trufelki: 20 dag masła lub margaryny 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią około 25 dag herbatników 1 łyżeczka mielonego cynamonu Dodatkowo: 20 dag białej czekolady dowolna cukrowa posypka Wykonanie: 1. Herbatniki drobno kruszymy lub mielimy w maszynce do mięsa. Można włożyć je do woreczka i wałkować wałkiem do ciasta. 2. Do miski przekładamy masło
Izabelawkuchnifoodblogger #photoprops #behindthescenes #zakulisami #odkuchni Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Zuzanna Ploch (@chilliczosnekioliwa) 5 Kwi, 2016 o 2:34 PDT Burger w pomidorze (zdjęcie na konkurs) / Panna cotta z białą czekoladą 5. Pamiętacie historię o drewnianym elemencie wagonika , który wesołe miasteczko porzuciło w trawie i które taszczyłam przez pół miasta? Oto one w akcji. Z jednej strony czerwoną farbą namalowany(...)harissy oraz pomidorowego burgera. 7. Fajne tło może powstać ze starej płyty meblowej . choć te zazwyczaj przemalowuję, bo same w sobie nie mają ciekawego wzoru. Tę płytę od strony białej pomalowałam lekko szarą farbą, zaś od strony płyty paździerzowej, zrobiłam szaro-niebieskie tło. Pizza śniadaniowa / Makaron z brukselką 8. A tu kolejna płyta meblowa, tym razem szara. Tej jeszcze
Chilli Czosnek i Oliwaktóre przekierują Cię do konkretnych zestawień prezentowych. NIEBIESKA FILIŻANKA TALERZ Z KWIATAMI MISA Z LITEGO DREWNA BUTELKA ZE WSKAŹNIKIEM SPOŻYCIA WODY DESKA DO KROJENIA PŁYTA WINYLOWA KWITNĄCA BOMBONIERKA BIAŁA CZEKOLADA Z JAGODAMI I ŻURAWINĄ COOLER DO WINA BAMBUSOWA DESKA RYBA DZBANEK ŚWIĄTECZNY KREMOWY DOZOWNIK DO KAWY SOLNICZKA I PIEPRZNICZKA PASTELOWE SOWY KARAFKA DO WODY Z CYTRYNĄ DZBANEK DO GRZANEGO(...)FOREMKI GWIAZDKI KUBEK EMALIOWANY RENIFER SOLNICZKA PIEPRZNICZKA CHOINKI KUBEK Z POKRYWKĄ ZIELONY FILIŻANKA Z CIASTKIEM FOREMKA RENIFER STEMPEL RENIFER PODSTAWKA POD ŁYŻKĘ MIKOŁAJ SOLNICZKA PIEPRZNICZKA CHOINKI KUBEK ŚWIĄTECZNY CZERWONO-BIAŁY WEGAN NERD AWOKADO JEDZ I PRACUJ NAD WŁASNYM ZDROWIEM NOWA JADŁONOMIA LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ WEGAŃSKA SPIŻARNIA ZIELONA BOGINI ZIELONE KOKTAJLE JAK JEŚĆ SŁODYCZE I NIE TYĆ PALEO NA SŁODKO
Czarnawisienkaserek, Następnie całość delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. Czekoladowy karmel - 1 tabliczka czekolady gorzkiej ( min. 60 % kakao ) - 0,5 puszki masy kajmakowej ( u mnie 1/2 z 430 gr ) Czekoladę rozpuścić, ciepłą wymieszać z masą kajmakową. Nasącz do biszkoptu: - 0,5 szklanki zimnej wody - sok z 1/4 cytryny - 1 łyżka ukru Wymieszać do rozpuszczenia cukru. Dodatki: - herbatniki(...)Przykryć ostatnim grubszym krążkiem biszkoptu. Górę polać pozostałym czekoladowym karmelem. 6. Boki obłożyć pozostałą częścią kremu i obsypać wiórkami kokosowymi. Tort udekorowałam różą wykonaną z plastycznej białej czekolady. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklanceroku): 1. Gulasz z szynki wierzowej/ 2. Ciasto nutella / 3.Sos żurawinowy / 4.Szybkie batoniki bez pieczenia / 5.Krem mleczny / 6.Ciasteczka z kawałkami czekolady / 7.Ciasto bananowe z kajmakiem / 8.Smoothie bananowe / 9.Makowiec krucho-drożdżowy / 10.Miodownik / 11.Domowy twaróg (metoda szybka) / 12.Kukurydziane kruche ciasto bez glutenu(...)koglu-moglu z truskawkami / 6.Lodowy tort z owocow leśnych / 7.Beziki z truskawkami / 8.Truskawkowy tort bezowy / 9.Czekoladowo-malinowe ciasto / 10.Krem truskawkowy z czereśniami i białą czekoladąPropozycje sylwestrowe na 2014 rok: 1.Tatar ze śledzia / 2.Cynamonowe śledzie z jabłkiem / 3.Bruschetta / 4.Napój arbuzowy / 5.Margarita Truskawkowa / 6.Sałatka lunchowa / 7,Sałatka
Słodkie Przyjemnościmiodu 2 łyżki kremowego serka śmietankowego Mleczko wymieszać łyżką z kakao, odżywką i mąką kokosową. Dodać serek i wymieszać bardzo delikatnie do połączenia. Schłodzić. Dekoracja: serek kremowy + kakao, biała czekolada bez cukru Wartości odżywcze: 485 kcal (dwie porcje) B: 38,7 g T: 31 g W: 16 g Smacznego
Chocolate Muffin Blogopakowania krakersów świeże jeżyny KREM JEŻYNOWY: 500 g jeżyn 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 1 szklanka śmietanki kremówki 30% KREM KOKOSOWY: 200 g białej czekolady 2 łyżki cukru 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody 400 ml mleczka kokosowego 100 g wiórek kokosowych Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni
https:KKuchniaMniampomysłem na konkurs #przepisnakopernika z marką Kopernik. Trzymajcie mocno mocno kciuki! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * pierniki Katarzynki – 5 szt * pierniki nadziewane w białej czekoladzie ( czarna porzeczka ) Kopernik – 5 szt * ricotta di buffala – 250 g * owoce : śliwki, aronie, jeżyny – 2 garści * cukier brązowy – 3 łyżki DODATKOWO: * pierniki Uszatki Kopernik
