biała czekolada - 5588 przepisów (strona:131/373)

,,Czekoladki z daktylami migdałami i marcepanem’’ 146

bajecznie proste do zrobienia. Owinięte marcepanem i polane czekoladą smakują po prostu wyśmienicie. Składniki: 30 suszonych daktyli 30 całych migdałów ok. 150 g masy marcepanowej ok. 200 g białej czekolady barwnik różowy dowolne posypki wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier Sposób przygotowania: Daktyle przecinamy wzdłuż i wyciągamy pestkę. Do środka daktyli wkładamy migdały. Marcepan wcześniej rozwałkowujemy

Podróż w kulinaria
Mazurek Czekoladowo- Czekoladowy z Bakaliami 159

zimnej wody szczypta soli Pomada: 200 g gorzkiej czekolady 70% kakao 1 puszka (530 g ) słodzonego mleka skondensowanego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) Góra: 50 g białej czekolady, grubo posiekanej 50 g mlecznej czekolady, grubo posiekanej 50 g gorzkiej czekolady, grubo posiekanej 80 g orzechów laskowych i pecan , pokrojonych na kawałki 40 g migdałów blanszowanych pokrojonych

Blondynka Gotuje
Białe Czekoladki z Jeżyną w Środku - Łatwe! 285

bananie proste. Smak? Rewelacja! Słodka czekolada i mokre, owocowe nadzienie, bomba nie tylko kaloryczna, ale i smakowa, a i wygląd ich mnie się podoba.  Składniki: biała czekolada kilka jeżyn Wykonanie: Tutaj musisz wlać wodę do niewielkiego rondelka i zagotować. Do miski o większej średnicy włożyć połamaną na kostki czekoladę, najlepiej ze dwie, trzy tabliczki. Kiedy woda się zagotuje

Blondynka Gotuje
Łatwe owsiane ciasteczka bez jajek 180

łyżki kakao - dowolne dodatki (posiekane orzechy, rodzynki, czekolada, jagody goji itp) Banana obrać i rozgnieść widelcem. Dodać płatki owsiane, kakao i dodatki (u mnie jagody i posiekana biała czekolada). Dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Następnie, łyżką nakładać porcje ciasta. Formować okrągłe placki.  Piekarnik nagrzać do 150C (z termoobiegiem). Piec ok 30 minut. Studzić na kratce

CookYourself
Sernik czekoladowy 222

pokruszonych herbatników- najpierw ciemną potem jasną, pieczemy około 40 minut w temp 180-200"C po upieczeniu, posypujemy pozostałą czekoladą i zostawiamy w ciepłym piekarniku. podajemy oprószony kakao. Smacznego:) P.S jeśli wolicie słodkie ciasto do jasnej masy dodajcie roztopioną białą czekoladę, bądź zastąpcie czekoladę gorzką- mleczną

Luźna Kuchnia
Tort czekoladowo- czekoladowy ;) 261

24cm:   ciasto ciemne: 75 g gorzkiej czekolady 75g masła 75g cukru 3 jajka 75g mąki łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia   ciasto jasne: 75g białej czekolady 75g masła 75g cukru 3 jajka 75g mąki łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia krem: 500 ml gęstej śmietany 36% 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1.5 tabliczki czekolady

Czerwona Porzeczka
Sałatka owocowa z żurawiną i orzechami 151

Bomba witaminowa   z odrobiną słodyczy w postaci białej czekolady jest zdrową przekąska, która sprawdzi się na rodzinnych spotkaniach. Każdy z owoców dostarcza organizmowi niezbędnych witamin. 2 pomarańcze Kiść winogron Garść suszonej żurawiny Garść orzechów włoskich 100 g polewy dekoracyjnej białej  Helio Pomarańcze dokładnie myjemy. Kroimy na pół, tak aby powstały miseczki. Środek wydrążamy widelcem i kroimy(...)żurawiną i posiekanymi orzechami. Polewę podgrzewamy aby miała płynną konsystencję. Przelewamy ją na dno każdej pomarańczowej miseczki. Do środka wkładamy owocową sałatkę. Jeżeli chcemy aby sałatka miała więcej czekolady możemy polać nią wierzch każdej owocowej miseczki

VioletoweKucharzenie
Domowe wafelki Kinder Bueno 185

szklanki mleka w proszku pół szklanki mleka zwykłego 120 ml miodu 200 gr śmietany 30% lub 36% schłodzonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 opakowanie wafli 100 gr czekolady (mlecznej, białej lub gorzkiej (u mnie gorzka)) 100 gr śmietanki 30%'; document.write(" "); Składniki na krem: 100 gr orzechów laskowych 120 gr masła 3/4 szklanki mleka w proszku pół szklanki mleka zwykłego(...)obrotach dodawać masę orzechową, zmiksować tylko do połączenia. Przełożyć do szczelnego pojemnika. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło na 12 godzin. Składniki pozostałe: 1 opakowanie wafli 100 gr czekolady (mlecznej, białej lub gorzkiej (u mnie gorzka)) 100 gr śmietanki 30% Każdy wafel z dwóch stron lub z jednej (jak kto woli) posmarować cieniutką warstwą czekolady, wstawić

moj przepis na
Lizaki czekoladowe. 117

będą to zapewne lizaki czekoladowe. Dużo frajdy dla dzieciaków a i lizaki są pyszne, bo kto nie lubi owoców w czekoladzie? Lizaki czekoladowe lista składników: czekolada mleczna, oraz czekolada biała posypki do ozdobienia wykałaczki ulubione owoce u nas banan oraz ananas ewentualnie chrupki kukurydziane i biszkopty. Lizaki czekoladowe sposób przygotowania. Czekoladę należy stopić w kąpieli wodnej. Owoce, chrupki

