biała czekolada - 5588 przepisów (strona:182/373)

Rafaello II 109

Wami tym specjałem:) Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 500 ml kremówki 2 opakowania białej czekolady 3 ,,Śnieżki" 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1 szklanka gorącej wody 200 gram wiórek kokosowych Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier i żółtka roztrzepane z octem

Ciasteczkowy Potwór
Mocno czekoladowe muffinki z białą czekoladą 195

łyżeczka sody; 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki soli; 3 bardzo dojrzałe banany (małe lub średnie); 1/3 szklanki oleju lub stopionego masła; 1 jajko; 1 tabliczka białej czekolady (grubo posiekanej); Wykonanie: W jednej misce wymieszać suche składniki, tj. mąkę, cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce mikserem zmiksować banany. Do zmiksowanych bananów dodać olej

In my kitchen
Mleczne ciasteczka 125

szklanki mleka w proszku; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii; 150 g miękkiego masła; 0,5 szklanki cukru pudru; 2 jajka; 125 g białej czekolady (posiekanej); Wykonanie: Masło ubić mikserem razem z cukrem na jasną puszystą masę. Jajka roztrzepać w miseczce, powoli dodawać je do masy maślanej, cały czas przy tym miksując (przy zbyt szybkim

In my kitchen
Muffiny z malinami i białą czekoladą 129

proszku do pieczenia; 1 szklanka cukru pudru; 1 szklanka naturalnego jogurtu lub zsiadłego mleka; 2 jaja; 1 cukier waniliowy; 1/3 szklanki oleju; 1 szklanka mrożonych malin; 1/2 tabliczki białej czekolady (50g); Wykonanie: Czekoladę posiekać na drobne kawałki. W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy. W drugiej misce zmiksować jogurt lub zsiadłe

In my kitchen
Tort "EMERALD" 172

różaną i przestudzić. Składniki na krem: 66g mleka; 70 ml śmietany 30%; 1/2 laski waniliowej (dałam 1 cukier waniliowy); 76g żółtka jaja (około 4 żółtka); 5g żelatyny; 180g białej czekolady; 265g śmietany 30%; Żelatynę zalać małą ilością wody i odstawić do napęcznienia. Mleko, 70 ml śmietany i cukier waniliowy zagotować i powolutku, cały czas mieszając dodawać do rozmąconych żółtek

In my kitchen
Tort makowy z musem jogurtowo-czekoladowym 148

wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec w temperaturze 180 st.C przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto wystudzić.   Składniki na mus: 130 g białej czekolady; 10 g żelatyny; 2 jaja; 2 łyżki cukru; 500 g jogurtu naturalnego (u mnie grecki); 400 ml śmietany 30%; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub 1 cukier waniliowy); Czekoladę rozpuścić

In my kitchen
Tort różano-malinowy... 167

musem z białej czekolady... W sam raz na Walentynki... Mogę upiec

In my kitchen
Truskawkowe rafaello 172

Ciasto wstawić do lodówki, by krem dobrze zastygł. Krem adwokatowy: 250 ml śmietanki 30%; 1 śmietana w proszku "Śnieżka"; 125 ml adwokata; 80 g ciastek biszkoptowych; 50 g białej czekolady; 4 łyżki wiórków kokosowych; 2 łyżeczki żelatyny; Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami śmietanki w "gorącej kąpieli". Przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić z "Śnieżką", następnie cały czas miksując na małych obrotach

In my kitchen
Sernik speculoos 165

22cm) * spód: - 150g pokruszonych ciastek speculoos (lub zwykłych herbatników) - 50g masła - 1 łyżeczka cynamonu i przyprawy korzennej (jeśli używamy herbatniki) * masa: - 500g sera na sernik - 5 jajek - 100g białej czekolady - 3/4-1 szklanka cukru (do smaku) - 60g pokruszonych ciastek speculoos - 1 łyżeczka przyprawy korzennej * wierzch: - 200g śmietany 18% - 2 łyżki cukru - 3 łyżki świeżo zaparzonego espresso Spód: Ciasteczka (pokruszone) wymieszać

CookYourself
Babeczki malinowe 134

Składniki: 150 gram masła 150 gram cukru 150 gram mąki 150 gram malin 50 gram białej czekolady 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jajka Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Formę do 12 babeczek wykładamy papilotkami. Masło ucieramy na puch. Następnie dodajemy cukier oraz cukier waniliowy

KuukBuuk
Babeczki ze spaghetti i pulpetami mięsnymi 132

tanie danie na babeczce będzie tak fajnie smakować. Prima Aprilis! ;-) Tak poważnie babeczka na zdjęciu to najzwyklejsza babeczka waniliowa, z kremem maślanym, czekoladką, dżemem truskawkowym i białą czekoladą. W sam raz na wkręcenie kogoś na Prima Aprilis. Podoba się Wam taki pomysł? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Przepisy na wielkanocne wypieki 193

wielkanocne pomysły z trzech  lat, mam nadzieje, skorzystacie z nich. Przy okazji życzę wam Wesołych Świąt i mokrego Śmingusa.  mazurek z masą kajmakową babka ajerkoniakowa w białej czekoladzie babka czekoladowo-pomarańczowa wielkanocna babka tulipan wielkanocna babka drożdżowa z pomarańczą wielkanocny mazurek pomarańczowy babka kawowa babka cafe late. wielkanocna babka marmurkowa

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto Monte 329

23x33cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić. Mleczny krem:   500ml mleka,  100g mąki pszennej,  100g cukru,  100g białej czekolady,  200g masła,  szczypta soli. W 200ml mleka rozrobić mąkę, resztę mleka zagotować wraz z cukrem. Na gotujące się mleko, stale mieszając, wlać rozrobioną mąkę. Dodać szczyptę soli oraz

Z miłości do słodkości
MAZUREK CYTRYNOWY (Z LEMON CURD) 742

łyżeczki oleju (użyłam z pestek winogron, ale może też być rzepakowy lub oliwa z oliwek) 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej DODATKOWO: np. płatki migdałów, plasterki cytryny, rozpuszczona biała czekolada - do dekoracji WYKONANIE: KRUCHY SPÓD: Zimne masło pokrój w drobną kosteczkę i zagnieć wraz z pozostałymi składnikami ciasto. Możesz zrobić to ręcznie lub mieszadłem miksera (do cięższych ciast). Składniki muszą

Słodko-Słony Świat Ilony
Klasyczna wielkanocna baba drozdzowa czyli poWeekendowe Lakocie odc.82 148

ekstraktu waniliowego 150 g cukru 20 g świeżych drożdży 3 szkl. mąki 2 garści rodzynek łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej lub cykaty lukier: 50 ml śmietany kremówki 50 g białej czekolady pół łyżeczki skórki startej z pomarańczy Mleko, margarynę i cukier rozcieramy, dodajemy jaja i mieszamy wszystko w miseczce. Zostawiamy zaczyn na kilka godzin (np. na noc). Na drugi dzień

Dzieje kuchennej Wiewióry