Marchewkę zetrzeć na tarce o większych oczkach, owoce pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera, dodać szklankę mleka i wszystko połączyć razem. Dodatkowo przyozdobiłam sobie koktajl białą czekoladą z truskawkami i suszoną żurawiną. Smacznego
pink envelopebardzo kalorycznego. Jeśli chcecie tylko spróbować, radzę zmniejszyć ilość składników. Z tej porcji wychodzi 30-40 sztuk. Składniki: ok. 3,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 białe czekolady sok z cytryny (ja użyłam 2, można mniej) cukier puder/inne sypkie słodziwo do zagęszczenia masy: wiórki kokosowe (lub pokruszone herbatniki, ciastka zbożowe, itp.) do obtoczenia: wiórki kokosowe lub kakao Ugotuj
Qlinarnie i Qlinarniezmiksować na gładką masę. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku i dodać do masy. Tężejącą masę wylać na masę serową. Na końcu na ciasto można zetrzeć białą czekoladę
Jadło i czytadłodiscover" Może nie jestem fanką różu tak jak wokalista, ale ten deser na pewno przypadł mi do gustu. Czyż nie wygląda pięknie? Składniki: 1 banan 3 kostki białej czekolady (większe) 2 szt. jogurtu typu Gratka (115 g) opcjonalnie wafelek śmietankowy Przygotowanie: Banana i jogurt blendujemy razem. Dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Blendujemy jeszcze chwilę, tak aby kawałeczki
Słodkie okruszkicukru ½ szklanki oleju 1,5 szklanki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka cynamonu 3 gruszki Polewa: 1 tabliczka białej czekolady 1,5 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę. Nadal ucierając naprzemiennie dodaję olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i cynamonem. Gruszki
Tradycyjna kuchnia Kasiciasta dodajemy żółtko, ale jeśli nie mamy pomysłu na wykorzystanie białka, to możemy dodać całe jajko 1 łyżka śmietany 18% Ciasteczka można polać niedbale roztopioną w kąpieli wodnej, czekoladą - białą lub czarną, wedle uznania. Możemy też ozdobić lukrem. Wszystkie składniki na ciasto razem mieszamy, formujemy kulę i zawijamy w folię aluminiową. Wkładamy na 30-40 minut do lodówki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsosem piernikowym to pyszny deser dla całej rodziny, wspaniale pachnie i smakuje. Owoce rozpływają się ustach. SKŁADNIKI: 3 gruszki, 5 łyżek cukru, 5 dag masła, 1 tabliczka białej czekolady, 1/2 łyżki mleka, 2 łyżeczki przyprawy korzennej, szczypta cynamonu. PRZYGOTOWANIE: 1. Gruszki obieram, przekrawam na pół i usuwam gniazda nasienne. Na patelni rozpuszczam masło. Wsypuję cukier i mieszam
Tradycyjna kuchnia KasiCzaniecki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao 1 jajko 1/3 szklanki oleju 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 10 suszonych daktyli 50 g białej czekolady czekoladowa posypka PRZYGOTOWANIE : Zaczynamy od wymieszania w misce składników suchych czyli mąki, proszku do pieczenia, cukru i kakao. Następnie dodajemy jajko i olej i mieszamy całość
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwylać na podpieczony spód do tarty i zapiekać kolejne 25-30 minut. Upieczoną tartę pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem dowolnie udekorować. Ja swoją polałam rozpuszczoną białą czekoladą i oprószyłam odrobiną kakao. Smacznego
kolorowotorcikowobyłam mała nie wyobrażałam sobie tygodnia bez budyniu. To i biała czekolada, to były chyba moje najukochańsze smakołyki. Choć...no dobrze, było ich o wiele więcej ;) Był ze mnie mały łasuch, który drzemie we mnie po dziś dzień. Dziś również naszła mnie ochota na budyń. Ale nie taki sklepowy, ale swój własny, domowy budyń i to na dodatek
Słodkie okruszkiSkładniki: maliny truskawki czarna porzeczka czerwona porzeczka wiśnie bez pestek cukier tabliczka białej czekolady Przygotowanie: Wszystkie owoce zmiksować blenderem( użyć tyle ile chcemy zjeść ). Jeśli będzie za gęsta masa dodać odrobinę wody, posłodzić do smaku. Żeby sorbet był aksamitny przecedzić przez sitko pestki ( ja nie robiłam bo lubię je gryźć ) Rozlać do salaterek i do zamrażarki.Zagotować wodę
Gaździnka warzySkładniki ( 12 muffin ): 3 banany 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 tabliczki białej czekolady garść orzechów włoskich cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Banany pokroić na półplasterki. (Można polać sokiem z cytryny żeby nie ściemniały). 2. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy połamać
A Ty Smakuj MnieJagnięciną nowozelandzką z morelowo-pikatnym chutneyem, kaszą gryczaną i sosem z koziego sera z miętą – autor: Bartek Płócienniak Makaronikami z kremem cytrynowo-bazyliowym, truskawkami i białą czekoladą – autor: Fabrice Boulahouache * Całkiem możliwe, że jedno albo i wiecęj zamieszczonych tu zdjęć nie jest mojego autorstwa - po zgraniu w jedno miejsce kompletnie się pogubiłam, więc jeśli
KUCHARNIAjabłkiem) wersja dla dzieci - 2 łyżki Nutelli (jeśli używamy mascarpone) wersja dla dorosłych - 1 łyżka kakao, 2 łyżki rumu, Amaretto lub innego likieru (jeśli używamy mascarpone) 100 g białej czekolady 2 łyżki śmietany kremówki 30% barwniki spożywcze kolorowe posypki Biszkopty zmielić bardzo drobno i połączyć z serkiem oraz nutellą lub kakako i likierem. Powinna powstać gładka masa, którą
KUCHARNIA