biała czekolada - 5588 przepisów (strona:182/373)

Muffiny z malinami i białą czekoladą 131

proszku do pieczenia; 1 szklanka cukru pudru; 1 szklanka naturalnego jogurtu lub zsiadłego mleka; 2 jaja; 1 cukier waniliowy; 1/3 szklanki oleju; 1 szklanka mrożonych malin; 1/2 tabliczki białej czekolady (50g); Wykonanie: Czekoladę posiekać na drobne kawałki. W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy. W drugiej misce zmiksować jogurt lub zsiadłe

In my kitchen
Tort "EMERALD" 178

różaną i przestudzić. Składniki na krem: 66g mleka; 70 ml śmietany 30%; 1/2 laski waniliowej (dałam 1 cukier waniliowy); 76g żółtka jaja (około 4 żółtka); 5g żelatyny; 180g białej czekolady; 265g śmietany 30%; Żelatynę zalać małą ilością wody i odstawić do napęcznienia. Mleko, 70 ml śmietany i cukier waniliowy zagotować i powolutku, cały czas mieszając dodawać do rozmąconych żółtek

In my kitchen
Tort makowy z musem jogurtowo-czekoladowym 152

wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec w temperaturze 180 st.C przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto wystudzić.   Składniki na mus: 130 g białej czekolady; 10 g żelatyny; 2 jaja; 2 łyżki cukru; 500 g jogurtu naturalnego (u mnie grecki); 400 ml śmietany 30%; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub 1 cukier waniliowy); Czekoladę rozpuścić

In my kitchen
Tort różano-malinowy... 172

musem z białej czekolady... W sam raz na Walentynki... Mogę upiec

In my kitchen
Truskawkowe rafaello 177

Ciasto wstawić do lodówki, by krem dobrze zastygł. Krem adwokatowy: 250 ml śmietanki 30%; 1 śmietana w proszku "Śnieżka"; 125 ml adwokata; 80 g ciastek biszkoptowych; 50 g białej czekolady; 4 łyżki wiórków kokosowych; 2 łyżeczki żelatyny; Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami śmietanki w "gorącej kąpieli". Przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić z "Śnieżką", następnie cały czas miksując na małych obrotach

In my kitchen
Sernik speculoos 169

22cm) * spód: - 150g pokruszonych ciastek speculoos (lub zwykłych herbatników) - 50g masła - 1 łyżeczka cynamonu i przyprawy korzennej (jeśli używamy herbatniki) * masa: - 500g sera na sernik - 5 jajek - 100g białej czekolady - 3/4-1 szklanka cukru (do smaku) - 60g pokruszonych ciastek speculoos - 1 łyżeczka przyprawy korzennej * wierzch: - 200g śmietany 18% - 2 łyżki cukru - 3 łyżki świeżo zaparzonego espresso Spód: Ciasteczka (pokruszone) wymieszać

CookYourself
Babeczki malinowe 141

Składniki: 150 gram masła 150 gram cukru 150 gram mąki 150 gram malin 50 gram białej czekolady 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jajka Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Formę do 12 babeczek wykładamy papilotkami. Masło ucieramy na puch. Następnie dodajemy cukier oraz cukier waniliowy

KuukBuuk
Babeczki ze spaghetti i pulpetami mięsnymi 137

tanie danie na babeczce będzie tak fajnie smakować. Prima Aprilis! ;-) Tak poważnie babeczka na zdjęciu to najzwyklejsza babeczka waniliowa, z kremem maślanym, czekoladką, dżemem truskawkowym i białą czekoladą. W sam raz na wkręcenie kogoś na Prima Aprilis. Podoba się Wam taki pomysł? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Przepisy na wielkanocne wypieki 197

wielkanocne pomysły z trzech  lat, mam nadzieje, skorzystacie z nich. Przy okazji życzę wam Wesołych Świąt i mokrego Śmingusa.  mazurek z masą kajmakową babka ajerkoniakowa w białej czekoladzie babka czekoladowo-pomarańczowa wielkanocna babka tulipan wielkanocna babka drożdżowa z pomarańczą wielkanocny mazurek pomarańczowy babka kawowa babka cafe late. wielkanocna babka marmurkowa

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto Monte 333

23x33cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić. Mleczny krem:   500ml mleka,  100g mąki pszennej,  100g cukru,  100g białej czekolady,  200g masła,  szczypta soli. W 200ml mleka rozrobić mąkę, resztę mleka zagotować wraz z cukrem. Na gotujące się mleko, stale mieszając, wlać rozrobioną mąkę. Dodać szczyptę soli oraz

Z miłości do słodkości
MAZUREK CYTRYNOWY (Z LEMON CURD) 748

łyżeczki oleju (użyłam z pestek winogron, ale może też być rzepakowy lub oliwa z oliwek) 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej DODATKOWO: np. płatki migdałów, plasterki cytryny, rozpuszczona biała czekolada - do dekoracji WYKONANIE: KRUCHY SPÓD: Zimne masło pokrój w drobną kosteczkę i zagnieć wraz z pozostałymi składnikami ciasto. Możesz zrobić to ręcznie lub mieszadłem miksera (do cięższych ciast). Składniki muszą

Słodko-Słony Świat Ilony
Klasyczna wielkanocna baba drozdzowa czyli poWeekendowe Lakocie odc.82 154

ekstraktu waniliowego 150 g cukru 20 g świeżych drożdży 3 szkl. mąki 2 garści rodzynek łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej lub cykaty lukier: 50 ml śmietany kremówki 50 g białej czekolady pół łyżeczki skórki startej z pomarańczy Mleko, margarynę i cukier rozcieramy, dodajemy jaja i mieszamy wszystko w miseczce. Zostawiamy zaczyn na kilka godzin (np. na noc). Na drugi dzień

Dzieje kuchennej Wiewióry
Cake pops - ciasteczkowe lizaki 172

Składniki: 400 g ciastek maślanych lub np. biszkoptów 120 - 150 g jogurtu naturalnego ok pół tabliczki roztopionej białej czekolady 1 łyżeczka cukru migdałowego Przygotowanie: Ciasteczka pokruszyć.Wszystkie składniki wymieszać. Masę odstawić do lodówki do stężenia. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Powbijać patyczki (do lizaków) umaczane w roztopionej czekoladzie - schłodzić. Obtoczyć lizaki w roztopionej czekoladzie z dodatkiem odrobiny oleju, udekorować

Gaździnka warzy
Truskawkowy sernik na zimno 158

gorące lato. Składniki: 1 kg sera mielonego w kubełku cukier puder do smaku 2 galaretki truskawkowe truskawki (ja użyłam 300 g) 200 herbatników 1/2 kostki masła 1/2 tabliczki białej czekolady Na samym początku przygotować galaretki - rozpuścić je w 3 szklankach wrzącej wody. Za pomocą blendera zmiksować herbatniki. Następnie do zmielonych herbatników dodać rozpuszczone masło i czekoladę (najlepiej rozpuścić

Ugotować
Wiosenna sałatka na krakersach 587

wiem dlaczego, ale nie zrobiłam zdjęć ciast i słodkości.  I tak, na stole wylądowały przekąski: SŁODKIE: - tort czekoladowo-miętowy - sernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami - sałatka na krakersach z sardynkami - tortille pokrojone

bistro mama

Proponowane wyszukiwania