przełożyć do formy silikonowej z kominkiem 24 cm piec w 200C około 40 minut do suchego patyczka polewę toffi z opakowania przełożyć do miseczki, dodać 5 dag białej czekolady, 2 łyżki śmietany 18% i w kąpieli wodnej roztopić mieszając ciasto wystudzone wyjąć z formy i polać polewą, posypać kolorową posypką taką babkę lubimy np. z dżemem domowym z jabłek
W Mojej Kuchni Lubięszybki obiad. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu ale jednocześnie bardzo smaczne i niebanalne. Do tej pory serek mascarpone wykorzystywałam do przygotowywania deserów. W połączeniu z białą czekoladą idealnie sprawdza się jako krem do ciast. Teraz przekonałam się, że równie dobrze smakuje w daniach głównych. Składniki: 500g piersi z kurczaka 100g suszonych pomidorów w oleju ziołowym 250g serka
Animelka BlogDobra przejdźmy to tego, że pochwale się pierwsza paczką z Cud Miód Box.Pierwszy box : 1. Najważniejsze książeczka skąd, jaki, to produkt i gdzie można go kupić. 2. Biała czekolada z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Polecam od razu jak przyszła z moją ukochaną zjedliśmy połowę tabliczki, mojej siostrze i jej chłopakowi też strasznie mocno smakowały:) 3. Gryszczeniówka o smaku żurawiny
pichcisztoszklanki olej lub margaryna 5 łyżek cynamon 0,5 łyżeczki aromat waniliowy kilka kropli Jeśli nie macie uczulenia na mleko, możecie wzbogacić skład o startą białą czekoladę. Aby przygotować wersję dietetyczną wystarczy zamienić cukier na odpowiednią ilość stevii lub ksylitolu. Przygotowanie: Aby otrzymać 3 szklanki ugotowanej kaszy, trzeba użyć 1 szklanki suchej kaszy i ugotować
głodny alergikwięcej) 1 cukier waniliowy (najlepiej z prawdziwą wanilią) 5 jajek 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki musu z dyni Do dekoracji: ½ puszki gotowej masy krówkowej tarta biała czekolada lub płatki migdałowe do dekoracji Twaróg krótko miksować z cukrem i jajkami, dodać mus z dyni, cukier waniliowy i budyń, dokładnie łącząc składniki, najlepiej na małych obrotach miksera. Wylać
Czerwień i błękitDzień dobry, Dziś mam dla Was przepis na jesienną wersję financier , francuskich ciastek bankierów. Opowiadałam Wam o nich wiosną, kiedy to upiekłam financier z rabarbarem i białą czekoladą . Tym razem przygotowałam je z dodatkiem mielonych pistacji i plasterków gruszek. Financier to pyszne, maślano-karmelowe ciasteczka, nazywane w Polsce uroczo finansjerkami. Tradycyjnie piecze się je w foremkach o kształcie
Chilli Czosnek i Oliwaskonsumowaniu nie ma ochoty na branie przykładu z bulimiczek. Szanowne Państwo! Dziś pomysł na wariację na temat panna cotty. Potrzebujemy: owoce – ja użyłam malin jogurt naturalny pół tabliczki białej czekolady (można użyć tej dla diabetyków) ziarenka z jednej laski wanilii łyżeczkę brązowego cukru żelatynę 2 łyżki – można użyć agaru wysoki kieliszek cierpliwości Namaczamy żelatynę lub agar. Owoce podgrzewamy
ladykitchensmakowych, typu skórka cytrynowa czy bakalie. Przygotowuje się ją bardzo szybko, tyle ile nagrzewa się piekarnik. A udekorowanie jej zależny od Waszej inwencji. Moją delikatnie ozdobiłam polewą z białej czekolady, ale możecie wykorzystać do niej klasyczny lukier lub po prostu cukier puder. Serdecznie polecam na świąteczny stół. Inspiracja Najsmaczniejsze.pl Babka majonezowa Składniki: 100 ml delikatnego majonezu
Kulinarne przygody Gatityzimno: Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z borówką amerykańską Truskawkowe serniczki na zimno Lekki jak mgiełka truskawkowy sernik na zimno Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Proporcje na tortownicę
Kulinarne przygody Gatityłyżki żelatyny paczka herbatników Masa truskawkowa: 450g mrożonych truskawek 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Glazura truskawkowa: 4 łyżki cukru 4 łyżki śmietany słodkiej 4 łyżki wody 80g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka czerwonego barwnika w żelu Dodatkowo: pojemnik plastikowy podobny do tego ze zdjęć. Przygotowanie 1. Truskawki rozmrozić, zblednować razem z cukrem, następnie 4 łyżki musu
zjem to blog kulinarnyforemki keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą (można też użyć kaszy manny). Piec w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku do suchego patyczka.Polewę można zrobić z tabliczki białej czekolady z dodatkiem niewielkiej ilości mleka
Pasja Smakubudyniem...i ciasto będzie idealne dla glutenka... Składniki 2 opakowania herbatników po 200 gram puszka masy kajmakowej korówkowej 2 budynie waniliowe ja użyłam Delecta waniliowe z białą czekoladą 2 szklanki mleka ( moja była pojemności 250ml.) 3 łyżeczki cukru 500 ml śmietany min. 30% tł 3 łyżki cukru pudru 2 fixy do śmietany 150 ml. masła kakao do posypania
NaKońcuJęzykaodrobinę mniejszej tortownicy, żeby był wyższy. Mam nadzieję, że będzie wam smakować tak bardzo, jak mi :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki
Tajskie smakigdyż pamiętam jak przeglądać półki z piwami i mój wzrok zatrzymał się na pięknej śnieżnobiałej puszcze. Nie miałam ochoty na trunek ale moje skojarzenie poprawiało mi stanowczo apetyt- biała czekolada. Jakoś nie mogłam oprzeć się ochocie spróbowania napoju zapewne dla tego, że mózg już wysłał sygnał o słodkości rzeczy którą widzę przed sobą. Podejrzewam
ciastkarnia na kruchym spodziesernik na lato. Jest delikatny, "piankowy", a kwaskowaty smak matchy idealnie uzupełnia się ze słodką śmietanką :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki
My Culinary Art