biała czekolada - 5588 przepisów (strona:150/373)

Ciasto Ambasador. 103

końcu, według uznania) - 2 łyżeczki kakao - 2 łyżki wody różanej -  niepełna garść orzechów włoskich - 2 łyżki rodzynek - 7 suszonych fig - 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej - 1 tabliczka białej czekolady - 1 tabliczka mlecznej czekolady - 1 tabliczka czekolady karmelowej - 1 cytrynowa galaretka - 1 truskawkowa galaretka - 1 pomarańczowa galaretka - 1 malinowa galaretka - 3 łyżki mieszanki owoców egzotycznych w puszce. - 2 polewy

DominikaDolci
Szampańskie truskawki. 112

Świetny, szybki i prosty przepis na efektowny, walentynkowy deser. ;) Składniki: - świeże, duże i jędrne truskawki - ulubiony szampan - polewa toffi - polewa biała czekolada - posypki do dekoracji - sos czekoladowy - sos toffi - bita śmietana + mała strzykawka jednorazowa z igłą Sposób przygotowania: Truskawki myjemy i dokładnie suszymy.  Na każdą truskawkę odmierzamy ok. 1  ml szampana i powoli wstrzykujemy. Umieszczamy owoce

DominikaDolci
3 Bit z herbatnikami. 115

przedstawię Wam mój przepis na ciasto 3 Bit. :) Robi się je prosto, szybko i przyjemnie. Składniki: I. Masa budyniowa: 700 ml mleka 3,2% 1 budyń śmietankowy z białą czekoladą (bez cukru) 1 budyń z prawdziwą wanilią (bez cukru) 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki przyprawy do deserów "Karmel i wanilia" (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki pasty waniliowej (opcjonalnie

DominikaDolci
Walentynkowy przepis ratunkowy + ciekawa historia 119

przepis: Składniki: 200 g migdałów 100-120 g cukru pudru 50 ml amaretto (lub ciemnego rumu, w totalnej ostateczności 30 ml wódki) Kilka kropel olejku migdałowego 1 tabliczka białej czekolady Nieduża łyżka masła 1 łyżka słodkiej śmietanki (od 30% w górę) Barwnik spożywczy Ozdoby – figurki cukrowe, kuleczki, brokat jadalny, czy – jak szaleć do szaleć – jadalne złoto Przygotowanie: Migdały wrzucamy

Kate's Kitchen
Dietetyczny blok czekoladowo – orzechowy 184

dietetyczny przepis. Zaczynamy od dietetycznego bloku czekoladowo – orzechowego . Dietetyczny blok czekoladowo – orzechowy 200 g ugotowanej kaszy jaglanej 60 g masła orzechowego 30 g odżywki białkowej o smaku białej czekolady 30 g kremu migdałowego, użyłam tego KLIK 50 g śmietanki kokosowej garść orzechów, nasion słonecznika lub innych ulubionych bakalii Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie przełóż

365 dni dookoła kuchni
RAFAELLO Z SUCHARÓW 428

zdrowsze i mniej chemiczne.  PRZEPIS wiórki kokosowe 200 g.  mleko skondensowane niesłodzone 1 szkl. suchary 4 szt. miód 1 łyżeczka olej kokosowy 4 łyżki biała czekolada ok. 200 g. migdały blanszowane 100 g.  W malakserze umieszczamy suchary. Miksujemy na pył. Dodajemy wiórki, mleko skondensowane,  migdały, miód, roztopiony i lekko ostudzony olej kokosowy. Miksujemy. Z gotowej

Kuchnia Paulettes
Rolada jabłkowa pachnąca cynamonem 150

Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 180g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 850g jabłek szczypta soli olej Polewa: 100g białej czekolady 3 łyżki śmietany 30% 1 łyżka masła Dodatkowo: 100g płatków migdałowych Wykonanie: 1.  Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dość grubsze plasterki. Blaszkę

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki Red Velvet z kremem waniliowym i marcepanowymi różami 161

proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 175 g maślanki 2 jajka 100 g masła 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka czerwonego barwnika (użyłam w żelu) krem:  120 g białej czekolady 200 ml śmietany 30% laska wanilii 200 g serka mascarpone Przygotowanie: babeczki: Wszystkie składniki suche oprócz cukru mieszamy razem. Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy barwnik, a następnie po łyżce

Bon appetit mon amie
Daj się ponieść rozkosznie pysznej przyjemności – lody karmelowe z orzeszkami i PDF z przepisami na Walentynki 207

pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Rozgrzewający zmysły krem z czerwonej papryki z mleczkiem kokosowym i białą czekoladą Pobierz PDF z przepisami na Walentynki 2018 Walentynki 2018 by Eat Me Fit Me PDF z przepisami A może skusisz się na studzące zmysły lody z solonym karmelem

Eat me! Fit me!
Sernik zebra na orkiszowym spodzie. 169

masę serową; 50 dag twarogu dwa kubeczki jogurtu greckiego (razem 300 ml) 4 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 15 dag cukru pudru 2 łyżki kakao   Polewa; tabliczka białej czekolady 3-4 łyżki smietany 30% jagody goji do dekoracji   Przygotowanie; Tortownice (26cm) wykładamy papierem do pieczenia. Do większej miski przekładamy ser, jogurty, cukier i jajka. Blendujemy kilka minut

Radość kipiąca uśmiechem.
'Lots of Green, Bit of White', czyli zielone cookies z herbatą matcha i białą czekoladą... 93

białego, drobnego cukru 1/2 szklanki brązowego cukru 100g niesolonego masła, w temperaturze pokojowej 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki sody 1/2 szklanki posiekanej białej czekolady Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszki do pieczenia - wyłożone papierem do pieczenia. W misce zmiksuj masło z cukrami, na puszystą, jasną masę. Wbij jajko i zmiksuj.  W osobnej

Lejdi of the house
Budyń czekoladowy. Domowy... 124

smaki? Dawniej tylko czekoladowy, waniliowy, albo śmietankowy i może truskawkowy, malinowy lub wiśniowy. Teraz dostępny w każdym kolorze tęczy i każdym smaku. Bananowy, toffi, karmelowy i krówkowy, z biała czekolada, a także biszkoptowy, żelkowy i guma balonowa. I nie zapominajmy o opcji bazujacej na kaszy jaglanej.  Niektóre znam, inne widziałam tylko w Iternecie: w ofercie supermarketów, lub opisane

Lejdi of the house
Tarta z malinami i białą czekoladą 139

pieczenia i wsypałam obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekłam 15 minut w temperaturze 180 st. C na złoty kolor.  Nadzienie: - 400 ml śmietany 36% - 250 g białej czekolady - 2 jajka - 500 g mrożonych malin - garść mrożonych jagód Czekoladę połamałam na małe kawałki, wrzuciłam do garnka i rozpuszczałam w kąpieli wodnej. Następnie dodałam śmietankę, mieszając do uzyskania jednolitej

Receptura smaku
Ciasto kokosowo-cytrynowe 172

Puszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować! 🙂 Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g szklanki maki ziemniaczanej 140g szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania