biała czekolada - 5588 przepisów (strona:170/373)

Batony z płatków owsianych, słonecznika w białej czekoladzie 135

płatków owsianych pełnoziarnistych Cenos, 80 g słonecznika, 2 białka, 100 g mąki pszennej, 100 g masła, 60 g cukru białego kryształ,  szczypta soli, 100 g białej czekolady. Przygotowanie: Słonecznik prażymy na suchej patelni i pozostawiamy do przestygnięcia. Masło rozpuszczamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Masa sucha: mąkę mieszamy z cukrem, solą, płatkami  i słonecznikiem. Masło mieszamy z masą

Moniki Smakołyki
Ciasteczkowe lizaki z siemieniem lnianym. 124

najmłodszych gości. Składniki; 20 dag mąki pszennej 1 łyżka cukru pudru (można więcej) 1 jajko 1 żółtko 10 dag masła pół słoiczka powidła śliwkowego Dodatkowo; około pół tabliczki białej czekolady około pół szklanki siemienia lnianego patyczki do szaszłyków Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie zawijamy w folie i wkładamy na około pół godziny do lodówki

Radość kipiąca uśmiechem.
Pyszny kamień marsjański 107

cukru brązowego 2 opakowania cukru wanilinowego 200 g margaryny 300 ml mleka 2 jaja 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki kakao 100 g białej czekolady Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Margarynę rozpuszczamy w garnuszku. Po ostudzeniu miksujemy je drugiej misce z 200 ml mleka, jajkami i cukrami. Dalej miksując dodajemy stopniowo mąkę

peggiwkuchni
Muffinki z bakaliami 153

łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 opakowania kandyzowanej skórki keksowej MAKAR , 1/2 opakowania kandyzowanej skórki pomarańczowej MAKAR, 50g rodzynek i żurawiny MAKAR, 1 tabliczka białej czekolady, kandyzowana papaja w kostkach MAKAR do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę mieszam z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i bakaliami. Jajka mieszam trzepaczką z mlekiem i olejem. Masę płynną stopniowo

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mazurek pisanka Wielkanoc tuż tuż 84

łyżki cukru  3 żółtka   Dodatkowo: foremki papierowe papilart  10 szt masa orzechowa z kawałkami orzeszków polewa dekoracyjna biała i czekoladowa kuleczki w białej czekoladzie i mlecznej migdały płatki posypka kolorowa lukier kolorowy Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie masło śmietanę, żółtka i cukier.Zagniatamy ciasto i do lodówki

Różowa kuchnia
Słodkie i szybkie przepisy na Dzień Kobiet 165

Czekoladowe babeczki nadziane jagodami 3. Marmurkowe babeczki z różą 4. Walentynkowy deser a la rafaello 5. Czekoladowy deser z bananami i kruchym ciasteczkiem 6. Marchewkowe babeczki skąpane w białej czekoladzie

Słodkie okruszki
sernik kawowy 157

sera na sernik 5 jajek szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego  1/3 szklanki oleju 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżeczka kawy mielonej łyżka kakao dodatkowo: 100 g białej czekolady 2-3 łyżki mleka łyżeczka kawy rozpuszczalnej  Do trzech osobnych szklanek wsypać kawę mieloną, kakao i kawę rozpuszczalną. Każdą z nich zalać dwiema łyżkami wrzątku, wymieszać i wystudzić. Białka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem pomarańczowy 177

false false false PL X-NONE X-NONE KREM POMARAŃCZOWY Składniki: 1 budyń waniliowy 1 galaretka pomarańczowa 1/2 litra soku pomarańczowego (najlepiej  świeżo wyciskanego) 1/2 tabliczki białej czekolady 100 g masła lub margaryny  /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority

Bon appetit mon amie
Żytnie ciasteczka z orzechami i skórką pomarańczową 120

szklanki mleka 5 łyżeczek syropu klonowego    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki orzechów nerkowca lub pistacji skórka pomarańczowa otarta  z 1/2 pomarańczy polewa: 1/2 tabliczki białej czekolady 1 łyżka śmietany Przygotowanie: Mąkę żytnią łączymy z proszkiem do pieczenia i cukrem.Dodajemy pokrojone masło oraz posiekane orzechy nerkowca lub pistacje i skórkę z 1/2 pomarańczy. W szklance mieszamy

Bon appetit mon amie
Pora na jabłka. Tarta karmelowo-jabłkowa 100

polewamy ciasto z upieczonymi jabłkami. (Masa jest dość rzadka co widać na zdjęciu z ukrojonym kawałkiem, więc polecam dodać do niej trochę rozpuszczonej żelatyny lub połączyć z rozpuszczoną białą czekoladą) wierzch: Cukier trzcinowy karmelizujemy na suchej patelni, brązowy karmel łączymy z płatkami migdałowymi i wylewamy na woskowany papier do pieczenia.  Rozprowadzamy łyżka lub nożem (nie dotykać palcami, grozi

Bon appetit mon amie
Miodownik z pianką jagodową 186

Miody Polskie, 150g cukru, 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej, Pianka jagodowa: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, 5 łyżek jagód z syropu, 3 galaretki fioletowe,  Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, kakaowa posypka PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem. Dodaję jajka, cukier, miód oraz sodę oczyszczoną. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na dwie równe części. Jedną część

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Paryski Michałek 415

kremem i marmoladą) Masa Michałkowa: 0,5l śmietany kremówki 30% (najlepsza Rawicka z woreczka dostępna w Dino) 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 12-15 michałków w białej czekoladzie Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixem i dodajemy do ubitej serek mascarpone. Na koniec wrzucamy pokruszone michałki:) POLEWA: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka śmietany 18%  1/2 szklanki cukru kryształu

Moje Słodkie Piekiełko
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 126

znajomych i rodziny. Jak przystało na przyjęciu nie może zabraknąć łakoci :). Tym razem w słodkim menu znalazły się: ciasto "Anielski puch", ciasto "Waniliowiec", tort pomarańczowy z białą czekoladą oraz "Jabłkowe róże". Dziś prezentuję Wam "Jabłkowe róże". Nie są trudne w wykonaniu, a efekt jest świetny. Kolejne przepisy niebawem. Dla kogo:  dla poszukujących łatwego przepisu dla fanów ciasta

Mania Wypiekania
tarta z kremem z mascarpone i białą czekoladą 89

Krucha tarta w połączeniu z kremem mascarpone z dodatkiem białej czekolady i owoców tworzy idealne trio

Ugotujmy Coś