Pani domowa
.569. z letnimi owocami, znów 102

kasza jaglana na waniliowym mleku sojowym z kakao, czereśniami (także w środku) i białą czekoladą

breakfast of dreams
Sernik Kawowy z trzema warstwami 172

łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 4 jajka 800 g sera twarogowego trzy razy zmielonego ( z wiaderka również może być) 70 g śmietany 12 % 2 opakowania budyniu śmietankowego biała czekolada / cukier puder do dekoracji Wykonanie : Kawę rozpuszczalną łączymy z pięcioma łyżkami wrzącej wody i rozpuszczamy. Dzielimy płyn na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Masło z cukrem, cukrem waniliowym(...)serową rozdzielamy na trzy części. Jedną łączymy z kawą i kakao, drugą z sama kawą, a trzecią część pozostawiamy.  Formę o wymiarach 23x28 wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy białą masę, następnie na górę masę z kawą , a na koniec trzecią z kawą i kakao. Ciasto pieczemy przez 90 minut w temp. 160*C - studzimy w piekarniku. dekorujemy

W Moim Magicznym Domu
Ulubieńcy maja i czerwca 123

pewno przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi czekolady. Idealny do smarowania na kanapki, do wafli czy do wyjadania łyżeczką w przypływie ochoty na coś słodkiego :). Kolejnym produktem jest wegańska biała czekolada nugatowa firmy iChoc. Próbowałam już kilka czekolad tej firmy i żadna nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Z kolei ta czekolada ma w sobie coś wyjątkowego.  Rozpływa się

wegujemy
Bombonierka truflowa. 126

tabliczka mlecznej czekolady podwójne opakowanie herbatników 50 g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao kieliszek wódki aromat migdałowy  TRUFLE 3  tabliczka białej czekolady podwójne opakowanie herbatników 50 g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru pół kieliszka wódki 2 kieliszki likieru kokosowego listki świeżej mięty wiórki kokosowe Zasada za każdym razem jest taka sama kruszymy

Brzuszki Łakomczuszki
Trufle kokosowo-czekoladowe 159

Trufle kokosowo-czekoladowe. Przepisy Thermomix. Składniki na 20 trufli: 200 g białej czekolady 150 g serka mascarpone 50 g wiórków kokosowych do masy 100 g wiórków kokosowych do obtoczenia 1 łyżka likieru kokosowego (można pominąć) Thermomix przepisy. Trufle kokosowo_czekoladowe. Wykonanie: Do naczynia Thermomix dajemy połamaną na kostki czekoladę, nastawiamy Thermomix czas 4 min/temp. 80 stopni/obr.2. Roztopioną czekoladę pozostawiamy

Themo przepisy
Deser z musem czekoladowym i wiśniami 165

kakao                  Składniki   na mus: 5 jajek 4 łyżki cukru waniliowego 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 200 ml kremówki (30%) 1 pełna łyżka żelatyny 5 łyżek mleka 200 g wiśni z syropu             Składniki do glazury: 250 g gorzkiej czekolady

Kuchnia u Krysi
ciasto a la kinder country – bez pieczenia 5886

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 160 g herbatników kakaowych 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady białej ok. 120 – 160 g prażonej pszenicy w miodzie wykonanie: Blaszkę (20×25 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Dno wykładamy 1/2 cz. herbatników. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej (czekoladę łamiemy na kostki, wkładamy o miseczki i umieszczamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z czekoladą i żurawiną 142

dekoracji, 100 g (tabliczka) czekolady z nadzieniem żurawinowym (może być bez nadzienia), Spód: 200 g jasnych herbatników, 2 łyżki kakao, 100 g rozpuszczonego masła Polewa: 100g (tabliczka) białej czekolady, 25 g masła lub 25 ml śmietanki kremówki Sposób przygotowania: Herbatniki i kakao dokładnie zmiksować. W rondelku rozpuścić masło, przestudzić, dodać do zmiksowanych herbatników i dokładnie połączyć na jednolitą masę

Nie tylko w kuchni
Czekoladki z malinowym ganache 132

Skorupki: 150 g czekolady gorzkiej 150 g czekolady mlecznej Pędzelek Foremki do lodu (nie za duże) Ganache malinowy: 200 g czekolady białej 175 ml puree malinowego 50 ml śmietanki 30-36% Łyżka cukru (w razie potrzeby) Ganach e: Podgrzać puree malinowe ze śmietanką. Dodać czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia. Dokładnie schłodzić. Skorupki: Foremki zamrozić, pomalować czekoladą, schłodzić, znowu pomalować

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania