biała czekolada - 5588 przepisów (strona:204/373)

Zapowiadany tort 202

Masło roztapiamy i chłodzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i również schładzamy. Żółtka ucieramy z cukrem aż staną się bladożółte i puszyste. Dodajemy esencję waniliową, stopione masło, a następnie czekoladę. Obie mąki oraz proszek do pieczenia łączymy, przesiewamy i dodajemy do masy jajeczno-czekoladowej. Dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie (już nie mikserem, a drewnianą(...)krem jest już bardzo sztywny dodaję rozpuszczona żelatynę i schładzam w lodówce. Czekoladowe ganache także nie jest trudne, ale za to jakie pyszne. Można je przygotowywać z białej, gorzkiej lub mlecznej czekolady, a także z różnymi dodatkami smakowymi. Ganache może być także samodzielnym deserem. Przygotowane z nieco większą ilością śmietanki i podane w pucharkach w towarzystwie owoców stanowi doskonałe

Ratunku obiad
Bananowo-orzechowe ciasto ze śliwkami i czekoladą 132

zawsze są wyjątkowe, bo do każdego podchodzę z sercem i mimo, że nie zawsze wychodzi, uparcie dążę do polepszenia swoich umiejętności.  Ciasto wyjątkowe - bananowe, na orzechowym maśle z czekoladą, śliwkami i owsianą kruszonką... a na dodatek tak pięknie pachnie cynamonem! Składników nie jest mało, ale to przez moje niezdecydowanie i chęć wykorzystania tego, w co akurat były zaopatrzone moje(...)pieczenia i jogurt. Banany rozgnieść widelcem na papkę i wmieszać w ciasto. Doprawić porządną szczyptą cynamonu (ewentualnie dwiema ;)). czekoladowy serek małe opakowanie śmietankowego serka homogenizowanego (u mnie białe ,,Danio") tabliczka gorzkiej czekolady kilka łyżek mleka Czekoladę rozpuścić z kilkoma łyżkami mleka w kąpieli wodnej lub przy użyciu kuchenki mikrofalowej. Połączyć trzepaczką z serkiem, dodając w razie potrzeby więcej mleka

Kuchnia Ellie
Ciasteczka "Brzoskwinie" 121

robić na kratce. Wersja I:  Gdy czekolada zastygnie i ciasteczka będą ze sobą porządnie połączone moczymy je w syropie koloru czerwonego i obtaczamy w białym cukrze. Wersja II: Gdy czekolada zastygnie i ciasteczka będą ze sobą porządnie połączone moczymy je w jasnym syropie i obtaczamy w kolorowym cukrze (pomarańczowym i/lub czerwonym) . Po przygotowaniu brzoskwiń odstawiamy je na jakiś

Mania Wypiekania
Tarta z malinami 152

nakładać kiedy ciasto było jeszcze leciutko ciepłe, czekolada lepiej się rozprowadzała. Uwaga aby ciasto nie było za ciepłe, bo się wszystko rozpuści :) Następna warstwa to biała masa, delikatnie rozprowadzamy na czekoladzie i uważamy aby jej nie poprudzić. Układamy maliny. Przed podaniem możemy ciasto lekko schłodzić. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą 139

dół). Okrągłą tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki umyć, przepołowić na półówki, usunąć pestki. 1/3 pokroić w plasterki, a resztę w kostkę. Czekoladę posiekać. Zetrzeć skórkę z cytryny (bez białych, gorzkich błonek) . 400 g śliwek 75 g gorzkiej czekolady skórka starta z 1 cytryny (dobrze wyszorowanej, sparzonej, a najlepiej ekologicznej) Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem

Moja Delicja
Ciasto twix 141

Bardzo słodkie, ale zarazem obłędne ciasto, które zaskoczy Twoich gości!  Zupełnie jak w reklamie Twixa, pyszne kruche ciasto, masa serowa (moim zdaniem różni się właściwie

MamaOskarka
Sernik z malinami 234

Dłuuuugi weekend. U mnie niestety pracowity ... Jednak znalazłam czas na gotowanie i mam dla Was propozycję na niedzielny, wykwintny deser.  Idealnie nadaje się również na

Garniec Magalie
imprezowe sówki 162

składniki: 6 dowolnych muffinek, najlepiej kakaowych lub czekoladowych 12 okrągłych ciasteczek z białym nadzieniem 16 szt. kolorowych cukiereczków a la lentilki (trzy przekrawamy na pół /dzióbki/) ok. 50 – 100 g roztopionej czekolady wykonanie: Każde ciasteczko rozdzielamy na dwie części (z białą masą i bez). Dwa ciasteczka z masą przyklejamy za pomocą czekolady do muffinki. Ciasteczka bez masy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto brzoskwiniowo - szpinakowe 158

puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2  szklanki wody Masa śmietanowa: 500ml śmietany 30% 200g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 galaretka brzoskwiniowa Dekoracja: kilka kostek czekolady płatki migdałowe lukier biały brzoskwinie z puszki kwiatki z masy cukrowej Wykonanie: 1. Ciasto szpinakowe: Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę i zblendować. Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę wymieszaną z proszkiem

Szalona Kuchnia Eweliny
Królewiec miodowo -biszkoptowy 248

smarujemy 1/2 słoika dżemu lub powidłami, wykładamy  połowę utartego kremu 2 - ciasto biszkoptowe smarujemy pozostałym dżemem i kremem  Przykrywamy  całość ciastem miodowym  Dekorujemy czekoladą (mleczną, gorzką lub białą) rozpuszczoną  w kąpieli wodnej Ciasto odstawić w chłodne miejsce. najsmaczniejsze jest na następny dzień.    Smacznego

kgwjanczewo
Czekolada orzechowa bez cukru 196

Pyszna, domowa czekolada przygotowana bez użycia białego cukru i innych sztucznych dodatków. Przepis można wykorzystać w inny sposób i wymyślić własną kompozycję smakową np. kokosową. Spróbujcie nie zjeść całej na raz! Składniki: 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka miodu 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka w proszku (lub więcej) 1 łyżka masła orzechowego Olej i miód rozpuścić, jeśli są stałe

Chocolate Muffin Blog
Babka dwukolorowa na oleju 183

Przygotowanie jej jest bardzo proste, a połączenie składników na ciasto zajmuje mało czasu. Upieczoną i ostudzoną babkę możemy posypać przesianym cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą z białej albo z ciemnej czekolady

Przepisy Kulinarne
KREM BANANOWY Z OWOCAMI 119

Składniki: 500 g ser ka mascarpone, mała śmietana 30%, 6 mniejszych bananów, 2 kiwi, 250 g truskawek, 2 opakowania cukru waniliowego, galaretka agrestowa i truskawkowa, płatki białej i mleczn ej czekolady. Przygotowanie: Mascarpone miksuję na gładką masę z bananami i śmietaną, dodaję cukier waniliowy. Przygotowuję galaretki (każdą rozpuszczam w 1 szklance wody), wlewam do kwadratowego lub prostokątnego naczynia. Odkładam

JejKuchnia
Świąteczne ciasteczka renifery. 144

Moje ciasteczka są w kształcie reniferów... Składniki; 35 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 20 dag masła 2 łyżki śmietany 18% gorzka czekolada kolorowe perełki cukrowe biały lukier Przygotowanie; Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym, Dodać posiekane masło, rozcierać w palcach przez chwilę. następnie dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Gdyby ciasto było

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik Michałek 171

opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy   Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy. Masę

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania