biała czekolada - 5588 przepisów (strona:165/373)

Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 166

folię aluminiową i wstawiamy na minimum 3- 4 godziny do lodówki. Po tym czasie roladę wyjmujemy, oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam gotowej polewy z białej czekolady Delecta, zrobiłam z niej taki szlaczek wzdłuż, i ułożyłam truskawki, dzięki czemu się "przykleiły" i pięknie prezentują. Życzę Wam smacznego Kochani! I pięknego weekendu, wypocznijcie ile się da! ;-) Buziaki

SMYKWKUCHNI
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 165

Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Pozostałe dwa zespoły przygotowały: -Mini Quiche z szynką dojrzewającą , Kleftiko i suflet z białej czekolady – Parfait, Ossobuco i Crépe Suzette Produktów Galeo nie wykorzystywałam do tej pory, gdyż nie widziałam ich w ofercie sklepów, do których chodzę, są dostępne w mniejszych sklepach, mogę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka dyniowa 155

drobnej tarce 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 3 jajka  1 pomarańcza  1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Polewa: 2 białe czekolady 6 - 7 łyżek mleka dowolny barwnik (u mnie pomarańczowy w proszku) Pomarańczę sparzamy wrzątkiem, ocieramy skórkę z całej, a z połowy wyciskamy sok. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy

Czary - gary w kuchni
Pudding chia 223

Edytuj) Mój wybór to sok z owoców czarnego bzu oraz konfitura z płatków róży. Wybieram konfiturę dlatego, że dotychczas moim najlepszym deserem jaki miałam okazję spróbować była gorąca biała czekolada z dodatkiem konfitury z płatków róży- istna poezja, ucieszyłabym się więc, gdybym mogła to odtworzyć w domowym zaciszu. Do tego syrop z dużą zawartością witaminy C, odpowiedni na mijający

Mała Cukierenka
Ciasto cytrynek 2250

mikrofalówki. Jeszcze lekko ciepłą żelatynę dodać do ubitej kremówki i szybo ubić oraz wylać na wierzch ciasta, szybko i sprawnie rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu ciasto posypać wiórkami białej czekolady lub wiórkami kokosowymi

Jadło i czytadło
rafaello na herbatnikach kakaowych 328

litr śmietanki kremówki 200 g kokosu + łyżka do dekoracji 3/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru 150 ml ajerkoniaku 1,5 łyżki żelatyny 3-4 łyżki wiórek z białej czekolady  Kokos zalać mlekiem i gotować na małym ogniu aż wiórki wciągną płyn. Na końcu dodać cukier puder. Wystudzić. Blaszkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem lub folią. Na dnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
muffinki kokosowe 160

przez ok. 25-30 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: (masę przygotowujemy wieczór wcześniej) 300 ml śmietany kremówki 200 g białej czekolady dodatkowo: 12 -14 pralinek kokosowych ok. 1/2 szklanki dżemu ok. 70 g wiórków kokosowych uprażonych na suchej patelni wykonanie: Śmietankę podgrzewamy w rondelku, nie doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik krówkowy. 201

sernik (wyciągnąć ser z lodówki na około 2 godziny przed pieczeniem) 160g cukru 4 jajka w temperaturze pokojowej 1 czubata łyżka mąki 250g gotowej masy krówkowej Polewa: 100g białej czekolady 150 g masy krówkowej Spód: Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski i przez chwilę zagniatamy rękoma. Następnie mieszamy mikserem, aż powstanie kruszonka. Tortownicę o średnicy

Moje-pitraszenie
Tort ambasador 164

tortownicę 26 cm Składniki na masę: ½ kg masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 8 żółtek jaja 1 budyń waniliowy 4 kolorowe galaretki 3 łyżki kakao 1 biała czekolada deserowa 1 gorzka czekolada 10 dag orzechów włoskich Składniki na spód ciasta: 1 szklanka mąki 1 jajko 10 dag cukru ½ szklanki mleka 8 dag margaryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki

Tradycyjna Kuchnia
Magiczne bułeczki orkiszowo-twarogowe wypełnione budyniem i dżemem 155

opakowanie drożdży instant Delecta opakowanie przyprawy do sernika Delecta jajko do posmarowania bułek Nadzienie: 1 dowolny budyń firmy Delecta lub po: 16 gram budyniu śmietankowego z białą czekoladą Delecta, 16 gram budyniu czekoladowego z belgijską czekoladą Delecta i 16 gram budyniu waniliowego z prawdziwą wanilią Delecta 500 gram mleka 35 gram cukru trzcinowego/ksylitolu dżem malinowy 100% owoców

Smiling Shrimp
NIebiański Sernik 256

sprężysty na wierzchu.  Wystudzić w uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin. Dodatkowo: Masa kajmakowa do polania na wierzch. Opcjonalnie: Polewa czekoladowa oraz rozpuszczona biała czekolada do ozdobienia ciasta

The Sweet Damsel
Mazurek jogurtowy z białą czekoladą i kajmakiem 204

papierze do pieczenia i wylepiłam na wzorze pisankę. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Masa jogurtowo - czekoladowa: masa kajmakowa do udekorowania 160 g białej czekolady 125 g jogurtu greckiego - dzień wcześniej wyłożyć jogurt na nieduże sitko wyłożone podwójną gazą, przykryć i wstawić do lodówki na noc. Zgromadzoną wodę odlać. Odcedzony jogurt (w temperaturze

The Sweet Damsel
Babka piaskowa 204

pieczenia 3/4 kostki masła 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek gorącego mleka aromat rumowy 2 łyżki skórki pomarańczowej garść rodzynek polewa HELIO o smaku czekolady białej opcjonalnie kolorowa posypka do dekoracji  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, a następnie siekamy (lub ugniatamy ręką) aż uzyskamy grudki wielkości ziarenek ryżu. Jajka ubijamy z cukrami, pod koniec

Cynamonowe szczęście
Babka migdałowa 202

migdałowego 4 jajka (w temp. pokojowej) 150 g masła 150 g cukru łyżeczka cynamonu 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki letniego mleka 100 g białej czekolady garść płatków migdałowych Sposób przygotowania babki migdałowej: Masło ucieramy razem z cukrem, następnie dodajemy kolejno po jajku, gdy całość się połączy dolewamy mleko i ekstrakt waniliowy - dalej ucieramy. Mąkę

Słodkie Przyjemności
Babka z kokosem 148

uzyskania gęstej, lekko płynnej konsystencji (w razie potrzeby dodać więcej soku). Udekorować wierzch ciasta i posypać ulubioną posypką cukrową. Babkę można także udekorować polewą przygotowaną z 100g białej czekolady rozpuszczonej na parze z 2 łyżkami śmietany kremówki i obsypać posypka cukrową

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania