minut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka z limonki sok z połowy limonki 100 g białej czekolady cukier puder (opcjonalnie) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia.Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.Serek mascarpone zmiksować z rozpuszczoną czekoladą,skórką i sokiem z limonki. Ubitą śmietankę
Anielskie wypiekiciastem na bazie jogurtu. To ciasto jest lekkie a przy tym wilgotne. Możemy zajadać się nim bez końca Po górze ciasto wystarczy posypać cukrem pudrem lub polać białą czekoladą. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Ciasto jogurtowe
mecooksżółtka, 2 łyżeczki kakao, szczytpa soli wypełnienie: 1 duże mango, 2 pomarańcze, 3 łyżki cukru np. Diamant, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 szkl wody gniazdka: 200 g białej czekolady, 100 ml śmietany 30%, 100 g płatków kukurydzianych dodatkowo: skórka otarta z cytryny cukrowe jajka do dekoracji Przygotowanie: spód: Mąkę,cukier,masło, kakao,sól i żółtka zagniatamy na ciasto. Ciasto
Bon appetit mon amiesoczystymi brzoskwiniami. MAZUREK SŁONECZNY MICHAŁ Składniki: spód: kruche ciasto (ja użyłam 1 opakowanie gotowego ciasta) wypełnienie: 150 g śmietany 30% 100 g michałków białych (7 cukierków) 100 g białej czekolady 200 g serka mascarpone 1 żółtko 1 puszka brzoskwiń Przygotowanie: Ciasto przekładamy do formy obsypanej bułka tartą, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach,przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą
Bon appetit mon amiereszty dodać łyżkę ciemnego kakao, wymieszać i wylać na jasne ciasto. Babkę piec 50 minut w temp 180*c. Zimną udekorować wg uznania, lukrem lub polewą z białej czekolady. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonmąki 125 ml mleka 125 ml wody 115 g masła 4 jajka szczypta soli krem: 150 g jeżyn mrożonych Hortex 200 ml śmietany 30 % 120 g białej czekolady 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: ptysie: W rondlu podgrzewamy mleko z wodą i masłem. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia i d o ciepłej
Bon appetit mon amiekakao 1 czubata łyżka proszku do pieczenia skórka otarta z jednej cytryny lub aromat cytrynowy lukier: szklanka cukru pudru i 2-3 łyżki wody lub rozpuszczone pół tabliczki białej czekolady do ozdoby suszona żurawina, zamiennie inne bakalie Przygotowanie: Oba rodzaje mąk mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno. Żółtka ubijamy mikserem z cukrem
Zasmakuj Kuchnimąki 150 g masła 90 g cukru 3 żółtka szczypta soli krem malinowy: 150 g malin mrożonych Horetx 200 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 120 g białej czekolady 1 łyżka soku z cytryny bezy: 3 białka 150 g cukru 50 ml wody Przygotowanie: babeczki: Wszystkie składniki na babeczki przekładamy do miski i szybko zagniatamy.Ciasto odstawiamy
Bon appetit mon amiekońcu, według uznania) - 2 łyżeczki kakao - 2 łyżki wody różanej - niepełna garść orzechów włoskich - 2 łyżki rodzynek - 7 suszonych fig - 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej - 1 tabliczka białej czekolady - 1 tabliczka mlecznej czekolady - 1 tabliczka czekolady karmelowej - 1 cytrynowa galaretka - 1 truskawkowa galaretka - 1 pomarańczowa galaretka - 1 malinowa galaretka - 3 łyżki mieszanki owoców egzotycznych w puszce. - 2 polewy
DominikaDolciŚwietny, szybki i prosty przepis na efektowny, walentynkowy deser. ;) Składniki: - świeże, duże i jędrne truskawki - ulubiony szampan - polewa toffi - polewa biała czekolada - posypki do dekoracji - sos czekoladowy - sos toffi - bita śmietana + mała strzykawka jednorazowa z igłą Sposób przygotowania: Truskawki myjemy i dokładnie suszymy. Na każdą truskawkę odmierzamy ok. 1 ml szampana i powoli wstrzykujemy. Umieszczamy owoce
DominikaDolciprzedstawię Wam mój przepis na ciasto 3 Bit. :) Robi się je prosto, szybko i przyjemnie. Składniki: I. Masa budyniowa: 700 ml mleka 3,2% 1 budyń śmietankowy z białą czekoladą (bez cukru) 1 budyń z prawdziwą wanilią (bez cukru) 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki przyprawy do deserów "Karmel i wanilia" (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki pasty waniliowej (opcjonalnie
DominikaDolciprzepis: Składniki: 200 g migdałów 100-120 g cukru pudru 50 ml amaretto (lub ciemnego rumu, w totalnej ostateczności 30 ml wódki) Kilka kropel olejku migdałowego 1 tabliczka białej czekolady Nieduża łyżka masła 1 łyżka słodkiej śmietanki (od 30% w górę) Barwnik spożywczy Ozdoby – figurki cukrowe, kuleczki, brokat jadalny, czy – jak szaleć do szaleć – jadalne złoto Przygotowanie: Migdały wrzucamy
Kate's Kitchendietetyczny przepis. Zaczynamy od dietetycznego bloku czekoladowo – orzechowego . Dietetyczny blok czekoladowo – orzechowy 200 g ugotowanej kaszy jaglanej 60 g masła orzechowego 30 g odżywki białkowej o smaku białej czekolady 30 g kremu migdałowego, użyłam tego KLIK 50 g śmietanki kokosowej garść orzechów, nasion słonecznika lub innych ulubionych bakalii Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie przełóż
365 dni dookoła kuchnizdrowsze i mniej chemiczne. PRZEPIS wiórki kokosowe 200 g. mleko skondensowane niesłodzone 1 szkl. suchary 4 szt. miód 1 łyżeczka olej kokosowy 4 łyżki biała czekolada ok. 200 g. migdały blanszowane 100 g. W malakserze umieszczamy suchary. Miksujemy na pył. Dodajemy wiórki, mleko skondensowane, migdały, miód, roztopiony i lekko ostudzony olej kokosowy. Miksujemy. Z gotowej
Kuchnia PaulettesSkładniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 180g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 850g jabłek szczypta soli olej Polewa: 100g białej czekolady 3 łyżki śmietany 30% 1 łyżka masła Dodatkowo: 100g płatków migdałowych Wykonanie: 1. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dość grubsze plasterki. Blaszkę
Szalona Kuchnia Eweliny