Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuWszelkie rodzaje muffinek to dobra propozycja nie tylko na smaczny podwieczorek ale również słodkie śniadanie czy przekąska do pracy. W tych muffinkach wyraźnie wyczujecie czekoladową nutę - dzięki dodaniu białej, startej czekolady. A po ugryzieniu niespodzianka - karmelizowane kawałki banana w środku. Pomysł z książki "White plate - Słodkie" Elizy Mórawskiej z moimi modyfikacjami
Milion SmakówTaki mój mały eksperyment kulinarny, który powstał z czystego przypadku. Aczkolwiek bardzo smaczny:) Składniki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 1 śmietana 30% 4 jajka
Ciasteczkowy PotwórThe post Ciasto Rafaello bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojenajbardziej znaną zaletą, to zapewnienie nam długiego życia ale to nie wszystko. Dzięki uprzejmości sklepowi internetowemu Gojishop . Dostałam paczuszkę, a w niej: JAGODY GOJI JAGODY GOJI W CZARNEJ CZEKOLADZIE MORWĘ BIAŁĄ BIO JAGODY ZŁOTE JAGODY INKÓW OLEJ KOKOSOWY
Brzuszki Łakomczuszkiprzelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na około 40-45minut. Upieczone ciasto możemy polać dowolnie rozpuszczoną wcześniej czekoladą mleczną, białą bądź deserową ( najlepiej całą tabliczką, albo dwoma, zależy jak bardzo słodkie ciasta lubimy. Dekoracja dowolna – dajcie się ponieść fantazji
Sajkofanka smakuNiewiele puszek, parę z tuńczykiem, pomidorami czy kukurydzą. v Dla dzieci: suche herbatniki, snacki rygorystycznie bez szkodliwych utwardzonych tłuszczów, nutella i gumożujki (niestety!) v Czekolada: mleczna, biała, gorzka, bakaliowa, orzechowa, nadziewana… zawsze i wszędzie)) v Notuje brak jakichkolwiek napojów gazowanych. Jest tylko mineralna woda gazowana. v Wytrawne białe /czerwone wino-jest, trochę piwa też
Mia Cucina SofietaCześć! Robiliście już kiedyś cake pops? Ja nie robiłam nigdy, aż do tego dnia, gdy zaświtał mi w głowie pewien pomysł :-). Takie słodycze na patyku robi
Pora coś zjeśćWitam Was! Kto ma formę na baranka ręka w górę! :-) Ja mam taką ciężką, wielką formę, nie to co teraz jest dostępne w sklepach :-) Nie żebym
Pora coś zjeśćPost Oliwkowiec z czereśniami i delicjami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeczekoladzie mlecznej, gorzkiej czy białej. Jednak na początku polecam temperowanie czekolady na bazie gorzkiej. Czy do temperowania czekolady potrzeba specjalnego urządzenia? nie, wystarczy metalowa miska i garnek. Jednak jak chcemy sprawdzić czy osiągneliśmy odpowiednia temperaturę możemy zaopatrzyć się w termometr kuchenny. Czy każdy rodzaj czekolady ma różna temperaturę chłodzenia i roztapiania? Tak. Dal gorzkiej jest to „podgrzanie(...)schłodzenie do 27ºC,ponowne podgrzanie do 31-32ºC”.Dal mlecznej i białej: „podgrzanie do 43-46ºC,schłodzenie do 25ºC, ponowne podgrzanie do 29-30ºC.”* *https://fotokulinarnie.pl/co-to-jest-temperowanie-czekolady-i-jakie-daje-korzysci Jaki jest stosunek czekolady roztopionej do schłodzonej? Musi to być zawsze 2/3 do 1/3 czyli 175 g czekolady roztapiamy, a 25 g dodajemy do temperowania. Gdzie znajdziemy temperowaną czekoladę
Ciasta z tradycjamisię ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: Truskawki Czekolada – mleczna, gorzka, biała… jak kto woli Przygotowanie: Wystarczy rozpuścić czekoladę – najlepiej w specjalnym naczynku do rozpuszczania czekolady, ale można poradzić sobie również na malutkim ogniu, tylko trzeba cały czas pilnować
Za drzwiami kuchnipianek.Słodycz rozpuszczonej, mlecznej czekolady.Pycha!Składniki:225 g mąki pszennej;50 g kakao;120 g białego cukru;3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;Szczypta soli;50 g pianek marshmallow;100 g mlecznej czekolady;2 duże jajka;250 ml mleka;6 łyżek oleju.Sposób przygotowania:Czekoladę drobno posiekać.Pianki marshmallow pokroić na małe kawałeczki. W przypadku gdyby pianki po przekrojeniu(...)formy.Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy muffiny są upieczone. Jeśli po wbiciu w muffinkę patyczek pozostaje suchy, muffiny są gotowe, jeżeli mokry - należy je jeszcze dopiec.Mleczną czekoladę można zastąpić białą, deserową czy gorzką.Źródło przepisu: Kuchenne zapiski Edyty
Gospodyni Miejskaprzerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Łyżka po łyżce dodajemy ser biały, a następnie wsypujemy mleko w proszku – miksujemy. Dodajemy żelatynę i jeszcze raz mieszamy. Połowę masy układamy na biszkoptach. Układamy zanurzone w kawie biszkopty. Wylewamy resztę masy. Przykrywamy kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów. Posypujemy startą czekoladą (u mnie biała i gorzka) Wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Cukiernia Pychotki