Piekąc ciasta często polewam czekoladą ..Dla mnie taka polewa jest najsmaczniejsza ..Przepis jest na polewę z ciemnej czekolady ale można ją zastapić białą/ pamiętajcie czekolada musi być dobrej jakości/ i wówczas bedzie biała polewa.. Składniki: 1 czekolada gorzka 1/2 czekolada deserowa 3 łyżki śmietany kremówki Wykonanie: Do miski łamiemy czekoladę ..dodajemy śmietanę i wstawiamy
Ugotujmy Cośsię głównie z pysznymi deserami. Jasne, w ten dzień królują romantyczne, kilkudaniowe kolacje przy świecach, ale to na deser zawsze czekam najbardziej :) Rok temu przygotowałam panna cottę z białą czekoladą i owocami leśmyni, w tym roku również postawiłam na połączenie owoców ze słodkim, tym razem kakaowym kremem z awokado. Tegoroczny dser nie tylko cieszy podniebienie, ale także nie powoduje
Zawsze głodna!szklanki śmietany 3 łyżki brandy 0,5 łyżeczki cynamonu 1,2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli gotowa polewa lub tabliczka białej czekolady posypka Wykonanie: Wpierw do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie. Czekoladę kruszymy, wkładamy do metalowej miski, którą stawiamy na garnku. Dodajemy masło i od czasu do czasu mieszamy
Taste Of My DaySkładniki : Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych dodatkowo : dżem z czarnej porzeczki (kilka łyżek- według uznania) Poncz: 100 ml likieru malibu 100 ml wody Sposób wykonania: Biszkopt : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy
Smaki Nataliichrupiąca, pyszna i w ogóle najlepsza. Przeczytałam dziesiątki przepisów, żeby w końcu przygotować własną wariację. Kierowałam się chęcią uprzyjemnienia życia C. - ma swoje ulubione kupne musli z trzema rodzajami czekolady. I właśnie takie przygotowałam. Wbrew pozorom, wcale nie jest za słodkie. Jest za to obłędnie chrupiące i intensywnie czekoladowe. Czysta rozkosz... Z mlekiem lub jogurtem, albo wyjadana prosto ze słoiczka(...)owsianych 100 g płatków jęczmiennych 35 g kakao 100 g miodu 50 g cukru trzcinowego 50 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki wody 50 g białej czekolady 50 g mlecznej czekolady 50 g ciemnej czekolady (70%) Płatki wymieszać w misce. Kakao, miód, cukier, olej, ekstrakt i wodę wymieszać w garnuszku. Podgrzewać mieszając, aż całość połączy się
Pożeraczka, czyli raz adobrzesoli 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki tortowej 1,5 łyżki budyniu waniliowego bez cukru II. Masy: 500 g serka mascarpone 5 łyżek likieru kokosowego 2 tabliczki białej czekolady 1/2 szklanki śmietany kremówki 100 g wiórków kokosowych III. Bezy (Pavlova): 5 białek szczypta soli 300 g cukru IV. Poncz: 30 ml gorącej wody 7 łyżek likieru kokosowego(...)kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Do masy dodajemy czekoladę i likier. Mieszamy do połączenia składników. Gotowy krem dzielimy na dwie, równe części. Do jednej dodajemy wiórki kokosowe. Odstawiamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Z 5 białek i szczypty soli ubijamy pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Gdy masa będzie biała i lśniąca umieszczamy ją w rękawie cukierniczym
DominikaDolcitoffi i także smakuje super . Składniki ( składniki są na tortownicę 32 cm ) 1 litr śmietany 30% 1 kubeczek serka mascarpone 2 czekolady białe 3 łyżeczki żelatyny 1 duża paczka herbatników zbożowych pół kostki masła 1 łyżeczkę zapachu śmietankowego pół szklanki mleka sojowego waniliowego Wykonanie Żelatynę rozpuszczamy
