Ciasto Raffaello bez pieczenia 5902The post Ciasto Rafaello bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Nowa współpraca - Goijshop. 202najbardziej znaną zaletą, to zapewnienie nam długiego życia ale to nie wszystko. Dzięki uprzejmości sklepowi internetowemu Gojishop . Dostałam paczuszkę, a w niej: JAGODY GOJI JAGODY GOJI W CZARNEJ CZEKOLADZIE MORWĘ BIAŁĄ BIO JAGODY ZŁOTE JAGODY INKÓW OLEJ KOKOSOWY
Brzuszki Łakomczuszki
Sweet like chocolate 254przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na około 40-45minut. Upieczone ciasto możemy polać dowolnie rozpuszczoną wcześniej czekoladą mleczną, białą bądź deserową ( najlepiej całą tabliczką, albo dwoma, zależy jak bardzo słodkie ciasta lubimy. Dekoracja dowolna – dajcie się ponieść fantazji
Sajkofanka smaku
Powiedz mi co/jak jesz, a powiem Ci kim jesteś 226Niewiele puszek, parę z tuńczykiem, pomidorami czy kukurydzą. v Dla dzieci: suche herbatniki, snacki rygorystycznie bez szkodliwych utwardzonych tłuszczów, nutella i gumożujki (niestety!) v Czekolada: mleczna, biała, gorzka, bakaliowa, orzechowa, nadziewana… zawsze i wszędzie)) v Notuje brak jakichkolwiek napojów gazowanych. Jest tylko mineralna woda gazowana. v Wytrawne białe /czerwone wino-jest, trochę piwa też
Mia Cucina Sofieta
Wielkanocne jajeczne cake pops 233Cześć! Robiliście już kiedyś cake pops? Ja nie robiłam nigdy, aż do tego dnia, gdy zaświtał mi w głowie pewien pomysł :-). Takie słodycze na patyku robi
Pora coś zjeść
Ucierane ciasto na baranka 193Witam Was! Kto ma formę na baranka ręka w górę! :-) Ja mam taką ciężką, wielką formę, nie to co teraz jest dostępne w sklepach :-) Nie żebym
Pora coś zjeść
Oliwkowiec z czereśniami i delicjami 276Post Oliwkowiec z czereśniami i delicjami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Temperowanie czekolady-praktyczne wskazówki 215czekoladzie mlecznej, gorzkiej czy białej. Jednak na początku polecam temperowanie czekolady na bazie gorzkiej. Czy do temperowania czekolady potrzeba specjalnego urządzenia? nie, wystarczy metalowa miska i garnek. Jednak jak chcemy sprawdzić czy osiągneliśmy odpowiednia temperaturę możemy zaopatrzyć się w termometr kuchenny. Czy każdy rodzaj czekolady ma różna temperaturę chłodzenia i roztapiania? Tak. Dal gorzkiej jest to „podgrzanie(...)schłodzenie do 27ºC,ponowne podgrzanie do 31-32ºC”.Dal mlecznej i białej: „podgrzanie do 43-46ºC,schłodzenie do 25ºC, ponowne podgrzanie do 29-30ºC.”* *https://fotokulinarnie.pl/co-to-jest-temperowanie-czekolady-i-jakie-daje-korzysci Jaki jest stosunek czekolady roztopionej do schłodzonej? Musi to być zawsze 2/3 do 1/3 czyli 175 g czekolady roztapiamy, a 25 g dodajemy do temperowania. Gdzie znajdziemy temperowaną czekoladę
Ciasta z tradycjami
Truskawki w czekoladzie 154się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: Truskawki Czekolada – mleczna, gorzka, biała… jak kto woli Przygotowanie: Wystarczy rozpuścić czekoladę – najlepiej w specjalnym naczynku do rozpuszczania czekolady, ale można poradzić sobie również na malutkim ogniu, tylko trzeba cały czas pilnować
Za drzwiami kuchni
Muffiny z marshmallow i czekoladą 248pianek.Słodycz rozpuszczonej, mlecznej czekolady.Pycha!Składniki:225 g mąki pszennej;50 g kakao;120 g białego cukru;3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;Szczypta soli;50 g pianek marshmallow;100 g mlecznej czekolady;2 duże jajka;250 ml mleka;6 łyżek oleju.Sposób przygotowania:Czekoladę drobno posiekać.Pianki marshmallow pokroić na małe kawałeczki. W przypadku gdyby pianki po przekrojeniu(...)formy.Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy muffiny są upieczone. Jeśli po wbiciu w muffinkę patyczek pozostaje suchy, muffiny są gotowe, jeżeli mokry - należy je jeszcze dopiec.Mleczną czekoladę można zastąpić białą, deserową czy gorzką.Źródło przepisu: Kuchenne zapiski Edyty
Gospodyni Miejska
Serowe cappucino bez pieczenia 1233przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Łyżka po łyżce dodajemy ser biały, a następnie wsypujemy mleko w proszku – miksujemy. Dodajemy żelatynę i jeszcze raz mieszamy. Połowę masy układamy na biszkoptach. Układamy zanurzone w kawie biszkopty. Wylewamy resztę masy. Przykrywamy kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów. Posypujemy startą czekoladą (u mnie biała i gorzka) Wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Cukiernia Pychotki
MAXI KING A'la Snickers 361herbatniki masa kajmakowa-całą puszkę równomiernie rozprowadzić. Na kajmak wyłożyć ponownie herbatniki i drugą część masy mlecznej. Na masę mleczną zaś wyłożyć herbatniki. Polewa: 2 czekolady mleczne lub białe 200g orzeszków ziemnych solonych 10 łyżek mleka Czekoladę połamać i rozpuścić w mleku. Lekko ostudzić i dodać orzeszki. Wystudzić do takiej konsystencji by nie zastygła. Wyłożyć na cisto
Moje Słodkie Piekiełko
Sorbet truskawkowy z winem 357cytryny przygotowałam syrop na winie, które podniosło wg mnie walory smakowe sorbetu. Idealny Sorbet truskawkowy z winem: 3 szklanki słodkich truskawek 4 łyżki cukru 100 ml białe wino półsłodkie, czekolada do dekoracji Cukier wsypujemy do rondelka, zalewamy białym winem i gotujemy cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści i powstanie syrop. Odstawiamy do ostudzenia. Truskawki myjemy, pozbywamy szypułek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z czekoladą -niebo w gębie! 246czekoladą, więc od czasu do czasu funduję sobie sernik z czekoladowym musem aby zaspokoić moje czekoladowe pragnienia. Do sernika użyłam 350 g czekolady. Masa serowa pozostała śnieżno biała, a prawie całą czekoladę wykorzystałam na czekoladowy mus. Dodatkowo posypałam sernik czekoladowymi wiórami i udekorowałam wiśniami w syropie…Ten sernik to prawdziwe niebo w gębie! Sernik z czekoladą Składniki: okrągła
codojedzenia