mascarpone 13. Waniliowy sernik na zimno z wiśniami i galaretką z mango 14. S ernik złota rosa 15. Sernik kajmakowo-czekoladowy 16. Cytrynowy sernik z białą czekoladą i malinami 17. Sernik na zimno z ptasim mleczkiem 18. Tort kokosowo-malinowy Zapraszamy
Przepisy Aleksandryzanadrzu mam jeszcze kilka przepisów na malinowe ciasta, a miniserniczki to tylko przedsmak :) Składniki: 1/2 kg twarogu mielonego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie: Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, przestudzić. Ser, jajka, miód i budyń zmiksować, dodać masę śmietankowo-czekoladową, wymieszać. Masa jest dość rzadka. Rozlać
Cakes By Kejtpieczenia - pół łyżeczki soli - 75g płatków owsianych - 125g miękkiego masła - 75g brązowego cukru - 100g cukru pudru - 1 duże jajko - pół łyżeczki olejku waniliowego - 75g suszonej żurawiny - 140g białej czekolady startej na tarce na grubych oczkach - 50g drobno posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól. Zmiksować masło i cukier
Pan i Pani Smith w kuchnizdjęcia podam przepis. Przepis pochodzi z książki ciasta i desery czekoladowe. Podaje składniki na połowę porcji i nieco zmniejszyłyśmy z mamą ilość białka. Składniki : 1 tabliczka białej czekolady 2 żółtka 1 białko 1 szklanka zimnej kremówki 36 % 0,5 łyżeczki soku z cytryny 0,5 łyżki wrzącej wody Przygotowanie: Żółtka ubijamy. Czekoladę
Lili w kuchnimąki pszennej 60 g roztopionego masła 2 jajka 24 g drożdży 200 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki cukru Nadzienie: 200 g twarożku 60 g białej czekolady, roztopionej 1 jajko 100 g malin Do ciepłego mleka rozkruszamy drożdże, dodajemy cukier, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż rozczyn podwoją objętość . W misce umieszczamy pozostałe składniki
Chocolate Muffin Blogszklanki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, skóra otarta z polowy cytryny. OWOCE 0,5 kg czereśni, 250 gram malin BUDYŃ 1 budyń śmietankowy z biała czekoladą (Delecta), 400 ml mleka, 3 łyżki cukru KRUSZONKA 2 łyżki masła, 2 łyżki miodu, 0,5 szklanki płatków owsianych, 2 łyżki wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE Ciasto zagniatamy. Najpierw mąkę z proszkiem
Mój Smak na Życiebardzo istotny składnik mojego gotowania. Największym sentymentem jednak darzę kardamon - od samego początku mojej przygody z pieczeniem mnie oczarował, i bardzo lubię dodawać go na przykład do białej czekolady. 2. Co Was natchnęło do rozpoczęcia pisania bloga? O tym już pisałam wielokrotnie - po przyjeździe do Danii zaczęłam najpierw obserwować blogi kulinarne, później wykorzystywać z nich przepisy, aż wreszcie zapragnęłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzebudynie śmietankowe - 1/2 szklanki mleka w proszku - 200 g masła - 300 g cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - tarta skórka z 1/2 cytryny Polewa - 100 g masła - 150 g białej czekolady - 2- 3 łyżki wody Posypka - 125 g masła - 125 g cukru pudru - 125 g mleka w proszku Sposób przygotowania 1. ciasto - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać cukier
W królestwie smaków Beatypichceniu) i rozwiązujemy problemy (kto tym razem ubije śmietanę?) ;) Zgrany z nas duet, prawda? ;) Składniki: 300 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 100 g białej czekolady z kokosem 100 g wiórków kokosowych + maliny Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, odłożyć do przestudzenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, odłożyć. Wystudzoną galaretkę wymieszać z chłodną
Domowa cukiernia Ewyzdejmujemy papier do pieczenia. NADZIENIE: 500 ml mleka 40g cukru 80 g skrobi ziemniaczanej (ewentualnie 2 budynie białe, bez cukru o wadze 40 g każdy) 50 g białej czekolady 100 masła 50 g cukru pudru 1,5-2 łyżeczki cynamonu 1 szklanka musu jabłkowego (lub 3 jabłka, obrane, starte na tarce o grubych oczkach, przesmażone
Rozpustne gotowaniewiele razy i zawsze zachwyca! Polecam! Składniki na Rafaello na ponad 30 sztuk 250 ml śmietany 30 % ziarenka z 1/2 wanilii 1 budyń waniliowy bez cukru 100 g białej czekolady 100-120 g wiórków kokosowych kilka łyżek wiórków kokosowych do obtaczania 200 ml śmietanki wlewamy do rondelka, stawiamy na małym ogniu, dodajemy ziarenka wanilii, zagotowujemy
Rozpustne gotowaniePralinki są efektowne i wbrew pozorom szybko można je zrobić. SKŁADNIKI : -2 białe czekolady -wiórki kokosowe -płatki migdałowe - skórka otarta z pomarańczy - szklanka śmietanki kremówki Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskania stałej konsystencji. Następnie przelewamy czekoladę do 3 kubeczków . Do każdego z kubków wrzucamy inne dodatki do pierwszego wiórki, do drugiego posiekane płatki migdałowe
dlaSmaQpłaskie łyżeczki proszku do pieczenia * 2 jajka * 150g jogurtu naturalnego * 50g wiórków kokosowych * 100g cukru trzcinowego * łyżka cukru waniliowego * pół tabliczki białej czekolady * 500g truskawek Przygotowanie : Jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt i olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami, dodać do jajek i wymieszać. Czekoladę drobno posiekać, wymieszać. Ciasto
Magiczne Życie Martydawnych czasów. Poza sezonem truskawkowym możemy użyć innych owoców. Ciasto z kaszą manną i truskawkami: 1 litr mleka (2% lub 3,2%) 1 szklanka kaszy manny 1 tabliczka białej czekolady (100 g) 1/2 szklanki cukru (można użyć także ksylitolu) 1/2 opakowania masła (100 g) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub wanilinowego duża szczypta cynamonu 2 czerwone galaretki
Poezja smaku