Mój SmakSernik z ziemniakami Sernik z mleka z porzeczkami Sernik bez sera Sernik z gruszkami Składniki: 80 dag zmielonego sera 3 jaja 2 łyżki masła 2 czekolady gorzkie 2 czekolady białe ¾ szklanki cukru 5 dag orzechów włoskich 20 dag herbatników 1 opakowanie ptasiego mleczka tłuszcz do formy Wykonanie: Tortownicę wysmarować tłuszczem. Orzechy zmielić z herbatnikami , rozetrzeć z masłem i rozłożyć(...)tortownicy. Ser zmiksować z jajami i cukrem- podzielić na pół. Czekolady połamać i osobno stopić. Połowę masy serowej wymieszać z czekoladą ciemną, a połowę z jasną. Do tortownicy włożyć ciemną masę serową , po czym rozłożyć ptasie mleczko i przykryć jasną masą serową . Wstawić do nagrzanego piekarnika 160 stopni i piec około 50 minut
Tradycyjna Kuchniamiękkie, puszyste i wilgotne. A do tego ta czekolada i chrupiące orzechy. Cudo :) "Składniki:200 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g miękkiego masła 1 szklanka cukru4 jajka, oddzielnie żółtka i białka4 łyżeczki waniliiziarenka z połowy laski wanilii50g białej czekoladygarść orzechów włoskichSposób przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 180`C.Mi
Słodkie Przyjemnościżółtek 1/4 szkl cukru 1 cukier waniliowy 40 g masła 35 g drożdży 1/3 szkl ciepłego mleka 1 łyżka spirytusu 2 łyżki drobno posiekanego szpinaku Polewa 1 biała czekolada 2 łyżki mleka lub śmietanki 30 % zielony barwnik czarna posypka cukrowa 1. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże z łyżką cukru i 2 łyżkami mąki. Odstawiamy na 20 minut
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysmakołyków. Niewielkie gabaryty i ogrom możliwości tego urządzenia nadal mnie zaskakują, pomimo, że używam go już od dość dawna. Niedowiarków zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów :) sernik z białą czekoladą przygotowany w Kohersen Mycook śledzie w sosie curry Ps. Info dla niewtajemniczonych Wielofunkcyjny robot kuchenny Kohersen Mycook to wykorzystujące technologię indukcji urządzenie typu All in One (wszystko w jednym
Kulinaria - potrawy z różnych stron światałyżeczka aromatu migdałowego 1 ½ szklanki mąki Szczypta soli 4 opakowania KitKatów (my miałyśmy lekkie braki w ilości więc dałyśmy 3 opakowania KitKatów i jedno WW) Polewa: 90g białej czekolady (1 tabliczka) 5 łyżek mleka (może być też śmietana kremówka) 1 łyżka masła Pomarańczowy barwnik 3 kostki ciemnej czekolady Masło wraz z gorzką czekoladą roztapiamy w garnuszku na małym ogniu
Kolizje Smakówkakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 jajka 300 ml śmietany 12% 120 g cukru trzcinowego 80 g masła 80 g białej czekolady 80 g mlecznej czekolady Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i odstawiamy to przestudzenia. Czekoladę siekamy na małą kostkę. Mąkę i kakao przesiewamy. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej
Mania GotowaniaLekki i czekoladowy, a przy tym bardzo słodki. Lepiej podzielić go na 6 porcji niż na 4. Wzorowałam się na [tym przepisie] . 2 jajka 100 gram białej czekolady 25 gram masła 200 ml śmietanki 30% Jajka sparzyć, czyli włożyć do gorącej wody na 6-8 sekund. Odłożyć do przestudzenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej . Do całkowicie rozpuszczonej
Czerwony GupikPyszne, staropolskie pierniki z dodatkiem mąki żytniej. Kardamon nadaje im aromatu i niezwykłego smaku. Osobom, które nie lubią pracować z lukrem polecam udekorować je białą czekoladą. Składniki 200 g mąki żytniej 600 g mąki pszennej 200 g masła 300 g … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty