biała czekolada - 5588 przepisów (strona:197/373)

Ciasto z białą czekoladą, malinami i galaretką 128

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Muffinki z karmelizowanymi bananami 63

Wszelkie rodzaje muffinek to dobra propozycja nie tylko na smaczny podwieczorek ale również słodkie śniadanie czy przekąska do pracy. W tych muffinkach wyraźnie wyczujecie czekoladową nutę - dzięki dodaniu białej, startej czekolady. A po ugryzieniu niespodzianka - karmelizowane kawałki banana w środku. Pomysł z książki "White plate - Słodkie" Elizy Mórawskiej z moimi modyfikacjami

Milion Smaków
Babka z białej czkolady 178

Taki mój mały eksperyment kulinarny, który powstał z czystego przypadku. Aczkolwiek bardzo smaczny:) Składniki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 1 śmietana 30% 4 jajka

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto Raffaello bez pieczenia 5814

The post Ciasto Rafaello bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Nowa współpraca - Goijshop. 139

najbardziej znaną zaletą, to zapewnienie nam długiego życia ale to nie wszystko. Dzięki uprzejmości sklepowi internetowemu Gojishop . Dostałam paczuszkę, a w niej: JAGODY GOJI JAGODY GOJI W CZARNEJ CZEKOLADZIE MORWĘ BIAŁĄ BIO JAGODY ZŁOTE JAGODY INKÓW OLEJ KOKOSOWY

Brzuszki Łakomczuszki
Sweet like chocolate 178

przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na około 40-45minut.  Upieczone ciasto możemy polać dowolnie rozpuszczoną wcześniej czekoladą mleczną, białą   bądź deserową ( najlepiej całą tabliczką, albo dwoma, zależy jak bardzo słodkie ciasta lubimy. Dekoracja dowolna – dajcie się ponieść fantazji

Sajkofanka smaku
Powiedz mi co/jak jesz, a powiem Ci kim jesteś 181

Niewiele puszek, parę z tuńczykiem, pomidorami czy kukurydzą. v   Dla dzieci: suche herbatniki, snacki rygorystycznie bez szkodliwych utwardzonych tłuszczów, nutella i gumożujki (niestety!) v   Czekolada: mleczna, biała, gorzka, bakaliowa, orzechowa, nadziewana… zawsze i wszędzie)) v   Notuje brak jakichkolwiek napojów gazowanych. Jest tylko mineralna woda gazowana. v   Wytrawne białe /czerwone wino-jest, trochę piwa też

Mia Cucina Sofieta
Wielkanocne jajeczne cake pops 171

Cześć! Robiliście już kiedyś cake pops? Ja nie robiłam nigdy, aż do tego dnia, gdy zaświtał mi w głowie pewien pomysł :-). Takie słodycze na patyku robi

Pora coś zjeść
Ucierane ciasto na baranka 136

Witam Was! Kto ma formę na baranka ręka w górę! :-) Ja mam taką ciężką, wielką formę, nie to co teraz jest dostępne w sklepach :-) Nie żebym

Pora coś zjeść
Oliwkowiec z czereśniami i delicjami 167

Post Oliwkowiec z czereśniami i delicjami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Temperowanie czekolady-praktyczne wskazówki 150

czekoladzie mlecznej, gorzkiej czy białej. Jednak na początku polecam temperowanie czekolady na bazie gorzkiej. Czy do temperowania czekolady potrzeba specjalnego urządzenia? nie, wystarczy metalowa miska i garnek. Jednak jak chcemy sprawdzić czy osiągneliśmy odpowiednia temperaturę możemy zaopatrzyć się w termometr kuchenny. Czy każdy rodzaj czekolady ma różna temperaturę chłodzenia i roztapiania? Tak. Dal gorzkiej jest to „podgrzanie(...)schłodzenie do 27ºC,ponowne podgrzanie do 31-32ºC”.Dal mlecznej i białej: „podgrzanie do 43-46ºC,schłodzenie do 25ºC, ponowne podgrzanie do 29-30ºC.”* *https://fotokulinarnie.pl/co-to-jest-temperowanie-czekolady-i-jakie-daje-korzysci Jaki jest stosunek czekolady roztopionej do schłodzonej? Musi to być zawsze 2/3 do 1/3 czyli 175 g czekolady roztapiamy, a 25 g dodajemy do temperowania. Gdzie znajdziemy temperowaną czekoladę

Ciasta z tradycjami
Truskawki w czekoladzie 89

się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: Truskawki Czekolada – mleczna, gorzka, biała… jak kto woli   Przygotowanie: Wystarczy rozpuścić czekoladę – najlepiej w specjalnym naczynku do rozpuszczania czekolady, ale można poradzić sobie również na malutkim ogniu, tylko trzeba cały czas pilnować

Za drzwiami kuchni
Muffiny z marshmallow i czekoladą 172

pianek.Słodycz rozpuszczonej, mlecznej czekolady.Pycha!Składniki:225 g mąki pszennej;50 g kakao;120 g białego cukru;3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;Szczypta soli;50 g pianek marshmallow;100 g mlecznej czekolady;2 duże jajka;250 ml mleka;6 łyżek oleju.Sposób przygotowania:Czekoladę drobno posiekać.Pianki marshmallow pokroić na małe kawałeczki. W przypadku gdyby pianki po przekrojeniu(...)formy.Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy muffiny są upieczone. Jeśli po wbiciu w muffinkę patyczek pozostaje suchy, muffiny są gotowe, jeżeli mokry - należy je jeszcze dopiec.Mleczną czekoladę można zastąpić białą, deserową czy gorzką.Źródło przepisu: Kuchenne zapiski Edyty

Gospodyni Miejska
Serowe cappucino bez pieczenia 1161

przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Łyżka po łyżce dodajemy ser biały, a następnie wsypujemy mleko w proszku – miksujemy. Dodajemy żelatynę i jeszcze raz mieszamy. Połowę masy układamy na biszkoptach. Układamy zanurzone w kawie biszkopty. Wylewamy resztę masy. Przykrywamy kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów. Posypujemy startą czekoladą (u mnie biała i gorzka) Wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Cukiernia Pychotki