chleb - 26672 przepisów (strona:182/1779)

Mielonka w obwódce słoniny z dzika 100

 Konserwa została zrobiona z wykorzystaniem farszu kiełbasianego z dzika  który został mi w nadziewarce dodałem do tego słoninę z dzika i wyszła całkiem fajna

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Galareta z puszki-słoika 84

    SUROWIEC -1 duża golonka -3 nóżki -0,5 kg skórek wieprzowych -3 marchwie -1 pietruszki -1 cebula -5 ząbków czosnku -1 seler -włoszczyzna suszona

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Żeberka wieprzowe duszone w kapuście kiszonej 106

  Żeberka w połączeniu z kiszoną kapustą są fantastyczne. Polecam wszystkim mięsożercom Co potrzeba: 1200 g żeberek wieprzowych z kostkami (paski), 400 g kiszonej kapusty, 4

Bułka z Chlebem
Mielonka z łopatki 101

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  -łopatka 5 mm /mielone było na maszynce nr.8 PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16g/kg -pieprz czarny 3g/kg -czosnek świeży 3g/kg -cebula suszona

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Dżem z dyni, jabłek i pigwy 99

  SUROWIEC I SKŁADNIKI -około 0,75 kg jabłek już obranych i pozbawionych pestek  -około 0,75 kg pigwy już obranych i pozbawionych pestek 

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Konserwa domowa- Mielonka wieprzowa 139

 SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -2 kg boczku bez skóry /5 mm maszynka nr 8 -2 kg karkówki /8 mm maszynka nr 8 -0,8 kg mięsa

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Wędzonki z dzika parzone 83

 WYKONANIE  7 Dni w zalewie z peklosoli ilość wody i peklosoli oraz nastrzyk obliczone zostały za pomocą kalkulatora : https://blog.fimple.tv/jak-zrobic-solanke-do-miesa-kalkulator-solanki/ Po wyjęciu z

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa krucha z dzika 121

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE - pierwsza klasa 2,9 kg / 16 mm -druga klasa 1,6 kg / 10 mm -boczek 0,8 kg / 8 mm -podgardle 1

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Miód pitny trójniak 97

  Zapewne nie raz przytrafił się Wam miód, który sfermentował i zastanawialiście się, czy można go do czegoś wykorzystać, czy już tylko nadaje się do wyrzucenia

Bułka z Chlebem
Sałatka z pomidorem, ogórkiem, papryką, rukolą, awokado i piersią kurczaka 110

  Lekka i bardzo smaczna sałatka z dobroczynnym awokado. Kotleta najlepiej wkroić bezpośrednio przed jedzeniem, wówczas panierka pozostanie chrupiąca Co potrzeba: 1 większa pierś kurczaka 

Bułka z Chlebem
Tuszonka w/g Jacka w otoczce słoniny 337

    SUROWIEC -łopatka bez klasyfikacji  -słonina bez skóry cienka 1-2 cm - skórki wp 40-50 g /kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE DO TUSZONKI

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Łopatka wieprzowa duszona z pieczoną papryką i słodką śmietanką 107

  Delikatne i kruche mięso z pieczoną papryką, to doskonały pomysł na obiad. Paprykę pieczemy, żeby pozbawić ją skóry, pieczona jest również bardziej aromatyczna Co potrzeba

Bułka z Chlebem
Ciasto z borówką amerykańską 110

  Lekkie i bardzo szybkie ciasto, które posmakuje większości z Was. Przepis na blachę 25 cm x 36 cm Co potrzeba:  5 jajek,  3/4

Bułka z Chlebem
Hiszpańska kanapka Bocadillos 110

smakują i zaspokajają głód. Hiszpańska kanapka Bocadillos Jesteś głodny mój drogi czytelniku — podglądaczu? Początki bocadillos sięgają czasów, gdy Hiszpania była jeszcze częścią Imperium Rzymskiego. Wtedy to popularne było spożywanie chleba z różnymi dodatkami jako pożywnego posiłku. Jednak prawdziwe rozkwicie bocadillos nastąpiło w XIX wieku, gdy stały się popularne wśród robotników podróżników i ludzi, którzy potrzebowali pożywienia na szybko. Wraz(...)numer 7 jest najlepszy 🙂 1. Bocadillo de Jamón Serrano: To jedna z najbardziej klasycznych i popularnych kanapek w Hiszpanii. Składa się z cienko pokrojonej szynki serrano i świeżego chleba. 2. Bocadillo de Calamares: Ta kanapka jest popularna zwłaszcza w Madrycie. Owoce morza takie jak kalmary są smażone i podawane na chrupiącym chlebie często z sosem aioli. 3. Bocadillo de Tortilla

RafalCook

Proponowane wyszukiwania