biała czekolada - 5588 przepisów (strona:161/373)

Herbaciany naked cake 194

torebek herbaty Irish Cream TEEKANE Herbatę zaparzamy w szklance ok 10 minut. Część używamy do kremu, a  resztę zużywamy do nasączenia biszkoptu. Krem herbaciany: 2 tabliczki białej czekolady 100 ml naparu herbacianego* 3 płatki żelatyny 400 ml kremówki (30-36%) Rozpuszczamy czekoladę w naparze z herbaty. Jeśli pozostają nierozpuszczone kawałki, to śmiało możemy je podgrzać w kąpieli wodnej

Karczma Honorietty
Ciasto kawowe z polewą z białej czekolady 317

rózgą kuchenną.  Ciasto przełożyć do formy 23x23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Polewa: 115 g białej czekolady 55 g masła 3 łyżki mleka 140 g cukru pudru, przesianego Czekoladę połamać, wrzucić do garnuszka razem z masłem i mlekiem. Rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając. Zdjąć z ognia

kulinarnyswiatdomi
Babka keksowa z lustrzaną polewą 154

cukru z prawdziwą wanilią 1 cytryna 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Lustrzana polewa: 7 dag cukru 50 ml śmietany kremówki 30% 25 ml wody 35 g białej czekolady 1 listek żelatyny Zielony barwnik spożywczy- (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Ciasto: Jajka wbić do miski, wsypać cukry,  ubijać do uzyskania gęstej puszystej masy.  Mąkę tortową wymieszać z mąką ziemniaczaną

Wanilia i Kardamon
Placek marchewkowy 156

rodzynek 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1,5 łyżeczki cynamonu 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej + 75 g białej czekolady cynamon do oprószenia W naczyniu wymieszać mąkę, sól, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. Odłożyć. Cukier i olej przełożyć do miski. Miksować na najwyższych obrotach i dodawać po kolei

Domowa cukiernia Ewy
Tort Raffaello 184

formie upuścić na podłogę z wysokości 40 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 300 ml śmietanki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych Śmietanka kokosowa: co najmniej 2 dni wcześniej mleko kokosowe w puszce wstawiamy do lodówki. Po tym czasie delikatnie otwieramy mleko, śmietankę zbieramy

kulinarnyswiatdomi
Podwójny tort dla Tymka 128

800ml śmietany kremówki * 250g serka mascarpone  * 4 łyżki cukru pudru * polewa -300g cukru, 200g mleka skondensowanego słodzonego, 7150ml wody, 2 łyżki żelatyny, 120l wody, 300g białej czekolady  * zielony i pomarańczowy barwnik sp ożywczy  * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
Tort CAPPUCCINO,  moja wersja... na czwarte urodziny bloga 173

szklanki zimnej wody 2 szklanki mleka w proszku Do nasączenia: 3 łyżki kawy cappuccino ¾ szklanki gorącej wody Do dekoracji: 250 ml kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru płatki białej czekolady Wykonanie biszkoptu: Białka ubiłam z dodatkiem soli na sztywną pianę. Następnie partiami dodawałam cukier i po   jednym żółtku. Kolejne żółtko wbiłam po tym kiedy poprzednie dobrze wmieszało się

Kuchnia u Krysi
Ciasto „Figa z makiem i pasternakiem” 206

szklanki mąki razowej 1 szklanka startego na małych oczkach ugotowanego pasternaku 1 płaska, łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka suszonych fig, posiekanych Polewa: 200 g białej czekolady 2/3 szklanki słodkiej śmietanki Jajka i jogurt wyjąć z lodówki minimum 2 godziny przed pieczeniem. Jajka zmiksować z olejem, jogurtem oraz cukrem. Następnie dodać mąkę, suchy mak i dokładnie wymieszać

Czerwień i błękit
Tort kokosowy ala Raffaello 123

ustach, delikatnych,kokosowych kuleczek Raffaello? Jeżeli tak-to ten tort jest zdecydowanie dla Was! 😉 Pulchniutki, migdałowy biszkopt- przełożony konfiturą wiśniową i pysznym kokosowym kremem-na bazie z białej czekolady. Wszystko w delikatnej, kokosowo-migdałowej oprawie- a w elemencie ozdoby kuleczki Raffaello i bita śmietana. Tort jest pyszny, podzielny i smakuje nie tylko wielbicielom […] Artykuł Tort kokosowy ala Raffaello

Domowe Torty
Torcik dla Anny 120

dżem wiśniowy * 600ml śmietany kremówki * 2 łyżki cukru pudru * 200g serka mascarpone * polewa -150g cukru, 100g mleka skondensowanego słodzonego, 75ml wody, 1 łyżka żelatyny, 60ml wody, 150g białej czekolady  * czerwony barwnik sp ożywczy  * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort  Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
#kuchniazpazurem, czyli kruche ciasteczka pełnoziarniste na Światowy Dzień Kota (bez cukru) 200

łyżki mielonych migdałów 1 łyżka domowego masła orzechowego  80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 3 łyżki mleka Do dekoracji: ekspandowana kasza jaglana, biała czekolada Masło i olej kokosowy utrzeć z ksylitolem do połączenia. Suche składniki wymieszać ze sobą w misce. Połączyć wszystkie składniki ze sobą łącznie z mlekiem i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie

FitKot
Orzechowiec z niespodzianką 241

śmietan-fix. Wówczas należy go dodać razem z cukrem pudrem do lekko ubitej już śmietany. Masę śmietanową rozkładamy na biszkopcie i wyrównujemy. Wierzch posypujemy słodkim kakao oraz startą czekoladą białą i mleczna.   Źródło

Smaki Na Talerzu
WYNIKI KONKURSU URODZINOWEGO 154

dostępnych  w ich asortymencie. I tak, decyzją Mlekovity, kuferki z produktami mlecznymi otrzymują: * Katarzyna Marczak- Serowy Słonecznik  * Justyna Dragan - sernik z czarnej porzeczki z musem z białej czekolady 2.DANIE Z MOJEGO BLOGA. W tej rundzie czekałam na zdjęcia potraw z przygotowanych z wykorzystaniem przepisów mojego autorstwa. Oceniałam nie zdjęcie, czy jego jakość. Pod uwagę brałam pozostawiony komentarz

Z Majeczką w kuchni
Menu Motto, czyli jak wygląda kuchnia spod ręki Master Chefa 147

gruszką. Stek Tomahawk z antrykotu z kością. Stek Tomahawk z antrykotu z kością, podawany z marynowanymi cebulkami, kim chi oraz masłem z palonym sianem. Ciastko czekoladowe, mus z białej czekolady, słony kajmak. Beza, mus z mango i marakui, wasabi. Dekonstrukcja sernika z lodami z hibiskusem. * Menu Motto | ul. Hubska 54, Wrocław

Food Square
Tort na Walentynki! 162

Słodki deser na Walentynki pod masą marcepanową, przełożony kremem z białego sera i białej czekolady! Przepis wkrótce. Miłego dnia

Wino Francja Kuchnia