biała czekolada - 5588 przepisów (strona:199/373)

Pierniki 188

dolnej przez ok. 8 min. w temperaturze 150°C.            Można zdobić lukrem (utarty cukier puder z niewielką ilością wody), rozpuszczoną białą i czarną czekoladą, pisakami spożywczymi

Przepisy Kulinarne
Ciasto Kubuś bez pieczenia 827

typu "kubuś" 3 budynie waniliowe bez cukru (na 0,5 l mleka) 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżki cukru 2 opakowania ciastek delicja 400 ml śmietanki 30 % starta biała i gorzka czekolada do posypania biszkopty do wyłożenia formy Dno blaszki o wymiarach 35x25 wyłożyć biszkoptami i odstawić. Ugotować budyń na soku. Odlać szklankę soku i wymieszać w niej proszek budyniowy

Monia miesza i gotuje
ORZECHOWE BAŁWANKI 136

pokrytej papierem do pieczenia i piec ok 10-15 min w 170st C. Upieczone kulki wystudzić,łączyć po 3 kulki tj małą,średnią i większą np za pomocą białego lukru lub czekolady. Masę marcepanową zagnieść razem z czerwonym barwnikiem,uformować spiczaste czapeczki bałwanków.Z pozostałej masy rolować cienkie wałeczki i zrobić szaliki oraz nos bałwanów.Całość posypać cukrem pudrem,który

Niespełnione zdolności kulinarne
Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi 149

owsianymi, chrupkami czekoladowymi i granatem   Składniki: 2 łyżki ananasa pokrojonego w kostkę 3 łyżki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka płatków owsianych płatki kukurydziane w białej i ciemnej czekoladzie pestki z granatu Przygotowanie: Do blendera kielichowego wlewamy mleko, jogurt i dodajemy ananasa z płatkami owsianymi. Całość miksujemy. Przelewamy do szklanki, na wierzchu układamy czekoladowe płatki kukurydziane

Moja smaczna kuchnia
Fabryka czekolady w Rzymie 206

zjedzeniu wszystkich tych słodyczy nie dałam już rady. Całe szczęście czekolady można spróbować także przy okazji ciasta – każde podawane jest z polewą do wyboru (ciemna czekolada, mleczna i biała). W drugiej części sklepu można było kupić słodkie prezenty lub zapasy na podwieczorek. Kto nie chciałby dostać takiego prezentu na Święta? ;) Stare formy do robienia czekoladowych pralinek są teraz

Ciastkozercy
Domowa masa cukrowa vel lukier plastyczny 200

dekorację tortu są: obłożenie tortu masą z pianek marshmallow, masą śmietanową, masą na bazie bezy szwajcarskiej, masą maślaną, masą śmietanowo-mascrapone, polewą czekoladową lub ganache z białej lub gorzkiej czekolady. Dziś sprzedam Wam mój przepis na masę cukrową, który dla mnie sprawdza się najlepiej. Pamiętajcie, że przed położeniem masy cukrowej tort musi być dokładnie obłożony tynkiem czyli: albo masą

moj przepis na
Biszkopt malinowy 180

deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT

Domowe Torty
Miodownik (krem z kaszą manną) 150

Gotować około 2 minut - do zgęstnienia (niezbyt długo, ponieważ polewa stwardnieje). Polewą posmarować ciasto i udekorwować je wg własnego uznania.  (Użyłam wiórek kokosowych, migdałów w białej oraz mlecznej czekoladzie i migdałów zwykłych

Di gotuje
Deser ambasador 154

stopniowo dodajemy schłodzony budyń. Powstałą masę dzielimy na dwie części z czego jedną przekładamy do osobnej miski. Do jednej części dajemy kakao, posiekane orzechy oraz posiekaną czekoladę. Do drugiej (białej) wiśnie (kilka zostawiamy do dekoracji) i  namoczone wcześniej w alkoholu rodzynki. Na dno pucharków kruszymy biszkopty (u mnie resztki biszkoptu), zalewamy naparem z kawy, nakładamy ciemny krem

Bon Appetit Małgorzaty
Owsianka z czekoladą, miodem i gruszką 118

postawić do pionu. Ma być pyszna! Ma nam dać uśmiech już od samego rana. Garść energii i pozytywne nakręcenie! Składniki -płatki owsiane  MELVIT -mleko -kawałek białej i gorzkiej czekolady -sok malinowy domowej roboty -miód lipowy MIODY POLSKIE -gruszka Płatki owsiane ugotuj na mleku.Odstaw by zgęstniały. Może ja jestem "nienormalna", ale ja czekam ,aż się zrobi taki kleik

Z Kuchni Do Kuchni
Fondant - czekoladowy wulkan 181

masa :) Część upieczonych fondantów można zamrozić i odgrzewać je w dowolnym momencie w 180*C przez 10 minut. Do kilku fondantów włożyłam dodatkowo do środka po kostce czekolady.  Jeśli dodasz białą środek będzie dodatkową niespodzianką :) Mam nadzieję, że zrobiłam Ci smaka :) ? Czekam na opinie w komentarzach

Jemy Pijemy
Sernik chałwowy 158

się wymieszać. Masę serową przelać na schłodzony spód z herbatników. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Można polać białą lub ciemną czekoladą

Cakes By Kejt
Pyszny deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i malinami 173

250g serka mascarpone 2 jajka (włoży je do wrzątku na kilka sekund) 1 cukier wanilinowy Kilka biszkoptów (ja użyłam okrągłych) Herbata owocowa do nasączenia biszkoptów Maliny (troszkę białej i mlecznej czekolady do posypania deseru) Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę, natomiast żółtka wymieszać dokładnie z serkiem i cukrem wanilinowym w innej miseczce. Następnie dodawać ubitą pianę do masy

The Sweet Damsel
Niemieckie słodycze - jakość i niezapomniany smak 177

karmel - to synonimy jakości i urozmaicenia. Jednak miłośnicy bardziej klasycznych, prostych smaków także mam dobre nowiny - niemieckie słodkości słyną również z prostych i pysznych produktów, jak zwykła biała lub ciemna czekolada. Co sprawia, że w Polsce i wielu innych krajach niemieckie słodycze zdobywają coraz to większe rzesze klientów? Niespotykany smak, wysoka jakość produktu, duża dostępność i przede wszystkim cena

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania