szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii* DEKORACJA: 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 100 g śmietanki 4 duże jajka 5 łyżek cukru pudru 200 g (2 tabliczki) białej czekolady 1 łyżka przyprawy korzennej 100 g śmietanki 30% lub 36% 1 łyżeczka żelatyny kamyczki czekoladowe Decorada Delecta * można użyć ziarenek z 1 laski wanilii lub 1/2 opakowania cukru wanilionowego Przygotowujemy
Kuchnia od dwojgaplacuszków użyłam produktów ze sklepu ekologicznego BIO-KRAINA . Miejsce godne poleceni, bo prowadzone z pasją. Przypominam Wam również i jeszcze raz zapraszam na przepis na babeczki z kawałkami białej czekolady, w którym również wykorzystałam składniki z ekologicznego sklepu BIO-KRAINA. Kokosowe placuszki polecam na śniadanie, a babeczki na pyszny, szybki deser Składniki: (na około 8 placuszków) 1 szklanka
Słodkie okruszkipłynnym wnętrzem Karp z musem chrzanowym i prażonymi migdałami Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami Świąteczne choinki bezowe Śledzie wigilijne Obłędne Śledzie w sosie curry Piernikowe ciasteczka z białą czekoladą wg. Marthy Stewart Świąteczny kapuśniak z grochem i grzybami mojej mamy Pierogi ze szpinakiem, grzybami i serem cheddar Artykuł Zestawienie moich najlepszych przepisów na Święta! pochodzi z serwisu Karmelowy
karmelowypozwoliłam jej zjeść kawałek upragnionego ciasta. A i sama nie mogłam oprzeć się solidnej porcji, gdzie w ciąży słodycze dla mnie zeszły na dalszy plan. (Kiedyś mogłam zjeść dwie białe czekolady jednocześnie - teraz od święta i to odrobinkę.) Do sernika użyłam cukru kokosowego (35 IG), który zawiera magnez, potas, cynk oraz żelazo. Obfituje też w szeroką gamę witamin
Di gotujeąki ziemniaczanej ) 60 gr cukru pudru ( ja dałam kokosowego ) 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 1 całe jajko Do dekoracji: kilka kostek białej czekolady kilka kostek deserowej czekolady lukier Posypki dekoracyjne od Delecty 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się kleić możemy je co jakiś czas podsypywać
Gotowanie...to proste !szczelnym pudełku wysoko na szafce, daleko od zasięgu rąk małych łakomczuszków ;))) 300g mąki kostka masła (200g) 100g cukru pudru 1 jajko szczypta soli łyżka przyprawy korzennej biała czekolada Mąkę, cukier puder i zimne masło posiekaj dokładnie nożem lub specjalną siekaczką do ciasta. Dodaj jajko, szczyptę soli, przyprawę korzenną i zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Gdyby ciężko się łączyło, można dodać
Smakołyki Asipłynnego miodu 70 g cukru pudru 1 jajko 120 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu Do ozdoby: 1 tabliczka białej czekolady kolorowe pisaki z lukrem Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce robota i zagniatamy. Zawijamy w folie i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie
Kulinarne przygody Gatity29x24) 1,25 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 5 jajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego Polewa: 100 g białej czekolady 100 ml śmietanki 36 % posypka Decorada "tutti frutti" Ser zmielić na maszynce. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę, dodać miękki masło i dobrze wymieszać
talerz przyjemnościkefiru lub jogurtu naturalnego 40 g masła 1 laska wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli dodatkowo: 1 białko do smarowania cukier puder do oprószenia rozpuszczona biała czekolada do dekoracji opcjonalnie: parę kropli olejku migdałowego wykonanie: Migdały bardzo drobno siekamy. Suchy mak mielimy. Mąkę przesiewamy do dużej miski, ubieramy 2 łyżki i odstawiamy (będzie nam potrzebna
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 220 g mąki pszennej 200 g cukru 120 g miękkiego masła 120 g serka mascarpone 120 ml śmietanki 30% 3 jajka 100 g świeżej żurawiny 70 g białej czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Frosting: 70 g serka śmietankowego 30 g masła w temperaturze pokojowej 100 g cukru pudru Wykonanie: Miękkie masło w temperaturze pokojowej
kolorowotorcikowoBiszkopt: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa: 500 ml śmietanki 30-36% 200g białej czekolady 170g wiórek kokosowych (u mnie Helio ) 2 "Śnieżki" (na sucho) Wierzch: 100g wiórek kokosowych 1-2 łyżki masła 1/4 szklanki cukru Upiec biszkopt. Jajka utrzeć z cukrami
Di gotujemodern’ Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami Tort
Karo in the Kitchenbrzoskwiń. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć na płaskich spodkach/talerzykach. Każdą połówkę wypełnić bitą śmietana i posypać musli. (*) Skład mojej mieszanki: pszenica w miodzie, orzechy laskowe całe łuskane, biała czekolada, borówka liofilizowana, jeżyna liofilizowana, ciasteczka z kremem, pistacje łuskane niesolone
Di gotujetarce o drobnych oczkach 2 szkl. soda 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżeczka cynamon 1 łyżka kakao 2 łyżki orzechy laskowe 1/2 szkl. orzechy ziemne 1/2 szkl. biała czekolada 100 gram orzeszki do posypania masło 1 łyżka Metoda: Cukier ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i kakao
Kuchnia PaulettesPyszna kawka na mleku idealna na śniadanie. Składniki: szklanka mleka 2 łyżeczki kawy Inka Magne 1/4 tabliczki białej czekolady Mleko podgrzewać razem z pokruszoną czekoladą, aby dobrze się rozpuściła. Do mleka dodać kawę, wymieszać i przelać do szklanki. Smacznego
talerz przyjemności