Ostra na Słodkoszklanki cukru trzcinowego 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej duża szczypta soli opcjonalnie: polewa - kajmak lub pół rozpuszczonej czekolady z łyżką śmietany kremówki opcjonalnie: przybranie - świeże owoce lub orzechy'; document.write(" "); Czekoladę łamiemy na kawałki, masło kroimy na mniejsze części i podgrzewamy je razem do rozpuszczenia – można w garnku – jeśli mamy płytę elektryczną (na mocy ok. 2-3) lub w kuchence(...)jeszcze dodatkową minutę. Odczekujemy ok. dwie minuty i wyjmujemy z naczynia (najpierw należy odkroić nożem brzegi). Dekorujemy (np. kajmakiem z tubki i bananami, czy tak jak ja – białą czekoladą i jeżynami – można też podać ciasto bez żadnych dodatków). Ciasto w 15 minut gotowe. Znika zazwyczaj w identycznym czasie. Przed pieczeniem i bezpośrednio po upieczeniu Post Jak zrobić
Poezja smakułyżeczki mąki ziemniaczanej, 1 i 1/2 szklanki cukru, 200g wiórków kokosowych (użyłam Kresto), 100g płatków migdałowych (użyłam Kresto), szklanka śmietanki 36%, 50g białej czekolady, 300g krakersów, 50g mlecznej i 50g gorzkiej czekolady, 2 łyżki śmietanki 30%. Wykonanie W szklance mleka rozrobić budynie oraz mąkę. Resztę mleka zagotować. Na gotujące się
Z miłości do słodkościłyżkę cukru. Na gotujące się mleko wylewamy mieszankę budyniową i gotujemy około 1-2 minuty, cały czas mieszając. W międzyczasie gdy mleko się gotuje, roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę. Dodajemy ją do budyniu czekoladowego. Odkładamy do lekkiego przestudzenia. Wierzch budyniu możemy zabezpieczyć folią spożywczą, by nie utworzyła nam się skórka. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody i odstawiamy(...)papieru do pieczenia, po czym ponownie umieszczamy w tortownicy. Na środku układamy stężałą masę malinową. Całość przykrywamy masą czekoladową, wyrównujemy. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Wierzch możemy przyozdobić startą białą czekoladą
Smaki Na Talerzuszklanki mąki pszennej tortowej (90 g) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (50 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli krem śmietanowo-czekoladowy 2 tabliczki białej czekolady (180-200 g) 2 opakowania śmietany 30% (400 g) 2 śnieżki na mleko (sam proszek!) krem maślany do dekoracji 1 kostka bardzo miękkiego masła (200 g) 1 opakowanie cukru(...)przygotować krem śmietanowo-czekoladowy. Czekoladę pokroić na drobne kawałki. Śmietanę przelać do rondelka i mocno pogrzać (na małym ogniu!). Do czekolady wlać gorącą śmietanę i całość ze sobą wymieszać. Czekolada musi się roztopić. Masę ostudzić i mocno schłodzić. Na sam koniec masę śmietanowo-czekoladową przelać do miski, wsypać śnieżkę i całość zmiksować ze sobą. Ubijać na wysokich obrotach miksera
Ugotowaćmleka w proszku ½ szklanki mleka skondensowanego 3 łyżki miodu prawdziwego 1 laska wanilii Dr.Oetker 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki budyniu śmietankowego Dr.Oetker Dodatkowo: polewa z białej czekolady posypka Lion posiekane trufle Jak wykonać ? Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść jednolite ciasto, uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do zamrażarki(...)piekarnika pieczemy 30 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 160 *c i pieczemy jeszcze 15 minut, studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Zimny sernik dekorujemy białą mleczną polewą, posypujemy posypką Lion i pokrojonymi truflami. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonlodów smakuje wyśmienicie. Co ja się będę dużo rozpisywać, sami spróbujcie bo pracy przy num tyle co nic. Nektarynka pod kruszonką z amaretti składniki: 4 nektarynki 50 g białej czekolady - pokruszonej 50 g płatków migdałowych 50 g ciasteczek amaretti - pokruszonych 15 g brązowego cukru - opcjonalnie 2 łyżki Amaretto 1 żółtko starta skórka z cytryny wykonanie: Nektarynki myjemy, przecinamy
Przysmaki Karolkiwiększa) 250g mąki pszennej 250g cukru (użyłam cukru brzozowego/ksylitolu) 250g margaryny 4 jajka 1 cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo u mnie: polewa z białej czekolady (użyłam Helio ) płatki migdałowe ( Helio ) ozdoby cukrowe Cytrynę dokładnie umyć i w całości zetrzeć na tarce. Margarynę z cukrem/ksylitolem należy utrzeć na puszystą masę. Cały czas miksując - stopniowo dodać żółtka
Di gotuje