biała czekolada - 5588 przepisów (strona:173/373)

Kokosowe kulki Di 191

wyszło dokładnie 32) 100g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 100g wiórek kokosowych (+ wiórki do obtaczania kulek) 2,5-3 wafle tortowe 30 obranych migdałów 3 kostki białej czekolady 2 łyżki mleka   Migdały zblanszować (zalać wrzątkiem, pomoczyć przez kilka minut) i obrać z brązowej skórki (łatwo schodzi). Masło z cukrem pudrem i jajkiem utrzeć na puszystą masę

Di gotuje
Ciasto dyniowo-mandarynkowe 127

szklanka cukru 1 cukier waniliowy skórka starta z 2 mandarynek 3 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Do polewy: 50 g białej czekolady lub 3 łyżki dżemu pomarańczowego W garnku roztopić masło mieszając starać się, żeby się nie zagotowało. Dodać cukier i cukier waniliowy, wymieszać i odstawić. Dodać puree z dyni i skórkę

talerz przyjemności
#26 Kokosowy krem 114

razem bez zbędnych wstępów - przepyszny krem kokosowy. Krem kokosowy Składniki 100 g wiórków kokosowych 1,5 tabliczki białej czekolady Duży kubek śmietanki 30% (330 g) Przygotowanie Wiórki przełożyć do blendera, miksować kilka minut, do momentu w którym z kokosa zacznie wydzielać się tłuszcz kokosowy (zacznie mieć kremową konsystencje, trwa to od 8 do 15 minut). W tym momencie dodajemy

Kuchnia w szuwarach
KORZENNE TRUFLE 112

razem wersja trochę świąteczna. Idealnie sprawdzi się jako prezent dla najbliższych. Tym bardziej fajny, bo przygotowany własnoręcznie i od serca. SKŁADNIKI: ok 100 g korzennych ciasteczek 100 g białej czekolady 1 łyżka startej skórki pomarańczowej 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka likieru czekoladowego kakao A jak to zrobić: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasteczka i skórkę, zblendować, powinny mieć

Kuchnia w opałach
Rajski sernik 212

ekstraktu (można pominąć) 2 gruszki 1 mango 1/2 świeżego ananasa Wykończenie: 500 ml śmietanki dobrze schłodzonej 2-3 łyżki cukru pudru 1 mały wafelek o smaku kokosowym w białej czekoladzie Migdały i morele zmielić, dodać wodę, wylepić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 25 cm. Można ręce zwilżyć wodą, wtedy jest łatwiej. Twaróg wymieszać z mlekiem skondensowanym

Czerwień i błękit
babeczki kawowe 144

formą, poruszajcie je delikatnie palcami. Szczególnie Wam je polecam w połączeniu z kremem cappuccino . Ale również smakują pysznie w połączeniu z kremem z likierem baileys , kremem z białej czekolady , kremem śmietankowym lub po prostu z polewą lukrową (przepis poniżej), na której możecie ułożyć Wasze ulubione owoce. KREMOWA POLEWA LUKROWA : 100 g. serka naturalnego np. philadelphia 50 g. masła

Domowe Torty
Babeczki waniliowe 241

Babeczki będą smakowały pysznie w połączeniu z filiżanką Waszej ulubionej kawy bądź herbaty. Jeżeli jednak chcielibyście je udekrować, to polecam krem śmietankowy , krem z likierem baileys , krem z białej czekolady , lub wyjątkowo pyszny krem cappuccino . Możecie je również udekorować polewą lukrową (przepis poniżej), na której możecie ułożyć Wasze ulubione owoce. KREMOWA POLEWA LUKROWA : 100 g. serka naturalnego np. philadelphia

Domowe Torty
Keks z rumowym akcentem 142

jajek, 2 szklanki mąki + 1,5 łyżki 100 ml mleka 1 łyżeczka aromatu rumowego, 300g bakalii (skórki kandyzowanej pomarańczowej i cytrynowej, kandyzowanego ananasa, papai, rodzynek, orzechów), 1 tabliczka białej czekolady, kolorowe perełki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Bakalie przekładam na sitko. Polewam wrzątkiem i obtaczam w 1,5 łyżki mąki. 2. Margarynę ucieram z cukrem. Nadal ucierając dodaję po jednym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Cagliari, promocja miasta w Pałacu Bonerowskim i relacja z wydarzenia 123

Pomimo mroźnego dnia Kraków magiczny przywitał mnie świątecznie. Wstąpiłam, aby nieco się rozgrzać, do Lodziarni Donizetti , znanej dobrze już nie tylko mieszkańcom Krakowa ;) Skusiłam się na białą czekoladę na gorąco, zresztą jej nazwa po włosku jest znacznie piękniejsza i zachęcająca - cioccolata bianca calda, a jak się dowiedziałam od przemiłej Pani, nie jest ona tak popularna jeszcze w Polsce

Moja smaczna kuchnia
Masło z pistacji i orzechów nerkowca 226

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com       Przepis autorski (mój).  Masło można połączyć z różnymi dodatkami, np. białą czekoladą (roztopioną), masłem oraz doprawić do smaku.  Można też użyć dowolnych i ulubionych orzechów. Jest przepyszne i ciężko powstrzymać się od wyjadania go prosto ze słoiczka. Idealne jako baza do różnych mas, kremów i sernika. Sprawdzi

Di gotuje
Sernik na korzennej kruszonce pod sniegową czapą 194

się zwarzy, wlać cienkim strumieniem rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę oraz likier waniliowy, całość zmiksować , masę wyłożyć na zimny upieczony sernik, łyżką porobić nierówności, polać polewą z białej czekolady i udekorować śnieżynkami. Schłodzić w lodówce. http://www.henkell-polska.pl/109/produkt_dalkowski.html http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html

Wanilia i Kardamon
Walentynkowe torciki 146

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka barwnika w żelu w kolorze czerwonym Krem: 400 gram masła 250 gram serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 200 gram białej czekolady Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa złote perełki cukrowe Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody,studzimy i wylewamy do płaskiego naczynia,wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Torcik borówkowo-porzeczkowy 106

Delikatny i smaczny torcik z masą śmietanową, serkiem mascarpone z białą czekoladą. Torcik zrobiłam dla męża na urodziny. Składniki: Biszkopt: 0,5 szklanki maki pszennej 0,5 szklanki cukru 2 jajka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30% 250 gram serka mascarpone Sok z połowy limonki Cukier waniliowy 4 łyżki cukru pudru

Bajeczna Kuchnia
Sernik Anastazji / gotowany 451

dodać roztrzepany w mleku budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą. Najpyszniejszy sernik . ! Bardzo delikatny. Ciasta po upieczeniu warto nawilżyć przegotowaną wodą. Biała czekolada idealnie pasuje na polewę

Pychotkaaa
Sernik Anastazji - gotowany wg Siostry Anastazji 172

masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną na mleku mąkę z budyniem, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki. Ja placki jeszcze mocno nawilżam przegotowaną wodą. Wierzch polałam białą czekoladą

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania