną Relaks i pyszna kawka Nagroda od Gazety Lubuskiej za barszcz biały i drobiowe galaretki Czekolada zawsze dobra na wszystkie smutki Będą pyszne czekoladowe łyżeczki do deserów Kilka miseczek i łyżeczka z promocji Tesco Szał na lody, te z migdałami uwielbiam
Magiczne Życie Martykąpieli wodnej. Śmietanke ubijamy z cukrem pudrem a pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstały krem dzielimy na 3 części: mieszamy z rozpuszczona czekoladą mieszamy z czekoladą mleczną startą pozostaje biała Na dno foremki wykładamy białą masę , następnie czekoladową i straciatellę a na samej gorze dociskamy biszkopty. Ptasie mleczko odstawiamy do lodówki , aby deser dobrze się
Słodkości i nie tylkoBiała smuga. Niebieska kreska. Szara rzeczywistość. Brak napędu... "Nic nie można cofnąć. Wszystko można zmienić". To moje motto na ten rok. A zmiany są potrzebne. Ma te zimne dni, kiedy nie mamy ochoty wystawić nosa spod kołdry, polecam rozgrzewającą czekoladę z procentami i orzechowym akcentem do pochrupania. Jestem pewna, że taka czekolada postawi Was w mig na nogi
My simple kitchenjest leszy od oryginału. Mnie się podoba przepis, bo nie zawiera ani masła, jak w niektórych przepisach. Przepis zmodyfikowałam pod swój gust. Jeśli chodzi o czekolady, to ja użyłam mlecznej, białej i gorzkiej. Miałam 40 g mlecznej, nie chciało mi się biec do sklepu więc dodałam 60 g białej i 50 g gorzkiej. Jeśli chodzi o wykonanie - szybko(...)prosto :) Składniki na ok.900g: 200 g orzechów laskowych 150 g czekolady (100 g mlecznej i 50 g gorzkiej) 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g) Wykonanie: Wyłuskane orzechy wysypałam na małą blaszkę i włożyłam na kilka minut do piekarnika nagrzanego do 188 stopni, po kilku minutach wysypałam na ściereczkę i pocierałam orzechy, aby pozbawić
Blondynka Gotujekakao 4 łyżki, woda 10 łyżek, cukier 1 szklanka, jajka 3 sztuki "L", proszek do pieczenia 3 łyżeczki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, dżem śliwkowy 250 ml, czekolada gorzka 100 gram, lukier biały - w opisie margarynę, wodę, kakao, cukier, zagotować i ostudzić, do wystudzonej masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wbić jajka, połowę startej czekolady i mikserem wszystko dokładnie
W Mojej Kuchni LubięKokosanki to proste, słodkie ciasteczka składające się głównie z wiórków kokosowych. Dodatek czekolady wzbogacił ich smak. 1 szklanka białek 1 szklanka cukru białego 200 g wiórków kokosowych 100 g czekolady gorzkiej Białka wlać do miski i umieścić ją nad garnkiem z gotującą się wodą. Robiąc tzw kąpiel wodną. Wsypać cukier i ubijać trzepaczką do czasu, aż białka zbieleją, a cukier
https:KKuchniaMniamłyżeczki przyprawy korzennej do piernika szczypta soliDo przełożenia:300 g masy marcepanowej 400 g powideł śliwkowych1 łyżka soku z cytrynyPolewa:400-500 g czekolady deserowej (można użyć także mlecznej lub białej)4-5 łyżek oleju rzepakowego (na każde 100 g czekolady 1 łyżka oleju)Dekoracja: 100 g cukru pudru1 łyżka wrzątkukilka kropli soku z cytrynycukrowe śnieżynkiW rondelku
Food Square